Komentari

bookeraj.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Belleepoque

    Volim Le Carrea, iako ovaj roman nisam čitao. Kad su u pitanju kriminalistički romani, momentalno mi je omijeni autor Akunin, i moram si nabaviti pod hitno seriju sa sestrom Pelagijom, jer je Erast Petrovič Fandorin izvsrno oblikovan lik, barem po mome mišljenju.

    Što se pak tiče špijunske tematike, osim Le Carrea, izvrstan je i Fleming, iako kroz svoju seriju o Jamesu Bondu previše iskomercijaliziran, mnogo su bolji romani nego filmovi.

    Pozdrav iz sunčanoga Splita!
    Belleepoque

    avatar

    29.07.2010. (10:45)    -   -   -   -  

  • kamena

    oprosti što nisam došla zbog čitanja, već zbog mog velikog problema, htjedoh samo pitati imaš li kakav savjet, ili mišljenje, ako si slučajno čitala moj zadnji post... ako ne, zanemari, i oprosti još jednom... svako dobro :-)))

    avatar

    29.07.2010. (11:09)    -   -   -   -  

  • Marina kuharica

    o dobar je on !
    a ovo sluzbenik ili spijun....pa skoro svi su spijuni sluzbenici :))))

    avatar

    29.07.2010. (14:25)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Davno čitala, isto se patila :-)). Mislim da je baš ta knjiga jedna u seriji (trilogija, tetralogija).
    No, ne namjeravam ga više uzeti u ručice, oism ako zaglavim na pustom otoku :-)).
    Jasno mi je da su špijuni koje opisuje daleko bliži stvarnima nego raznorazni o-o-seven-licence-to kill, ali može li to ipak biti malo zanimljivije :-)).

    avatar

    29.07.2010. (20:53)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ubi me ako se sjećam nekog romana, a volim krimiće... nekako starim - stalno čitam jedno te isto... (moju omiljenu D. Leon... sad čitam ove od 24h S. Sheldon, jest da je "laka literatura", ali to mi trenutno treba...)

    idem vidjeti što uopće od dotičnog imam doma.. možda se nešto i nađe.

    avatar

    29.07.2010. (21:59)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    @Belleepoque - zamisli, zabunom sam u knjižnici neki dan uzela i jednog Fleminga (kojeg? Tko zna!), pa izgleda da me peru špijunski romani ovih dana. Inače nisam ljubiteljica Jamesa Bonda, imam veliko nepovjerenje prema muškarcima koji imaju karizmu i larger than life stav :)

    @sbooks - nažalost, kod mene zasad nema naznaka o godišnjem odmoru, pa sve što mi preostaje jest čitati na poslu jer preko godišnjih odmora - posla redovito nema. što je za moju čitateljsku ovisnost, dakako, veliki plus.

    @kamena kućica na škoju - pročitala sam zadnji post, ali moram priznati, dosta letimice tako da nisam baš shvatila poantu, ali vratit ću mu se pa ću vidjeti što te sve odluke znače. čujemo se onda.

    @Marina kuharica - možebitno, ali da sam ja špijun, a pogotovo dvostruki špijun, bome bih bila zbunjena što kojoj strani trebam reći :)

    @ZlicaOdOpaka - možda ima nešto u tome, da je fikcija nekad bliža stvarnosti od prave stvarnosti :) ili, da je barem zanimljivija.

    @seoska idila - nema teorije, ja isto patim od amnezije glede krimića: mogla bih za dva mjeseca ponovno čitati neki krimić, a da totalno nemam pojma tko je ubojica. Sheldona sam i ja puno čitala prije jedno desetak godina (moja mama ga voli), silno je zabavan, ali nemam dojam da neki dijelovi spadaju strogo u žanr krimića, bar ne u onaj tip mystery krimića kakvi su kod Agathe Christie, Kathy Reichs ili Patricije Cornwell, više su to životne priče u koje se povremeno uplete i kakav zlikovac, koliko se ja sjećam... doduše, možda sam u krivu. obično kadse sjetim Sheldona, sjetim se knjige "Dok zvijezde blistaju" u kojoj se piše o nekakvoj ženi koja se iz blata i siromaštva uzdigla da bi postala velika građevinska poduzetnica. Ali ima on sigurno i tipičnijih krimića.

    avatar

    30.07.2010. (08:34)    -   -   -   -  

  • plavozeleni

    Barem sa fontom nemam problema. Ako je premalen, lako ga povečam. Blaženi ekrani.
    Vjerujem da će uvijek biti onih koji će željeti svoje misli staviti na papir i biti će ih sve više. No isto sam tako siguran da će strastvenih čitatelja biti sve manje, zahvaljujuči vremenu u kome živimo i onome koje dolazi.

    avatar

    30.07.2010. (20:04)    -   -   -   -  

  • kamena

    hvala unaprijed :-)

    avatar

    01.08.2010. (15:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...