Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • leo

    Odlično!

    avatar

    31.07.2010. (18:51)    -   -   -   -  

  • marijan

    Logična interesno-ideološko-osobna poveznica između prošlog predsjednika Mesića sadašnjeg Josipovića i jugoslavenskog zločinca Veljka Kadijevića sažima se u liku i djelu Budimira Lončara donedavno Mesićevog a sada i Josipovićevog bliskog suradnika

    Usluge Budimira Lončara, posljednjeg ministra vanjskih poslova SFRJ, predlagatelja međunarodnog embarga na naoružavanje nesrpskih naroda u krvavom rujnu 1991, čime je zacementirana srbijanska oružana premoć, aktivnog jugoslavenskog lobistu i protivnika međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, koriste dvojica hrvatskih predsjednika.

    Ne treba se zavaravati, Budimir Lončar je savršeno dobro znao što, zbog čega i za koga to radi. Njegove su djelomične praktično-vojne i diplomatske kompetencije neupitne.

    Dostupna dokumentacija nepobitno potvrđuje da poznanstvo Budimira Lončara i Veljka Kadijevića datira još od kraja 1944 godine. Također, dostupna dokumentacija pokazuje kako je Lončar, u svojstvu omladinskog rukovodioca grada Splita, prisustvovao i sastancima samog vrha 8. dalmatinskog korpusa, kasnije preimenovanog u IV. jugoslavensku armiju, u čijem su zapovjedništvu bili Dušan Korać, Petar Drapšin, Boško Šiljegović, Božo Božović i mnogi drugi, a pod čijom su se zapovjednom nadležnošću nalazile posebno odabrane i dobrovoljačke egzekucijske čete unutar dalmatinskih brigada.

    Najspominjanija među njima svakako je egzekucijska četa unutar 11 dalmatinske brigade, čijim je pripadnicima Budimir Lončar, kao domaćin omladinski rukovodilac grada Splita, održao pozdravni govor na omladinskoj konferenciji 11 dalmatinske brigade, održanoj u splitskom kazalištu 15 siječnja 1945.

    Sumirajući ovako poredane podatke stječe se dojam da najviši državni vrh Republike Hrvatske sustavno onemogućava njenu transformaciju u pravnu i uređenju državu.

    Štiteći osumnjičenike za ratne zločine, počinjene nad hrvatskim narodom na okončanju II. svjetskog, kao i na početku Domovinskog rata, dio hrvatskog državnog vrha zapravo štiti svoje dugogodišnje prijatelje i suradnike.

    Zbog svega toga ne treba nikoga posebno čuditi spoznaja što je Veljko Kadijević trenutačno na slobodi a general Ante Gotovina u pritvoru.

    Iz istih razloga ne treba čuditi niti spoznaja da aktualni hrvatski predsjednik otvoreno veliča simbole komunizma, iste one pod kojima je JNA razarala Vukovar, Škabrnju i Dubrovnik.

    Upravo zbog pobrojanog, hrvatskoj se javnosti pokušava prodati „patka“ o navodno plemenitim i lošim zločinima, odnosno o dobrim i lošim zločincima.

    Međutim, hrvatski narod i ovaj puta mora pokazati zrelost. Mora se izdići iznad ove situacije, te se unatoč opstrukciji koja dolazi iz najvišeg državnog vrha izboriti za istraživanje vlastite bliske prošlosti.

    Ne zbog revanšizma, nego poglavito zbog nasušne potrebe kako bi se ispod te neistražene prošlosti, napokon, podvukla crta i neopterećeno krenulo dalje.

    avatar

    31.07.2010. (18:58)    -   -   -   -  

  • zrin

    Zivjelaaaaa!

