Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • borivoj

    "AKO ZELITE DA VAM SE ZIVOT OSMJEHUJE,

    PRILOZITE MU SVOJE DOBRO RASPOLOZENJE".

    Baruh Spinoza







    Dragi prijatelji,

    Covjek sebi skracuje krila MRAZOM SVOJEGA NEDOVJERJA. Poznata je misao Dzordza Washingtona da VJERA I MORAL SU PRVA DOBRA SLOBODNOG NARODA. NITKO NEKA NE MISLI DA BEZ VJERE MOZE BITI MORALA. Kako je vjera nasa bliskost s Bogom, porucuje nam pjesma iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje:







    10. BLIZU SI A NE ZNAS



    Blizu si, a ne znas.

    Oko tebe pada noc tvojega umora,

    mraz tvojega nedovjerja.



    Ti bi htjela zanociti,

    od neznanja se odmoriti,

    i ujutro nastaviti uspon.



    Kad bi znala da je vrh nadohvat ruke,

    ti bi poletjela uvis,

    kao orao svoga neumora.



    "Bijela kula", knjiga 102. Zapisala Vesna Krmpotic

    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    01.10.2010. (08:25)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Devetu godinu za redom Prijatelji životinja podsjećaju na važne datume vezane za zaštitu i prava životinja



    DANI PRIJATELJA ŽIVOTINJA 2010

    - Prijatelji životinja obilježavaju Svjetski dan vegetarijanstva, Svjetski dan farmskih životinja i Svjetski dan zaštite životinja organiziranjem degustacija, predavanja, projekcija, peticija i informativnih štandova

    Petak, 1. listopada - Svjetski dan vegetarijanstva

    U Hrvatskoj živi više od 150.000 vegetarijanaca, a prema zadnjim istraživanjima javnog mnijenja čak 86 posto hrvatskih građana podržava vegetarijanstvo, dok se njih gotovo 30 posto izjasnilo da bi mogli i sami postati vegetarijanci. U drugim europskim zemljama razvoj vegetarijanskog pokreta je još i veći.

    Ove godine Prijatelji životinja obilježit će Svjetski dan vegetarijanstva cjelodnevnim štandom na Trgu kralja Tomislava, na kojem će informirati građane o prednostima vegetarijanske prehrane za zdravlje, okoliš i životinje. U izvrstan okus jela od namirnica biljnoga podrijetla građani će se moći uvjeriti u 12 sati na degustaciji veganskog sira i vrhnja. Građani će moći probati i razne vrste biljnog mlijeka, degustirat će se i vege ražnjići, a bit će i slatkih delicija.

    Na informativnom štandu održat će se i promocija glazbenog spota 'Why Must We Eat The Animals koji se može vidjeti i na video kanalu Udruge www.youtube.com/afcroatia. Radi se o djelu losanđeleskih glazbenika Grega Cipesa i Jaha Suna, projekta stranice www.OhWhyOhWhy.org osnovane s ciljem promicanja vegetarijanstva kroz multimedije.

    Subota, 2. listopada - Svjetski dan farmskih životinja

    U organizaciji Farm Animals Rights Movement (FARM), Svjetski dan farmskih životinja obilježava se na rođendan vegetarijanca Mahatme Gandhija kako bi se skrenula pozornost na patnju više od 50 milijardi krava, svinja, pilića i drugih svjesnih bića koja godišnje stradavaju na farmama i u klaonicama diljem svijeta. Na ovaj dan Prijatelji životinja žele učiniti vidljivima patnju i potlačenost životinja koje se institucionalno najmasovnije zlostavljaju i ubijaju.

    Radoznali i savjesni građani će na cjelodnevnom štandu na Trgu kralja Tomislava od 11 sati moći kroz malene otvore na šatoru zaviriti u život najobespravljenijih životinja u Hrvatskoj. Kratki film 'Hrvatske nevidljive životinje', koji se može vidjeti i na www.nevidljive-zivotinje.com, u samo pet minuta razotkriva stanje na farmama i u domaćinstvima u Hrvatskoj, prikazujući istinu koju ne želimo vidjeti.

