Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (43)

Marketing


  • Gordy

    Zlocin je zlocin, tako da podjele na partizane, ustase itd je davno izgubila na znacenju, ne samo zobg razlicitih pogleda na stvari, vec zbog ogromnih lagarija i manipulacija istinom, sto znas i sam. Niti su ustase bile to sto se danas govori, niti su partizani bili ono sto je mainstream misljenje. Ici se klanjati u Srb, znajuci da su u tom podrucju partizani bili preobuceni cetnici, je vjerojatno puno pokvarenije od onog arlaukanja kvaziustasa u Cavoglavama.
    Prvenstveno zato jer je Josipovic predsjednik (naivnih) gradjana, no ipak odgovoran za ono sto radi i govori. Obzirom da je vjerojatno debelo isfinanciran od EU da spaja 'bratske' narode, sto je prilicno ocigledno, on samo nastavlja igru tajnih sluzbi - prvo zarati, zatim opljackaj narod, a nakon toga sirotinju spoji u novu masu koju ces jahati. Nije mu uzalud savjetnik Sasa Perkovic, kao sto su Tudjmana okruzivale lesinarcine UBDE, a i sam je bio major KOSa.
    Hrvatski ce narod debelo platiti cinjenicu da nije bio u stanju prozrijeti manipulatore i odraditi ono sto Kambodja radi.
    Ostvarice se ono sto je Slavko Kulic predvidio - ako nacija bude htjela prezivjeti, morace sve srusiti u pepeo i krenuti od pocetka.

    avatar

    11.08.2010. (13:41)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Gordy

    Potpisujem komentar, i dodajem da ekonomskog stručnjaka Slavka Kulića nitko ne sluša, a i inače izgleda da se pametne ljude u Hrvatskoj ne sluša, zato i jesmo u stalnoj krizi. Uz Kulića je Davor Pavuna situaciju najbolje opisao: "Republika Hrvatska je tanker koji je doživio havariju i nasukao se. Havarija je nepopravljiva".

    Drugim riječima, "ako nacija bude htjela preživjeti, morati će sve srušiti u pepeo (odnosno pomesti pepeo bolje rečeno) i krenuti ispočetka".

    avatar

    12.08.2010. (12:25)    -   -   -   -  

  • zrin

    Nacija ce prezivjeti i biti ce sve jaca,a u buducnosti zaokruzen nas povijesni prostor.Mi imamo puno pametnih ljudi,spremnih odricanju za Hrvatsku.U svim kombinacijama za nasu buducnost za komuniste i njihove dupelisce mjesta nema,osim na smetlistu.Tko ce sta pitati izrode i kriminalce ili na njih racunati.Jesi li bio za Hrvatsku nezavisnost ili protiv,pitanje je kad bude lustracija.Ne mrzim nikoga ciste sam savjesti,a samo tako covjek moze biti slobodan.Komunisti su lazima i krivotvorenjem povijesti,kriminalnom privatizacijom i teskim nemoralom nastetili jako velikom potencijalu Hrvata,ali samo istina prolazi kroz cilj.U jednom tekstu se spominje drug Stipe Oreskovic.Taj mi se zgadio davnih dana,dok je jos pred faksom bio,a hvalio se Suvarom i stalno nesto pametovao,nametao se,vristeci se smijao pokvarenim zubima,sav je bio u pristevima,uglavnom su ga svi slali u materinu,a najvise mu pase dobra samarcina,jer i onda je vec bio celav.Takav kakav je ko stvoren je za male stvari.Sve sto komunjare sada rade protiv Hrvatske,a placa ih narod,sve se pise od a do z ,i nalazi se u sigurnim rukama ,na sigurnom mjestu.

    avatar

    14.08.2010. (19:34)    -   -   -   -  

  • Zd

    @ Zrin
    Ne dijelim baš tvoj optimizam pa ću samo ovo reći - iz tvojih usta u Božje uši!
    Inače, vidim da imaš vjeru i lijepo pišeš.
    Svako dobro svima

    avatar

    16.08.2010. (18:39)    -   -   -   -  

  • Gordy

    Ne bih se slozio sa Zrinom, mislim da su to sto pise floskule, kao sto smo vidjeli niz floskuli u zadnjih 20 godina. Najveci nacionalisti su, u stvari, najveci lopovi i najvece kukavice. I sada, ankete pokazuju da su najveci skeptici prema ulasku u EU - Istra i sjeverna Hrvatska. Dakle, neradnici i primitivci su, po tko zna koji puta, spremni prodati vlastitu slobodu i svoju zemlju, za saku eura.
    Ja mislim da je licemjerno hrvatsko katolicanstvo (skruseno lizanje oltara, nakon toga, izlazak iz crkve, i psovanje Boga, majke, Isusa, itd, nepostenje, kradja, mrznja, jal i plemensko podrigivanje) pravi pokazatelj kako ne treba zivjeti, i mislim da to ponasanje navlaci kolektivnu karmu Hrvatskom narodu - da njime vladaju svi, posebno takva bijedna i prezrena nacija poput Srba.
    Nije bitno sto si i tko si, dodjes u Zadar, nalupetas par ustaskih stihova, ili se pojavis u Mariji Bistrici, prosapuces Ocenas, i hrpetina polupismenih budala je spremna dati ti guze.
    To sve pokazxuje nazadno i nakaradno shvacanje nacije, i strasnu manipluaciju Vatikana.
    Nema te mase i sile koja moze biti jaca od mudrog i informiranog pojedinca, i to ce, generalno, Hrvati MOZDA shvatiti nakon sto se srozaju u stanje gore od Srbije, a ocito im to dobro ide.