    avatar

    31.07.2010. (23:50)    -   -   -   -  

  • zrin

    Doci ce cica na kolica.Kad sam davno odlazio pokojnoj teti u Zemun i rekao kako puse studeni vjetar tetak bi tiho rekao da je i tu nekad puhalo,a sada duva do Rume.Sandzak ce siguran sam dobiti autonomiju i to veliku,a to ce traziti i Vlasi,a Bugarska moze vratiti nazad njihovo.Nas Srijem i Banat ne moze nikako ostati Srbiji.To su jos u prvom svjetskom maznuli.Vojvodina ce na svoju stranu.Koliko znam najvise Hrvata ima od N.Beograda do N Sada,a ne tamo gdje je kanarinac isao sa sinom cetnika Ljube Tadica.U Srbiji ima jos i drugih naroda i kad svi krenu traziti demokratska prava,a Srbija u stvari i ne zna gdje su joj granice,to ce biti Zikino kolo.Ljudi kao sto si Ti,CBK,cese izboriti za istinu i braniti Hrvatsku.Znam da vas ima i da radite iz ljubavi za Hrvatsku,a ona ce predurati nekako i doci ce kazna i za veleizdajnike,Hrvatska ce biti slobodna,a BiH mirna.London isto tako sam siguran,zbog svih prljavstina prema nama Hrvatima,morati nekako odgovarati,a i za prvi svjetski su bili podmukli u suradnji sa Zidovima zbog Palestine.Samo pisi i istrazuj.Moja cetiri ujaka domobrana se nisu vratila kuci 45.Nikad se nije saznalo gdje su zavrsili na Kriznom putu.A kad su jos poceli i partizani iz stala ljudima stoku odvoditi,moj did se objesio,baka je jos par godina cekala i cekajuci svisnula.Ja pratim Tvoj rad,svaka ti cast i ne odustaj.

    avatar

    01.08.2010. (00:40)    -   -   -   -  

  • Gordy

    @CBK
    Da budem iskren, ne slazem se sa nekim tvojim stavovima, ali volim procitati clanke na tvom blogu, jer zaista dajes puno informacija koje bacaju totalno drugacije svjetlo na masu povijesnih dogadjaja, a isto tako i na sadasnjost, a da o opskurnim likovima hrvatske novije politike i ne govorim.
    Ovo Josipovicevo trckaranje je definitivno u smislu ujedinjavanja robova u jednu cjelinu i isporucivanja istih EU. Zato mi je prica o ratu jos i gora - prvo je planski stvorena Juga, sa svim elementima kontrole (sto mi govori da je stvorena izvana od pametnijih glava od balkanskih panjina), onda je planski rasturena, rulja je osiromasila, a sada se ta osiromasena rulja trpa u isti kos da bi takva bila bijelo roblje za fasistoidnu nakazu od EU.
    Zar smo tolike ovce?
    Ono u cemu se ja ne vidim je taj konstantni 'rat' izmedju komunizma (socijalizma) i crkve. Mislim da tu trebas imati siru perspektivu. Da je Juga htjela razvaliti religiju, to bi sasvim uspjesno ucinila, bas poput Rusije iz tog vremena, no Juga je bila pametnija pa je religioznima ostavila utociste, da ne bi bili problem (isto kao sto je otvorila granice i podijelila pasose, za razliku od drugih istocnoeuropskih zemalja, i time se rijesila dijela problema i omogucila nepismenoj radnoj snazi da hrani zapadne pajdase).
    Po mome, dva najsnishodljivija i najponizenija naroda u Europi su - Hrvati i Poljaci (vjecni osjecaj manje vrijednosti i vjecno ropstvo susjedima, a i sire). I to zahvaljujuci katolickoj crkvi, koja je uvijek pogresno tumacila Isusovo ucenje i propovijedala poniznost ka sili i nepravdi (o, ironije!). Za razliku od Iraca, mi nismo svjesni svog dubljeg spiritualnog identiteta (kao sto je kod njih druidski i keltski duh jaci od katolicanstva), i to nas je pokopalo - sluge smo Vatikana, prvenstveno zato jer smo mu u susjedstvu, i bili bi istrijebljeni da nismo prihvatili njegovu vlast. Zato su jos i danas Franjevci trn u oku Vatikanu (kao sto su i Bogumili bili).
    U svakom slucaju, smatram dozivljavanje nacionalnog identiteta kroz crkvu velikom greskom, posebno sto je nacija isprana Kaptolom, glasom koncila i lokalnim poimanjem religije, opterecena socijalizmom, i gotovo da nema govora o pravoj duhovnosti i filozofskoj raspravi o Crkvi.
    Budi Hrvat u smislu lojalnosti i ljubavi prema zajednici u kojoj zivis, bez obzira na svoje porijeklo, no nemoj dozvoliti da se ikakva religija postavlja izmedju tebe i Boga, tu svatko mora raditi na sebi (osim ovaca, naravno).
    I pozdravljam osnivanje Hr Pravoslavne crkve, tako da ovce koje su pasle lupetanja SPC ne moraju vise biti zbunjene i izmanipulirane.

