Komentari

2012-transformacijasvijesti.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Boris

    @Veki ! Evo mene kod tebe. Tvoji postovi me uvijek prodrmaju na razmišljanje, a ja razmišljam ovako:

    1, Za mene sreća nije naše prirodno stanje. Prije bih rekao obrnuto: Naše prirodno stanje je naša nesreća. Vjerjatno da zbog toga čovjek i traži sreću. Kada bi posjedovao znanje ne bih je ni tražio ( kako sam kažeš ), jer ona je već u nama. Međutim, ta interpretacija meni nije dovoljna.

    2. Kako si i sam rekao, sreća nije u imanju nego u bivstvovanju, postojanju, biti. Bitan je glagol, a ne imenica. ( prezent glagola "biti"). To i jest Božje ime ( Ja sam onaj koji jesam = JAHVE ). Onaj koji traži sreću najčešće žanje nesreću. Zato bi ja pojam sreće preformulirao u pojam "radost življenja. Biti radostan , znači biti ispunjen zadovoljstvom. No lako je to govoriti ili napisati, treba to naučiti i primjeniti jer tu je čitav normativni život ( oblikovanje sadržaja života ) koji je isto tako važan. Mi moramo živjeti kao organizirana bića jer prestavljamo Inteligenciju ( Boga ). Kako se to može( a nemora ) postići ?

    3. To se može postići samo Božjom milošću jer je on Apsolut ( neograničen, savršen ). Zato ljubi Boga srcem, dušom i tijelom. Van toga okvira to je nemoguće. Ili je čovjek lud i ne poznaje Zakon. Svatko tko si umišlja i pripisuje te moći nalazi se u domeni okultnog.

    4. Kada govoriš o sreći koja je u nama, a ne izvan nas ( u automobilu, slici i sl. ), onda je to ta radost ispunjenja ( Bog u meni i ja u Njemu ). Ali, nama je potreban i automobili da ispunjavamo svoje želje. To se riješava na slijedeći način : Najprije traži Kraljevstvo Nebesko, a ostalo će ti se pridodati ( zemaljsko i nebesko ) Drugim riječima, moraju se ispunjavati neki normativi ( Zakon ) da bi se ostvarilo Kraljevstvo Nebesko.

    5. Ti govoriš o ispunjavanju normi ( Zakona ) u negativnom konekstu kao faktoru ograničavanja ljuske sreće.Ja bih to mogao prihvatiti samo pod jednim uvjetom, da si umro u Kristu da bi se nanovu rodio u Kristu. Zbog te naše veze s Kristom umiremo grijehu, a živimo Bogu. Samo su pravi kršćani slobodni od Zakona, svi ostali vezani su uz zakon ( zato i jesu svi zakoni robski ). Zakon nije grijeh, ali mi neznamo za grijeh ako nema zakona. Kada zakon kaže " ne poželi...", automatski se stvara svijest o želji. Grijeh nalazi priliku kroz zakon. Bez zakona grijeh je mrtav. Zapovijed koja je dana za život pokazala se prikladna za smrt. Iako je zapovijed u zakonu pravedna i dobra uzrokuje smrt, jer je zakon duhovan, a mi tjelesni ( prirodni ), prodani grijehu : jer to što činim nerazumijem, j to nije ono što smo htjeli činiti, nego ono što mrzimo, to izvršavamo. Eto, zato zakon nema nikakvu osudu za one koji su u Kristu. Svi oni koji su rođeni Duhom Božjim su sinovi Božji. Sam Duh svjedoči našem Duhu da smo djeca Božja - nasljednici Božji i sunasljednici Kristovi.

    6. Zašto nitko nema moralo pravo da sudi drugoga ? Zato što onaj koji tako sudi čini to isto. ( to je zasigurno jedan od najčešćih grijeha ) Svi koji su pogriješili po zakonu, sudit će im se po zakonu. A samo oni koji izvršavaju zakon bit će opravdani pred Bogom ( to je ona 1. Božja zapovijed : Ja sam Gospodin Bog tvoj ... drugim riječima , ljubi Gospodina Boga svojega... ) . Budući da nema nijednoga koji nije sgriješio ( ovo ne može da shvati @Cat ), Bog nam je posla svoga Sina u tjelu grijeha, da se ispuni pravda zakona u nama, koji ne živimo po tijelu nego po duhu. Ako je Krist u nama onda je tijelo mrtvo radi grijeha, a duh živi radi pravde. To je neprekidni proces usavršavanja u svetosti jer mi jesmo sveti, ali to moramo neprekidno potvrđivati.

    7. Nisu Abraham, Mojsije, Jošua, David i dr. bili bezgrešni ljudi, već oni koji su se opravdavali vjerom. Zato se je njima vjera uračunavala u pravdu. A tako i svi mi koji vjerujemo u Isusa Krista ( Božja pravda se otkrila bez zakona ) bit ćemo opravdani ZABADAVA ( bez zasluge ) po njegovoj milosti. Eto, poštovani Veki, to je za mene sreća !

    NAPOMENE: Tako nalazim da se mi po ovom pitanju ne razilazimo u ničemo osim u interpretaciji.. Ti Boga nalaziš u drugim stvarima , a za mene Bog je živa personalnost. Ako netko nema zakona, ili je sam sebi zakon, djelo zakona zapisano je u njegovom srcu i o tome svijedoči njegova savjest. Vjerom se ne poništava zakon nego potvrđuje. Uostalom, kada ne bi bilo zakona na koji način be se onda odgajali ? Zato i kažemo često da su naši STARI bili zakon ( ono što su rekli, to smo izvršavali ). A što je danas ? Tko koga više slušA ?Obitelj se raspada. Pozdrav. Samo nastavi tako.

    avatar

    26.08.2010. (04:55)    -   -   -   -  

  • TransformacijaSvijesti

    Pozdrav Boris.
    Eto mogu samo reći da mi je drago u koliko sam Vas potaknu na razmišljanje, pošto svrha ovog bloga to i jest. Nije važno dali se slažemo ili ne slažemo u potpunosti oko nekog članka, već da steknemo naviku da kritički preispitujemo, analiziramo svaku misao, riječ, ne samo iz ovog članka već i iz svakodnevnog nam života.

    avatar

    26.08.2010. (17:26)    -   -   -   -  

  • Boris

    Bravo @Veki !

    Tvoj pristup temama mi je vrlo drag da steknemo naviku kritičkog preispitivanja naših misli, riječi. Upravo na ovom dijelu programa NP je pala na ispitu, i ukoliko se nešto ne promjeni, ona služi sama sebi. Zbog toga ne želim tamo sudjelovati, a osim toga su me "pristojno" i otjerali. Otišao je i toluen, blade, pa i ti. Ako nam je data sloboda izbora, onda nam je data i sloboda misli i govora. Ne znam po čemu sam ja to mogao uvrijedit pojedine komentatore ako sam prezentirao svoja uvjerenja, stavove , ili vjeru ? O tome također imam svoje mišljenje, ali kada bi ga zaista čula @cat, bila bi zasigurno vrlo povrijeđena. Znamo da je za većinu istina vrlo bolana. Naprotiv, za mene je spasonosna. Zato je teško očekivati da će se @cat uskoro promjeniti. Ali, to i nije moj problem. To je samo jedna konstatacija ( činjenica ).

    avatar

    28.08.2010. (02:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...