Komentari

endimion17.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    jel ovaj princ Rupert onaj isti princ koji je od kemičara tražio da mu pod cijenu njegova (kemičarevog naravno) života otkrije tajnu porculana, koju su Kinezi čuvali kao zmija noge? izgleda kako povijesno iskustvo uči da se znatiželja moćnih obično prelama preko leđa podanika ;P u svakom slučaju, ovo je vrhunski post o fenomenu za kojeg do ovog trenutka uopće nisam znala, iznimno informativno - hvala! poznato mi je specifično rasprskavanje stakla na stanicama busa, no o staklenim suzama i njihovoj međuovisnoj u isti mah čeličnoj čvrstoći te iznimnoj krhkosti prvi put čujem, vrlo zanimljivo! gotovo pa bi se cijeli post mogao iščitati i na simboličnoj razini u međuljudskim koleracijama.

    avatar

    27.08.2010. (11:33)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Kućna izrada kapi mi nekako po tvom opisu izgleda jakko opasna. Čim sam pročitala tvoj post dobila sam lošu predodžbu o kapima! Nema šanse da se bacim u proizvodnju bilo kojih kapi.

    A djeca su mi prevelika da bi se bavila izradom kapi, a, i, nemaju u sebi poslovnog duha za tu vrstu posla. A po nekim rečenicama u tvom postu sam skužila da i nema razlike između stakla i čovjeka. U pravu si....:)))
    Bit ću fina pa ih sad neću ponavljati u commentu...:XD
    Neću te hvaliti, al ne mogu odoljeti tom porivu. Na vrlo zanimljiv i razumljiv način si nam opisao proces proizvodne kapi od stakla....:))
    Svaka ti čast...:)

    avatar

    27.08.2010. (12:34)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Majketiga, i dalje mi nije jasno zašto ne pošalješ ništa Prirodi. Ovo bi bio članak godine. S obzirom na brzinu izlaženja, sljedeće. :Z

    avatar

    27.08.2010. (20:39)    -   -   -   -  

  • Neverin

    dobro objašnjavaš, svaka čast

    avatar

    28.08.2010. (23:55)    -   -   -   -  

  • metalurzi

    Mah daj. Izrada je jednostavna. Kako to? Pa nema svatko uvjete da rastali staklo...
    Hm.

    avatar

    18.09.2010. (22:23)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    @MODESTI BLEJZ: Ne znam je li to taj isti. Trebalo bi pitati nekoga tko se kuži u povijest.
    Da, zanimljivo je kako bi se sve dalo protumačiti poput alegorije. Ponekad su prirodni fenomeni primijenjivi i na međuljudske odnose.

    @propheta nemo: roflcopter :D

    @Ptica selica nesilica: Letlampu imaju mnogi, a oni kojima se baš zabavlja sa staklom mogu je kupiti za malo više od 100 kuna u željeznarijama i sličnim trgovinama. Ja nisam naknadno kupovao ništa, samo sam naišao na informaciju o kapima. :)

    avatar

    19.09.2010. (20:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...