    avatar

    17.08.2010. (05:51)    -   -   -   -  

  • Gordy

    Btw, ne dijelim Suvarova stavove, no cijenim njegovo ponasanje, sto nije promijenio stav niti stranku kada je bilo ocito da nema vise kruha od toga.
    Ovi koji su promijenili kapute i opljackali Hrvatsku su samo na par fraza kupili hrvatske nacionaliste, sto dovoljno govori o primitivizmu i nepismenosti tih tzv nacionalista.

    avatar

    17.08.2010. (05:53)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Gordy
    Šuvar je bio dosljedan sebi, vjerovao je u socijalizam do posljednjeg daha, nije paktirao s krupnim kapitalom niti se prodao za šaku dolara, iako se ni ja ne slažem s njegovim ideološkim svjetonazorom uopće ali pokazao je postojanost u dosljednosti, za razliku od Račana i Tuđmana, međutim, sve njih, zajedno s Josipovićem, karakterizira to da nemaju vjeru u hrvatski narod nego bijedno podilaze Srbima pred kojima kleveću svoj narod od kojeg su se davno otuđili, ali nisu Srbi problem nego ovi domaći podrepaši koje si odlično opisao, kao i manipulaciju Vatikana koji se doči sa 95% katolika u Hrvatskoj od kojih 90% nisu uopće vjernici i odlično si ih opisao te "nacionaliste" i "ustaše" koji se naguze prvom prilikom!!
    Zrin je vjerojatno govorio načelno, iz ideala, on ima vjeru u hrvatski narod ali moramo biti realni i točno vidjeti kakav je taj naš narod, mislim da su svjesni izginuli u ratu, a pametnih ionako nema puno jer da ih ima ne bi se s narodom tako manipuliralo. Stoga je, kako si rekao, mudar i informiran pojedinac vrijedan kao i dragovoljac u ratu s puškom u ruci i velikim srcem koji ima moral zaustaviti bilo koga iza kojeg stoji bilo koja svjetska sila jer ipak su u prošlom ratu 1991. iza Srba stajali Englezi, Francuzi, Rusi i Ameri, i Hrvati su opet potvrdili da su najbolji ratnici, stoga treba raskinuti savez sa Vatikanom iz srednjeg vijeka koji je Hrvate obavezao da ne ratuju izvan svojih granica jer to nas je u povijesti stajalo stoljetnog branjenja vlastitih granica, a stara mudrost kaže da je napad najbolja obrana, i to su Srbi shvatili davno. Mi nismo u stanju pobjedu dobiveni rat pretvoriti u (konačnu) pobjedu.
    Međutim, kao što si ispravno rekao, Hrvati će, možda, shvatiti kad se srozaju gore nego Srbi, iako sumnjam da će ikada shvatit jer su naši nacionalisti nepismeni i primitivni, pokažeš im mali prst i odmah su za nekoga, i ne znajući tko je taj, no, glavno da se "ide dalje" (to je valjda najgluplje geslo za koje sam ikada čuo, a prvi ga je koristio Slobodan Milošević pred rat za svoje glupe i primitvne nacionaliste ali njihovi nacionalisti barem znaju za što ginu, a naši ni ne znaju što je "Hrvatska", to je za njih kao "Dinamo", kao neka igra. Nema od tamburanja i "Thompsona" ništa, kakav Thompson, pa taj je najgluplji od svih, samo glupan može biti 17 godina uz Antu Đapića.

    avatar

    17.08.2010. (09:37)    -   -   -   -  

  • Gordy

    @CBK
    Zaista si jako dobro opisao sadasnju situaciju.
    Jako mi je zao sto vise ljudi ne gleda to na slican nacin.
    Ubojstva iz ranih 90ih se vise ni ne spominju, a ona su kljucna, slicno kao i pustanje Arkana iz zatvora i slicne eskapade.
    Jos mi je vise zao sto vidim da likovi poput Kulica zaista govore istinu, i cinjenica da cemo opet iz pepela morati graditi novo je u isto vrijeme tragicna i pozitivna.

    avatar

    17.08.2010. (13:30)    -   -   -   -  

  • Anonimno

    "...jer ipak su u prošlom ratu 1991. iza Srba stajali Englezi, Francuzi, Rusi i Ameri..." ???
    Da je ovo tačno danas bi postojala Republika Knin, a ne Republika Kosovo.