    avatar

    01.08.2010. (00:41)    -   -   -   -  

  • Vlak u snijegu

    Drka, drka, DrkaDjon!

    avatar

    01.08.2010. (18:17)    -   -   -   -  

  • zrin

    Jos sam malo procitao clanak.Ja sam Hrvat iz Pounja i dobro znam Potkozarje.Zao mi je generala Kraljevica i ostalih.Ponekad pjevusim onu "ovdje je palo golubova jato,a bili su za dom,bili samo zato".Bio sam tamo u obrani i povukli smo se 13.9.1991.UDBA je i tamo radila,jer se znalo cuti da smo prodani.Kad je general Kraljevic mucki ubijen,zar nije neki musliman mogao preuzeti njegovo mjesto.Generalu se zna za grob,ali tesko da ce itko za to odgovarati,kao niti Dudakovic za ubojstvo generala Vlade Santica cije kosti su jos u Uni.

    avatar

    01.08.2010. (18:25)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @zrin

    Hvala na dobrim komentarima, osvržem se na posljednji,
    CRO-UDBA je odradila svoje, tako da su hrvatski branitelji općenito bili izdani,
    od Vukovara preko Bosanske posavine, a eto i u Pounju kako slutiš.
    Istovremeno s ubojstvom Blaža Kraljevića su neki drugi visokopozicionirani hosovci
    izvršili izdaju i okrenuli se Mati Bobanu, prišli u HVO itd. Paraga je poslao Dedakovića Jastreba
    u Bosnu da konsolidira HOS ali pokazao se kao kukavica tako da ništa nije napravio, a Prkačin je također prišao Mati Bobanu tako da se HOS u Bosni raspao - nakon ubojstva devetorice vitezova nije više bilo vođa koji bi pokrenuli i preokrenuli situaciju u hrvatsku korist protiv velikosrpske ekspanzije. Bilo je dečki muslimana u HOS-u, hrabrih, ali zašto netko od njih nije preuzeo HOS ne znam, puno njih su zločinci udbaši u redovima HVO-a uhitili i strpali u logore, ili su dečki se pasivizirali da ne puvaju jedni na druge ili su prišli Armiji BiH jer su ih udbaši otjerali iz HVO-a i HOS-a. Bio je HOS i u Sarajevu ali se KOS JNA u redovima Armije BiH i SDA pobrinuo da Sarajevo ostane neoslobođeno, iako je baš HOS radio na tome da pukne obruč oko Sarajeva i već sve bilo spremano da uhiti Radovana Karadžića do srpnja1992. ali onda se 9. kolovoza dogodio atentat na Kraljevića i osmoricu stožernih časnika HOS-a itd. Dudaković je očito radio za KOS JNA čim je dao ubit Vladu Šantića, tako da su u biti Šantić i Blaž Kraljević ubijeni da bi Velika Srbija mogla živjet.
    Blaž Kraljević je išao na sastanak s Matom Bobanom koji ga je prije toga ucjenjivao da HOS mora prić u HVO, već su po srednjoj Bosni hapsili muslimanske članove HOS-a, razoružavali ih, tako da je dolazilo do puškaranja između HVO-a i HOS-a, pa je zato Kraljević otišao na sastanak s Bobanom da pokuša spriječit krvoproliće, ali ga je Paraga dobronamjerno upozoravao da nek ne ide na sastanak jer bi mogla bit stupica, nažalost, obistinilo se, nedostajalo je opreza, ali što ćemo, KOS i Udba su bile profesionalne organizacije, HSP nije imao kontra-obavještajnu službu da bi mogao zaštiti HOS, a vrijeme ubojstva Blaža Kraljevića je bilo vrijeme kada je HOS ušao u Trebinje, i kada su vojnici HVO-a masovno prilazili u HOS pa se Tuđman uplašio da neće moć realizirat dogovor s Miloševićem o podjeli Bosne i Hercegovine dok se HOS borio za granicu na Drini da Velika Srbija ne pređe Drinu kako bi hrvatska država mogla opstat, a time bi i BiH opstala i ne bi bila podijeljena i bez suvereniteta kao što je danas.

    avatar

    01.08.2010. (20:29)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Gordy
    Ne moramo se slagat u svemu, to nije nikakav problem...

