Ha ha ha, uvijek me iznova oduševljavaju ovi nadrkani anonimci.... Meni ovako na slici izgleda sasvim ok. U odnosu na nadjev tjesto uopće nije predebelo, a bogme mi niti ne izgleda presuho.
08.08.2010. (10:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mljac bas fino izgleda. ni meni ne izgleda tijesto predebelo ni presuho nego bas kako treba na ovu kolicinu jabuka. to je ta famozna american pie i to tako mora izgledati. pretpostavljam da je i okus super.
08.08.2010. (13:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Slažem se sa Zlicom - obožavam jabuke; pa tako i pitu od jabuka. Hvala na receptu; preedobro izgleda. MLJAC! Svakako ću recept čim prije nastojati isprobati! Pozdrav od Luki+Goldie
08.08.2010. (14:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
salsa
joj marina kvazi kuharica hahaha baš ti znaš kako izgleda prava američka pita, kad ti najjednostavniji aspik izgleda ko da si ga povratila naravno da vam dobro izgleda kad ste navikle jesti napoj
08.08.2010. (15:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
salsa; Kažu da se o ukusima ne raspravlja, ali ja se u ovom slučaju potpuno slažem s tobom. Ne volim ovakve pite, i uglavnom ih niti ne jedem kad ih napravim – a radim ih jer znam ljude koji ih vole. Što se tijesta tiče, budući da ne volim jesti ovakve pite, teško se odlučim da ih idem raditi, a i kad se primim toga, to radim preko volje, kao da radim «s lijevom nogom» i uopće se ne pretrgnem od truda kad tijesto treba razvaljati na tanko. To prepuštam onima koje to veseli. Jedino se ne bih složila da je tijesto suho, jer jabuke ispuste toliko vodurine da je sve to skupa gnjecavo – to je jedan od razloga zašto mi se taj kolač ne sviđa – meni je to premokro! Ako je tebi ti presuho, ne moraš upotrijebiti ni gustin ni krušne mrvice. A vjerujem da si možeš dati truda da tijesto razvaljaš puno tanje, nego ja to radim. Pozdrav:)
windfuckersister; Meni je sasvim u redu da svatko ima svoje mišljenje. Kad smo već kod američke pite, da citiram Amerikance: "Opinions are like assholes...everyone has one". Ili ugrubo prevedeno: "Mišljenje je kao šupak... svatko ima jedan". A ja bih dodala, da svatko ima barem jedan, a neki i više... Kad se samo sjetim koliko ja mišljenja imam o svemu i svačemu... :DDD
Mare; Sve je to stvar ukusa i mišljenja :) Ja se mogu kao prva javiti da mi se ta pita ne sviđa, ja to pripremam drugima, ali ja to ne jedem.
ZlicaOdOpaka; Napisala sam u receptu da koristim okrugli kalup promjera 24 cm. Stranice tog kalupa visoke su oko 4 cm, naravno mogu biti i više, ali ne bi smjele biti niže (osim ako je promjer posude veći, pa će cijela pita biti tanja).
