Komentari

minusiplus.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • axa

    he, od svih remeta u ovom mulju baš cini, koji nas je tu i doveo, pomera paradigmu dublje, ka mohorovičićevom diskontinuitetu. prosto dirljivo. ja ovom prilikom potvrđujem prisustvo na sušici staroj, čime taj skup dobija međunarodni karakter a ja izgovor da još jednom krenem na zapad a ne stignem dalje od hrvatske. svojevremeno sam najavljivao rad na temu 'bitka na kosovu ili debakl kao utemeljujući mit jedne nacije' ali s obzirom na novouspostavljene metodološke zahteve samog skupa moraću još da poradim na tezi

    avatar

    07.10.2010. (16:41)    -   -   -   -  

  • ćuskija

    ajme cini sad konačno možemo reći da je ljeto gotovo. zapravo bilo bi nenormalno i nemoralno da ga je okončao itko drugi do li ti.
    e a sad par izvadaka o mohorovičiću jer su sjajni:
    "Za doktora filozofije promoviran je na osnovi disertacije O opažanju oblaka, te o dnevnom i godišnjem periodu oblaka u Bakru"
    "Pokazao je zanimanje za osobito upadljive meteorološke pojave kao što su bili tornado kraj Novske 1892. god. i "vijor" kod Čazme 1898. godine."
    "Početkom 1899. godine izradio je projekt za istraživanje i iskorištavanje bure u području našeg krša, jer kako kaže "... od kolike bi to blagodati bilo za naše pusto primorje""
    "Volio je spajati opažanja s teorijom, ali nikada nije teoriju pretpostavljao motrenju."

    avatar

    07.10.2010. (21:34)    -   -   -   -  

  • axa

    pravi sjajnik taj mohorovičić! i ja sam malo proučavao njegov život i delo, sa fokusom na, već pominjani, mohorovičićev diskontinuitet ili od milja - moho, pojasu između zemljine kore i plašta na circa 30km dubine. u želji da dopru do istog, a ko drugi do, rusi su izbušili rupu duboku 12km, što je ujedno i najdublja rupa na svetu. hoću reći, mohorovičić je direktan uzrok najdaljeg dna poznatog čoveku. a članak na wikipediji (koji bih linkovao da znam kako a ne bih kucao sve ovo) još kaže "Doseći diskontinuitet ostaje važan znanstveni cilj" pa vi vidite di nas cini to vodi...

    avatar

    07.10.2010. (21:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...