Komentari

ogmaksimala.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • tukan

    zato se fran i nije krstila nego križala, sa njemačkim ovčarom

    avatar

    22.08.2010. (09:41)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    a e.

    avatar

    22.08.2010. (11:19)    -   -   -   -  

  • BB (Bez Bloga)

    Fra Petar Jeleč, teolog i povjesničar te profesor na franjevačkom Filozofsko-teološkom fakultetu u Sarajevu:
    Tuđman je korupcijom unazadio Hrvatsku za nekoliko desetljeća

    avatar

    22.08.2010. (17:19)    -   -   -   -  

  • fran

    Drago mi je da je još jedan post izazvan mojim komentarima, ali se opet izvrće.
    Radi istine, povijesne i živuće ....evo nekoliko riječi:
    Kronika župe Sv. Ante u Kninu i spisi arhiva biskupskog ordinarijata Banja Luke, i mnoga druga svjedočanstva, svjedoče da je na dan 26.07. 1941. godine župnik župe Drvar vlč. Waldemar Maximilian Nestor došao sa svojim župljanima na hodočašće, Svetoj Ani na njezin blagdan, kako je to i prije bio običaj. Došli su moliti za svoje obitelji, za svoju djecu, za svoj narod, dakako, oboružani jedino svojim krunicama kao svojim oružjem. Sutradan je bila nedjelja, pa da župljani koji su ostali u Drvaru ne bi bili bez mise, župnik je s hodočasnicima sjeo u “Šipadov” vlak uskog kolosijeka… Na tromeđi Bosne, Dalmacije i Like, oko Trubara, vlak su zaustavili četnici. Pobunjenici su napali vlak, župnika izvukli iz vlaka i s njime skupinu hodočasnika, okrutno ih poubijali a tijela im bacili u jamu Golubinjaču. Dakako, bez milosti, bez suda i ukopa, bez križa i spomena…

    Istoga dana su u Bosanskom Grahovu i okolnim selima srpski ustanici (četnici i “gerilski” komunisti) poubijali Hrvate. Župnika vlč. Jurja Gospodnetića su četnici zarobili i 10. kolovoza, nakon okrutnog mučenja nabili na ražanj i pred njegovom majkom ga živoga ispekli… Slična sudbina zadesila je i vlč. Krešimira Barišića u Krnjeuši… Tako je tih dana i tjedana, po kratkom krvavom postupku, u prvom redu od organiziranih četnika Draže Mihailovića i partizana komunista koji su se (povremeno) pridruživali, gotovo cijeli kraj istočne Like i jugozapadne Bosne, očišćen od svega nepravoslavnog puka, s ciljem stvaranja tzv. “homogene Srbije” u znaku kokarde. I to uz podršku i razumijevanje talijanskih fašističkih postrojbi. Nekakvom antifašizmu tada još nije bilo traga…
    Gojko Polovina piše o tim dogođajima: “…ostaje činjenica da je u masi neboraca tog momenta u pljački i paljenju učestvovao i znatan broj boraca, od kojih su neki poslije toga bili sjajni ne samo partizanski borci nego politički i vojni rukovodioci, komandiri, komandanti. Nikad nisam niti hoću javno pomenuti njihova imena” (Svjedočenja, Prva godina ustanka u Lici, Beograd, 1988, str 340 i 342)… I drugi brojni dokumenti otkrivaju cjelovitu istinu o tim strašnim dogođajima…

    Ne treba optuživati, ali sjećati se i zgražati se možemo i moramo! Treba kršćanski moliti za našu braću i za pobjedu ISTINE o njima. Jer ta je istina bila ubijena i prešućena. Čak, štoviše, najstrože je bilo zabranjeno da bude istina, pod prijetnjom smrću onima koji bi je i pokušali otkriti. “Smrt fašizmu - sloboda narodu!”, bila je parola koja je nekima sve dopuštala i opravdavala i vješto skrivala. I to sve zato da bi se konstruirala druga “istina”, lažna istina koja je postala službena istina, privilegirana, revolucionarna, partijska istina, (partizanska, antifašistička…). Jedino se ona smjela širiti svim propagandnim sredstvima. Ona je proglašena veličanstvenom i slavnom. Podignut joj je veličanstveni spomenik. Ona se slavila, morala se slaviti, kao “Dan ustanka naroda Hrvatske i BiH” (i to antifašistički)!
    Ako je to tako moralo biti, u stravičnoj ideologiji i praksi “sovjetskog” komunizma crvene zvijezde, srpa i čekića, koji se proglasio i vladao se kao apsolutni gospodar istina i sudbina ljudi i dogođaja… - “ili tako ili nikako!” - imamo pravo pitati, u Slobodi Istine: Čiji “ustanak”, ustanak na koga, i protiv koga? - pitamo s ubijenim hodočasnicima Svetoj Ani… Treba nam istina, a ne stare parole! Čujem, eto, kako će se opet podignuti isti “Spomenik”, i kako će se na istom mjestu slaviti isto slavlje, istoj toj “revolucionarnoj Istini”… Smijem li reći da je to zaprepašćujuće?!