Luki i Goldie; Drago mi je da vam se recept sviđa:) Uživajte:) Goldie, čini mi se da bi za tebe ipak bolji bio slastan odrezak:)))
salsa; Volim čitati komentare po blogovima, samo raspali:) Danas sam najprije ja bila "na tapeti", pa onda Mare, s nestrpljenjem očekujem da vidim tko je sljedeći:)
08.08.2010. (20:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ma, gledam pitu - savršeno sočno izgleda iznutra; prepuna finih jabuka! Mljac, mljac još jednom.... Hvala - okruglice su ispale finnoooo! :))))) Pusa, pozdrav od Luki+Goldie
09.08.2010. (21:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mare
sanella - ne bih znala koji problem ima komentatorica salsa a niti sto ima protiv tebe ili mene. prvi put vidim taj anonimni nick ali ocito je da se radi o osobi punoj zavisti, ogorcenoj i punoj zelje za kritiziranjem drugih, bez vlastitog zivota i ocito - bez vlastitog bloga na kojem bi se mogla vidjeti njena "remek-djela" kuhinje, kad su joj nasa toliko 'losa' :D
10.08.2010. (11:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Marina
ja bi ti preporučila da probaš moju pitu: http://ljubavna-kuharica.blogspot.com/2009/11/pita-s-jabukama.html ;-))
10.08.2010. (15:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ZlicaOdOpaka; Nema problema. Ako sam što zaboravila napisati, ili kao što nije jasno samo pitaj:)
alexxl; Ima nas svakakvih:D Ne znam koliko ova pita ima veze s "američkom" iz crtića i filmova:))) , nikad nisam probala "pravu američku". U Burdi, iz koje je recept, to se ne zove "američka pita", nego jednostavno "pita od jabuka" i napomenuto je da je recept iz Engleske, pa ni ja ovu pitu ne zovem "američka pita". Vidjela sam na naslovnici blog. hr da je recept "preimenovan" u "američka pita od jabuka", ali to "preimenovanje" nema veze sa mnom, recept na mojem blogu ne zove se tako. Ja se neću uzrujavati oko toga niti ću se "dopisivati" putem maila s "uredništvom bloga", jednostavno mi nije stalo, nije moj problem što je netko drugi preimenovao recept.
luki 2; Hvala. Možda s gledanja prijeđeš i na isprobavanje:)))
mare; Ni ja ne znam tko je to, koliko se sjećam nisam se susrela s komentarima te osobe, osim ako ima još imena. Ne znam koliko se u takvim slučajevima radi o zlobi i zavisti. Nekad takve kometare pišu klinci koji nemaju drugog posla. Meni je baš zabavno čitati komentare. Često na blogovima niti ne čitam post, nego odmah krenem na komentare, ima tako originalnih... pogotovo od anonimnih korisnika.
Marina; Hvala na preporuci. Možda drugi put napravim pitu prema tom receptu. Iako, nisam oduševljena s ribanjem tijesta preko nadjeva, pa ću možda ja to staviti u komadu.
11.08.2010. (11:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Marina
Možeš tijesto za gornji dio i razvaljati pa razrezati na rezance i napraviti mrežicu, ispada prekrasno prhka... :-)
11.08.2010. (13:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
holy2
Meni ova apple pie djeluje odlicno! Nije tijesto uopce debelo to se vidi na zadnjoj slici , a krajevi su uvijek debeli kod amer.pite... isto kao sto ce calzone uvijek bit "deblja" oko rubova od obicne pizze . Jedina stvar koja mi se ne dopada oko tijesta , izgleda blijedo mozda premazati ga zumanjcem prije pecenja ili nesto silcno dalo bi mu boju :)
12.08.2010. (13:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Andrea- Shangri La Food
pita je super.. baš onako da bi ju čovjek odmah zagrizao :)
12.08.2010. (15:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
holy2; Hvala:) Ne zamaram se bojom tijesta, nemam baš naviku to premazivati jajetom, ionako to ne jedem pa mi je svejedno kako izgleda. Tko želi, može to premazati čime god želi:)
Andrea; Hvala:)
13.08.2010. (08:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vrlo lijepo izgleda, petica za vizualni dojam. osobno ne volim ovu vrstu tijesta ni kolače od njega, stoga bi se ipak uvijek odlučila za onu slavensku varijantu tzv.lijene pite. jednostavno nema jednostavnijeg i ukusnijeg kolača. ...po meni, af kors.
15.08.2010. (18:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
salsa
iz aviona se vidi da je tijesto predebelo i suho. bljak
08.08.2010. (08:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
windfuckersister
Ha ha ha, uvijek me iznova oduševljavaju ovi nadrkani anonimci.... Meni ovako na slici izgleda sasvim ok. U odnosu na nadjev tjesto uopće nije predebelo, a bogme mi niti ne izgleda presuho.
