Komentari

umojojkuhinji.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • alexxl

    super ideja

    avatar

    13.08.2010. (09:16)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Ovaj kečap me bode u oči..... Ne priznajem ništa osim pelata ili pasirane rajčice s komadićima.

    avatar

    13.08.2010. (10:30)    -   -   -   -  

  • mignonne

    Vrlo zanimljivo izgleda...pravila sam jednom slicnu pitu sa podlogom od griza i punoo povrca odgore, tako da verujem da je i sa palentom sigurno odlicno.;)))

    avatar

    13.08.2010. (10:32)    -   -   -   -  

  • šašava mamica

    Mmmmmm...njam...već vidim da ću probati. Mislim da ću dodati tunjevinu. Hvala!!!

    avatar

    13.08.2010. (10:41)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Je l' oksimoron, ne znam. Često dodam kukuruzno brašno kad radim pizzu. Ali, koliko su mi rekli, čuvena napuljska pizza je od kukuruznog brašna :-)).
    Odličan recept :-)).

    avatar

    13.08.2010. (19:35)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepo izgleda ova pita ala pizza. Kad su se u 18.st stanovnici siromašnih četvrti Napulja uvjerili kako rajčica nije otrovna počeli su ih dodavati kruhu uz sir i bosiljak ili mravinac i ubrzo postala popularna i prodavana na ulici, dok je kukuruz prije prihvaćen i palenta ima dužu povijest. Nisam još probao ovako, uglavnom po primorski sa morskim polodovima, raznim umacima, i kao palentu kumpiricu koja je tradicionalna na Grobniščini. (Eh, taj Colombo)

    avatar

    13.08.2010. (23:05)    -   -   -   -  

  • Sanela Mallory

    alexxl;
    Hvala, iako ideja ne potječe od mene:)

    windfuckersister;
    Ne volim rajčice. Zato ne volim ni umake od rajčica; kečap je jeidno što koliko-toliko priznajem:)

    mignonne;
    Nisam ljubitelj ni palente ni griza, ali malo za promjenu...:)

    Dnevnik šašave mamice;
    Probaj, slobodno stavi nadjev kakav god želiš:)

    ZlicaOdOpaka;
    :D
    Nisam ljubitelj tijesta za pizzu s kukuruznim brašnom, možda je to stvar navike. Prema mojim iskustvima, u pizzerijama (uglavnom) ne stavljaju kukuruzno brašno, pa jednom kad sam probala varijantu s tim brašnom - bilo mi je čudno.

    gogoo;
    Baš sam neki dan čitala o tome kako se "nekad davno" vjerovalo da je rajčica otrovna. Ali onda je nekako ustanovljeno da plod nije otrovan, nego samo stabljika i tako je rajčica zaživjela u gastronomiji, ali ja definitivno nisam ljubitelj rajčice. Jedem ju, ali nikako ne spada u moje omiljeno povrće.

    avatar

    15.08.2010. (09:37)    -   -   -   -  

  • ana

    "Polenta pizza" je vec uobicajeni naziv za brzo jelo kojemu polenta sluzi kao podloga za nadljev za pizzu. Nema potrebe usporedjivati s pravom pizzom, svi znamo kako se radi pravo tijesto...Slicne recepte sam vidjela i kod vrhunskih kuhara, a evo linka s trenutno najuspjesnijeg bloga na "Bogtopsites", "FatFree Vegan Kitchen":
    http://blog.fatfreevegan.com/2008/01/personal-polenta-pizza.html

    avatar

    22.08.2010. (21:05)    -   -   -   -  

  • more~snova

    ovo je odlicna zamjena za pravo tjesto ( od kojeg se inace sva napusem) pa cu ga i provat napraviti ( stvarno jako ritko kad jedem palentu a volim je)

    avatar

    23.08.2010. (07:05)    -   -   -   -  

  • Sanela Mallory

    ana;
    Znam da su i naziv i jelo već odavno općeprihvaćeni. Ne znam tko je izmislio recept ni tko ga je krstio, ali po mojem mišljenju, onaj tko je tom receptu dao ime, definitivno je fulao stvar! Nisam ja počela s uspoređivanjem prave pizze i ove palenta-pizze - to je netko učinio "davnih dana": ako nema potrebe uspoređivati te "dvije vrste pizze" - zašto je onda palenta-pizza dobila ime po pizzi od dizanog tijesta? Znam da davanje imena receptima ne mora imati nikakve veze sa sastojcima u receptu ili samim jelom - ali ovdje je sličnost ipak malo previše očita.
    A opet, u pravu si: davanje imena receptu najčešće uopće nema veze s mozgom - pa možda i ne treba uspoređivati ove "dvije vrste pizze".

    Znam da i vrhunski kuhari pripremaju takve stvari, moguće je da je i netko takav "vrhunski" izmislio taj recept (možda kao "parodiju" na pravu pizzu) i onda je tom svojem izumu nakeljio ime "pizza-palenta" i to je tako prihvaćeno (što možemo, kad smo mi ljudi ovce i prihvatimo sve što nam se servira).
    To što je možda neki "razvikano-vrhunski kuhar" izmislio neko jelo, ili mu dao ime - to ne znači da se radi o vrhunskom receptu, a davanje imena receptu može ovisiti o bilo čemu: trenutnom raspoloženju kuhara, sponzorima,...
    Zato nisam fascinirana činjenicom da vrhunski kuhari imaju svoje recepte za nešto što zovu palenta-pizza.

    more-snova;
    probaj, možda će ti se svidjeti:)

    avatar

    26.08.2010. (08:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...