Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Elle Woods Gone Brunnette

    Dr. Lionetti je pedijatrijski kirurg koliko je poznato, ne imunolog, gastroenetrolog ili nešto usko povezano uz alergije;). Mislim da, koliko sam malo prekopala po MEDLINEu (kojem imam pristup preko sveučilišta gdje pripremam doktorat koji nikad neću izgleda završit... ali u svakom slučaju, imam pristup bazi sa svim istraživanjima i zbnanstvenim radovima), nije nikada publicirao ništa vezano uz prehranu djece u Africi, niti se bavio time.
    Osim toga, afrički kontinent je velik, ima nekolko klimatskih pojaseva, različite kulture, i u različitim djelovima kontinenta je prehrana različita. Mislim, tako možemo napisati da se npr evropljani hrane knedlama od griza, pitom zeljanicom, ćevapom i pizzom margherita. Nomadska i pustinjska plemena, gradovi i naselja, imaju prehranu baziranu pretežno na mesnim i mliječnim namirnicama, manje žitarica, gotovo ništa povrća, pogotovo u svježem obliku. Nilsko-saharske kulture, kao što su Masai, žive već stoljećima na prehrani baziranoj na mesu, mlijeku i životinjskoj krvi. Ne izmišljam kao autor tvog članka.
    Burkina Faso je prema Unicefu klasificirana ne samo kao najsiromašnija i najmanje razvijena zemlja, nego zemlja s teškim deficitom u hrani, velikoj smrtnosti djece od izgladnjelosti. Tako da se zdravlje pretile talijanske dječice i pothranjene djece burkine faso ne može ni uspoređivati. većinsko stanovništvo b.f. su etnički porijeklom dogoni i mosi, nomadska lovačka plemena. poljoprivreda je primitivna i razvijena, većinom je zastupljeno stočarstvo, od žitarica se uzgaja tek par vrsta, i malo. prehrana je siromašna vlaknima i bazirana na životinjskim proteinima - kod onih koji si uopće mogu priuštit da se prehrane. mali broj zdrave djece odrasta dakle na organskom mesu.

    Također nisam pronašla niti jednu oficijelnu studiju niti publicirane rezultate istraživanja, uspoređivanja, čega li već, "afričke" i djece u firenci (mislim, kad uzmemo u obzir kolika je afrika...), niti istraživanja na djeci iz Burkine Fasso. Žao mi je, ne postoji.

    Junk food nije mesna hrana. Junk food ima i svoje veggie inačice, dapače. Čips je junk food bez mesa. Veggie pizza iz fast fooda je junk bez mesa. Sendviči od soje i tofua su junk. Peciva bez biljnih masnoća, mlijeka i jaja a od bijelog brašna i aditiva su junk. Dakle, svi se slažemo da je junk loš i uzročnik mnogih zdravstvenih problema. Ali junk food nije prehrana bazirana na životinjskim namirnicama. Loša hrana uzrokuje probleme sa zdravljem, dpbra hrana ne uzrokuje. Općepoznato širokim masama.

    Što se tiče opsjednutosti higijenom, slažem se da je loša. Čak mi se čini manje nego izloženost zdravoj prljavštini. Moje male seoske rodice koje su stalno u blatu i igraju se s životinjama koje imaju i pokoju buhu, koje su doživjele ugriz i krpelja i ostalih beštija, zdravije su milijun puta od svojih gradskih rodičica. O nepostojanju astme i alergija da i ne govorim (osim one na koprive. A što je zeljanica od koprive dobra, čudo jedno).

    u svemu ostalome potpisujem annabelle.

    avatar

    06.08.2010. (15:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...