Komentari

kickboxing333.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Gina.

    Post - odlican! Kolumna - prejebena!
    Uzivala sam citajuci. :)

    Aaa... kickboxer. znaci tako cemo. :D

    pa prvo, sto se tice samih olimpijskih sportova - danas je u sve umjesana komercijala.
    sto budemo isli dalje to ce biti sve gore. i kladim se (bas kao i kolumnist) da se anticki grci okrecu u grobu.

    drugo, kickbox i drugi borilacki sportovi nisu popularni jer (ja mislim da je to tako) udes u ring izmlatis nekog (ili on tebe) i kraj. ljudima ne vrijedi ulagat u tako nesto.

    ovime nisam rekla da meni taj sport nije gledljiv. dapace, volim gledat kickbox.

    avatar

    22.08.2010. (10:03)    -   -   -   -  

  • Aussie.

    -- ne znam zasto mi nije objavio i ostatak komentara (?) --

    anyway...
    potpora tome je i moj decko takoder kickboxer.
    nedavno je bio na europskom prvenstvu u francuskoj i rekao mi je kako je organizacija bila vise-manje solidna i kako je mislio da ce kao viceprvak europe dobit nesto vise od nagrade osim onih 20 eura i srebrne medalje.
    toliko o ulaganju francuza u taj sport. hocu reci ako fraancuzi nece ulagat u kickbox, ne znam tko hoce.

    avatar

    22.08.2010. (10:31)    -   -   -   -  

  • Lot333

    @ Gina - Hvala Gina na komentaru i uzimam si slobodu osvrnuti se na njega.

    Kada se govori o isplativosti ulaganja u borilački sport, demantira te K1 koji je kao firma okupio najbolje od najboljih u udaračkom sportu, privukao Sony s igricama i moćnu japansku televiziju pa su svako toliko, ali zasigurno jednom mjesečno u ogromnim dvoranama Tokija, Jokohame, Kobea i drugim milijunskih gradova organizirali večernje priredbe pre više od 30 tisuća gledatelja. U nekim slučajevima i više od 37000. A milioni pred malim ekranima. Šteta što su vlasnici firme otišli u nelegalne vode.

    S druge strane, i u Hrvatskoj su kickboxing priredbe privukle veliki broj gledatelja. Kada bismo zbrojili sve godišnje priredbe u Hrvatskoj, daleko bi smo pretekli ostale mnogo "popularnije" i bolje financiranije sportove. Istina, na redovnim službenim natjecanjima baš i nema gledatelja, a treba povući takve veze da bi se dobila kojih desetak sekundi na nekoj Hrvatskoj danas ili Županijskoj panorami. Izuzetak je Nov@ TV, ali i oni su težište dali na MMA, odnosno samo na Mirka, što nije loše, ali je nedovoljno.

    Ali, večernje kickboxing priredbe su posjećene. Od ovih ljetnih s nekoliko stotina do tisuću - dvije posjetitelja, pa tako gotovo svaki vikend duž cijele obale i otoka, do onih bolje pripremljenih s 3,4 pa i više tisuća gledatelja u zimskom razdoblju. Posebno valja istaknuti splitski "Obračun u ringu" koji je više godina za redom napunio Gripe (5, 6, 7 tisuća gledatelja), a evo ga sada već dva puta i Spaladium arenu (8-9 tisuća gledatelja). Dobra priprema, atraktivni kickboksači, odlične borbe i evo publike. Pa čak i uz skoro pa medijski bojkot.

    Što se tiče Francuza, na žalost, ne stoji činjenica da bi baš oni trebali biti predvodnici ulaganja u kickboxing. Oni imaju svoj nacionalni borilački sport savate i tu su se toliko ogradili i zaštitili da gotovo pa ni jedan drugi ne uspijeva izbiti na površinu. I tu su vrlo rigorozni. A smisao je da lokalna zajednica financira rad klubova, rad s mladima, a kasnije sponzori plaćaju za šampione. A šampioni se razvijaju samo iz velikog broja mladih početnika po klubovima. U Francuskoj se i ne financira gotovo pa ni jedan borilački sport osim savatea. Ako se i financira, to je jedva za preživljavanje.

    I na kraju - ne znam za neko Europsko prvenstvo u Francuskoj u posljednje vrijeme, zadnje veće natjecanje bilo je Svjetsko kickbxoing prvenstvo 2003. godine u Parizu, nakon toga ništa. Da, krajem studenog prošle godine trebalo je biti u Marseju Svjetsko kickboxing prvenstvo u 4 discipline, ali je otkazano "zbog nepremostivih financijskih problema organizatora" - čitaj: nisu imali nikakvih sufinanciranja od državnih i lokalnih institucija. Eto, toliko o Francuzima i njihovom odnosu prema kickboxingu.

    Pozdravi dečka, poruči mu da ustraje, jer bavljenje kickboxingom ne donosi lovu, ali donosi puno toga i savjetuj ga neka ne odlazi na tamo neka "nepoznata" prvenstva.

    ;-)))

    avatar

    22.08.2010. (12:48)    -   -   -   -  

  • Aussie.

    Bez brige sad je i sam skuzio da to ne donosi bas neku lovu.

    A koliko (ni)je poznato, ne znam sad. Inace ja nikad ne znam kad su tako neka prvenstva jer ih i nemam priliku cut osim od kolega iz kluba i od trenera.
    Kod nas tu bude samo 'Noc ratnika'
    Smatram da bi toga kod nas u Slavoniji moglo biti puno vise.

    Mozda sam i pogrijesila. Mozda je cak to bilo prvenstvo u savateu. Jer trenira oboje pa uvijek pobrkam.
    Sorry, moja greska.

    Pozdravljam te i svaka cast na blogu. Podrzavam! :)

    avatar

    22.08.2010. (13:26)    -   -   -   -  

  • Aries

    Poznajem neke šhiste i taj svijet. OD kada sam shvatila koliko je truda i ljubavi uloženo u mnoge nepravedno zapostavljene sportove borim se s gorčinom. Za šah znam da smo genijalci, ali nikome nije stalo da to podijeli sa ostatkom javnosti. Jednostavno, nije fora. Ali, nije ni fer.
    Pozdrav i hvala ti na ovoj borbi.

    avatar

    11.09.2010. (12:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...