    Radovala sam se kad smo mogli povjerovati da je došao kraj vremenima ubijanja, mučenja i masakriranja tolikih istina, da je došlo vrijeme da ubijene Istine budu iskopane, kako god to mučno bilo, da se istini dadne pravo na život, da se nepravedno osuđene istine rehabilitiraju, da im se dade počast, priznanje, zahvalnost, da se žrtvama dade dostojna počast i svaka moguća zadovoljština. Da prestanu tolike i tako strašne traume koje su trovale ljude i ljudske odnose desetljećima… Znano je kako mnoge teške traume u čovjekovoj duši, u ljudima i narodima, u obiteljima, u društvu proizlaze upravo iz ubijenih istina, okrnjenih, izvrnutih, iz prešućenih, potisnutih istina…
    Nastojmo kako bismo u Istini i ljubavi, u oslobođenosti i slobodi mogli u zajedništvu, ljubavi i miru, živjeti svoju sadašnjost i svoju budućnost. Nije moguće i ne smijemo bez toga naprijed! “Molitva je duša ljudskog dostojanstva i ljudske duhovnosti”, govorio je biskup Srećko u najtežim danima kad je i ova crkva Sv. Ane bila srušena do temelja, (kad se opet ubijala istina), kad je osobno osjetio dokle može ići zaslijepljenost mržnjom zbog laži koja je bila stalno podržavana, poticana, jarena - baš zato da se ubije prava istina… Govorio je tako tada kad je nedaleko župe Sv. Ane bio zaustavljen “balvan” barikadama i kad je mladić s druge strane bar

    avatar

    23.08.2010. (09:14)    -   -   -   -  

  • fran

    Nastavak:
    barikade dovikivao onome što je biskupu naredio da iziđe iz kola: “Ubij ga, to ti je Stepinac!” I tada je govorio iz vjere da jedino “molitva čuva čovjeka i u najtežim časovima, da se ne zamrači u njemu čistoća pogleda, čistoća srca, dugoročnost i nada (u pobjedu istine)… Molitva je unutarnja duša svega ljudskog života, svega ljudskog nastojanja…”

    A iz ljubavi prema istini moramo ponoviti istinu, koja je jedna od najmučnijih muka i tragedija naše povijesti: da su nam ISTINU o nama često pisali drugi, za vojnim i političkim stolovima, od Venecije, Beča, Istambula, Pešte, Pariza, Moskve, do Beograda! Dužni smo to, iz poštovanja prema onima nepobrojivima, koji su žrtvovali svoje živote za obranu i afirmaciju Istina o nama… Dužni smo zbog svoje djece i mladih, zbog naše budućnosti… Dužni smo i zbog naše poznate sklonosti da brzo zaboravimo istine o sebi samima i prepuštamo da drugi pišu svoje “istine” o nama… Dužni smo, jer nas je to u povijesti stajalo i još nas stoji velikih tragedija… Mnogi nam i danas pokušavaju ubiti istinu i pisati našu povijest svojim novim-starim rukopisom, domaćim i “haaškim”! (I predlažu nam čak i zajedničke školske udžbenike o takvoj povijesti!)
    Tražimo da se istina već jednom počne uvažavati, da se istina ne ubija i ne drži zakopana u grobu… jer nam je dosta otkrivenih jama i rovova, zakašnjelih sprovoda i ukopa tisuća o kojima se nije smjelo govoriti… ni za kojima ni majke nisu smjele plakati…!