    avatar

    17.08.2010. (14:16)    -   -   -   -  

  • Zd

    E moj @ Gordi, kažeš: "Nema te mase i sile koja moze biti jaca od mudrog i informiranog pojedinca!" Hm, ima ili ti očito pojma nemaš. Sam čovjek ne može puno napraviti, a ta hrpa budaletina zaslužuje biti ispravno informirana i napokon uljuđena, hoćeš istinu - evo; predugo smo živjeli s ciganima pa smo dobrim djelom i sami takvi postali, a to tko se "kiti" ustašama u Zadru, vjeruj mi, nemaju oni veze s njima (ako nisi znao ustaša više pa skoro ni nema, u cijelom dosadašnjem životu ja sam upoznao samo jednog pravog i taj je bio u prolazu), ali imaju s nečim drugim!!! Ako je cijena hrvatske uljudbe i pravne države (gdje bi mnogi mogli gledat kroz rešetke) ulazak u EU (za jedno deset godina), apsolutno DA, samo što dalje od cigana!!! Ovako smo baš banana država i gore od toga! Daj @ CBK, ti si rođen i živio u Njemačkoj, ti znaš da nas oni respektiraju, a Vatikan nas štiti iako u oba primjera ima svega i svačega, ali je općenito - tako i to je realno! Nas je najviše u svijetu osramotila nesposobna diplomacija i Srbi (i to pogotovo ovakvi mudraci, bio i vidio!). Thompson jest glupan, ali su mu pjesme odlične, sport bi trebao biti jedan od naših najačih aduta, ako netko voli Hrvatsku kao nogomet ili kao dobru pjesmu - ODLIČNO! Hvala Bogu bar nešto, mnogi je vole samo pokrasti, ništa i nikako drugo!
    Bog i Hrvati

    avatar

    17.08.2010. (15:46)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Anonimno
    Napisao sam za početak rata tko je stajao iza Srbije, dakle, 1991. godine, i to je točno.
    Poslije se promijenila američka politika i Clinton je napustio anglo-američki savez i stvorio antivelikosrpski savez, odnosno taj savez koji su Paraga i Paradžik stvorili je Clinton obnovio, što je za posljedicu imalo bombardiranje bosanskih Srba, i poslije i Srbije (1999.)

    Olujom koju su Amerikanci (Clinton) podržali, likvidirala je britanski utjecaj u Hrvatskoj jer je Srbija izgubila okupirane teritorije u Hrvatskoj.

    Dayton je bio kompromis Amerikanaca sa Englezima i Rusima, što je značilo da je Kosovo izgubljeno za Srbiju, a umjesto Kosova je podijeljena Bosna i Hercegovina što ide u prilog Srbima više nego Hrvatima odnosno Hrvatima uopće ne ide u prilog podjela BiH.
    Iza podjele BiH stoje svi srpski saveznici, i Englezi, i Francuzi i Rusi, ali i Amerikanci koji u biti nisu nikome saveznik nego su sila sami za sebe kojima saveznici trebaju samo radi ukrasa, kao i Hitleru, da mogu reć da su oni "međunarodna zajednica" (i 3. Reich je sebe smatrao "međunarodnom zajednicom", a i Kina smatra da predstavlja "međuanrodnu zajednicu", to je politički gledano gledanje iz kuta centra svijeta odnosno sebe postaviš u centar da si centar svijeta, kao Rimsko Carstvo.)
    Inače, "Republiku Knin" (tzv. (RSK) ne može se ni usporedit s Kosovom, i "Republika Knin" nemože postojati jer inače Hrvatska ne postoji, dok Srbija bez Kosova postoji, a što je posljedica srpskih osvajanja od 1912. na dalje. Dakle, Srbija gubi ono što je od 1912. osvajala (Kosovo, Sandžak, Vojvodinu, Srijem (istočni), i "Republiku Srpsku" jednog dana također (ili Hrvatska nestaje - aksiom po Ivi Pilaru).
    Njemačka poslovica glasi: "Wie gewonnen, so zerronen", a hrvatska poslovica glasi: "Oteto - prokleto". Zato se Srbija nalazi u prokletoj situaciji pa želi odnosima s Josipovićem da Hrvatska snosi teret tog prokletstva (za što je F. Tuđman kriv koji je s Miloševićem radio zajedničku politiku prema BiH), ali to je račun bez krčmara. Srbi su opet na konju jedino ako Hrvati sami sebe zajebu, a kao što je Gordy rekao, na najboljem su putu da sami sebe pobijede vlastitim glupostima, podložništvom i oportunizmom. Umjesto da hrvatski narod poleti kao Phoenix, on implodira iznutra i raspada se kao kuhana kokoš. Srbi su pak poletjeli kao Ikarus previsoko, vosak na krilima se otopio i razbili se u tri pičke materine.
    To ti je slikovito rečeno aktualna politička situacija. (Za sada su jedini profiteri svega toga Nijemci - zbog trgovine - i Ameri zbog vojnih baza na Kosovu i preko NATO u Hrvatskoj i Albaniji, čime su Rusima preko Srbije zatvorili prilaz Jadranskom moru).
    Preko stare komunističke veze Englezi sada sa bivšim komunistima u Hrvatskoj, kao na pr. sa predsjednikom Josipovićem kao svojom marionetom (formalno preko Bruxellesa), nastoje Srbe izvaditi iz govana. Zato bivše komuniste treba u Hrvatskoj što prije počistit inače i sami upadamo u govna, a Srbi nek brinu svoja posla tamo preko Drine, jer valjda je Oluja dovoljna pouka za Srbe da "Tko sije vjetar, žanje oluju". Ako nije dovoljna pouka onda će Srbi dožovjet ostvarenje latinske poslovice: "Ljudi griješe, i griješiti je ljudski, ali ako naprave istu pogrešku ponovo, onda su luđaci". No, zar nije psihijatar Jovan Rašković rekao za svoej Srbe da su "lud narod"?