08.08.2010. (10:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Marina kuharica
mljac bas fino izgleda. ni meni ne izgleda tijesto predebelo ni presuho nego bas kako treba na ovu kolicinu jabuka. to je ta famozna american pie i to tako mora izgledati. pretpostavljam da je i okus super.
08.08.2010. (13:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ZlicaOdOpaka
Obožavam jabuke i pite od jabuka :-)). S užitkom ću je probati, jedino molim te, koji je promjer posude, tave, već kaj je :-)).
08.08.2010. (14:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Slažem se sa Zlicom - obožavam jabuke; pa tako i pitu od jabuka. Hvala na receptu; preedobro izgleda. MLJAC!
Svakako ću recept čim prije nastojati isprobati! Pozdrav od Luki+Goldie
08.08.2010. (14:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
salsa
joj marina kvazi kuharica hahaha
baš ti znaš kako izgleda prava američka pita, kad ti najjednostavniji aspik izgleda ko da si ga povratila
naravno da vam dobro izgleda kad ste navikle jesti napoj
08.08.2010. (15:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
salsa;
Kažu da se o ukusima ne raspravlja, ali ja se u ovom slučaju potpuno slažem s tobom. Ne volim ovakve pite, i uglavnom ih niti ne jedem kad ih napravim – a radim ih jer znam ljude koji ih vole.
Što se tijesta tiče, budući da ne volim jesti ovakve pite, teško se odlučim da ih idem raditi, a i kad se primim toga, to radim preko volje, kao da radim «s lijevom nogom» i uopće se ne pretrgnem od truda kad tijesto treba razvaljati na tanko. To prepuštam onima koje to veseli.
Jedino se ne bih složila da je tijesto suho, jer jabuke ispuste toliko vodurine da je sve to skupa gnjecavo – to je jedan od razloga zašto mi se taj kolač ne sviđa – meni je to premokro!
Ako je tebi ti presuho, ne moraš upotrijebiti ni gustin ni krušne mrvice. A vjerujem da si možeš dati truda da tijesto razvaljaš puno tanje, nego ja to radim.
Pozdrav:)
windfuckersister;
Meni je sasvim u redu da svatko ima svoje mišljenje.
Kad smo već kod američke pite, da citiram Amerikance: "Opinions are like assholes...everyone has one".
Ili ugrubo prevedeno: "Mišljenje je kao šupak... svatko ima jedan". A ja bih dodala, da svatko ima barem jedan, a neki i više...
Kad se samo sjetim koliko ja mišljenja imam o svemu i svačemu... :DDD
Mare;
Sve je to stvar ukusa i mišljenja :) Ja se mogu kao prva javiti da mi se ta pita ne sviđa, ja to pripremam drugima, ali ja to ne jedem.
ZlicaOdOpaka;
Napisala sam u receptu da koristim okrugli kalup promjera 24 cm. Stranice tog kalupa visoke su oko 4 cm, naravno mogu biti i više, ali ne bi smjele biti niže (osim ako je promjer posude veći, pa će cijela pita biti tanja).
Luki i Goldie;
Drago mi je da vam se recept sviđa:) Uživajte:) Goldie, čini mi se da bi za tebe ipak bolji bio slastan odrezak:)))
salsa;
Volim čitati komentare po blogovima, samo raspali:) Danas sam najprije ja bila "na tapeti", pa onda Mare, s nestrpljenjem očekujem da vidim tko je sljedeći:)
08.08.2010. (20:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ZlicaOdOpaka
Hvala, promaklo mi je :-)). Pogledala sam sastojke i zaključila da je to za mene :-)).
09.08.2010. (00:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Hahahaha, a ima zločestih.
Predivno izgleda i dam se kladiti da je mljac.
Izgleda ko one iz crtića.
09.08.2010. (09:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Ma, gledam pitu - savršeno sočno izgleda iznutra; prepuna finih jabuka! Mljac, mljac još jednom....
