Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • borivoj

    "ISTINA JE KCI VREMENA, A NE AUTORITETA".

    Frensis Bekon







    Dragi prijatelji,

    Sto znaci nevolja institucionalizacije u oblasti vjere mozda najbolje ilustrira poruka pjesme iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje. Kad covjek nosi Boga u srcu, onda i Bog ide s njim u svaki covjekov cin, a kad covjek ZAKUJE BOGA ZA OLTAR...onda...:







    74. PRIKUCALA SI ME NA OLTAR



    Prikucala si Me na oltar, zakljucala u sliku,

    i Ja ne mogu s tobom u kuhinju,

    kod susjeda, na kavu.



    Kad Mi se uvecer javis,

    Ja te tada molim da Me oslobodis.

    Ali ti ne cujes Moju molbu,

    jer Me sama zaklinjes za vlastito oslobodjenje.



    I ne shvacas da te ovako zakovan za oltar,

    ne mogu osloboditi opsjene

    da si zarobljena.



    "Bijela kula", knjiga 17. Zapisala Vesna Krmpotic





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    07.10.2010. (08:10)    -   -   -   -  

  • borivoj

    CENTAR dr. RUDOLFA STEINERA ORGANIZIRA
    SUSRET JUŽNOSLAVENSKIH ANTROPOZOFA
    DONJI KRALJEVEC 15. - 17. Listopada 2010.
    «JUŽNI SLAVENI NA PRAGU XXI. STOLJEĆA - u povezanosti s impulsom tročlanstva»
    Susret će se održati u prostorijama Općine Donji Kraljevec, Kolodvorska 52 d

    Petak 15. 10. 2010.

    15.30 h Okupljanje sudionika susreta

    17.00 - 18.00 h Euritmijska radionica – Mario Čuletić i Vida Talajić Čuletić

    Vida Talajić Čuletić i Mario Čuletić se već duži niz godina profesionalno bave umjetničkom i pedagoškom euritmijom. Članovi su Zagrebačkog euritmijskog ansambla Iona i nosioci Udruge za promicanje i razvoj euritmije Stoimena. Dosada su održali velik broj euritmijski radionica u Hrvatskoj i inozemstvu. Blisko surađuju s euritmijskim učilištem Eurythmeum-Stuttgart.
    Polaznici radionice će se susreti s euritmijskim vježbama koje potiču koordinaciju pokreta te razvoj socijalnih vještina.

    18.15 – 19.15 h Stručno predavanje : dr. Johannes Zwiauer - Zadaća Srednje Europe u odnosu na južne Slavene (Die Beziehung von Mittel-Europa zu den Sudostslawen als Aufgabe)

    Johannes Zwiauer jedan od pionira antropozofije te višegodišnji generalni sekretar Antropozofskog društva Austrije. Farmaceut po vokaciji, radio u Weledi od 1951. kao voditelj proizvodnje. I dalje je vrlo aktivan kao predavač.

    19.30- 21.00 h OKRUGLI STOL – tema „Smjernice za obilježavanje 150. obljetnice Steinerova rođenja,2011. g.“
    Inicijativa: Izrada adresara južnoslavenskih antropozofa


    Subota 16.10.2010.

    9.00 -12.00 h RADIONICA SLIKANJA: TEMA RADIONICE: MIHOLJSKE IMPRESIJE I DIO
    VODITELJICA RADIONICE: Anita Alfirević

    Rođena je i živi u Splitu. Po zanimanju je diplomirani ekonomista. Završila je četverogodišnji studij slikarstva u klasi profesorice Doris Harpers Grazioli (Italija) na Slobodnoj umjetničkoj akademiji u Splitu, koji je ostvaren u suradnji sa Sekcijom za likovne umjetnosti Općeg antropozofskog društva na Goetheanumu u Dornachu u Švicarskoj, (generacija 2003.). Član je antropozofskog kruga "Narnia" u Splitu i udruge slikara “Svitnjak” u Splitu. U slobodno vrijeme bavi se slikarstvom, pohađa seminare slikanja, euritmijom i proučavanjem raznih kreativnih pristupa sjedinjavanja čovjeka s prirodom. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi.

    NAČIN SLIKANJA NA RADIONICI: Način slikanja temelji se na Goetheovim i Steinerovim učenjima o bojama, uz dodatna proučavanja novijih spoznaja o boji Lian Coloit d’ Herbois, kojima se potiče dodirivanje unutarnjih zbivanja koji stoje iza vanjske stvarnosti.
    Ovakav drugačiji i novi pristup umjetnosti, koji uz duševno-materijalnu, uključuje i duhovnu dimenziju, ima ne samo estetski nego i terapijski učinak na polaznike radionice.

    TEHNIKA SLIKANJA: Akvarel, mokro na mokro.

    Radionica slikanja može primiti maksimalno 17 osoba. Sav pribor i materijal osigurat će organizator susreta.
    Kotizacija za sudjelovanje na radionici je 150 kn, mole se svi zainteresirani da se prethodno prijave na sandra.percac@gmail.com ili na tel. 040 655-611 , 099 215 55 78

    10.30 h STRUČNO PREDAVANJE; Rajko Atanacković - «Južnoslavenska duša i impuls tročlanstva»
    Rajko Atanacković dolazi iz Beograda gdje je završio Pravni fakultet 1988. godine. Do 1995. radio je kao znanstveni istraživač - suradnik na Institutu za kriminološka i sociološka istraživanja u Beogradu. Od 1995. – 2001. živio je i radio u Kanadi, Vancouveru i Victoriji, British Columbia. Između ostalog surađivao je sa Tribal Police Force Academy, Mission B.C. Sudjelovao je u radu studijske grupe Stevena Roboza, jednog od najstarijih živučih antropozofa u Kanadi - u Sjevernom Vankuveru. Od 2002. radi u Ministarstvu pravde u Beogradu kao savjetnik za međunarodnu suradnju.

    13.00 h STRUČNO PREDAVANJE; Slobodan Žalica – «Novi svjetski poredak i Južni Slaveni»
    Slobodan Žalica, antropozof iz Bosne i Hercegovine, studirao filozofiju u Sarajevu. Predavao u različitim srednjoeuropskim gradovima, te u Calgaryu (Kanada). Trenutno je angažiran u sarajevskoj izdavačkoj kući Buybook kao urednik i prevoditelj biblioteke Antropozofija.

    15.00- 18.00 h RADIONICA SLIKANJA: TEMA RADIONICE: MIHOLJSKE IMPRESIJE II DIO

    15.00 h STRUČNO PREDAVANJE; Grčević Danijel - "Iscijeljujuće djelovanje Camphillskih zajednica na socijalno tkivo"
    Danijel Grčević, rođen u Slavonskom Brodu, sada živi i radi u Irskoj u jednoj Camphill zajednici. Ima poseban interes za umjetničke aplikacije (npr. Umjetnost oblikovanja govora ) u socijalno-terapeutskom radu, waldorfski učitelj.
    U predavanju će biti govora o Camphilskim zajednicama koje skrbe za djecu i odrasle sa posebnim potrebama potičući suživot-življenje pod istim krovom štićenika i skrbnika. Zasnovane su s namjerom da postanu i budu središta zajedničkog učenja u kojima se brišu uvriježene granice između profesionalnih disciplina, njeguje i podržava

    avatar

    07.10.2010. (09:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...