Komentari

hms.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • vjerni pratioc

    Bravo Široki !!!

    avatar

    07.09.2010. (09:23)    -   -   -   -  

  • larissa

    Interesantno koliko se odugovlači sa popisom sudionika.

    avatar

    07.09.2010. (10:30)    -   -   -   -  

  • znatiželjna

    Kako to da nakon toliko godina ove godine ne sudi Nataša Puhalo ?!
    Znam da nije pitanje za HMS, ali....glasno razmišljam

    avatar

    07.09.2010. (10:39)    -   -   -   -  

  • znatiželjna2

    i kako sudi onaj muški iz bih kada je on pomoćni sudac u bih?!

    avatar

    07.09.2010. (13:06)    -   -   -   -  

  • HMS

    larrisa:
    Djete drago, mi radimo po 18 sati na dan. Danas sam spavao 3 i pol sata. Dobar dio tog vremena ide na EMA-u i HMS, za sto nisam placen niti lipe. I taman mi trebaju ovakve gluposti. Eto, sada uopce nece biti objavljen spisak na blogu. Dobit ce ga timovi koji sudjaluju u biltenu 3 (koji mora izaci do petka, a taj rok ce se ispostovati). Pa da vidis kako bi bilo da bloga uopce nema, kao sto ga nema niti jedan drugi savez. Pun mi je kufer toga da se non stop kvoca i to oni koji ne mrdnu ni malim prstom,. Mi svi volontiramo i u HMS-u i ljudi u EMA-i. Trosimo desetke sati mjesecno, i onda umjesto zahvale vi ste drski i bezobrazni. Pa sad eto spiska nece biti. Ako si prestavnik tima dobit ces bilten poštom i na e-mail, ako nisi morat ces doci u Široki da vidiš tko sve sudjeluje. Ili mozes doci ovdje pa volontirati za Europsko prvenstvo. Jedan od zadataka ce ti biti da prekucas spisak na blog, uredis ga i objavis. Naravno u svoje slobodno vrijeme i bez naknade.

    znatizeljna:
    Takva je odluka SMFBiH-a. EMA ju je zaprimila kao takvu i obzirom da su nacionalni savezi autonomni oni sami odlucuju koji medju licenciranim internacionalnim sucima te drzave sudi na Prvenstvu. EMA moze samo staviti veto na pojedinog suca, a to u svih ovih 11 godina nije napravila nikada. Dakle tako je odlucio nacionalni savez BiH.

    znatizeljna2:
    Ne postoji pomocni sudac, nego sudac pripravnik. On je izasao na polaganje internacionalne licence (temeljem potvrde nacionalnog saveza) i imao vrlo dobar rezultat, te polozio licencu. Zasto ga je SMFBiH pustio na polaganje internacionalne licence to niti znamo, niti se zelimo mjesati. Apsolutno unutarnja stvar nacionalnog saveza. Za EMA-u on je internacionalni sudac neovisno o njegovom nacionalnom statusu. HMS mu sigurno ne bi dozvolio tako sto. I da ode samoinicijativno na polaganje licence HMS bi mu oduzeo nacionalnu licencu i nikada ga ne bi delegirao na internacionalno natjecanje, pa bi mu ta licenca mogla samo krasiti ladice. No, durgi savezi imaju svoja vlastita, drugacija pravila. I tu HMS niti moze, niti zeli na to utjecati.

