Komentari

smotani007.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • šašava mamica

    Magla...već sam zaboravila kako izgleda prava magla, magluština...Npr. kod Broda...kao da prolaziš/voziš kroz mlijeko. To mi je malo brrrr!!!
    Danas nisam pratila vijesti kao jučer, nešto sam načula da se situacija popravlja.
    Nedostatak vremena, imamo puno obveza - MM je morao crtati obiteljsko stablo i baš sam ponosna kako je sve posložio. U školu treba donijeti slike/fotografije članova šire obitelji pa mu je žao ako bude morao didinu sliku malo izrezati...
    Oprosti što sam oduljila!!!
    Pozdrav s juga gdje se ljudi još uvijek banjaju!!!

    avatar

    21.09.2010. (21:42)    -   -   -   -  

  • mirjam

    ...
    Od ove magle, danas tako guste,
    Sve ulice se čine kao puste.
    Pa ipak, iza te zavjese sive
    Hodaju ljudi,
    I ulice žive.

    I blizu tebe možda neko ide
    Baš istim putem.
    Ali s maglom je sliven
    Potpuno za te
    i tebi sakriven.


    /Dobriša Cesarić, Suputnik/

    Ova pjesma mi je odavno u srcu
    i ... radi nje volim maglu ...
    ... ili, možda ........ ,
    volim pjesmu jer mi je magla draga ...
    ...
    Sve mi se tada tajnovitim čini,
    osjećaji neki izgubljeni,
    neka zaboravljena čula se vrate,
    potaknu da dublje razmišljaš,
    na svijet očima iznutra gledaš,
    željom da tu novinu spoznaš
    očima srca ga vidiš,
    pronađeš čemu se istinski veseliš
    nevideći u magli
    nanovo jednostavnosti se diviš,
    otkivaš neke male stvari ..
    u svijetlu
    koje se tiho u duši pali ...

    ...

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    21.09.2010. (21:44)    -   -   -   -  

  • hodnik

    Uz pušački staž, magla me sve više guši... kašljem. A i za oči je grdo. Kako ne mogu ništa promijeniti „oko nas“, ostaje mi jedino da prestanem pušiti. Hmm?!
    Hvala za dozvolu...budem se snašla, a za uzvrat ću ti meilati adr. mog bloga))). Dogovoreno? Valjda će i grijanje dotad proraditi.) Lijepe su ti sve slike. Laku noć))

    avatar

    21.09.2010. (23:02)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Nije mi magla draga. Doduše ovdje je rijetka pa s toga je jezivija kad se spusti. Nešto
    najgore što sam doživio to je kad me na moru uhvatila magla. Bio sam ra ribarenju i uhvatila
    me noć, vozio sam prema privezištu kad...kao da sam ušao u ništa...nema ničega....
    Stao sam, usidrio se i čekao, čekao jutro, to sam vidio kad se magla povukla, jezivo brrr.:(

    avatar

    21.09.2010. (23:32)    -   -   -   -  

  • smotani

    dnevnik šašave mamice slažem se da je malo brrr... sjećam se, davno je bilo, na staroj Zagorskoj "autocesti" vozio sam otvorenog prozora prateći bijelu središnju crtu.. vozio brzinom 5 na sat... a nisam mogao niti stati jer nisam vidio gdje....
    je, u Gradu se popravilo, ali je nizvodno...poplavilo... no, stala je kiša i to daje nadu...
    drago mi je da te MM čini ponosnom ;)))) a obiteljsko stablo - lijepa "biljka" koja, kad ju gledaš, uz suze tuge, sijećanja na "starije" grane, siguran sam, izmami i osmijeh na one mlađe, pri vrhu, na one koje dolaze....
    i, neka si oduljila.... drago mi je ;)
    a ovo banjanje, koliko mi je nevjerojatno iz moje perspektive, toliko mi je drago da bar neko još uživa...i tebi lijep pozdrav sa kopna - gdje, trenutno, ne vidim maglu ;)

    Mirjam predivni stihovi mog omiljenog Dobriše...ali, draga Mirjam, volim nju, ali, bojim se da maglu teško mogu zavoljeti kao te stihove;)
    istina, tajnovitost, pa i neka mističnost, koju magla proizvodi nosi neku težinu i "svježinu" - ali, iskreno, ljepše mi je kad me sunce škaklja zdravim, vedrim zrakama nego kad se, tajanstveno, skriva iza magle ;)
    ipak, čarobna znaju biti jutra buđenja uz tu igru skrivača.....
    hvala ti...

    BTB!!!