    Eto, već dvije “Rezolucije Europskog Parlamenta” govore o nužnoj potrebi da cijela Europa prepozna istinu: nacizam, staljinizam ter fašističke i komunističke režime kao ZAJEDNIČKU ZLO OSTAVŠTINU ter da pokrene iskrenu i temeljitu raspravu o njihovim zločinima u prošlom stoljeću. Naglašava važnost održavanja sjećanja na tu prošlost, jer bez istine o prošlosti i sjećanju na žrtve ne može doći do pomirbe… Treba priznati odgovornost za počinjene zločine i zatražiti oprost kao potrebu, da bi se postigao moralni preporod. Ima ih puno koji samouvjereno tvrde da to za nas ne vrijedi… Hrvatski Sabor priznaje, kad je riječ o toj rezoluciji, “da je niska svijest hrvatske javnosti o zločinima počinjenim od strane komunističkog režima u Hrvatskoj”… Hrvatski Sabor se obvezuje istražiti istinu i pomoći svim institucijama da istinu istraže. Ne vidim da se to radi ozbiljno, a institucije govore da im sve više izostaje i pomoć i podrška… Je li to moguće?, smijem pitati!
    Molim i zaklinjem sve koji to žele čuti i trebaju čuti, da prestane već jednom to stravično manipuliranje s istinom, s fantomskim brojkama žrtava, mahanjem s antifašizmom i svojatanjem antifašizma kao isključive komunističke zasluge, što je velika i pogubna neistina! Neka se već prestane s tezom kako je komunizam oslobađao narode, jer je on i u Hrvatskoj, kao i svuda u svijetu, uspostavljao ropstvo nove vrste, sustavno trovao dušu i ovog naroda, neograničenom količinom mržnje na sve Božje vrijednosti: i bogoljublja i čovjekoljublja i domoljublja, šireći i namečući svim sredstvima i neograničenim moćima Partije tzv. revolucionarni moral i istinu u sva područja života… I okrutno se obračunavao s tzv. “reakcionarima”. (Iz djetinjstva pamtim pjesmu skojevaca: “Nosim kapu sa tri roga, ja se borim protiv Boga!”) Nitko nije tako ubijao Istinu kao komunizam… kad su mnogi bili, na stravične načine, prisiljavani ubijati Istinu u sebi, o sebi i drugima, izdavati svoju savjest. Mnogi su prolazili užase logora, zatora, kazamata gdje su đavolskim metodama bili preodgajani za “istine”, prisiljeni lažno svjedočiti protiv najbližih, gaziti svoje dostojanstvo do ludila i gađenja samima sebi!
    Molim, da prestanu nove manipulacije s istinom, s poluistinama i lažima, jer se to uvijek pretvara u nove optužbe i poniženja, u nove bičeve mržnje i podjela, u nova nezadovoljstva i muke i nasilja. Nisu li i sve strahote Domovinskoga rata bile posljedice sustavno ubijenih istina, i stravično konstruiranih laži i podvala, koje su smišljeno proizvodili osjećaj ugroženosti i poticale ideje o cijepanju i prekrajanu države Hrvatske, o tzv. krajinama, u kojima više i ne bi bila hrvatska, nego srpska velika država. (Stara i poznata četnička ideja i cilj, koji su još u mnogim glavama, i ne samo u glavama!)
    Kao da ovaj narod hrvatski na ovoj zemlji svojoj nije nikad bio ni od koga i ničim ugrožen! Kao da nikad ni od koga nije bio na svojoj zemlji obespravljen, zanijekan! A mnogi su mu nijekali, osporavali i otimali ovu zemlju. Mnogi su bili istjerivani sa svojih ognjišta i raseljavani, “milom i silom”, na sve strane svijeta. Od Europe do Ognjene zemlje i Novog Zelanda rasuta je još cijela jedna Hrvatska, često zaboravljena, optuživana, progonjena…

    Treba moliti i za one koji nemaju mira zbog počinjenih zlodjela u mržnji i laži, za one koje prešućene i otkrivene istine peku, progone ili iritiraju, pa bi ih oni opet, po starom receptu prekrajali ili ponovno u grobove zakapali i za to opet optuživali. Izgleda kao da se takvi sve više međusobno ohrabruju i sve

    avatar

    23.08.2010. (09:18)    -   -   -   -  

  • fran

    više međusobno ohrabruju i sve glasnije čuju, kako bi opet ušutkali istinu ter svojom “istinom” udarali pa i optuživali svoj narod, kako je to nažalost bilo…
    Treba moliti i za one koji upornim ponavljanjem obmana i laži, kako komunizma tako i obmanama o Domovinskom ratu i o braniteljima, otvaraju nove rane i izazivaju nove podjele, suprotnosti i političke obračune, siju nove nevjerice i sumnje ter ugrožavaju tako potrebiti mir i sigurnost života u cijeloj državi. Ponavljam riječi biskupa sisačkog mons. Vlade Košića izrečene u Bleiburgu ove godine: “Prestanite, molimo vas, s tim izluđivanjem našega naroda! Neka se priznaju sve žrtve. Neka prestanu ponavljanja laži, pisanje nedogođene povijesti i krivotvorenje Istine…!”