    avatar

    17.08.2010. (16:08)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    ... Inače, razlika između Hrvata i Srba je ova: kad je Milošević bombardirao i raketirao Hrvatsku, nitko u Srbiji za njega nije rekao da je lud, a kad je Paraga (za vrijeme rata, 1992.) rekao da treba raketirat Srbiju, onda su ga mnogi u Hrvatskoj proglasili "luđakom". To znači da su Srbi sliepci bez obraza, a Hrvati su slijepci s obrazom. I u jednom i u drugom slučaju je rezultat: 0.

    avatar

    17.08.2010. (16:19)    -   -   -   -  

  • Gordy

    @ZD
    Mislim da brzas sa ocjenama, pretpostavljam da si mlad.
    Tocno je da je vecina hrvata postala slicna ciganima jer je zivjela sa njima (cigani su, btw, plemenita nacija, po mome, osim toga namjerno ne kazem da smo 'mi' postali slicni njima, jer sebe ne smatram takvim).
    Drugo, CBK ima puno znanja i vidi puno siru sliku.
    Mislim da je dosta bilo nezrelosti da se srbe optuzuje za nemoral, korupciju i jal vecine hrvata. Sami su krivi za to, sami mogu mijenjati to, i sami ce snositi posljedice toga, bez obzira na uzroke. Isto tako ide i sa 'uljudjivanjem' ulaskom u EU. Hrvati se nece uljuditi niti ce postati posteniji ulaskom u EU, niti ce im EU ista dati. Vec sada im se puno toga uzelo, uzece im se puno vise, i nikome ne pada napamet od tebe praviti covjeka, ako to ne zelis sam.
    Vatikan, Njemacka i Austrija ne predstavljaju nikakav narod, vec njihove elite (doduse, Vatikan ne predstavlja Boga, vec izuzetno agresivnu religiju, koja je u proslim stoljecima istrebljivala, izrabljivala, a danas je glavni nositelj manipulacije u Europi), i ako pogledas koliko su oteli od Hrvatske, znas zasto su je 'priznali' - Vatikan preko lokalnih ogranaka Katolicke Crkve je oteo imovinu, rijesio placanja poreza i nastavlja psihicku manipulaciju inace nesvjesnog i nemoralnog naroda. Austrija i Njemacka preko banaka su Hrvatsku bacile na koljena, i monopolima kojih su postali vlasnici prakticki jedu meso sa tijela hrvatskih gradjana.
    Sam rat je bio krasan eksperiment velikih sila - imaju Bosnu koja je razvaljena, siromasnu, podloznu Hrvatsku i Srbiju, koje su potpuno premrezene medijima u stranom vlasnistvu, koji mase drze u strahu, rezignaciji, nemoralu i iluziji da ce, kada se svi poklone stranim centrima moci, zivot biti bolji. I Kosovo, koje je glavni poligon za ulazak droge i bijelog roblja, preko Hrvatske, uz pinku lokalnim politicarima, pod bunim okom americkih vojnike - za Zapadnu Europu, gdje stvara ogromne profite.
    Nece biti spasa masa, vec samo pojedinaca koji proziru tu pricu na kojima ispiranje mozga ne funkcionira, dok mase ocigledno, zasad, ne zele progledati, i ponasaju se bas u skladu sa zeljenim scenarijem ocaja, bijede, agresije i snishodljivosti.

    avatar

    17.08.2010. (21:31)    -   -   -   -  

  • Gordy

    @CBK
    Tocan je komentar o slijepcima :-)
    Hrvatima je nekoliko puta suptilno ponudjeno da budu 'vodje' Balkana, i to su uvijek odbili, sto zbog medjusobnih svadja, sto zbog zelje da budu nesto drugo (lupetanje o miteleuropi i zelje da budemo germani, naravno, deklarativno, dok su unutar cetiri zida teski balkanci), a katolicizam je hrvatima oduzeo odlucnost i razumijevanje kako se postaviti prema sili, tako da smo zavrsili poput poljaka - psi lajavci koji nemaju zube.
    Srbi, su s druge strane, proizvod turskih osvajanja, krvolocni, nemoralni sa velikim kompleskom manje vrijednosti koji kompenziraju 'odabranoscu' od Boga, i to ih cini pogodnima za manipulaciju od strane Euro centara moci.
    Ne znam kako ti gledas na to, no ja mislim da konstantno donosenje antipoduzetnickih zakona od totalno nekompetentnih politicara nije slucajno, vec manipulacija iz EU, da bi se gradjane Hr totalno onemogucilo u rastu i razvoju, dok se svi resursi i potencijali ne predaju njima, sto preko nakaznog bankarskog sustava, sto preko izravnih ucijena i dogovora sa korumpiranim ministarstvima.