    avatar

    07.09.2010. (13:22)    -   -   -   -  

  • pitanje

    ne želim biti bezobrazna, ali zbog čega onda EMA nije stavila veto na njega! budući da kažete da HMS sigurno ne bi dozvolio tako šta, pretpostavljam da ima i razloga za takvu izjavu! neznam jesam li dobro shvatila, ali malo me zbunjuje ova potvrda od njegovog nacionalnog saveza: jel to znači da on nije položio sudački ispit u BiH nego je samo dobio neku potvrdu? znači li to da svaka druga mažoretkinja iz BiH može uz potvrdu njihovog saveza otići položit internacionalu ispit, dobiti licencu i onda ako ga BiH delegira on će suditi na europskom prvenstvu???? Ne tvrdim da je internacionalni ispit nevažan, ali smatram da je on samo nadogradnja na nacionalni sudački ispit, koji je temelj svega, u kojem se zapravo uči suditi, a netreba ni napominjati koliko je sudački ispit u našem savezu težak, temeljan i kvalitetan, i ako smijem bit malo možda i subjektivna, smatram da je daleko najkvalitetniji!!!! Opet ponavljam, ne želim vrijeđati nikoga niti biti bezobrazna, ali osobno smatram da se "neozbiljnosti" nekog saveza mora stati na kraj, zbog dobrobiti svih natjecatelja na europskom prvenstvu! i kao što ste rekli neki savezi imaju svoja pravila, i HMS uistinu nemože utjecati na to, ali može EMA. Ako je mladi gospodin tek pripravnik u HMS-u, pitam se koliko je kompetentan suditi na europskom prvenstvu, koje je svakako viša razina nego nacionalno prvenstvo, ukoliko SMUFBiH nije imao nekog kompetentnijeg (ne tvrdim da je on loš sudac) možda nisu trebali delegirati niti jednog suca! Znam da ovo nije pitanje za HMS, ali tema je o europskom prvenstvu, pa se nadam da mogu dobiti odgovor. Još jednom ponavljam nije zlonamjerno i unaprijed hvala na odgovoru!

    avatar

    07.09.2010. (16:50)    -   -   -   -  

  • HMS

    A zašto bi EMA stavila veto? Covijek ima licencu, na polaganje ga je poslala nacionalna asocijacija, delegirala ga je nacionalna asocijacija. Nema osnova za veto.

    Naravno da ima razloga za izjavu da HMS tako sto ne bi napravio. Jer bi se to kosilo sa pravilnicima HMS-a koji kazu da HMS ne moze delegirati za sudjenje u inozemstvu suca koji nema nacionalnu i internacionalnu licencu. Dakle, prema pravilnicima HMS-a nacionalni pripravnik ne moze biti delegiran za sudjenje na internacionalnom nivou.

    On je polozio sudacki ispit, no nakon ispita si pripravnik i tek po uspjesno odradjenom pripravnickom stazu (to traje oko 3 godine) mozes dobiti sudacku licencu. Teoretski bilo koja mazoretkinja ili cak osoba koja nema veze sa mazoretkinjom moze polagati internacionalnu licencu. Naravno, ona mu je bezvrijedna ukoliko ga nacionalni savez ne delegira za suca.

    Apsolutno se slazem da internacionalna licenca mora biti nadogradnja na nacionalnu. Konacno, u masu slucajeva sudac uporablja svoj nacionalni pravilnik tijekom sudjenja.

    Sto se ostalog tice ovdje ne bih iznosio privatni stav. HMS na ostalo ne moze odgovoriti jer to nije u kompetenciji HMS-a nego SMFBiH-a. Samo naglasavam da je upravo HMS trazio veca ovlastenja EMA-e i smanjenje decentralizacije upravo radi slucajeva u kojima nacionalni savezi ne zadovoljavaju kvalitetivne nivoe, a isto se reflektira na EMA-u.

    U svakom slucaju hvala Vam na vrlo inteligentnom i nadasve elaboriranom stavu.

    avatar

    08.09.2010. (01:54)    -   -   -   -  

  • neko...

    ima li EMA svoju stranicu???

    avatar

    08.09.2010. (11:14)    -   -   -   -  

  • Ovo smo vec znali

    Samo da vas informiram da je mladi gospodin prije 3 godine položio vrlo uspješno nacionalni ispit i ove godine, nakon tri godine, odradio svoja pripravništva...U mažoret svijetu je od svoje 6 godine....I osobno znam da je ogromni i strastveni poznavatelj mažoret svijeta koji mu je obilježio život...inače, bavio se i drugim plesovima,,,a koliko znam ovih dana planira se uključiti u jedan poznati bh. hip hop and free stile klub kao plesač i koreograf...

    avatar

    09.09.2010. (01:31)    -   -   -   -  

  • HMS

    neko:
    Ima. http://eu-ema.blog.hr

    Ovo smo vec znali:
    Hvala na informacijama.

    avatar

    09.09.2010. (02:02)    -   -   -   -  

  • mtv

    hvala za blog..nisam znala
    ovaj mi je video malo amaterski, al super je...
    a za mladog gospodina...samo riječi hvale imam...genijalac koji je zaista mlad ali i veliki gospodin...