    Film šalje jasnu poruku o potrebi preispitivanja vlastitih predrasuda o drugim životinjskim vrstama, o čemu je Donald Watson, suosnivač Veganskog pokreta u Engleskoj u 40-im godinama 20-og stoljeća rekao: 'Možemo jasno vidjeti da je naša civilizacija zasnovana na masovnom izrabljivanju životinja, jednako kao što su prošle civilizacije bile zasnovane na izrabljivanju robova…'

    Nedjelja, 3. listopada

    Već tradicionalno Grad Zagreb organizira obilježavanje Svjetskog dana životinja, koje će se i ove godine održati na zagrebačkom jezeru Bundek. Prijatelji životinja pridružit će se drugim udrugama pozivajući građane da ne kupuju, već udomljuju napuštene životinje. Posjetitelji će moći uživati u cjelodnevnom programu na pozornici, a na štandu Prijatelja životinja moći će potpisati aktualne peticije te dobiti raznovrsne besplatne video i tiskane materijale s informacijama o svim aspektima zaštite i prava životinja te potpisati aktualne peticije poput one za hitnu reformu veterinarske inspekcije.

    Ponedjeljak, 4. listopada - Svjetski dan životinja

    Na sam Svjetski dan životinja, nakon informativnog štanda na Trgu kralja Tomislava, gdje će Prijatelji životinja upućivati građane da kupuju samo proizvode koji nisu testirani na životinjama i dijeleći tzv. bijelu listu, pozivaju se građani na intrigantno i dojmljivo predavanje Vedrana Romca 'Bajka o sretnoj kravici i veselom teletu'. Ovo predavanje, koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, održat će se u 19:30 sati u zagrebačkom klubu Mama, Preradovićeva 18.

    Prijatelji životinja, odnosno ambasadorica Svjetskog dana životinja za Hrvatsku Ivana Surjan, poziva građane, ali i medije, institucije i udruge da obilježe ovaj dan. To mogu učiniti osobnim zalaganjem za zaštitu i prava životinja, tj. čineći barem jednu od promjena koje će rezultirati boljim statusom osjećajnih bića s kojima dijelimo ovaj planet.

    Više informacija na www.prijatelji-zivotinja.hr

    avatar

    01.10.2010. (09:29)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ako nekog zanima dublje proučavati tematiku koju je dotaknuo jučerašnji gost emisije "Na rubu znanosti" - njegova knjiga je tu:
    http://www.4shared.com/document/6sRRY99y/Pearl_Dr_Eric_-_Rekonekcija_Le.ht ml

    Radi se o daru iscijeljenja koji nadilazi sve poznate energetske tehnike i donosi zdravlje ne samo fizičkom tijelu, već i individualnosti kojoj je tijelo samo ogledalo; iscijeljenju koje donosi ponovno spajanje (re-konekciju) sa nivoima svijesti u kojima leži iscijeljenje.



    Eric Perl - Rekonekcija leči druge

    Ova knjiga je zanimljiv roman koji nam daje istinitu priču jednog doktora, iscelitelja, koji pokušava da sazna šta je to što prouzrokuje čudotvorna lečenja u njegovoj ordinaciji. Erik je zanimljiva, nesvakidašnja ličnost, sa jedinstvenim smislom za humor. Očaraće vas njegova detinjasta, ponekad zaprepašćujuća iskrenost. Ne samo zbog fascinantnih rezultata, nego i zbog uticaja na ličnu evoluciju, ovaj način lečenja privlači veliku pažnju naučnika u bolnicama i na univerzitetima širom sveta: Jackson Memorial Hospital, UCLA, Cedars-Sinai, the V.A. Hospital, univerzitieti Minnesote, Majamija, Arizone... Univerzitet Arizone će uskoro objaviti rezultate istraživanja. Metoda je sasvim drugačija od Reikija ( i ustvari od bilo koje do sada poznate metode). Reč je o fenomenu koji se po prvi put pojavljuje na zemlji. U čemu je razlika? Energija se pojačava sa udaljenošcu, što je sasvim različito od onoga što smo učili iz fizike. Dok kod Reikija osećamo da energija prolazi kroz naše ruke, ovde je energija svuda okolo. Ova metoda lečenja prevazilazi bilo kakvu tehniku, nema potrebe za simbolima, procedurama, zaštitama… Čini se da ovde imamo sjedinjene sve različite metode koje su do sada poznate; Klienti kažu da osećaju mirise, ukuse, čuju zvuke, osećaju vibracije, promene u temperaturi, vide boje, anđele ... Neke osobe osećaju fizički dodir iako su ruke terapeuta odmaknute od njihovog tela.
    Neki klijenti govore da su videli anđele, da su videli cveće, boje, pejzaže koji su sasvim različiti od svega što su susreli na zemlji, da su osetili mirise koji su im potpuno strani.. To kao da ima sopstvenu inteligenciju. Rekonekcija i Rekonektivno lečenje su više nego energetsko lečenje, ovde se radi o donošenju svetlost i informacije na našu planetu i o ponovnom povezinanju DNK lanaca i reintegraciji niti. Uspostavlja se komunikacija između uzvišene svesti klijenta i uzvišene inteligencije. Lečenje se događa za vreme tog procesa. Dr. Eric Pearl, osnivač, čovek kroz koga su ove frekvencije prvi put predstavljene svetu, ovako to objašnjava : Ja sam deo tog sjedinjavanja, ali ne razumem u potpunosti kako. Dopada mi se da mislim da je to što preuzima lečenje Bog, Ljubav ili Univerzum - odaberite reč.