    Topli ti pozdrav....

    hodnik uh da... nisam zaboravio to "maglovito" gušenje... i naravno, da me ono više smeta od "pušačkog" kašlja ;) ... a sad mislim, a kažu da je zdravo ne pušiti....ali, zdravo je i štošta drugo, pa...;)
    ma nemaš na čemu hvaliti ;) eto, ako mi pošalješ adresu mogu ti poslati i kod koji možeš priljepiti na blog;) a grijanje - ček, ček - pa kaj buš zimu čekala? ;)
    hvala za slike...i, dobro ti jutro ;))

    fra gavun doživio sam jednom maglu u Zadru - sjećam se da su se svi čudili, a mi, kopnjenaci smo se čudili njima - "pa kaj vam je magla čudna?" - da kod vas je rijetka i, vjerujem, još "strašljivija" pojava...
    i, prika pametno... stat kad ne vidiš kud ćeš... i dobro je, iako možda i opasno? tako nasred mora - no, pomagala poput radara siguran sam čine svoje.... kako sam u odgovor "mamici" rekao - vozeći jednom zgodom po "ničemu" htio sam stat nasred ceste - ali, i to nisam mogao jer... bojiš se da te neko s leđa.... a ne vidiš di sa strane skrenuti jer... vozim gledajuć središnju crtu po cesti, s glavom kroz prozor... ako je to uopće i bila vožnja... brrr ne smijem se toga niti sjetiti;)
    neka smo se mi izvukli iz magluština - trenutno ju ne vidim kroz prozor što ne znači da neće nadoći;))))
    lijep ti pozdrav, prika ;)

    avatar

    22.09.2010. (05:50)    -   -   -   -  

  • kolumna jedne superžene

    Drago mi je da ti se sviđa pjesma i hvala ti na lijepim komentarima kod mene.
    Tko uostalom voli maglu.
    Kad smo već kod grijanja, mi se na poslu grijemo na peći jer u prastaroj zgradi nema čak niti centralnog i sad mi se takvo grijanje čini prednost pred centralnim.
    Da samo znaš kako mi je ugodno slušati pucketanje vatrice, taj ugođaj nemam čak niti doma jer doma imam centralno.
    Pozdrav tebi.

    avatar

    22.09.2010. (07:01)    -   -   -   -  

  • carla

    ...priča mi tata kako se oni u Zagorju griju na drva jer su večeri i jutra hladna i vlažna, a ja slušam, sjedim u japankama i kratkim rukavima i gledam kako se budi jedan predivan sunčan dan...Veliki pozdrav dragi mali

    avatar

    22.09.2010. (08:05)    -   -   -   -  

  • Euro

    i ja ne volim maglu..

    avatar

    22.09.2010. (08:29)    -   -   -   -  

  • lutajuće gojzerice

    Evo i mene !!!! Sišla ja s planine ....vjerovao ili ne maglu nitko ne voli ..a najmanje planinari. Najgori je osjećaj kada se namučiš popeti na naki vrh od nekoliko stotina i tisuće metara i onda od gore ...ne vidiš ništa !!! prestrašno ..... hej, super ti je ovaj novi dizajn, sviđa mi se ...nadam se da se i tebi sviđa kako sam ja uredila svoj novi blog s kratkim putopisima s planinarenja :))) znam da ti se sviđa ono što pogledaš i pročitaš ...ali sada mislim na dizajn ;)

    avatar

    22.09.2010. (10:28)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Rijetko se kod mene spusti magla,ali je volim vidjeti (možda je ključna riječ rijetko-pa zbog toga:))...nekako sve poprimi mistične obrise
    Znaš da vijesti u zadnje vrijeme ne pratim,ali također svima nizvodno želim da se voda što prije povuče,pa da nastave normalno sa svojim životima
    Baš uživam u ovoj tvojoj šetnji...volim more pokraj kojeg živim,ali i rijeke me fasciniraju
    1650...danas je sigurno novi broj u igri:)))
    I Smoto moj dragi hvala ti...a ti ćeš znati zašto
    Pusa velika naška,škripajuča:))))

    avatar

    22.09.2010. (16:11)    -   -   -   -  

  • smotani

    kolumna jedne superžene hvala tebi, doista me uvijek, iznova, ugodno iznenadiš i razveseliš pjesmama ;)
    a što se grijanja tiče - imam na viksi centralno, ali i peć - i da, uživam slušati ono pucketanje drva, gledati igru iskrica...još ako kiša rominja - malo zaleć..;) predivan osjećaj
    na poslu mi i nije tako frka jer, stalno nekud jurcam, ali doma - naročito ujutro kad se probudim...joj, joj;)
    hvala ti i lijep pozdrav i tebi...

