Ovi inćuni su ti totalno šokirani, al srdele dobro izgledaju, skroz su zrihtane. :-)) Pa mogla bi i ja stavit u savur ove šta su mi ostale od današnjeg ručka. 10 kuna za kilo. skoro mukte. :-)
17.08.2010. (23:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@fra gavun..........nisam, pešadinac bre. Rekel mi kapetan da bu mi u dosie napisal: "U slučaju rata streljati", eto, kaki sam bil. Iritiralo ga kaj u pušćanoj cijevi, uvijek držim neki cvijetak.
18.08.2010. (05:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Evo ti recept po kojem ja radim (jedino pametno što mi je od svekrve ostalo): Uvaljaš te nemani u brašno, ispržiš. Na istoj masnoći prodinstaš luk onako da bude fino staklast. Ubaciš malo češnjaka, ali u komadu,ne nesjeskanog. Pa onda papar u zrnu, lovora i obavezno svježeg ružmarina. Staviš odokativno vinskog octa, posoliš i dodaš vode. I na kraju dvije, tri kriške tanko rezanog limuna. I malo prokuhaš. Pa slažeš ribe u staklenu (porculansku, nevermind) zdjelu, na njih marinade, pa opet red riba.... uostalom znaš proceduru. Bitno je preliti ribe marinadom dok je još vruća, a onda sve to skupa dobro ohladiti.
18.08.2010. (08:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@mcmlx............. u suštini da, ja bih izbacio samo lovor, ali za meso je bolji suvlji pac.....sol ulje češnjak biber, paprike ne, c luk, hmhmhm, bezveze, ružmarin??, u Italiji pečenke, okolo garniraju sa ružmarinom sviježim.
18.08.2010. (11:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sve se ponjupa osim lorbera (osim ak držiš kozu doma, ali sumnjam, za začin se koristi stari list, a malo bi damfal i na ribu). Marinada je zakon jelo, ne znam jedino kak to da uglavnom po kuharicama piše samo češnjak staviti, bez veze. Luk je u marinadi, ma, zakon. Zakon o radu. Nego slike su inspirativne, ima nešto militarističko u krepanim ribljim facama, kćer sam rodila na otoku, i rasla je tamo, ni čut za ribu neće. S obzirom da počinje nova akademska godina i ona brusi živce, možda ju te slike malo podrže, hvala ti, viš kak si višestrano koristan.
18.08.2010. (12:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Marinada je prastari recept, ali i danas jednako dobar. Jedino si u zabludi oko ciscenja ribe. Danas se ona cisti od repa, pitaj fra gavuna ako ne vjerujes.
18.08.2010. (16:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@morska.....ma normalno da znam.....logiš. Priroda je to napravila shodno njihovim kretanjima, strujanjem vode i gibljivošću. Ljuskicu odozada nadižeš prema naprijed, gdje je pričvršćena na tijelo ribe, lomiš i nema je, ovo drugo je narod rekao,................ od mozga, zmiju treba u glavu ubiti, onda te neće ujesti, hehehe
18.08.2010. (19:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
e pa bome da ih kod mene doma neko ovak fino zmaltretira i zpakira (predzadnja slika je jako mljac).. bi ih i ja jela. inače ne volim te male ribice. samo velike ribetine. i lignjetine.
18.08.2010. (19:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Savršeno! Mljac!
U "Medvedgradu" je bilo super pristojno! :))))
Pusa, pozdrav od Luki+Goldie
17.08.2010. (21:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Šima
Vidjela sam "ne sličke, već p.čke",a recept je odličan :-)))
17.08.2010. (21:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
windfuckersister
Kad je hrana u pitanju ja samo gledam slike. A ribe se trebaju uvaljati u brašno prije prženja.
17.08.2010. (21:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Ddadadadadadada, sam dajte ispravke, taj recept sam dobil neki dan,
znači u brašno wind???????
Inače tak i frigam ribice, no tu nisam radi marinade.
17.08.2010. (21:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fra gavun
He, dobre su ti sličke...marinadaaaa marinaadaaaa, tu se pije pa se pada ....:))
Jes' ti morti bil kurvar u vojski?