    avatar

    17.08.2010. (21:37)    -   -   -   -  

  • Zd

    Koja si ti mutikaša, sram te bilo...da Bog da ti se kćer udala za nekog iz plemenite nacije! Što im više imamo prodat - zrak? Ovo prvi put vidim, doslovno sve do jedna rečenica je glupost, a ti jako dobro znaš što si, Hrvat sigurno nisi i pušeš u vjetar...aj pozdrav

    avatar

    17.08.2010. (22:53)    -   -   -   -  

  • Anonimno

    Opet gomila nebuloza.

    avatar

    17.08.2010. (23:47)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Zd
    Jedan ispravak, nisam rođen u Njemačkoj, nego u Hrvatskoj odnosno tada nije bila Hrvatska nego SRH u SFRJ, ali da skratim, u Zagrebu sam rođen:) poslije sam živio u Njemačkoj preko 10 godina, tamo se i školovao, ali sam se i ovdje školovao, dakle, kombinacija što je rezultiralo dobrom komparacijom;)

    Drugi ispravak bi bio da nas Njemačka ne cijeni, uopće nas ne respektiraju - to ti je živa istina. (S tim da Srbe ili Srbiju još manje respektiraju ali to nije utjeha). Potcjenjuju nas, a što nas više izrabljuju (preko austrijskog bankarskog i trgovačkog sustava to nas još manje cijene; prepustili su nas Austriji jer je to njihova podružnica, uvjetno rečeno, a Austrija u Jugo-Istočnoj Europi trguje na osnovi austro-ugarske tradicije, i manje, više, austrijske tvrtke svoje urede u Hrvatskoj vide kao nekakva veleposlanstva i otprilike se ponašaju kao Englezi u Indiji, uvjetno rečeno ali radio sam u jednoj takvoj tvrtki koja je kćerinska tvrtka od njemačke tvrtke i znam kako stvari funkcioniraju.)
    Nadalje, mit je da nas Vatikan štiti, nemoj miješati papu Ivana Pavla II s Vatikanom, jer papa Ivan Pavao II bio je jedinstvena pojava, izvanserijski čovjek, pametan i dobar, osjetljiv na nepravdu, čovjek koji je i nacizam i komunizam iskusio, koji je jako dobro poznavao povijest i politiku, i zato nam je pomogao jer je Hrvatska bila žrtva osvajačkog napada JNA i Srbije, Inače u povijesti Vatikan praktički nikada nije Hrvatskoj pomagao odnosno nama Hrvatima, a tako je i danas, papa Benedikt XVI uopće ne postavlja pitanje širenja pravoslavlja zapadno od Drine, na račun katoličanstva, ne postavlja pitanje podjele BiH (do kad će bit podijeljena, je li "zauvijek"??), ne postavlja pitanje o srpskom agresoru, ne postavlja upitnim postojanje tzv. "Republike Srpske" itd., i vodi politiku ekumene s pravoslavljem koja mu je važnija od dobroih odnosa s muslimanskim svijetom, i pored toga nas Vatikan gur au Europsku Uniju, a EU, koliko ja vidim, je gore rješenje od bivše Jugoslavije. Ispada prokletstvo kao da Hrvatska ne smije biti samostalna i nezavisna nego što prije mora postati član nove državne asocijacije, a Vatikan bi inače trebao vodit računa o slobodi naroda jer narodi su Božji, ali kako ja vidim, njih u Vatikanu to ne zanima. Vatikanu je granica katoličanstva pomaknuta 400 km sa Drine na Unu i njima je to svejedno, a uz to su istočni Srijem odvojili jurisdikcijski od Hrvatske biskupske konferencije i pripojili je "međunarodnoj biskupiji" (nevjerojatno!!), a s druge strane se Srpska pravoslavna crkva širi po RH i BiH kao kuga.
    Thompson ima dobre pjesme ali ima i dobru privatnu zaradu, nisam ljubomoran, hvala Bogu neka ima, na kraju krajeva se sam izborio za svoju karijeru, i protiv sam toga da se stvara negativna poduzetnička klima zbog pljačkaške pretvorbe i privatizacije, bilo bi odlično kada bi mnogi hrvatski građani pokazali poduzetničkog duha, otvarali tvrtke, zapošljavali ljude, uvodili nove tehnologije u hrvatsku privredu itd., ali Thompson i njegovi koncerti služe HDZ- u da na životu održava lažnu desnicu koju vode bivši komunisti i udbaši!!
    Mislim da si me malo krivo shvatio jer sam mislio reći da naši ljudi ne vole Hrvatsku jer ni ne znaju što je "Hrvatska", zato više znaju što je "Dinamo", "Hajduk" itd. To sam htio reć, da se ljude kroz medije krivo odgaja jer ispada da je važnija sudbina Dinama od RH.
    Inače, ni ulaskom u EU se nećemo maknuti dalje od Srbije jer su nas prikovali za "Zapadni Balkan" (zahvaljujući našim domaćim izdajnicima među bivšim vladajućim komunistima), a osim toga i Srbija će brzo nakon Hrvatske biti primljena u EU, i to bez velikih poteškoća, probleme Bruxelles pravi samo nama jer smo 1991. odbili Jugoslaviju koju su u Bruxellesu htjeli preko reda i odmah primiti u EU te su je htjeli iznova kreditirati, ali u biti Slobodan Milošević se ponašao kao slon u staklenoj dvorani i krenuo je rat itd.
    Inače, obavijest svima, nemojte ovdje se razbacivati izrazima tipa "cigani" i slično jer to samo vrijeđa,i to još na nacionalnoj osnovi, a vrijeđanje je izraz frustracije, a meni su cigani, mislim na Rome, simpatični ljudi i poznam neke i osobno, super su i dragi ljudi, tako da ako se sa pojmom "cigani" naziva Srbe to vrijeđa Rome, a nije ni uljudno prema Srbima koji nisu svi isti niti je dobro i ispravno kolektivno optuživat narod. Što se tiče "ustaša" ovdje spomenutih, bilo je riječi o manipulacijama, naime, na Thomspnovim koncertima se pojavi nekoliko ustaških kapa i onda bivši komunisti/titoisti imaju materijala da mjesecima stvaraju o Hrvatskoj lažnu sliku o buđenju nekog "neofašizma" dok oni (bivši komunisti) slave zločinca Tita i petokraku, te i dalje kradu ovu zemlju i upropaštavaju gospodarstvo i koče pravnu državu. Međutim, ta naša lažna desnica je totalno glupa, podrepaška i blesava, i služi samo HDZ-u i SDP-u da se ove dvije užasne stranke postave u politički centar iako su ekstremisti i jedni i drugi jer su titoisti u duši.
    Tebi Zd lijep i srdačni pozdrav!