    Stvarat i čuvat nacionalni identitet kroz Crkvu (katoličku) i ja smatram pogreškom,
    a danas Crkva u Hrvata upravo to radi - ispada da su Hrvati samo katolici; zato mi se više
    sviđa nacionalni koncept koji je stvorio Ante Starčević, naime, da je Crkva odvojena od (laičke) države, a da su Hrvati različitih vjera, i da su sve vjere ravnopravne, tako je i svaki (politički) Hrvat ravnopravan u takvoj koncepciji, ali Franjo Tuđman je Starčevićevu koncepciju odbacio i držao se Strossmayerove koncepcije koja je ujedno i jugoslavenska koncepcija.

    Komunizam je htio uništiti Crkvu i vjeru ("Religija je opijum za narod" Lenjin), te su komunisti i uništavali Crkvu (pravoslavnu u Rusiji, a katoličku u Hrvatskoj) jer je Crkva bila konkurent komunističkoj partiji u borbi za duše ljudi, s tim da je komunistička partija pak istovremeno s uništavanjem Crkve pokušala instalirati novu "religiju" (marksističku).
    Gdje ćeš više od uništavanja Crkve nego što su jugo-komunisti ubili u Drugom svjetskom ratu i poraću 630 svećenika Katoličke crkve u Hrvatskoj i BiH, ubili su i biskupa u mirovini Josipa Carevića iz Dubrovnika kojega su partizani zaklali i ispekli na ražnju, a Tito je dao ubit i nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca (dao ga je otrovat), i Partija je u Crkvu infiltrirala mnogobrojne udbaše i imala svoje doušnike među svećenicima i župnicima, vjerojanto i među franjevcima, s tim da su partizani pobili franjevce na Širokom Brijegu u veljači 1945. godine, i u svibnju/lipnju 1945 na maceljskoj gori kod Krapine jer su hrvatski franjevci u Bosni 1942. osudili u svojoj rezoluciji njemački nacional-socijalizam, a partizani nisu trpili konkurenciju pa su likvidirali sve antifašiste koji nisu bili u komunističkjoi partiji i partizanima, tako i haesesovce nakon "olsobođenja" 1945.

    Slažem se s konstatacijom da smo sluge Vatikana, nažalost, jer slijepo idemo u EU gdje nas čeka EUtanazija. Tu bismo papi trebali reć NE! Na koncu, Vatikan je u povijesti jednom već izdao hrvatsku državu, naime, 1091. godine kada je Ugarskoj dozvolio okupaciju Sjeverne Hrvatske do Gvozda; tada su Mađari za bana-upravitelja ugarske okupacije postavili hrvatskog činovnika Zvonimira koji je poslije postao hrvatski kralj, a njegovo kraljevstvo neslavno svršilo - kako i ne bi neslavno svršilo 1101. godine kad je na djelu bila izdaja dijela hrvatskog plemstva kao što nas danas izdaje "crveno plemstvo" (bivši komunnisti i udbaši).

    S ostalim tvojim komentarom se slažem, Hrvati i Poljaci su dva najviše ponižena, a dodao bih i izdana naroda u Europi.

    Hrvatsku pravoslavnu crkvu treba što prije osnovati i tako sasjeći pipke velikosrpskoj politici u Hrvatskoj koji idu preko Srpske pravoslavne crkve koja je inače nacionalna, srpska nacionalna Crkva kojoj nema mjesta u Hrvatskoj jer Hrvatska nje srpska država! Jer, predsjednik Srbije potvrđuje čelnika Srpske pravoslavne crkve a ovaj pak postavlja popove po Hrvatskoj, tako da su oni pod utjecajem srbijanske politike - velikosrpske politike!!

    avatar

    01.08.2010. (21:17)    -   -   -   -  

  • Gordy

    @CBK
    Opet, hvala na informacijama za koje nisam znao.
    Pravoslavne su crkve uglavnom autokefalne, vezu se za naciju i teritorij, tako da nije tajna da je SPC po svojoj definiciji agresivna, cim djeluje u drugoj zemlji.
    Po ovome sto si napisao, ocigledno je da se povijest ponavlja, a ocigledno je i to da nas nisu bas ucili uzrocima i posljedicama na satovima povijesti.

    avatar

    02.08.2010. (07:20)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Gordy

    Dao si točnu nadopunu definicije djelovanja pravoslavnih Crkvi, i Srpske pravoslavne crkve.
    Zato SPC ima problem kad je Hrvatska u pitanju, ali ne samo Hrvatska nego i Makedonija i Crna Gora te Kosovo i BiH.

