Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • windfuckersister

    Puj, puj..... ;)

    Ah, odmah sam pomislila na svoje prijatelje i njihovog desetogodišnjeg hiperaktivnog sina. Meni je mali jako drag, ali istinski se bojim što će biti s njim u bližoj budućnosti. Kome god se najave u goste nastane panika. Mali ne sluša, sve dira, a kako je nespretan obavezno nešto poruši, pokvari, razbije.... Nije dijete krivo, krivi su roditelji, osobito majka. Sjedne kao krava i samo se žali na malog i cvili kako ona to ne može više izdržati. Dalo bi se o tome pisati romane u nastavcima. Naravno, uvijek imaju sto savjeta - za druge. I za sebe izjavljuju da su odlični roditelji. A dijete je u stvari inteligentno i neiskvareno. Znam da nije lako brinuti o djetetu (uostalom, i sama sam majka), a pogotovo o hiperaktivnom. Ali za boga miloga, pa to je TVOJE dijete, nemoj se ponašati kao da si žrtva a dijete tvoj mučitelj.

    Koliko puta samo mi djeca u agenciji sve živo diraju i poruše, a roditelji mrtvi-hladni. I još se smrtno uvrijede kad blago i ljubazno kažeš djetetu: zlato, nemoj to dirati.

    avatar

    25.07.2010. (16:28)    -   -   -   -  

  • Vječni apsolvent

    Uvijek ista priča... za hrpu toga ti trebaju papiri, ali za biti roditeljem nikakve kvalifikacije nisu nužne... i onda se svašta događa... trpe roditelji, klinci, a onda i društvo, i tako u krug! iako u nastojanju da budem pozitivan, određeni pomaci ipak postoje... (ili ne??)

    avatar

    25.07.2010. (16:43)    -   -   -   -  

  • lion queen

    ja takvu prljavicu i njenu djecu ne bih ni primala u kuću, ako bi mi to toliko smetalo kao tebi. uopće mi nije jasno zašto imaš potrebu družiti se s takvim ljudima.

    avatar

    25.07.2010. (16:53)    -   -   -   -  

  • Pepica

    "Nemojte me na kraju svega popljuvati, jer i ja sam samo nesavršen roditelj, te je uvijek lakše davati nego primati savjete. No, nećemo sada o meni...."- cemu ta napomena? Cega se ti bojis? Ne bi mogla podnijeti kritike na nacin na koji ti odgajas svoju djecu?
    Nikad nista nije samo crno i samo bijelo. Najcesce smo jako kriticni prema drugima kako bi lakse prihvatili vlastite neuspjehe i nesposobnosti. (nista osobno)
    Pusti ljude neka zive svoj zivot kako im volja i veselje, a ti uzivaj u svom.
    Ti i Guzda sami, kuca prazna..... i vama dosadno? Ajajaj Sta cete vas dvoje kad djeca odu od vas u svoj vlastiti zivot?

    avatar

    25.07.2010. (19:07)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Napisati cijeli post o odgoju tuđe djece, hm...Mislim da je ružno primiti nekog u goste na 10 dana i družiti se sa roditeljima a onda ih ovako tračati.
    Svi tračamo ali ne baš na baš crno na bijelo.

    Druga stvar koja me još više zasmetla je trečenica da su starije prvorotkinje užas za djecu i okolinu. Čini mi se to prilično primitvnim i zaostalim razmišlajnejm,a ti se kao furaš na modernu i obrazovanu ženu.
    Ja sam po tom kriteriju prastara prvorotkinja i još mi nitko nije rekao ni da je moje dijete užasno ni da sam ja užasna mama.

    avatar

    26.07.2010. (08:28)    -   -   -   -  

  • turimti

    a, jesi li prije ovoga posta razgovarala s djetetovom majkom?...što ona kaže?...

    avatar

    26.07.2010. (10:00)    -   -   -   -  

  • barba

    zvuci poznato, samo nisu svi roditelji svjesni uloge roditelja, drustvo sve manje olaksava roditeljima , a drzava namece svoje breme.

    avatar

    26.07.2010. (10:03)    -   -   -   -  

  • Belleepoque

    Jest malo licemjerno, ali post mi se jako sviđa... Ima toliko roditelja koji sustavno rade na udovoljavanju svojoj djeci da to naprosto boli... iako ima divnih roditelja, mislim da ih je sve manje

    Pozdrav iz ST! :) Uživaj u ljetu

    avatar

    26.07.2010. (13:14)    -   -   -   -  

  • fanny

    Najteže je vidjeti greške kod vlastite djece, kome uspije uočiti ih i priznati ih - već je na pola puta do rješenja svih sadašnjih i budućih problema...Sa tuđom djecom se odavno ne zamaram, imaju svoje roditelje...
    Pozdravček :)))))))))

    avatar

    26.07.2010. (15:33)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ja sam "stara" prvorotkinja i jos starija "drugorotkinja" i ne mislim da je to lose. svakom sve u svoje vrijeme. meni ni prerano ni prekasno. imam slicna pravila kao ti za svoju djecu i mislim da dobro ili lose majcinstvo ne ovisi o dobi majke nego o njenom karakteru i uopce stavu o zivotu. ja sam prekjucer bila s oboje djece cijeli dan u zoo vrtu, penjala se s njima po penjalicama i onda pakirala malog za trening s klubom. zajedno s njim. i onda jucer cijeli dan provela u i oko klizalista itd...iako sam valjda "starija gospodja" prema onom kaj mi pise u putovnici, vjerujem da to niti moja djeca niti njihovi prijatelji ne osjecaju. ima mladih majki koje su stare i s 25 a ima i starih majki koje su mlade i s 50.

    takodjer, treba djeci objasniti sto se od njih ocekuje a ne ih kaznjavati jer nam nisu citali misli. treba im pokazati granice i ona ce ih postovati, pogotovo ako su dane uz dozu ljubavi koju djeca osjete. kao i bavljenje njima i interesom za njihove male zivote. oni te male paznje itekako znaju cijeniti i prikladno uzvratiti.

    avatar

    26.07.2010. (17:44)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    He he he, ja sam prastara trećerotkinja :))) Spadam li i ja u tu kategoriju? Morti baš da :)))
    Odlično si opisala dijete i manjkavost kućnog odgoja i razmaženosti derleta.
    Imam jako sličan slučaj u familiji klinca iz vrtića s kojim se blizanci najradije druže.
    Samo je maili fin i pristojan i ne prlja okolo ali je razmažen do boli i hiroviti diktator.
    mamica samo titra oko njega. Stara drugorotkinja. Bit će da ima nešto u starijim majkama...

    avatar

    26.07.2010. (19:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...