    avatar

    18.08.2010. (01:19)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Gordy
    Mislim da sam nešto previdio, rekao si da su "najveći nacionalisti ujedno i najveći lopovi", što je nebuloza, ja iskreno ne znam ni jednog nacionalistu koji se u Hrvatskoj lopovski obogatio, ali vidim masovno bivše komuniste koji su postali kapitalisti, a mnogi od njih i krupni kapitalisti jer su se napljačkali za vrijeme pretvorbe i privatizacije (a i danas pljačkaju javna poduzeća), a svaki je od njih imao prije člansku iskaznicu SKJ, i ljubio je Titovu sliku, da li iz uvjerenja ili zato što se i u bivšoj Jugi kralo naveliko, članska iskaznica SK bila je ulaznica za krađu - o tome je pisao također tada komunist Stjepan Đureković koji je otkrio veliku korupciju u zagrebačoj INI, povezanu s vrhom CK SKH, pa su ga drugovi htjeli ušutkati jer ih je prozivao, i tražio procesuiranje kriminala u gospodarstvu, onda mu je Udba prijetila pa je morao pobjeć u inozemstvo (u Njemačku je pobjegao gdje je Udba bila najjača među hrvatskim gastarbajterima), i tamo ga je Udba onda 1983. likvidirala kao životinju (zločinac Arkan, udbaški doušnik i suradnik, mu je sjekirom raskolio glavu).
    Druga je stvar što su bivši komunisti obukli nacionalna odijela i mašu hrvatskim zastavicama pa se stvorio dojam kao da su oni "nacionalisti". Nisu oni nacionalisti nego drek na šibici - najgori ološ u hrvatskoj povijesti su! Od bivših komunista cijenim jedino Špegelja, Tusa i Miku Tripala koji je bio idealist, a prva dvojica su prešla sa svojim vojničkim znanjem na hrvatsku stranu kad je trebalo i bilo pravo vrijeme. Bez Tusa ne bi bilo profesionalnog ustroja Hrvatske vojske, a šteta je što Špegelj nije mogao totalno provesti plan o razoružanju svih kasarni JNA u Hrvatskoj jer ga je F. Tuđman u tome spriječio!!
    Također bivši komunist Ante Ciliga je za cijeniti od bivših komunista, i tu za mene spisak prestaje.

    Mislim da ste i ti i Zd ispravno htjeli reć da se masu politilčki neukih Hrvata treba dobro i ispravno informirati, međutim, mas-mediji u Hrvatskoj su u službi neoliberalizma i krupnog kapitala, i cilj im je da narod bude što neobrazovaniji i gluplji, treba samo pogledati što je neoliberalizam učinio u SAD, tamo je narod skroz neobrazovan postao, nema pojma o ničemu (učenici kad izađu iz njihovih javnih srednjih škola jedva da znaju čita ti pisat), pogotovo ne o tome što se u svijetu događa, a to i je cilj tih masonskih neoliberalnih krugova anglo-američkih kako bi mogli samostalno voditi politiku bez da ih narod kontrolira. Što se tiče gospodarstva, slažem se, namjerno se stvara antipoduzetnička klima, a do sada su strane banke u Hrvatskoj isfinancirale samo lopove, špekulante i uslužne djelatnosti dok industriju ništa, primjer je Hypo-Alpe Adria banka koja je k tome generirala i visoku političku korupciju u vrhu hrvatske vlasti. Također je ispravno rečeno s tvoje strane da narodne mase, na pr u Hrvatskoj ali i u Sloveniji, Bosni, Srbiji, Mađarskoj, Češkoj itd. reagiraju točno onako kako su si tvorci neoliberalizma izračunali, dakle, reagiraju pasivno, povećana je tolerancija prema nemoralu, narod reagira kapitulantski, očajno i zabavljen je socijalnim siromaštvom sa samim sobom kao i sapunicama i golotinjom u mas-medijima koji stvaraju cirkus kako bi se ljudima odvratila pozornost od bitnih događaja u politici.