    Što se tiče uzroka i povoda (uzročno-posljedične veze), točno si zaključio, naime, u školi rijetko koji nastavnik povijesti uči djecu uzrocima i povodima, i posljedicama, i da razlikuju povijesne uzroke od povoda, te ih se ne uči da su uzroci uvijek važniji od povodoa, i da u vezi nekog povijesnog događaja mogu postojati uvijek više uzroka, i uvijek jedan povod, na pr. uzrok Prvog svjetskog rata, čija je prije neki dan bila tužna obljetnica, je britanska imperijalna (kolonijalna) politika, njemačka imperijalna politika, ruska imperijalna politika, austrougarska i srbijanska imperijalna politika, uz francusku imperijalnu politiku, zatim je još jedan uzrok pohlepa za profitom engleske masonerije (bankarsko-naftnog lobby-a), zatim, politika automatskih savezništva među ondašnjim nezavisim državama (ako država objavi rat mome savezniku, ja objavljujem rat neprijatelju mojega saveznika), a što se pokazalo jako pogubnim za mir, a povod ratu je bio atentat u Sarajevu (1914.) (Katolička crkva je tada bila jedina za mir, ali su zapadne (liberalno-ateističke) vlade odbijale sve mirovne prijedloge od pape i Svete stolice (Vatikana), a sjećamo se da je Sveta stolica bila i protiv invazije i rata u Iraku 2003. godine, dakle, protiv Busheve politike.
    Primijetio sam dok sam još smio predavati u školi, da se školska natjecanja iz povijesti temelje na nabrajanju povoda, dakle, učenici moraju naštrebati hrpu povijesnih godina, umjesto da znaju nabrojati uzroke, i zato učenici većinom ne vole povijest jer se nastava svodi na znanje o godinama, što je potpuno nebitno osim u vezi glavnih povijesnih godađaja neke epohe, dakle, bitno je da učenik zna se orijentirat kroz stoljeća, da razlikuje stoljeća i da zna kada koje stoljeće počinje i prestaje, kao i da zna u kojem je stoljeću ili desetljeću neki politički događaj bio, ili da na pr. zna datum početka Drugog svjetskog rata, ali datum bitke na Midwayskom otočju je zaista nepotrebno znati itd. Postoje specijalne metode kako se učenicima može olakšati učenje povijesti, ali Ministarstvo obrazovanja RH za to nije zainteresirano.

    avatar

    02.08.2010. (10:48)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Likovi u postu su redom.F.Tuđman, J.Boljkovac, J.Manolić, S.Mesić ili...
    Nemam previše podataka o Sagraku, čini mi se "vjernik" u FT-a ili sam u krivu?
    O NDH je pisao i Voj(i)nović za jednu izdavačku kuću -da ne reklamiram-poprilično senzacionalistički, a prije 1990. sve negativno o NDH. Dakle čista komercijala.
    Jutarnji list očito ništa nije naučio, oni su i dalje nostalgičari za Yu i Poletom, Titom, komunizmom, ali sada bi uspomene htjeli gledati s pozicije kapitalista i prevaranata.
    Kao uostalom i Večernji list, Globus, Nacional, Slobodna, Novi list, Vjesnik,....

