Komentari

mrscvorovic.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Sapunerija

    Mislim da planinarski dom Nadana Vidoševića ne samo što nije derutan nego je i jako lijepo uređen. Možda je to zato što taj planinarski dom ne posjećuju planinari (planinar je valja sinonim za siromašnog turistu sklonog muktarenju) za razliku od ovog na Vošcu.

    Vjerovatno Stipe Božić kao najpoznatiji i najuspješniji hrvatski planinar to zna pa zato i kaže da turistima (onima koji nisu planinari) treba omogućiti najbolji pogled!

    avatar

    17.09.2010. (12:51)    -   -   -   -  

  • Anonimac

    Kad se u google unesu rjeci : "vogrinec bozic modric" prvi na listi je link: http://www.dalmacijaski.com/content/view/233/2/ iz kojega mozemo saznati da su ta trojica strucnjaka dobila lovu od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka za studiju o skijanju sa vrha Peljesca , Braca i Hvara.
    Kad sam procitao clanak ona Polacencova studija na 19 stranica i 500.000,00 kuna mi i ne djeluje toliko promasena u odnosu na ovu.
    Razumijem da lova danas treba svima ali ipak treba malo paziti gdje se stavlja svoje ime jer sve izadje na vidjelo prije ili poslije.
    Zicara je izgleda samo dio ovog sci-fi serijala u kojemu je sve sci-fi osim love koja ide za studije pa na racune ko zna koga.

    avatar

    17.09.2010. (13:03)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Anonimac,

    Stipe Božić mi je inače u mladosti bio idol po svemu u vezi planinarenja, čak mi je bio jači i od Reniholda Messnera jer je Stipe prvi Europljanin sa zapadne strane a Dalmatinac je. Žao mi je što je ovo rekao jer njegov stav ima težinu upravo zato jer je respektabilni alpinist.

    Što ste tiče sci-fi serijala lako je moguće da su oni ovo pokrenuli samo da operu lovu na studiju i na zaposlene u Drp&Žičara d.o.o. a do žičare nikad doći neće (i puno ostale korupcije kako to već biva u našoj državi). Ali ako dođe do najcrnjeg scenarija za moje planinarsko društvo, za prirodu i za Biokovo, dakle za sve nas je tada kasno lajati na mjesec.

    Zato treba djelovati odmah, treba biti na svim razinama a koliko se može, društveno odgovoran!

    avatar

    17.09.2010. (13:14)    -   -   -   -  

  • gustirna

    pa baš, i ja sam razočarana njegovom izjavom. Možda previše očekujemo od nekih ljudi koji su nam dragi. I oni su samo ljudi.

    avatar

    17.09.2010. (15:28)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ako se radi o Parku prirode - teško da će dobiti sve dozvole koje su potrebne, no kakva nam je država - ništa me ne bi začudilo...

    graditi ili ne neku žičaru? teško je reći. u slučaju Alpa - oš italiju, austriju ili švicarsku - sve je isprepleteno žicama, te se dobro zarađuje na turizmu. noo... sve je još davno počelo, te su sigurno puno stroži zakoni i nadzor nad onim što se radi..

    poznajući naše prilike na kraju će umjesto vrha žičare (bez ravnanja terena što mi isto zvuči suludo, no nisam građevinske struke, pa neću o tome) na tom brdu niknuti hotel s pet zvjezdica ili - ne pada mi sada ništa još strašnijeg na pamet...

    a netaknutu prirodu dirati - mislim da je totalno bljak....

    u krajnjoj liniji - tko će zaraditi? neki nepoznati strani investitor!

    avatar

    17.09.2010. (15:43)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Gustirna, ae!

    Seoska, tvoj i komentar od anonimca treba spojiti u jedan i mislim da se dobije cijelovita slika mogućnosti za zaradu!

    avatar

    17.09.2010. (16:21)    -   -   -   -  

  • Jedvagenij -- pseudointelektualno preseravanje

    hm... ne znam zašto, ali ja se sad sjetio zuhre iz večernje škole_

    ja bi potaraco bagerima ovaj velebit, i onda, evo, tu opizdia jednu lipu betonsku rivu... (po sjećanju...)

    avatar

    17.09.2010. (18:50)    -   -   -   -  

  • borut

    Hvala na iscrpnoj informaciji! Nadasve zanimljivo, a sta ce bit? ... "bumo videli"

    avatar

    18.09.2010. (18:24)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    pa ako već postoji žičara Mount Everest - Šri Lanka, ne vidim zašto bi ovo predstavljalo problem

    avatar

    19.09.2010. (10:43)    -   -   -   -  

  • Meister Huc

    Tko se popne žičarom na Vošac – peder!

    ... Prvo žičara, onda lunapark... što je sljedeće? Memorijalni centar?

    Dođite i posjetite nas!
    BIOKOVO - planina hrvatskih gradonačelnika!
    Hrvatski Rushmore!
    Prvo od 655 hrvatskih čuda.

    Kerum, Bandić, Đapić, Jambo...

    avatar

    19.09.2010. (14:30)    -   -   -   -  

  • mosor2

    @Danice, ovo samo pokazuje da ne valja idealizirati nikoga, pa ni Stipu. Članstvo u HDZ je podmukao i opasan virus, ne znaš kad će, ali možeš biti siguran da će prije ili kasnije potkopati organizam i dovesti do ozbiljnih sranja.

    avatar

    19.09.2010. (22:11)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    odgovorija san ti

    avatar

    20.09.2010. (08:57)    -   -   -   -  

  • svrbivosac

    ova žičara povrj dubrovnika je ober krasna; jestel čuli da se na vrhu turistima nudi i razgledavanje muzeja domovinskog rata? to turisti sigurno jedva čekaju vidjeti. ja bi jedan takav muzej i na biokovo isto

    avatar

    20.09.2010. (18:08)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Nije ti to čuvanje prirode, već okruženja na kakvo smo se navikli. Trave će rasti iz kamena ili betona, svejedno im. Kao i gušterima kad se sunčaju. Samo, to do te mjere nikom nije jasno da ne znam zašto to uopće pričam. :Z

    avatar

    24.09.2010. (22:58)    -   -   -   -  

  • mosor2

    @propheta, naravno da si u pravu: naši motivi su sebični - i radi se o očuvanju okruženja na koje smo navikli. S druge strane, u ovom slučaju radi se i o očuvanju nečeg posebnog: u Hrvatskoj više i nema puno mjesta s kojih se ne vidi ni jedna kuća, koja noću osvjetljavaju samo svjetla zvijezda, koja nisu ograđena betonom i gdje se ne čuje brujanje motora i muzika kafića. Prostori naše intime se sužavaju: ti ni unutar vlastitih zidova nisi zaštićen od agresije drugih, koji opsjedaju tvoja čula s banalnim povodima, da bi ti prodali svoj deterdžent, uloške ili ideologiju, recimo. Za mene je prizor čovjeka u hotelskoj sobi, kome kroz prozor dopiru svjetla neonskih reklama nešto neprirodno, slika konačne, očajne samoće iz koje nema bijega. Došao sam u stanje u kojem bih spaljivao one velike billboard reklame kraj ceste.

    avatar

    28.09.2010. (23:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...