Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Kojotica

    sreća moja da radim u takvoj branši u kojoj mogu obuć i trenirku i nitko ne bi okom trepnuo :)
    iako u trenirki odlazimo na posao samo kad se tamo zbog gužve pojavljujemo i subotom (kao sada na primjer).
    najbedastije sam se osjećala kada sam u njemačkoj došla prvi put na posao. ja zvekanica obučem kostim, košulju, dodjem tamo, a prvo na hodniku vidim jednu projektanticu kako hoda bosa! idem dalje, a svi redom u anatomskim sandalicama sa obaveznim čarapicama :P
    brzo sam se privikla na to da mogu na posao doći kakva god hoću, samo da sam čista i donekle počešljana.
    ima nekih dana kad me ulovi baš neko veliko rihtanje. i ni prije ni kasnije, baš tog dana negdje zaškripi na kakvom gradilištu, pa me šef tamo pošalje. uništila sam tako sakoić (polili me betonom), skoro se zadavila kad mi je marama zapela za neku šipku, dva para hlača razderala sam na skeli. ima i obratnih slučajeva, kad dodjem ko zadnji klošar (posebno ljeti), i baš tada je pef zaboravio spomenuti kako treba na reviziju u ljubljanu! tako da sad furam nešto izmedju :)))
    na poslu na kojem bi mi zabranili nositi traperice ne bih ostala jednog jedinog dana. to jednostavno ne bi bila ja i mislim da bi me užasno žuljala motka u guzici :D
    no razumijem da netko tko radi u odvjetničkoj kancelariji ili u banci ne može baš doći na posao sa dredloksima i u kakvoj hipijevskoj bluzici :)))

    avatar

    15.10.2010. (07:00)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    u osiguranju u kojem sam dosad radila za muškarce je kodeks odijevanja bio stroži: tamna odijela, neupadljive kravate i bijele košulje. za žene je preporučljivo da budu što šarenije (po onom: bolja je prodavačica neudana žena, a bolji prodavač oženjen muškarac). ja se nastojim odjenuti primjereno, ali ne odustajem od casual kombinacija, rećemo traperica. u srednjoj školi sam se pak uvijek držala onog da noge i ramena ne smiju biti goli u srednjoj školi i mislim da je to okej, treba naučiti kako se ponašaju odrasli ljudi. LP

    avatar

    15.10.2010. (09:01)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Tak je! Reda mora biti :)))
    Ja sam se zapravo spasila kad je muž promjenil firmu i sad ide stalno po konferencijama i tak to,
    i mora bit lijepo obućen, a ne ko prije kad si ni dal nikaj reć jer mu je bilo udobno,
    a kak zgleda ga nije bilo briga, ko da su mu šiptari bili dizajneri :))))

    avatar

    15.10.2010. (09:38)    -   -   -   -  

  • tičerica

    joj, mi u školi isto imamo vrlo precizan naputak o odjevanju: odjeća ne smije biti pretjerano pripijena niti izazovna, ono, definiraj pretjerano pripijeno? tajice i triko? a izazovno?
    ja na posao većinom idem u trapericama i (smrdljivim? sad sam uvrijeđena) tenisicama, i, iskreno, ne bih se osjećala dobro na radnom mjestu na kojem bih morala nositi hlače/suknje i cipele. (mislim, puhne i meni svake prijestupne, pa se skockam, nabacim košuljicu i hopsnem na štikle, ali opet su dolje traperice i točka.)
    što se tiče odijevanja za učenike, trebalo bi i u nekim osnovnim školama uvesti reda. najjezivije mi je kada vidim curetke 7.-8. razred sa sisama na izvolte i golim trbuhom, pa još k tome u trapericama spuštenog struka, tako uskima da mi nije jasno kako još imaju cirkulaciju. pokrivena ramena i noge iznad koljena se nekako podrazumijevaju pod pristojno oblačenje, ali stvarno ne razumijem što su ravnatelju iz te škole o kojoj pričaš capri hlače skrivile - što, i listovi su neprikladni? pa većina sukanja ih također otkriva.