    avatar

    02.08.2010. (16:58)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Hvala Bogu nisam glasao za mistera Kuhanu nogu, bezličnog boljševičkog jugonostalgičara i beskičmenjaka. Trebao bi više u Beograd na tečaj o tome kako se brane i štite državni interesi iako znaš da nisi u pravu!
    Druga stvar, istina je da se sustavno provodi izjednačavanje žrtve i agresora pa se sada u posljednje vrijeme iskopava Jasenovac iz naftalina, da bi se dokazala genocidnost Hrvata, a pokolj u Srbu od strane preobučenih četnika glorificira kao ustanak mada su četnici po Kninskoj krajini i Bosni pobili i poklali na čelu sa Popm Đujićem jednako ljudi koliko ih je bilo u Jasenovcu!
    Također je i četnička propaganda bila jaka da se mnoge četničke jedinice smatraju antifašističkima, čak je predsjednik SADa odlikovao Dražu Mihajlovića, što je sramota za State Departement, masonski mediji čija je podružnica bila zloglasna organizacija Crna ruka pod utjecajem Britanaca koji su štitili Kralja Petra koji nije bez razloga pobjegao u London su plasirali priče da su četnici ustanici protiv Nijemaca, a Kraljevina Jugoslavija na čelu sa njihovom vladom je dobrovoljna potpisnica trojnog pakta i to je ostala do posljednjeg dana postojanja sila osovine!
    Tek je tada mladi nezavisni novinarski magnat Orson Wells prozreo propagandu i napisao članak koji je bacio pravo svjetlo na planove Mihajlovića i ekipe!
    Osobno znam Srbe koji su živjeli na područjima pod kontrolom četnika, jedan čovjek mi je pričao da je njihov zadatak bio da traže američke pilote i predaju ih Nijemcima, oni su to radili za litru rakije od repe po glavi ili sanduk municije, kasnije su im Nijemci podvaljivali i rakiju od govana koje ima puno metanola, pijana i razularena stoka nije ni osjetila razliku, a to im je polako uništavalo mozak tako da su svi bili spaljeni i ginuli u borbi kao muhe ili su bježali u panici.
    Pred kraj rata kada je Njemačka počela gubiti rat većina ih je skinula kokarde i stavila na šajkače zvijezde, pošto nije bilo zapisa o regrutima u to doba nitko nije mogao razabrati vojsku.
    Oni su se lijepo infiltrirali tada u sam vrh nove komunističke vlasti, baš kao i njemački oficiri i znanstvenici projektom Spajalica u SAD.
    Neki Hrvati iz ZAVNOHa su ih prepoznali i pokušali prokazati, zatim je iste mrak znao progutati pod izlikom da su poginuli uslijed neprijateljskog djelovanja, o dosta toga bi se mogla naći i svjedočenja dok postoje ljudi koji su živi, meni je o tome baka pričala, ali to su informacije iz druge ruke koje je čula od svjedoka i o tome se nije smjelo pričati.
    Pozdrav!

    avatar

    02.08.2010. (19:09)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Slobodna Republika Hrvatska
    Koliko znam Sagrak nije vjernik u FT, a u knjizi koju sam spomenuo u postu ga i ne spominje, a napisao je o NDH objektivnu povijest u kojoj se nema ništa uljepšavat ali ni ocrnjivat po poznatim receptima titoista i četnika.
    Ovi iz EPHhaha izdanja su licemjeri kakvih nema, hvale Tita i komunizam, a beru desetke tisuće kuna plaće po glavi za njihove propagandističke članke koji vrijedi kao i WC-papir - nakon uporabe. Pozdrav!

    @Para(ne)normalan

    Zanimljiv komentar o povijesnim događajima koji se temelji na činjenicama, izuzev priče iz druge ruke, ali i ona može biti vjerodostojna. Pozdrav!

    avatar

    02.08.2010. (21:40)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Pozdrav cijenjenom autoru i izvrsnim komentatorima !

    Učim ovdje, jer sam takođe žrtva opisanog obrazovnog sustava i upravo s toga nisam voljela povijest, jer su nas stresirali blitz pitanjima: što je bilo koje godine. Uzroke i poslijedice tumačio je samo jedan stari profesor, čiju smo povijest obožavali ( bio je maksimalo tih, a u razredu tajac, taj nikog nije morao smirivati, koji je bio autoritet ), ali to je bilo samo od 5 do 7. razreda. U 8. je došla mlada streljačica povijesnim datumima i skoro mi se zalomila jedinica, a do tada sam imala petice. U srednoj mi je predavao jedan profesor, koji je doslovno tražio da se iz bilježnice uči napamet. On bi prstom slijedio tekst u njoj kada bismo usmeno odgovarali. Bože, tko se ne bi teško razbolio od takvog učenja ... :- (((
    Slična je situacija i s učenjem stranih jezika, forsira se pamćenje članova i nepravilnih glagola, i tako u startu blokira interes za komunikacijom. Dapače, inzistira se raditi po programu, makar učenici ( npr. zbog rata ) nisu učili neke stvari i to je jednostavno neizvedivo, učiti konjiktiv preterirta, a oni ne znaju niti običan preterit, ma ni prezent.
    Oprostite na off topicu, to je tema za sebe. Obrazovanje u funkciji metilnog alkohola, da se nadovežem na detalj iz @ Para(ne)normalnovog komentara.

