Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • ZlicaOdOpaka

    Kasniš :-)).

    avatar

    26.09.2010. (09:00)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    iza fotoaparata?

    avatar

    26.09.2010. (09:51)    -   -   -   -  

  • lion queen

    baš me zanima što je u kutiji :)))???

    avatar

    26.09.2010. (10:15)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Da ne bi bilo: "Nisam kral, neg' sam sam' lojtre držal!"
    _

    avatar

    26.09.2010. (10:24)    -   -   -   -  

  • aparatczyk

    Eto, umjesto gentlemana ispao si voajer, naravno bez zlih namjera ili nedoličnih primisli... Inače, izuzetno cijenim i radopratim tvoj blog, ali mislim da je nekako bolje da ovu fotku makneš...

    avatar

    26.09.2010. (10:28)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    aparatczyk, ja sam u toj uličnoj sceni bio ono što sam ja uvijek: prolaznik. Scena se odigrala na ulici, dakle javnoj površini, a isto tako nisam fotografirao nikoga i ništa nedostojno (recimo, nekoga kako kopa nos ili se češe po riti ;o) ) niti sam ikoga i išta dovodio u nedostojan kontekst (recimo kadriranjem ili komentarom). Stoga, smatram da je bilo posve ok što sam fotkao tu scenu, smatram da ovu ženu nisam uvrijedio niti fotografijom niti komentarom.

    E sad, to što sam ju fotkao, a nisam pomogao - fotkao sam s jednog kraja ulice, a ona je nailazila s druge strane, imao sam zaista namjeru pomoći joj, ali je par desetaka metara prije točke susreta skrenula u pokrajnje dvorište tako da moja namjera nije mogla doći do izražaja. ;o)

    BTW, pitanje koje si ti postavio svojim komentarom (gdje je granica javnog i privatnog) je vrlo zanimljivo, no čini mi se da na njega nema jednoznačnog odgovora. Svi smo mi dok se krećemo javnim prostorima na neki način javne ličnosti i možemo biti predmet promatranja - bilo video kamerama nadzornih službi, bilo objektiva slučajnog turista ili foto reportera koji fotka uličnu vrevu itd itd itd ... i po meni osobno najpravilniji je pristup onaj koji kaže "Čini drugima ono što možeš prihvatiti da i drugi tebi čine". Ja ga poštujem - meni je ok kad me netko drugi fotka, jer mi je isto tako ok što će netko nepoznati - ili možda poznati - vidjeti u bilo kojoj situaciji, uvijek sam to ja i nemam tajni što se toga tiče ni pred kime.
    Drugi pristup koji poštujem je onaj zakonski - dokle god neki zakon ne proglasi ovakve aktivnosti (fotkanje na javnim mjestima) protuzakonitim, dotle smatram da je to ok.
    Dakle, kad nešto fotkam onda pazim da poštujem ta dva pravila, moje osobno i ono društveno,.

    avatar

    26.09.2010. (12:09)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    E da, moja definicija voajera je da je to osoba koja promatra/bilježi nešto na protuzakonit način odnosno na takav način vrijeđa nečiju privatnost.

    avatar

    26.09.2010. (12:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...