17.08.2010. (22:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gustirna
Ovi inćuni su ti totalno šokirani, al srdele dobro izgledaju, skroz su zrihtane. :-))
Pa mogla bi i ja stavit u savur ove šta su mi ostale od današnjeg ručka. 10 kuna za kilo. skoro mukte. :-)
17.08.2010. (23:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modriodsjaj
Podliti se može i s trunkom malvazije, pa pustiti da vino iskuha. ;)
17.08.2010. (23:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Neverin
kada mama napravi marinadu onda obavezno zamem kruha i točam...
18.08.2010. (01:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
@fra gavun..........nisam, pešadinac bre.
Rekel mi kapetan da bu mi u dosie napisal:
"U slučaju rata streljati", eto, kaki sam bil.
Iritiralo ga kaj u pušćanoj cijevi, uvijek držim neki cvijetak.
18.08.2010. (05:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fra gavun
Ti si već onda bio UN-ov vojnik mirovinskih snaga
zato ti znaš radit marinadu.:))
18.08.2010. (07:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
windfuckersister
Evo ti recept po kojem ja radim (jedino pametno što mi je od svekrve ostalo):
Uvaljaš te nemani u brašno, ispržiš. Na istoj masnoći prodinstaš luk onako da bude fino staklast. Ubaciš malo češnjaka, ali u komadu,ne nesjeskanog. Pa onda papar u zrnu, lovora i obavezno svježeg ružmarina. Staviš odokativno vinskog octa, posoliš i dodaš vode. I na kraju dvije, tri kriške tanko rezanog limuna. I malo prokuhaš. Pa slažeš ribe u staklenu (porculansku, nevermind) zdjelu, na njih marinade, pa opet red riba.... uostalom znaš proceduru. Bitno je preliti ribe marinadom dok je još vruća, a onda sve to skupa dobro ohladiti.
18.08.2010. (08:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bookeraj
i onda je to gotovo pa se jede? hladno, jel? ja sam kontinentalac, nemam ja spoznaju o ribama u marinadi, samo u rašljama.
18.08.2010. (08:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
ma jebeš ribe, ajmo malo o grahu da udari junak na junaka i da onda čujemo wind :P
18.08.2010. (10:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
@Bokeraj.......da, onda to jedeš ohlađeno drugi dan, jer mu treba da se zmarinira,
a ak je veća količina, možeš jesti danima, neće se pokvariti
18.08.2010. (11:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
@mcmlx............. u suštini da, ja bih izbacio samo lovor,
ali za meso je bolji suvlji pac.....sol ulje češnjak biber, paprike ne, c luk, hmhmhm,
bezveze, ružmarin??, u Italiji pečenke, okolo garniraju sa ružmarinom sviježim.
18.08.2010. (11:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sekasmith
Sve se ponjupa osim lorbera (osim ak držiš kozu doma, ali sumnjam, za začin se koristi stari list, a malo bi damfal i na ribu). Marinada je zakon jelo, ne znam jedino kak to da uglavnom po kuharicama piše samo češnjak staviti, bez veze. Luk je u marinadi, ma, zakon. Zakon o radu.
Nego slike su inspirativne, ima nešto militarističko u krepanim ribljim facama, kćer sam rodila na otoku, i rasla je tamo, ni čut za ribu neće. S obzirom da počinje nova akademska godina i ona brusi živce, možda ju te slike malo podrže, hvala ti, viš kak si višestrano koristan.
18.08.2010. (12:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska zvijezda
Marinada je prastari recept, ali i danas jednako dobar. Jedino si u zabludi oko ciscenja ribe. Danas se ona cisti od repa, pitaj fra gavuna ako ne vjerujes.
18.08.2010. (16:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
@morska.....ma normalno da znam.....logiš.
Priroda je to napravila shodno njihovim kretanjima, strujanjem vode i gibljivošću.
Ljuskicu odozada nadižeš prema naprijed, gdje je pričvršćena na tijelo ribe,
lomiš i nema je, ovo drugo je narod rekao,................
od mozga, zmiju treba u glavu ubiti, onda te neće ujesti, hehehe
18.08.2010. (19:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
grinch
e pa bome da ih kod mene doma neko ovak fino zmaltretira i zpakira (predzadnja slika je jako mljac).. bi ih i ja jela. inače ne volim te male ribice. samo velike ribetine. i lignjetine.
18.08.2010. (19:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...