    avatar

    02.08.2010. (23:11)    -   -   -   -  

  • Anonimno

    Napisali ste totalne nebuloze (Nebuloza je teška glupost, nekad smešna, a nekad žalosna) u vezi Srpske pravoslavne crkve i njene autokefalnosti, ali to ne iznenađuje jer su svi Vaši tekstovi punu nebuloza.

    avatar

    03.08.2010. (12:57)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Anonimno

    Argumentirajte nekim činjenicama koje bi potvrdile moju navodnu nebulozu u vezi Srpske pravoslavne crkve... ona je autokefalna, i što sad?... SPC treba biti samo u Srbiji i nigdje drugdje na svijetu jer to je crkve srpske države, prema tome, ne vidim u čemu bi se sastojala nebuloza, nebuloza je što se SPC uopće nalazi u Hrvatskoj, a znamo kako je došla u Hrvatsku, 1918. zajedno sa srpskom vojskom, i onda je ondašnja srpska, formalno, jugoslavenska vlast nacionalizirala imovinu triju pravoslavnih Crkvi na hrvatskom (povijesnom) području, ili drugim riječima, imovina nesrpskih ravoslavnih crakava je opljačkana i poklonjena Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a svi pravoslavni vjernici, bez obzira na nacionalnost u Hrvatsoj su srbizirani i bez njihove volje ubrojeni u vjernike Srpske pravoslavne crkve, sa ciljem pripajanja hrvatskog teritorija, na kojemu živi pravoslavna manjina, Srbiji. SPC je nositelj velikosrpske ideologije i kosovskog mita... Ako Vi imate drukčija saznanja, slobodno napišite svoj komentar da vidimo i usporedimo.

    avatar

    03.08.2010. (20:02)    -   -   -   -  

  • zrin

    Kad je bila Yu,zasto nije bilo Jugoslavenske pravoslavne crkve.Zato sto Srbin misli ako se negdje popisao da je to njegov teritorij.U Hrvatskoj je pravoslavlja bilo prije nego u Srbiji,a Nemanja je bio katolik.Sta je ono bilo sa sv.Savom i njegovim bratom.U Hrvatskoj imamo grkokatolike.Tito je 45.pogubio hrvatskog pravoslavnog patrijarha i svo svecenstvo,kao i protestanta i muftiju.To su sve hrvatski mucenici.Kod mene na Banovini su i pravoslavci bili dragovoljci i to hrabri,ali nazalost manjina,ali su dokazali da su Hrvati,ja ih znam i garantiram.Malo je bilo vjernika i u njihovim crkvama je uglavnom bio samo zrak,a vecina je vjerovala u postara kad im je donosio "boracku penziju",a jos gore je bilo u Potkozarju.Na padinama Prosare je pravoslavni manastir na katolickim temeljima, azna se kako su Hrvati Pounja stradali od cetnika,partizana.U SPC nema ekumenizma.Sa Banovine je austrougarski general koji se izjasnjavao isklucivo Hrvatom pravoslavcom,Svetozar Borojevic.Useljenici u strane zemlje su se izjasnjavali Hrvatima pravoslavcima ili katolicima.To nije tesko naci na internetu,postoje imena i podatci.SPC nije niti registrirana u Hrvatskoj vec u Srbiji i gazda joj je Tadic,a Josipovic se protivi obnovi HPC koja je bila i prije Pavelica,bez obzira sto se izlagao na zakletvi.SPC kao i Srbija su puno tudega silom i prijevarom uzele,ali biti ce vrati tico sto si pozobala.Nije bas sav svijet blentav,ima ljudi koji u sjeni rade za dobro covjecanstvu.Mi Hrvati smo vecinski katolici,ali i pravoslavci i muslimani,a ima i budista i drgih krscana.Problem je sto pored hrabrog naroda,velikog potencijala,imamo uvijek bijedne politicare kukavice i prodane duse,bijedne novinare,ali kad pravna drzava krene ulaziti medu njih morati ce se prosiriti Remetinac.Zivjela Hrvatska pravoslavna crkva i moja braca Hrvati pravoslavci.