    avatar

    15.10.2010. (09:55)    -   -   -   -  

  • NF

    levisice i adidasice, cijeli život sam uniformiran iako bezgranično mrzim odore i slične kodekse ;)

    avatar

    15.10.2010. (14:19)    -   -   -   -  

  • katalona

    Nema ništa bolje od uniforme tj. odore. Lijepo si svaki dan isto odjeven, ne opterećuješ se sa slaganjem kombinacija, ne uništavaš svoju odjeću, uvijek zadužuješ isti broj pa htio ne htio paziš na kila.....

    avatar

    15.10.2010. (14:33)    -   -   -   -  

  • barba

    ovo katalona iz vlastitog iskustva :))

    avatar

    15.10.2010. (15:17)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Neuredna i šlampava ne idem ni u dućan ni na dječje igralište a kamo li na posao sa dress codom ili bez njega.
    Čovjek bi trebao biti obućen u skaldu sa radnim mjestom, figurom i godinama. Npr na mlađahnoj kolegici zgodno izgledaju šarene i upadljive čarape dok na onoj koja se približava brojci 50 djeluju smiješno. Kao i prekratke suknje koliko god netko ima dobre noge. Al najčešče više nema tak dobru facu, pa malo bezveze izgleda izborano lice i minica.

    avatar

    15.10.2010. (15:53)    -   -   -   -  

  • draga raga

    Nisam nikad radila na takvom mjestu da moram nosit iskljucivo odijela. Za odijela covjek mora imat i primjerenu placu jer ne mozes valjda svaki dan samo mijenjat kosulju?!

    avatar

    15.10.2010. (16:06)    -   -   -   -  

  • An(t)onimka

    Ma da, taman posla, oni će uvaliti dress code, a plaće će ostati iste, jebo ih ja. Samo mi još to fali u našoj famoznoj prosvjeti u kojoj radim. Inače, neki maturanti kod nas dolaze na dodjelu svjedodžbe onako ko da su s utakmice skoknuli (kratke hlače, majca, čak i kapica). Cure sa sisama na gotovs. To bih zabranila. Traperice ni za živu glavu.:) Pa to mi je osnova svega... kao i većini ljudi.

    avatar

    16.10.2010. (10:10)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Prošla sam obje varijante, a sadašnji posao mi je što se tiče odijevanja poprilično strog. Muški dio eventualno petkom može zaboraviti kravatu, a ženski dio treba biti zakopčan do grla i po mogućnosti u košuljicama, sakoićima i suknjicama ili kostimima. Iskreno, ja to volim i imam stvarno gomilu garderobe tog tipa, pa mi ne predstavlja problem. Međutim, uvijek mi je smiješna situacija ujutro dok se spremamo na posao pa upitam dragog kak izgledam, a dobijem komentar, predobro u odnosu na to koliko nas plaćaju :)

    avatar

    16.10.2010. (10:38)    -   -   -   -  

  • praktikum

    hvala ti B(l)ože da mogu biti kežual na poslu; ušminkavanje mogu tražiti eventualno ako mi daju koju tisućicu kuna ekstra na plaću:))))

    avatar

    16.10.2010. (11:43)    -   -   -   -  

  • kolumna jedne superžene

    Slažem se s tobom da je odjeća ogledalo opće kulture, no ja sam ipak okrenula ploču.
    Sa 30 sam se oblačila u stroge kostime i odijela, djelovala sam tako uštoglenjeno u njima iako sam bila mlada.
    Danas sa 48 na posao idem u trapericama, tunici, ponekad sportskom sakou.
    Doduše tensice ne nosim čak ni u slobodno vrijeme.
    U sportskoj se odjeći, makar to bilo i na poslu, osjećam spontanije i mladenačkije, poletnije.
    Pozdrav!

    avatar

    16.10.2010. (17:58)    -   -   -   -  

  • ritam zivota

    slažem se da se za svaki posao treba biti primjereno odjeven, što znači da minjaci i deklotei nisu primjereni niti jednom poslu. osim ako radiš u striptiz baru. kod nas nema striktnog dress coda, ali se ipak zna kako bi se trebalo odijevati. ima nas puno, pa se uvijek nađe onih koji to ne poštuju. ja nosim odijela ili kostime i u njima se ugodno osjećam, ali mi s vremenom dosade, pa si priuštim bez obzira na sve tu i tamo doći u trapericama (čistim i cijelim i uglavnom u kombinaciji sa sakoom), ali u tenisicama nikada.

    avatar

    17.10.2010. (17:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...