    carla eh, zamišljam kako nam se čudiš.... da u japankama... mamica gore veli neki se još i kupaju... joj, joj - kao da smo ne znam koliko vremenskih zona udaljeni ...
    hvala ti draga Carla, i tebi veliki pozdrav - sunčan, dakako;))

    €uro suglasni ;)

    mcmlx naravno, u potpunosti se slažem s tobom - kako manji dio godine - zapravo desetak dana provodim na moru, naučio sam uživati u ovim, kopnenim, makar i maglom, rosom, okupanim jutrima buđenja sunca i večerima kada, lagano, tone sunce u još jedan san;)

    planika drago mi je da je sve sretno ali i lijepo i ugodno prošlo;) mogu samo zamisliti kakvo je "razočarenje" kada magla sakrije pogled koji puca sa teško osvojenog vrha..ali... užitak planinarenja, svakako, ostaje ;)
    za dizajn sam ti rekao ;) ali ponovit ću...da sviđa mi se, prostraniji je, a i sama boja je baš dolična postovima i slikama kojima ga "hraniš"
    hvala ti za pohvale na dizajn, prenjet ću mojoj dizajnerici ;))))))))) koja mi je do zadnje točkice pomogla;) - ma kaj pomogla...i napravila;)
    lijep ti pozdrav:)

    lady flower istina, i to jako sja ) ali, i jače pada kiša (kada pada) e, ja sam se i u to uvjerio;))) ( a ne volim avione....)

    Nisa vjerujem da tebi magla, kao i snijeg, djeluju kao neka misterija - ali, draga moja, vjeruj, nije to ništa posebno;))))))
    znam da ne pratiš vijesti u zadnje vrijem, ali, isto tako znam da su tvoje želje uvijek, pa i sada , pozitivne.. i, složio bih se s tobom o fascinantnosti rijeka...imaju one svoj đir;)
    osmjeh - danas je malo pao, ali, još nisam utvrio koliko - kažu stručnjaci...još malo pričekajmo;)

    i, draga Nisa - mislim da znam, ali... ma, sve znaš....
    pusa i tebi, o da, ona naška - ali, namazao sam cipele, valjda ne škripim više toliko;)))))) ali, da sam glasni...o jesam;)

    avatar

    22.09.2010. (17:44)    -   -   -   -  

  • romantika

    Eto, ti imaš dizajnericu koja ti je pomagala a ja sve radim sama ..pa se tako mučim oko toga kako nešto pomaknuti i taj box potpuno obrisati da mi ne zaklanja slike jer ako ih i smanjim ne bi se lijepo vidjele kako bih ja to htjela ...a što se tiče pomoći ...hm...pa zar nisam sve te slike uz tvoju pomoć postavila onako pregledno ? da nije bilo tebe .. bile bi to i dalje minijature...jedini problem je ostao taj box .... smeta i smeta ...uh ..na kraju ću ga poptpuno obrisati pa će biti blog samo s jednim box-om ...zašto ne ... hvala ti još jednom :)))

    avatar

    22.09.2010. (21:28)    -   -   -   -  

  • romantika

    vidiš ...čak mi se i blogovi kod komentara pomiješaju ... svašta se događa ;)) ha ha ha

    avatar

    22.09.2010. (21:30)    -   -   -   -  

  • kamena

    nisam baš jako pametna, kad je magla u pitanju, jer kod nas je to jako, jako rijetka pojava, isto kao i snijeg... i neka je što manje, šta će nam :)))

    avatar

    22.09.2010. (22:48)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Ne volim maglu, sivilo ... ne, nebih mogla živjeti gdje su magle česta pojava.

    Buru volim, sunce volim , svjetlo volim ... pravo Dalmatinsko dite :)

    Lijepu i tihu želim ti ovu rujansku noć.

    avatar

    23.09.2010. (00:04)    -   -   -   -  

  • Sarah Bernardht

    E da odužilo....al uskoro bu gotovo i veselim se pregledati sve slikice konačno:))))
    I nama je rijeka došla blizu, al srećom nisam morala splavariti...tješilo me je samo to kaj sam ja ipak vidra:)))
    doviđenjca dragi Smotko:))))

    avatar

    23.09.2010. (08:30)    -   -   -   -  

  • Elyca

    uvijek kad dođem na sjever...zatekne me magla.... tajanstvena i draga mi je samo 2 min...a onda se jedva čekam doma vratit!
    Kod nas su magle super...nisu vlažne...a poviše njih vidiš sunce pa su samo tajanstveni veo nad gradom!