    avatar

    03.08.2010. (21:19)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @

    Svim hrvatskim braniteljima i patriotima čestitam Oluju, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti od 5. kolovoza 1995. godine!

    avatar

    04.08.2010. (15:25)    -   -   -   -  

  • Zd

    Samo da se javim, pridružujem se čestitkama.
    P.S. Ovaj @ Zrin definitivno nije s kruške pao, svaka čast na ovakvim komentatorima
    Bog i Hrvati

    avatar

    04.08.2010. (18:10)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Pridružujem se čestitkama svima koji poštuju i slave Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

    Ovim putem htjela bih potvrditi misao autora teksta o tome kako će Oluja u vidu karmičkog bumernga pomesti jednom i London, kao sva mjesta ( izvorišta zla ) koja to zaslužuju.

    Link mi je prvotno na uvid dao komentator @ Gordy.

    avatar

    04.08.2010. (20:24)    -   -   -   -  

  • zrin

    Kao dragovoljac kad je bilo nacupavije ne zaboravljam nase ubijene malene koji su sada andeli,njihove suze i strah,nase nemocne starce i nemocne civile pobijene,zatrpane po skrivenim jamama,bacenim u bunare i tamo gdje se zatrpava mrtva stoka,marvene jame,one za kojima se jos traga,a baceni su u Unu,i nikada nece biti pronadeni.Slava im.

    avatar

    05.08.2010. (01:09)    -   -   -   -  

  • zrin

    Dodao bih je SPC,u Sibeniku mislim,zabranila umrlom hrvatskom branitelju,Romu pravoslavcu,da ga prijatelji sahrane uz vojne pocasti,jer hrvatska zastava ne smije u njihovo dvoriste.Prijatelji branitelji su to dali u javnost tako da su naknadno odali pocast.U Hrvatskoj nitko nema nista protiv pravoslavaca,ni Srba,vec protiv srboslavlja i svetosavlja.Hrvatski branitelji su bili i Romi pravoslavni,katolicki i muslimani,nasi Slovaci i Cesi,Zidovi,Madari,Crnogorci(sa Cetinja soko klice,oprosti nam Dubrovnice),Albanci katolicki i muslimani,muslimani pod imenom Musliman,Hrvat islamske vjere,i Bosnjaci,Irci,Englezi,Hrvati iz cijelog svijeta,itd.To su sve bili hrvatski branitelji koji su se borili protiv genocidne Velikosrpske politike i komunizma,ane protiv pravoslavlja, i pobijedili.A pobjednik je zauvijek pobjednik.Psi rata to ne mogu ponistiti.

    avatar

    05.08.2010. (04:48)    -   -   -   -  

  • CroSirmium

    Vrativši se s odmora, pročitah ovaj post i ostah bez daha! Premda CBK ostaje dosljedan procesu kojega bih nazvao "utjerivanje istine", ponekad bljesne tema koja zapravo otvara pitanje svih pitanja, a to je po mom skromnom mišljenju, pitanje opstojnosti države Hrvatske. Danas se čini, možda više nego jučer, da je današnja Hrvatska samo natuknica neke buduće Hrvatske, budući njome vladaju one snage kojima ne odgovara postojanje bilo kakve Hrvatske. No, moram se dotaknuti i komentara osobe pod nickom @zrin. Dragi prijatelju, mi Hrvati iz Srijema nemamo više respekta za ovakvu hrvatsku vlast koja se javno odriče dijela svog naroda i to onoga koji je autohton u Srijemu već stotinama godina. U Srijemu i danas živi više od 50 tisuća Hrvata (računajući BG i NS), iako su srpski šovinisti pokušali da nas ovdje više ne bude. S gađenjem gledamo put Pantovčaka i Banskih dvora, a posebice prema beogradskom veleposlanstvu koje bi se prije trebalo zvati tajkunska gospodarska komora. Čekat ćemo i dočekati našu Hrvatsku, jedino moguću, a u njoj neće biti svih onih koji su radili na našu štetu. "Bog nije mačka da ogrebe"! Pozdrav za @zrina i CBK iz Zemuna!

    avatar

    15.08.2010. (20:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...