Komentari

mistagogy.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • don branko

    pozdrav

    avatar

    24.08.2010. (06:04)    -   -   -   -  

  • emanuel59

    KAKO JE LIJEPO BITI SLOBODAN.... I SILU I SNAGU DUHA SVETOGA PRIMITI PUNIM PLUČIMA, TE DISATI I ŽIVJETI OD LJUBAVI. A LJUBAV JE I POVJERENJE...KAKO JE LIJEPO, ALI I STRAŠNO SPOZNATI KOLIKO SMO LJUBLJENI,KOLIKO NAM SE VJERUJE...

    avatar

    01.09.2010. (16:10)    -   -   -   -  

  • salut

    Ekumensko putovanje
    Znamo da je Crkva posvećena ekumenskom putovanju te su Papa Pavao VI i Ivan Pavao II naglasili važnost našeg doprinosa ekumenizmu. Budući da dijelimo iskustvo krštenja u Duhu sa Protestantima, Pentekostalcima i ne-denominacionalnim kršćanima, imamo važnu ulogu u izgradnji snažnog ekumenskog prijateljstva. No da bismo to učinili, potrebno nam je utvrditi svoj Katolički identitet. Na prvom smo mjestu Katolici, na drugom ekumenisti.

    Natjecanje i podjele
    Među nama nesmije biti natjecanja niti sa bilo kojom skupinom u Crkvi. U mnogim zemljama naša povijest nije nešto čime se možemo ponositi već nešto zbog čega se moramo kajati. Još uvijek postoji previše podjela u Katoličkoj karizmatskoj obnovi – ona potkopava naše svjedočanstvo u Crkvi. Trebamo se suočiti sa našim podjelama.

    Grijeh oholosti
    Na poslijetku, neprestano se trebamo čuvati oholosti. Bog je izlio svoje darove na nas, ne zato jer ih zaslužujemo, nego zato što trebamo služiti drugima. Trebamo ih ponizno prihvatiti i koristiti ih kako nas On uputi. Nikad nesmijemo zaboraviti da biti kršten u Duhu znači shvatiti da u svemu trebamo živjeti ne po sebi i samo uz svoje napore nego po Božjoj providnosti života i snage u Kristu, koju dobijamo kroz Duha Svetoga.

    avatar

    14.09.2015. (07:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...