    avatar

    18.08.2010. (01:43)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Tipični primjer neoliberalizma dolje ispod: "showbizz", važne su gole grudi neke Holly Peers za kojuja prvi put u životu čujem i vidim je, "bitno" je da hrvatski narod zna se Nika Fleiss rastaje od muža, "bitno" je da je Angelina Jolie bez Brada Pitta, "bitno" je zašto je neka "toples Tila Tequila" skoro linčovana itd. ali "nije bitno" da je hrvatska vlada zemlju prije tri tjedna zadužila za novih 1,5 milijardi Eura, "nije bitno" da unatoč odličnoj turističkoj sezoni se ne može napunit hrvatski državni proračun (nitko od novinara i medija niti političara ne pita zašto je to tako), "nije bitno" sve ono što je u stvarnosti bitno za jednu zemlju i narod nego je bitno sve ono što je nebitno i potpuno besmisleno, danima mediji prenose ekscentričnog Mamića dok neki nesmiju pred TV-ekrane ni primirisati, na pr. Kulića nismo vidjeli mjesecima na TV, Paragu nismo vidjeli 10 godina na TV jer su ga stavili pod cenzuru, i mislim da svatko tko ima nešto pametno za reć nema pristup medijima - nastupaju samo glupani i idijoti, "celebraty" pjevačice i glumci čija karijera traje tri mjeseca i ona dolaze slijedeće "zvijezde" itd.

    avatar

    18.08.2010. (01:58)    -   -   -   -  

  • Gordy

    @CBK
    Definirao si pojam 'nacionalista' onako kako sam ja mislio, dakle, deklarativni 'nacionalisti'.

    Odlicno si opisao ulogu Vatikana, mada mislim da ce im se takva uloga obiti o glavu. Woytilu smatram izuzetkom, ali daleko od tog da je bio nevin, naprotiv, bio je umijesan u dosta ne bas krasnih stvari.

    avatar

    18.08.2010. (12:14)    -   -   -   -  

  • 18.08.

    Kaj pišete gluposti. Čitajte i druge novine osim dnevnik hr koje su ovak i onak trač rubrika. Konkretno jutarnji i index svaki puta pišu o zaduživanju. Kulić je najmanje tri puta mjesečno na htv-u, pratite program, to su jedine relevantne činjenice, a ne pusta naklapanja. Kaj mislite zakaj su novine i tv pune, kako ih vi volite nadmeno zvati, idiota i glupana? To je jedino što se čita, gleda i kaj ljude zanima. Po vama znači da je ovo zemlja glupana i idiota. Imate na netu informacije što se i koliko čita. Paraga baš i nije cenzuriran, mogao bi doći do medija kad bi htio i kad bi imao s čime. Naime tako tvrdi njegov brat.

    avatar

    18.08.2010. (12:24)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @18.08.
    Naveo sam uzroke zašto su novine i televizije pune bezveznjakovića. Jutarnji i Index su tipični takvi mediji koji služe neoliberalizmu u službi dezinformiranja društva što za posljedicu ima podjarmljivanje društva. Da sam Kuliža zapazio 3x mjesečno na HTV-u ne bih tvrdio da ga praktički nema u medijima, a brat od g. Parage, koji živi u Chicagu, tvrdi što?? Kako misliš "sa čime" da dođe u medije?I da, Paraga je cenzuriran 100%. Zar političar treba plaćati nastupe u medijiam, pogotovo u javnom mediju? Nisam rekao da je ovo zemlja glupana i idijota nego da mediji takve forsiraju kako bi se skrenula pažnja sa bitnoga u društvu, u politici.

    @Gordy

    Ne znam za neke umiješanosti pokojnog Woytile u neke "ne baš krasne stvari", na pr. ??

    Što se tiče "nacionalista", onda smo ipak mislili na isti tip, dakle, "deklarirane" nacionaliste kao što postoje deklarirani vjernici ali koji su daleko od poštivanja 10 Božjih zapovjedi. Ti su još i najgori koji puno spominju Boga i na Boga se pozivaju iako uopće ne vjeruju u Boga!

    avatar

    18.08.2010. (13:11)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @18.08.

    Daj mi navedi točno članke iu komentare iz Jutarnjeg lista i Index.hr u kojima se apelira na nužnost precesuiranja komunističkih zločinaca u Hrvatskoj, i za ukidanje Trga maršala Tita, jer licemjerno je zahtijevati ukidanje avenije Gojka Šuška, jer da je navodno zločine počinio, ali ne zalagati se za ukidanje trga, nazvan po najvećem zločincu s ovih prostora. Dakle, je li se Index.hr i JL ponašaju u skladu sa slobodom medija t.j. da ne cenzuriraju mišljenja koja se ne slažu s njihovom uređivačkom politikom, i je li se ponašaju u skladu s europskim rezolucijama i rezolucijom Hrvatskog sabora o osudi totalitarnog komunizma, ili uzvisuju zločinački komunizam/titoizam?? Jesi pročitao što piše u aktualnom postu ovdje na blogu? Jesi takvo nešto slično pročitao ikada u JL ili na Index.hr??