Hvala - okruglice su ispale finnoooo! :))))) Pusa, pozdrav od Luki+Goldie
09.08.2010. (21:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mare
sanella - ne bih znala koji problem ima komentatorica salsa a niti sto ima protiv tebe ili mene. prvi put vidim taj anonimni nick ali ocito je da se radi o osobi punoj zavisti, ogorcenoj i punoj zelje za kritiziranjem drugih, bez vlastitog zivota i ocito - bez vlastitog bloga na kojem bi se mogla vidjeti njena "remek-djela" kuhinje, kad su joj nasa toliko 'losa' :D
10.08.2010. (11:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Marina
ja bi ti preporučila da probaš moju pitu: http://ljubavna-kuharica.blogspot.com/2009/11/pita-s-jabukama.html ;-))
10.08.2010. (15:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
ZlicaOdOpaka;
Nema problema. Ako sam što zaboravila napisati, ili kao što nije jasno samo pitaj:)
alexxl;
Ima nas svakakvih:D
Ne znam koliko ova pita ima veze s "američkom" iz crtića i filmova:))) , nikad nisam probala "pravu američku". U Burdi, iz koje je recept, to se ne zove "američka pita", nego jednostavno "pita od jabuka" i napomenuto je da je recept iz Engleske, pa ni ja ovu pitu ne zovem "američka pita".
Vidjela sam na naslovnici blog. hr da je recept "preimenovan" u "američka pita od jabuka", ali to "preimenovanje" nema veze sa mnom, recept na mojem blogu ne zove se tako.
Ja se neću uzrujavati oko toga niti ću se "dopisivati" putem maila s "uredništvom bloga", jednostavno mi nije stalo, nije moj problem što je netko drugi preimenovao recept.
luki 2;
Hvala. Možda s gledanja prijeđeš i na isprobavanje:)))
mare;
Ni ja ne znam tko je to, koliko se sjećam nisam se susrela s komentarima te osobe, osim ako ima još imena.
Ne znam koliko se u takvim slučajevima radi o zlobi i zavisti. Nekad takve kometare pišu klinci koji nemaju drugog posla.
Meni je baš zabavno čitati komentare. Često na blogovima niti ne čitam post, nego odmah krenem na komentare, ima tako originalnih... pogotovo od anonimnih korisnika.
Marina;
Hvala na preporuci. Možda drugi put napravim pitu prema tom receptu. Iako, nisam oduševljena s ribanjem tijesta preko nadjeva, pa ću možda ja to staviti u komadu.
11.08.2010. (11:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Marina
Možeš tijesto za gornji dio i razvaljati pa razrezati na rezance i napraviti mrežicu, ispada prekrasno prhka... :-)
11.08.2010. (13:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
holy2
Meni ova apple pie djeluje odlicno! Nije tijesto uopce debelo to se vidi na zadnjoj slici , a krajevi su uvijek debeli kod amer.pite... isto kao sto ce calzone uvijek bit "deblja" oko rubova od obicne pizze . Jedina stvar koja mi se ne dopada oko tijesta , izgleda blijedo mozda premazati ga zumanjcem prije pecenja ili nesto silcno dalo bi mu boju :)
12.08.2010. (13:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Andrea- Shangri La Food
pita je super.. baš onako da bi ju čovjek odmah zagrizao :)
12.08.2010. (15:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
Marina;
Hvala, možda probam:)
holy2;
Hvala:)
Ne zamaram se bojom tijesta, nemam baš naviku to premazivati jajetom, ionako to ne jedem pa mi je svejedno kako izgleda. Tko želi, može to premazati čime god želi:)
Andrea;
Hvala:)
13.08.2010. (08:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
greentea
vrlo lijepo izgleda, petica za vizualni dojam. osobno ne volim ovu vrstu tijesta ni kolače od njega, stoga bi se ipak uvijek odlučila za onu slavensku varijantu tzv.lijene pite. jednostavno nema jednostavnijeg i ukusnijeg kolača. ...po meni, af kors.
15.08.2010. (18:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
LoveToRead
To sam baš nedavno jela:). Izgleda i ovo vrlo slasno:).
18.08.2010. (22:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
LoveToRead;
hvala:)
21.08.2010. (08:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...