Komentari

mistagogy.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • emanuel59

    jedan od meni najdražih citata....,ali dizajn se nikako ne uklapa uz ovako snažanu objavu Božje skrbi i obećanja .

    avatar

    03.08.2010. (23:56)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    @emanuel59, kad bi znala što znače one grčke riječi u dnu slike, siguran sam da bi o "uklapanju" imala sasvim drugačije mišljenje. :))
    ... a ima i još nešto, tebi sada neshvatljivo, koje razumije samo onaj tko treba da razumije ... he, he ...

    avatar

    04.08.2010. (18:59)    -   -   -   -  

  • Ema

    E, kao što reče jedan poznati mislilac; Čovjek je tajna!

    avatar

    05.08.2010. (14:40)    -   -   -   -  

  • emanuel59

    ma znam ti ja starogrčki skoro ko kineski,ali otkriću samo dio iz te tajne....alfa i omega,nepoznato (x),skriveno(y),ali neću ti reć,da znaš,eto.ccccc

    avatar

    05.08.2010. (19:18)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    @emanuel59, ključ je u milosrđu a ne u zalaganju, a time i odgovornost dakako. E, sad jel veća krivnja u nečinjenju ili u pogrešnim potezima? :))
    @Ema, a šta bi rekla za ovu rečenicu: "Znam ja tebe!" ??

    avatar

    05.08.2010. (23:21)    -   -   -   -  

  • emanuel59

    U nečinjenju....skromno smatram. Ali ni tajne nisu više što su nekad bile.....(skromno zamječujem)

    avatar

    06.08.2010. (13:51)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    @emanuel59,
    U najmanju ruku zanimljivo je promatrati kako će pragmatični kolerik (koji je sklon akciji) veću krivnju pripisati nečinjenju, a jedan melankolik (koji je idealistički spor u donošenju odluka i njihovoj primjeni) veću krivnju pripisati onima koji "čine" pogreške.
    U konačnici i jedan i drugi samo opravdavaju svoje manjkavosti. :))

    avatar

    06.08.2010. (22:46)    -   -   -   -  

  • emanuel59

    A još zanimljiviji je kontrolik-kritizerkolikk...on će sve staviti pod sud svoje kontrole i naravno u svemu naći kvaćicu.Takve mi je najdraže promatrati,mada im zvanična psihologija nije uspjela naći adekvatan naziv pa ih još uvjek pokušavaju svrstati u već postojeće podgrupe.

    avatar

    07.08.2010. (14:26)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    Je, u pravu si. To je onaj lik koji upire prstom u tuđe pogreške, a svoje prikriva ili prikazuje pod prividom dobra. Takav neće reći: "U konačnici i jedan i drugi samo opravdavaju svoje manjkavosti.", nego će istaći samo ono negativno kod drugog. No, dok drugom postavlja zamku, sam u nju upada.
    Uloga Duha Svetog je dvojaka dok pokazuje na Krista raspetog. S jedne strane prokazuje grijeh svijeta, a s druge Božje milosrđe. Bog nikad ne prokazuje grijeh, a da u isto vrijeme ne nudi šansu, mogućnost spasenja. Isto tako onaj tko govori u ime Božje ne bi trebao ispustiti ovaj drugi dio, a niti sebe isključiti iz ove prve skupine. Po tome se prepoznaje njegova autentičnost. Nažalost, mnogi čuju samo ono što žele da čuju, te ostaju samo na činjenici da je njihovo zlo razotkriveno. I u tom im je sva muka. A i polazište, nakon kojeg upadaju u mnoga rječeborstva, rasprave, dokazivanja i podjele.
    Međutim, i takve treba ohrabriti i ponoviti: "Opet ću te sazdati, i bit ćeš sazdana, djevice Izraelova. Opet ćeš se resit' bubnjićima, u veselo kolo hvatati. Opet ćeš saditi vinograde na brdima Samarije: koji nasade posade, oni će i trgati." ... naravno, pod uvjetom da se odreknu pravednosti koju sebi daju.

    avatar

    08.08.2010. (12:42)    -   -   -   -  

  • emanuel59

    zašto si izbrisao post ? taj post koji si izbrisao dotakao me i izazvao kajanje za zloću,a ovaj novi post je samo puko informativan tekst o onome što se događa na našim prostorima,što većina već zna....., zar kljuć nije u milosrđu? tvoj komentar kazuje puno.

    avatar

    08.08.2010. (14:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...