Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • rale

    BiH treba raskomadat na tri Županije - Kantona i bit če mir na balkanu , a ovako je uvjek BiH potencijalno žarište .....

    avatar

    01.10.2010. (09:17)    -   -   -   -  

  • Rahman Moroma

    Sarajevski listovi "okrenuli ploču": AKO VOLITE BiH, NE GLASAJTE ZA KOMŠIĆA!
    Četvrtak, 30 Rujan 2010 14:11
    Oba vodeća sarajevska tjednika, nacionalno-liberalni «Dani» i lijevo orijentirana «Slobodna Bosna», u tekstovima koji su u predizbornim brojevima napisali njihovi urednici, kritizirali su ponovnu kandidaturu Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH te manje-više otvoreno poručili da svi oni koji doista vole doista Bosnu i Hercegovinu, a posebno Bošnjaci na čije glasove računa SDP BiH i koji su Komšićeva izborna baza – ne bi trebali glasati za ovog kandidata, naravno ako im je «na srcu» dobrobit naše zajedničke domovine.





    ŠTO SENAD AVDIĆ NEĆE OPROSTITI KOMŠIĆU?

    Riječ je o svojevrsnom obratu, jer su svojedobno oba ova lista podržavala Komšića, no očito su rezultati koje je polučio «hrvatski član Predsjedništva» bili razlog za «okretanje ploče», pri čemu je posljednji bahato-primitivni Komšićev istup tijekom TV sučeljavanja u emisiji «60 minuta» bila samo kap koja je prelila čašu.

    Tako glavni urednik «Slobodne Bosne» Senad Avdić, u rubrici u kojoj se osvrće na proteklih sedam dana, u svom prepoznatljivom stilu piše sljedeće:

    «Milijun sam stvari spreman oprostiti kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH ŽELJKU KOMŠIĆU: i hinjeni čaršijski provincijalizam, i apsolutnu haustorsko-državničku nedoraslost, i poneku sitno-krupnu korupcijsku afericu u koju se upetljao pri punoj svijesti i savjesti, i besplatne cekere koje iznosi iz Robot Commercea sa svojim stranačkim šefom Zlatkom Lagumdžijom, pa i tužbu koju je, bez vidnih, opipljivih pravnih argumenata pokrenuo protiv mene... Sve sam očekivao i bio spreman prihvatiti od Komšića, samo mu nikada neću oprostiti što me je prisilio da razmišljam da li da glasam za Borjanu Krišto ili za Martina Raguža!? Jer su, i jedno i drugo, za Komšića, ozbiljni, sustavni, precizni ljudi».

    S druge strane, urednik tjednika «Dani» Ivan Lovrenović, u opširnom tekstu u kojem kritizira najavljeno savezništvo Lagumdžijinog SDP-a i SBB medijskog tajkuna Fahrudina Radončića, značajan dio posvećuje i Komšiću. Evo što, među ostalim, stoji u Lovrenovićevom tekstu

    LAGUMDŽIJINA LUTKA NA KONCU – PRIJEZIR SPRAM BiH

    «Na još jedan način vrh SDP-a je pokazao potpuni prijezir i nerazumijevanje političkoga konteksta Bosne i Hercegovine, te nezajažljivu sklonost političkom mešetarenju, ali to je stara priča: Željko Komšić. Pisao sam o toj Lagumdžijinoj podvali i prije četiri godine, kada mu je prvi put Komšić bio izborna lutka na koncu, i kada je mal`ne cijelo Sarajevo i pola Bosne u zanosu klicalo toj kandidaturi i tom izboru, pokazujući dubinsku neosjetljivost za njegov destruktivni efekt među Hrvatima, ali također i po cjelokupne političke odnose u zemlji. Euforija je išla dotle da je bilo i takvih budalastih ocjena po kojima je Komšić javno proglašavan "najvećim hrvatskim političarom u historiji Bosne i Hercegovine".

    Učinak koji, međutim, stoji iza ovoga političkog pinocchija poslije četiri godine boravka u velebnome zdanju Josipa Vancaša ravan je nuli, u nekim aspektima i gore od toga - ispod nule.
    Doduše, zasluge za takav porazan učinak su timske, pripadaju još više drugoj dvojici, Silajdžiću i Radmanoviću. Ali upravo u toj dimenziji, u dimenziji ekstremne bipolarizacije i antagonizacije na bošnjačko-srpskoj liniji, Komšić kao službeni predstavnik trećih, Hrvata, imao je mogućnost da djeluje autonomno i kohezivno. Mogućnost je imao, ali političkoga kapaciteta i formata - nije.

    I sad, kad je to prošlo, i kad bi svatko odgovoran napravio nekakvu vlastitu bilancu pa se makar iz poštovanja prema sebi samome povukao videći rezultat, što imamo? Opetovanu podvalu s kandidaturom, i, što je najjadnije, grčevitu Komšićevu obranu propaloga prošlog mandata u Predsjedništvu, još grčevitiju obranu ponovljene kandidature, i skandaloznu spremnost na još četiri godine parazitiranja u najvišem političkom tijelu zemlje, tako štetnoga po državu i po narod (kojega, kao, "predstavlja").

    avatar

    01.10.2010. (11:58)    -   -   -   -  

  • 100ul

    ispričavam se svima i molim oprost ako sam samo i jednim svojim udisajem zraka doprinio ovakvom položaju hrvatskog naroda.

    avatar

    01.10.2010. (13:31)    -   -   -   -  

  • jalijaš komšo

    zna li su oni i dosad koji je to glupan, ali sad, kad im je otreso bakira (izmetbegovića), sad im kao nije dobar...

    avatar

    01.10.2010. (14:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...