    avatar

    09.09.2010. (14:27)    -   -   -   -  

  • HMS

    Molim i drugi puta...
    Nitko ne spori kvalitete g.Perkovica. Osobno mislim da se radi o vrlo sposobnom i dobro odgojenom mladom gospodinu. Još kada stekne iskustvo on je definitivno buducnost rukovodstva i sudstva EMA-e. Mislim da to niste vidjeli da itko spori na ovom blogu! Svakako ne od strane HMS-a.

    avatar

    09.09.2010. (14:39)    -   -   -   -  

  • Znatiželjna

    sve ćemo vidjeti zar ne?

    avatar

    09.09.2010. (16:49)    -   -   -   -  

  • pitanjce

    ovako.. tim je kvalificiran na europsko prvenstvo, unutar tima jedna djevojka pleše neformacije, da li je dozvoljeno da ona pleše samo neformacije ili mora plesati i defile i koreografiju??

    avatar

    09.09.2010. (18:17)    -   -   -   -  

  • mišljenje

    znam da na državnom prvenstvu vrijedi pravilo da djevojka koja pleše u neformaciji mora plesati barem u jednom od dva plesna izričaja, dakle u defileu ili koreografiji, ali ja mislim da na europskom nemora, jer ona se kvalificirala na europsko prvenstvo kao solo ili par, neovisno o tome dal se kvalificirao sastav u kojem pleše! tako npr. rovinjke već godinama plešu u neformaciji na europskom, a sastav se nije kvalificirao! evo ja mislim da je tako...to bi mi bilo logično, jer vama nitko nemože zabraniti da za europsko prvenstvo možda zamjenite neke cure iz sastava, tj nigdje ne piše da moraju plesat iste cure koje su plesale na državnom, ali što se tiče sola i para, mora plesati baš ta cura koja se kvalificirala!!!! možda griješim, ali mislim da je tako!

    avatar

    09.09.2010. (19:16)    -   -   -   -  

  • valjda

    mala iz ogulina uvijek dođe na ep sama, tako i klinča u neformacijama, bitno da prođe na državnom u neformacijama iako se tim nije klasificirao

    avatar

    10.09.2010. (07:12)    -   -   -   -  

  • neko...

    hvala na stranici....:DD

    avatar

    10.09.2010. (11:26)    -   -   -   -  

  • HMS

    pitanjce:
    Govorimo li o nekome iz HMS-a? Jer HMS daje potvrdu za svaku djevojku iz nefromacije. Naime, svaki savez mora ispuniti AOL u kome potvrdjuje da je navedena djevojka plesala u formaciji na prethodnom drzavnom prevnstvu. Tako i HMS daje potvrde. Naime, u nekim slucajevima se formacija ne kvalificira, a neformacija se kvalificira. Upravo stoga i Nacionalne asocijacije pišu AOL-e. Bez AOL-a nema natjecanja, ni registracije natjecatelja.

    neko:
    Molim, i drugi put.

    avatar

    10.09.2010. (12:18)    -   -   -   -  

  • Mažoretkinje Široki

    Dragi prijatelji,

    na našim službenim stranicama možete naći informacije vezane za Europsko prvenstvo.

    http://www.mazoretkinje.siroki.net./emcvijesti.html

    Pozdrav i vidimo se uskoro!

    avatar

    10.09.2010. (13:03)    -   -   -   -  

  • čekajte malo...

    ...ako sam dobro shvatila gđica Puhalo neće suditi jer je dobila ''veto'' ?
    Zašto je dobila veto? Nema logike

    avatar

    11.09.2010. (17:32)    -   -   -   -  

  • mazoretkinja

    jos nema biltena 3?????????????

    avatar

    11.09.2010. (23:52)    -   -   -   -  

  • HMS

    cekajte malo...
    Ne, gdjica Puhalo nije dobila veto. To naprosto nije istina. Ona uopce nije bila delagirana od vlastitog Saveza. Dakle jednostavno je nije angazirao Saveza mazoretkinja u federaciji BiH.

    mazoretkinja:
    Bilten 3 je poslan.

    avatar

    12.09.2010. (02:48)    -   -   -   -  

  • mazoretkinja

    Mi u CG nismo dobili bilten 3?

    avatar

    12.09.2010. (12:50)    -   -   -   -  

  • HMS

    Za to se morate obratiti EMA-e.

    avatar

    12.09.2010. (20:07)    -   -   -   -  

  • HMS

    Sophia komentar je krajnje bezobrazan i izbrisan je!

    avatar

    12.09.2010. (22:11)    -   -   -   -  

učitavam...