Komentari

mosor2.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Neverin

    pa ovo ful izgleda spaljeno ili kao da je jesen krenula sa svojim bojama..

    avatar

    17.09.2010. (12:54)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Zadnje vrijeme mislim kako ću otići na Kozjak, iznad Solina, ali ne ide mi se još....
    U tom bivšem zelenilu pamtim i ljepše trenutke.
    Neki Solinjani su te kobne nedilje izjavili kako nikad nije gorilo dok je solinska omladina čuvala, a sad dok mladež sidi po kafićima....- mnogi su se složili s tom izjavom.

    avatar

    17.09.2010. (18:20)    -   -   -   -  

  • sewen

    Kvragu i vatra i vitar!

    avatar

    18.09.2010. (08:28)    -   -   -   -  

  • mosor2

    Ma vidi, @gustirna, ja sam u 7. mjesecu, prvi put nakon 7 - 8 godina, silazio Kozjakom niz Škrabutinu preko Piramide računajući da ću bez problema ubosti šumsku stazu prema Ninčevićima, i našao da je ta staza zakrčena doslovno desetinama mrtvih, izvaljenih velikih stabala, koja su tamo ležala sigurno nekoliko godina, jer su bila potpuno suha, i pod teretom se lomila kao staklo - a i okolna šuma je bila jako zarasla u bršljan i kupinu. Nemam pojma zašto to nitko nije očistio, zašto je uostalom toliko drvo pušteno da propadne svega stotinjak metara od makadamskog puta - to je moralo planuti kao barut. Kao da je netko htio da se to desi.

    avatar

    18.09.2010. (10:33)    -   -   -   -  

  • gustirna

    U tome se potpuno slažem s tobom. Još prije 25 godina, velik dio te šume je bio priilično zakrčen i neprohodan, znam jer sam tuda često išla sa psom, dok sam tamo živila.
    Oduvijek se na to upozoravalo, ali izgleda da to nikome nije bilo u interesu da se čisti. Možda je sada zaista netko htio da se to desi. Vatra je počela malo iznad ceste koja vodi prema Rupotini. Svako je moga iz auta u vožnji bacit nešto zapaljivo i gotovo.
    Znam da to niko ne bi moga sačuvat i spasit kad vatra jednom krene. Ipak, ta protupožarna dežurstva ostala su mi u sjećanju kao nešto korisno što smo onda radili. Jedno moje dežurstvo je baš bilo na čuki u Gornjoj Rupotini, malo dalje od mista di je sad počelo gorit.
    Smišno u svemu tome je da smo imali voki toki koji nije radija. :-)

    avatar

    18.09.2010. (20:27)    -   -   -   -  

  • mosor2

    Ne znam više ništa, čini mi se da ta šuma ne fali nikome, osim ovo par nas redikula. Neki su i otvoreno profitirali. Recimo, sad je Cemex riješio problem sa zaštitarima Kaočina gaja, kava će se erozijom terena (jer više nema stabala) proširiti, a Ninčevići i Rupotine će moći dalje graditi u brdo. Da je pameti, sad bi se krenulo iskrčiti nagorena debla, jer će za par godina sve zarasti u makiju, kao što je zaraslo iznad Sućurca.

    avatar

    19.09.2010. (04:57)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    posadite masline tamo

    avatar

    01.10.2010. (14:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...