    Treba moliti i za kršćansku hrabrost i jakost duha i zajedništvo našega naroda, da uzmognemo bez mržnje, koja nikome ne koristi a svime škodi, dopustiti i pomoći istini da nam se otkrije u svojoj cjelovitosti, jer samo nas istina može osloboditi, rekao je naš Gospodin, Učitelj i jedini pravi Spasitelj svijeta. A treba nam prave slobode u ovim vremenima novih iskušenja na svim područjima života. U slobodu ovoga naroda i zemlje Hrvatske je uloženo puno ljubavi, brige, krvi, stradanja žrtava… Za slobodu sve djece Božje, Bog naš je založio sav svoj život na križu i pozvao nas da ga slijedimo. Križ je put i znak naše slobode u Bogu. Treba nam slobode, prave istinite Božje, Kristove slobode, da bismo mogli Istinu živjeti, istinito opraštati, istinito se miriti, biti u miru i u ljubavi živjeti i graditi bolji život, i bolju domovinu, bogatu i sretnu za sve njezine ljude.

    Sloboda se mora dogoditi u nama, u našim pametima, srcima i dušama. To može učiniti i darovati samo Bog, a čovjek samo raditi na tom polju. Sve drugo su isprazne fraze koji mnogi (naročito političari svih vrsta) koriste za nove podvale!
    Pozdrav!

    avatar

    23.08.2010. (09:20)    -   -   -   -  

  • lula

    Sve ovo potpisujem bez zadrške,ali ovu pljačku koja se dogodila i događa se nikada nesmijemo zaboraviti i oprostiti.

    avatar

    23.08.2010. (11:31)    -   -   -   -  

  • tukan

    jebote fran, ti si u kurcu.. prolupala.. ptsp (Pizda Trošna - Stara Pizda)...
    ajd se zaredi i odi u neki samostan.. da ne zagađuješ web prostor
    a ti lula, ti si svoje popušio.. isto ko i pamet
    Za dom!?
    za kurac...

    avatar

    23.08.2010. (15:55)    -   -   -   -  

  • tukan

    ej glupačo, ovo si propustila?

    "laprdalo fran, šta kažeš za onu viletinu od milinovića u gospiću?
    uvijek imaš neku svježu izjavu, pa molim te, počasti nas!"

    avatar

    23.08.2010. (16:12)    -   -   -   -  

  • fran

    tukan po svome. Pućpuriče! Ako ti se nešto ne sviđa odi dalje bez vređanja Branitelja. Barem toliko, molim lijepo.
    Što bi sve imala da imam penziju od 15.000 kn!
    Pozdrav!

    avatar

    23.08.2010. (19:39)    -   -   -   -  

  • %, ?, !

    Ovo je stvarno degutantno od tebe Fran i toga Tukana. Daj otvorite si svoj blog i prepucavajte, mjerite svoj IQ i tražite istinu. Istinu će ti reći Vice Vukojević, Zdravko Tomac i Josip Jurčević. Možda Šuker, Kosor i Sanader. Držite se današnje istine, od nje se živi, a ne od popovanja Mile Bogovića i Ante Ivasa.
    Daj Maks baci to smeće van. Ipak je to blog vrijedan nekog poštovanja i mnogi ga čitaju, ali im se gade komentatori ovoga tipa.

    avatar

    23.08.2010. (20:57)    -   -   -   -  

  • tukan

    a ti retardu priglupi, zašuti, jer zato je i bilo rata jer svi su šutjeli i okretali glavu... kretenu

    avatar

    23.08.2010. (21:18)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ma ne možeš to iracionalnim ljudima objasniti njihova logika funkcionira tako da ne vide da su čin i propovjed u suprotnosti

    avatar

    23.08.2010. (23:40)    -   -   -   -  

  • fran

    Hvala ti %,?,!! Sve si rekao. Smetam ti kao osoba koja nešto kaže. Istinu! Toliko jesi svjestan i odgovoran pa ne možeš protiv nje, ali protiv mene možeš, je li? Zar misliš da ti i takvi nikome ne smetate? Kao osobe? Živi se od popovanja tvog i tebi sličnih? Nije lijepo od tebe spominjati dotične, ni krive ni dužne! Nisi im ni do gležnja!
    A neverin bi mogao barem savladati početak i kraj rečenice, zareze, mala (njih jeste savladao) i velika slova. Za početak.
    Pozdrav!

    avatar

    24.08.2010. (06:09)    -   -   -   -  

  • Mm

    Tko o čemu, a Franca o SLOVIMA, velim i malim, braniteljima i popovima. Živjeli! Maks, neću više čitati komentare, jer to je ispod svakog nivoa!