    avatar

    18.08.2010. (13:17)    -   -   -   -  

  • 18.08

    Kakve veze ima naš dug sa ratnim zločincima i imenima trgova. Ja se referiram na vašu izjavu:
    "da je hrvatska vlada zemlju prije tri tjedna zadužila za novih 1,5 milijardi Eura" a vi govorite da novine o tome ne pišu. Tako da neću točno navoditi članke o nikakvim zločincima i trgovima, jer me to ni ne zanima.
    Kulića ima na tv (htv1, z1) najčešće u posljepodnevnim emisijama, a rjeđe navečer jer jednostavno sada nema emisija gdje bi on gostovao. Često daje kratke izjave za središnji dnevnik htv-a.
    Niste rekli da je ovo zemlja glupana i idiota, ali ste rekli da nastupaju samo glupani i idioti, dođe na isto jer nije baš tako i ružno ih je nazivati pogrdnim imenima. U konačnici oni samo rade svoj posao i dok imaju publiku neka ga rade. Da nisu gledani ili čitani, bez brige, nebi ih ni bilo.
    Zašto je bitno gdje Domagoj živi!? Ponavljam Dobroslav baš nema materijala za doći u javnost, nema podršku, nosi križ nekih svojih izjava koje se nažalost neće nikada zaboraviti, nema snagu niti novih ideja koje zanimaju javnost, pa mu ni netreba nikakav novac za medije. Stoga nije ni cenzuriran, dobio bi on prostor samo kada bi htio tj. znao da će proći.

    avatar

    18.08.2010. (13:58)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @18.08.
    Potpuno je netočno što tvrdite o Dobroslavu Paragi, nemate nikakve argumente za svoje tvrdnje (za razliku od mene koji sam ih iznio u brojnim postovima ovdje na blogu), i ne nosi on nikakav križ svojih izjava jer stoji iza svih svojih izjava i dan-danas, i to su sve izjave u korist bolje budućnosti Hrvatske, te nije vrtirep kao hadezeovci i esdepeovci (i njihovi sateliti) koji se okreću kao pijetao na vjetru. (Druga je stvar ako neosviješteni neki ljudi ne shvaćaju njegove izjave nego vjeruju u službenu propagandu koja laže.) nadalje, bitno je gdje Domagoj Paraga živi jer tvrdite da govori suprotno od tvrdnji svog brata Dobroslava, a pošto g. Domagoja znam osobno vidim da naprosto lažete, zato sam naveo gdje živi da čitatelji mogu se uvjerit da pišete gluposti, posebno stoga što on ne daje javne izajve, s jedne strane, a s druge strane ga poznajem osobno i znam kako razmišlja, suprotno od onoga kako Vi sugerirate! On je tužan zbog činjenice što se njegov brat u Hrvatskoj nalazi pod cenzurom. Pored toga, službeni dokumenti am. Kongresa dokazuju da je Paraga pd cenzurom medija u Hrvatskoj po nalogu državnog vrha, prema tome, ako Vi imate neke druge dokumente u kojima se tvrdi suprotno, onda na stol s njima da ih vidimo!

    Tema posta je osuđivanje komunističkog zločinca u Kambodži i kompšaracija sa stanjem u Hrvatskoj, i ako Vas to ne zanima onda pokazujete ne samo neobaviještenost nego i pristranost jer u Zagrebu žive na slobodi najveći ratni zločinci u Europi koji su slučajno bivši komunisti/partizani, i svakog normalnog čovjeka bi trebala zanimati takva jedna činjenica jer o tome ovisi budućnost jednog društva da raščisti sa vlastitom prošlošću, a kad to ne bi bilo važno ne bi Vijeće Europe u 10 godina dva puta donosilo extra-rezoluciju o potrebi prosvjećivanja stanovništva u Europi o komunističkim zločinima, međutim, mas-mediji u Hrvatskoj uopće ne rasvjetljavaju to mraćno razdoblje naše povijesti nego naprotiv uzvisuju totalitarni komunizam (titoizam), vladajuća politika vodi neokomunisitčku politiku i to bi vas i te kako trebalo zanimati! Što mislite zašto je kriza u društvu u Hrvatskoj - ne valjda zbog svjetske financijske krize jer mi imamo krizu u prije izbijanja svjetske financisjke krize u 2008. godini. Gospodarstvo u Hrvatskoj su uništili isti oni koji su počinili najveće zločina u povijesti, komunističke zločine, te ih danas zataškavaju i relativiziraju.

    Nije stvar u tome da neki medij ima ili ne ima publiku nego što se publici nudi! Ako se nudi nemoralno ponašanje, a ljude to privlači, je li to znači da je sadržaj emisija ispravan? Toliko pornografije ima u medijima da je to po Vama odlično za odgoj djece kojoj su mediji, posebno internet, nadohvat ruke 24 sata na dan?? Budite iskreni!
    Osim toga, neki mediji postoje iako nemaju veliki profit, kao na pr. Jutarnji list koji se prodaje u 20 tisuća primjeraka, što je 80 tisuća primjeraka manje od naklade Večernjeg lista iz devedesetih godina!! Svejedno JL neće propasti jer se subvencionira iz inozemstva od većinskog vlasnika WAZ.

    avatar

    18.08.2010. (14:42)    -   -   -   -  

učitavam...