    avatar

    23.09.2010. (22:04)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Eh..i mene magla uvijek obmota nekim tužnim , sjenovitim mislima :(
    Lijep post , Smotko, još ljepše fotke!

    avatar

    24.09.2010. (12:02)    -   -   -   -  

  • luki 2

    ne volem! Maglu ne volem! :))) Pozdrav Tebi od Luki+Goldie

    avatar

    24.09.2010. (13:14)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Kolač je odličan; javi se - dostavljam na adresu! :))))
    Goldie je vrlo disciplinirana - dođe, pošnjofa -a ja kažem - "Goldie, ovo nije za malog wufa!"
    A ona spusti pogled; i odmahne žalosno glavicom - sama sebe uvjeravajući da to nije za nju....
    Ali, pasje nagradice i poslastice - dobije za uzvrat!
    Znaš da psi ne smiju čokoladu - srčeko bi ih izdalo...Naravno, ne smiju - čokoladu za ljude, ali onu za pse - e, to već može! :))))
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    24.09.2010. (14:13)    -   -   -   -  

  • smotani

    romantika ;) je, lako meni sa mojom dizajnericom;)))) ali, vjeruj, nisam siguran da je njoj lako sa mnom;). no, lijepo to tebi ide, polako.... ja sam totalni antitalenat za taj dio;) ono što znam rado podijelim, a što ne znam..a ne znam;) i gle, pa jedni drugima prenosimo iskustva, ako još pri tome pomognemo...a di ćeš veće sreće , inače, i to sa slikama sam dobio kao savjet i, eto, prenio i tebi;))))
    a neka se blogovi mješaju - prepoznajem te ja ;)

    kamena kućica na škoju a gle... ja ne mogu birati, što mi da...imam, makar i maglovito;))))

    promatram, razmišljam e draga moja, da je nama bure kad je magla;)))

    hvala ti...i ja tebi želim mirnu, lijepu i radosnu večer;)

    gali eh, ne hvali ;)))) i drago mi je da si barem nešto od slika ugledala ... a zalazak...a je, ima nešto u njemu;)))
    i, evo, nio sam na Buncek festu...;) i to bez kole ;)
    a dobar je autić....;)

    vidrin smijeh ajde da i to konačno središ...i da znaš, baš mi je drago da nije bilo frke kod tebe...ali, ma, vidrice - ti bi to ko od šale.....preplivala;)))))
    doviđenjca - nadam se skoro (mislim da ni ja ovak dugo nisam slago kantu hihi)

    gali ...sve pet;)

    Elyca da, mene odmah nekako kostobolja primi...ali, imaju magle i svojih čari...npr, skrivača;)
    no, istina je, čarobno je promatrati izlazak sunca u magli....

    Vitae... hvala draga Vitae...ali, ne smijemo pasti u depru - sezona magli je tek počela;))))
    lijep ti pozdrav ;))))

    Luki2 ne voleš a? a gle kak nas časti;)))))
    i, hvala na ponudi za kolač .... kako je mirisao izgleda,,,mmmm;))))
    a znam, znam ja da je Goldie razumna (ma mora biti) ali i zadovoljna zamjenskim kolačićem;)))) samo, nekako se ponekad ražalostim kad vidim njihov onaj pogled u pod i kao da kažu "...dobro, dobro, znam ja da to nije za mene..." a onda, onda se i ja nekako razveselim kad vidim oduševljenje "zamjenskim kolačom" ;;))))
    pusa i pozdrav, obadvjema ;)))))

    avatar

    24.09.2010. (20:25)    -   -   -   -  

  • Euro

    znam da su medvjedi pobjedili..Steta sto se ozlijedio Frank Banham..
    Moji Pantheri na zalost sinoc izgubili u Hamburgu..Bio je izravan tv prijenos na Sky-u...
    Sutra igraju opet u gostima u 150 km udaljenom Nürnbergu u 18.30 i nadam se da cu ih gledati to jest ako bude bilo karata...Budem vec stavio fotke..
    pozdrav

    avatar

    25.09.2010. (11:30)    -   -   -   -  

  • smotani

    €uro da, na žalost, povrede su neizbježne... naročito u ovom brzom i skliskom sportu..
    držim fige za današnju tekmu i, nadam se, malo i pogledati ;) ( ako bude negdje prijenos na meni raspoloživim kanalima) navijaću, naravno, za tvoje Panthere ;) sretno!
    i znam, znam da ću makar, ako uspiješ karte nabaviti, vidjeti djelić atmosfere ;)

    avatar

    26.09.2010. (10:39)    -   -   -   -  

učitavam...