    avatar

    24.08.2010. (07:23)    -   -   -   -  

  • tukan

    a ni ja se više neću s vama igrati... predosadni ste

    avatar

    24.08.2010. (07:50)    -   -   -   -  

  • -

    gadi mi se sve ovo krenuvši od maksa pa do ovih spadala i sprdala nesuvislih i neralnih i nesvjesnih vremena u kojem žive.
    Sve smo izgubili krenuvši od sadašnjosti pa do budućnosti nas i naše djece.
    Predpostavljam da je maks starije životne dobi i da bu uskoro otapunul, bolje mu je da se posveti svojoj obitelj, unucima, valjda nekog ima a vi ostali probisvjeti okrenite se sebi i svojima i potrudite se da vam djeca izrastu u normalne ljude jer to je jedino što nam ostaje i što bi nam trebao biti cilj.

    spadala i sprdala nesposobna sve do jednoga a ti franca nisi normalna osoba.
    Reci mi što je ispravno i sa svrhom u tvojim nastupima, što je to pošteno i plemenito. Što je to toplo i umiljato?.
    Što je to dobronamjerno? Što je to što te goni da svakim danom sve više i više sereš, sereš....
    i tako u nedogled. Koja je tvoja životna misija.
    Ti si nitko i ništa!
    Fuj seratori, krenuvši od ovog spadala koje nikako da ode u penziju pa do ove luđakinje koja ima šizofreniju.

    avatar

    24.08.2010. (12:44)    -   -   -   -  

  • tukan

    ufff.. napokon neko normalan...

    avatar

    24.08.2010. (12:57)    -   -   -   -  

  • .

    "Pokažite mi komuniste": Milinović tvrdi da ne zna za komuniste, a osobno ih dovodio u HDZ

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/pokazite-mi-komuniste-milinovic-tvrd i-da-ne-zna-za-komuniste-a-osobno-ih-dovodio-u-hdz/508436.aspx

    avatar

    24.08.2010. (16:41)    -   -   -   -  

  • *

    Umjesto nesuvislog i ideološki obojenog komentiranja, MOLIO BIH NEKOGA, AKO JE MOGUĆE DA DEMANTIRA OVO O ZLOČINIMA O KOJIMA PIŠE FRAN. Da bi barem netko napisao samo jednu riječ: S T R A Š N O. Međutim, ni slova. Znači li to odobravanje. ?

    avatar

    25.08.2010. (09:30)    -   -   -   -  

  • tukan

    ako je nešto strašno, strašno je to što takvi debili ko ti i fran imaju računala u svojim katakombama

    avatar

    25.08.2010. (11:31)    -   -   -   -  

  • fran

    Draga zvjezdice (*), sve napisano na ovu temu su stvarne činjenice. Mogu o zločinima koji su se dogodili puno bliže Ogulinu. Ako treba mogu nastaviti. Htjela sam samo potaknuti na razmišljanje posebno mlađih koji nemaju gdje saznati o "štafeti zločina" koju smo jednostavno morali slaviti. Takvo je bilo doba. Imam ja još toga, samo recite, napisat ću.
    Pozdrav!

    avatar

    25.08.2010. (12:48)    -   -   -   -  

  • I.P.Broj

    Ovo što piše franca je ISTINA,ali je ISTINA i to da lustracija nije provedena zahvaljujućin HDZ-u kojem je u interesu da ISTINA nikad ne iziđe na vidjelo jer kad iziđe vidjet će se koliko je njih profitiralo na zločinima o kojima franca piše.
    Najbolji pokazatelj zašto nema lustracije je broj komunista i udbaša te njihovih potomaka u HDZ-u.
    Franca ISTINA je samo jedna a lagat se može koliko hočeš.Zato ako želiš da te se ozbiljno shvati nemoj prodavat parcijalnu ISTINU nego budi poštena i reci tko je to tko ne dopušta da se kaže istina odnosno kome je u interesu da se istina prešućuje.Ako ti ne znaš ili ne želiš reći ja ću ti reći.To je HDZ,jerbo da oni to hoće lustracija se može obaviti u roku-odmah.
    Pozdrav.

    avatar

    25.08.2010. (13:55)    -   -   -   -  

  • fran

    Ne blebeći. Da nije bilo HDZ niti državu nebi imali nego bi trčkarali okolo u opancima.
    Pozdrav!

    avatar

    25.08.2010. (15:58)    -   -   -   -  

  • -

    daj franca reklamiraj ljekove za šizofreniju očito je da ne djeluju...

    avatar

    25.08.2010. (16:23)    -   -   -   -  

učitavam...