    avatar

    01.10.2010. (19:39)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Od danas imamo novog blog prijatelja:

    KLUB PALACH

    KLUB PALACH

    avatar

    01.10.2010. (19:55)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani,

    obavještavamo Vas da će se i ove godine održati 3. Festival književnosti u Rijeci -
    pod nazivom, DANI PRIJATELJA KNJIGE- 05. i 06. studenog 2010.g

    - Zainteresirani članovi i prijatelji koji se bave književnošću- mogu se prijaviti za sudjelovanje na 3. Festivalu književnosti.
    - Kroz program pjesničke interpuncije u petak i subotu moći će svoj književni opus predstaviti riječkoj publici. Dana- 05.11 u Gradskoj vijećnici i u subotu 06. 11 u velikoj dvorani Filodrammatice, voditelj programa je dr.sc Vasil Tocinovski
    prijaviti se možete na mail hkd.cwa@gmail.com ili moj osobni valerio.or@gmail.com --mob- 098 18 17 012---

    Kao što znate Hrvatsko književno društvo je na 2. Festivalu književnosti, 2009.g pokrenulo i dodijelilo nagradu KNJIŽEVNO PERO za najbolju objavljenu knjigu u nakladi HKD-a u kategorijama: prvijenac, roman, poezija, zbirka eseja, dječja knjiga...

    VAŽNO

    OVE GODINE smo odlučili proširiti nagradu '' Književno pero'' i našim članovima koji su objavili svoje knjige kod drugih nakladnika u 2009. i 2010.g dodijeliti jednu nagradu koja će obuhvatiti sve književne kategorije

    nagradu ''Književno pero'' za najbolju objavljenu knjigu 2009. i 2010.godine izvan naklade HKD-a uručuje se književniku/ci ???????????

    AUTORI SVOJE KNJIGE
    MOGU POSLATI NA ADRESU SJEDIŠTA

    do 25. 10. 2010.

    HRVATSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO
    BRAĆE FUĆAK 5A
    51 000 RIJEKA

    kontakt 098 18 17 012 - valerio

    Shema programa 3. Festivala književnosti -

    termin i prostori održavanja su stoposto definirani,
    pojedinosti oko vremenskog rasporeda festivala može se joj promijeniti
    članovi i javnost bit će na vrijeme informirana

    hvala
    Izvršni odbor
    Hrvatskog književnog društva

    u petak - 05. 11

    17. 15 sati - otvaranje 3. festivala ispred Riječke ure - samurajski ples -(performanse)

    18 sati - u Gradskoj vijećnici –predstavljanje književnog opusa književnice Stanke Gjurić iz Zagreba

    19 sati - dodjela nagrada društva ''Književno pero'' za najbolje knjige u kategoriji:

    poezija, proza, roman, zbirka eseja, dječje knjigu - objavljena u nakladi HKD-a...

    i novo otvorena nagrada za naše članove koji su objavili svoju knjigu kod drugih nakladnika...)

    19. 30 sati - pjesnička interpunkcija , I-dio- nastupaju 15- 20 književnika iz Hrvatske i svijeta ( miculinić, šeta, orlić, , staraj, dešković, zalokar, tocinovski...

    ostale prijave se očekuju

    21. 15 u cafe baru Set, Verdijeva 11b nastavak druženja uz KNJIŽEVNI SET..



    subota - 06. 11

    18 sati - u knjižari VBZ- predstavljanje nove zbirke eseja - RIJEKA ZA RADOZNALE 3

    19 .15 sati – u Filodrammatici velika dvorana, dolazi nam gost iz Liechtensteina - (pjesnika i slikara Vlado Franjević)

    20 sati – muzički intermeco - maestro gitare Mario Šimunović

    20. 20 sati - pjesnička interpunkcija 20 autora iz Hrvatske i svijeta II-dio uz književni performanse - zapis na majicama , ( prijave se još očekuju)

    21. 15 sati - umjetnička čakula uz okrugli stol ( zakuska)

    22 sati - zatvaranje 3. Festivala književnosti – Dani prijatelja knjige-



    sve informacije oko festivala

    na moj mail ili 098 18 17 012

    pozdrav valerio

    avatar

    02.10.2010. (17:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...