Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • fra gavun

    "Nisu oni baš blesavi, znaju gdje treba biti, uz koju stranku, i u što vjerovati da bi se što lakše ostvarili osobni materijalni interesi!"

    Da da to je izrazito prisutno kod mladih, biti u partiji koja je na vlasti, doći do imetka na
    "pušing", razgovarati o milijunima kao o sladoledima...ali rad e to neće ići. Ja to vidim i po
    svojima, ako je nešto lagano da se ne mora misliti ok i to ne smije trajati uru vremena
    nikako. HDZ je izopačio kako državu tako i mladež pa usudio bih se reći i čitav narod sa
    svojim dodvoravanjima, ulagivanjima, kupovanju glasova i usluga itd..
    Da ima išta od pravne države onda bi morali pozatvarati čitav državni vrh jer po mome sudu
    ovo što oni čine je podrivanje državnih temelja, ovo je kako bi se nekada zvalo, peta kolona.
    Evo zašto tako mislim. Isti ljudi su nas doveli u očaj u propast, sad ti isti oće da nas kao
    izvuku i spase.
    Čekaj malo, ako nisu znali što čine, kako će sada znati?
    Ako pak znaju što čine onda su do sada svjesno vodili državu u propast!

    Postoji li neka treća teorija za koju ja ne znam? Ako postoji bit ću zahvalan bilo kome ako
    mi je priopći. Pozdrav tebi i nedaj se.!!

    avatar

    23.07.2010. (19:09)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Popovska posla?!
    Pozdrav!

    avatar

    23.07.2010. (19:12)    -   -   -   -  

  • borgman

    Ma vrte mi se teme danima po glavi, ali teško idu van :-) Prava tematska opstipacija (vrlo otrovna na duge staze). Dojmio me se članak o dimu, golfu i pticama sa Vranskog jezera :-(
    A što se tiče vjerništva...postaju sve veći vjernici, točno kao dan! Vjeruju u Život bez Rada i u presvjetlog monsinjora Novac.
    Isto kao što se farmaceuti posluže "trikovima" pa neodgovarajuće rezultate "zaobiđu" (izbace) iz studija, tako nastaju i ove naše ankete. A naj-se-čudim stavu kako je "uzimanje" auta najveći grijeh. Pa tek onda razvod... jer stara "kafanska" kaže:- Auto, žena i novčanik se ne posuđuju!-
    Vjerojatno je i nejasnoća pitanja dovela do takvih rezultata, jer je krađa auta moralno nedvojbena (osim u hitnim slučajevima), a razvod (i bilo kakvo emotivno stanje) uvijek ima dvije strane medalje. Anketari BI trebali imati BAREM najosnovnije znanje psihologije, a ne prepisivati CILJANO pitanje naručitelja!
    I naravno, "naša" premijerka, koja ponovno aktivira sustav Jaca-pašteta ne bi li odradila pripremu za izbore, ne shvaća kako gubi u oba slučaja. Po prvi put gubi (ker mi smo već izgubili na kvadrat)... i ako dobije i ako izgubi. Pa bar nešto...

    avatar

    24.07.2010. (08:34)    -   -   -   -  

  • Gordy

    No, sve to ne bi trebao biti problem, prirodni se zakoni ne mogu izigrati, a priroda uvijek ima zadnju rijec. Klinci su se popeli na brod zvan HDZ-KatolickaCrkvaUHrvata i koliko god bili "uspjesni" na njemu, potonuce zajedno sa njim.
    Po mome, zatucana konzervativnost i nedostatak postovanja prema drugima se vidi po prilicno visokom mjestu netolerancije prema pusenju marihuane, prostituciji i samoubojstvu.
    Od silnih katolika bi netko ocekivao da bi trebali aktivno primjenjivati "ne cini drugima ono sto ne zelis da se tebi cini", no zelja za kontroliranjem tudjeg zivota je jaca od sposobnosti kontrole vlastita. To se svodi na poslovicnu neodgovornost u kojoj je "svatko drugi kriv, samo ne ja."

    Cak i ta spika o politicarima kao glavnim krivcima mizernog stanja je samo preusmjeravanje paznje sa jedinog odgovornog za vlastiti zivot - sebe.

    avatar

    24.07.2010. (11:09)    -   -   -   -  

  • Neverin

    statistiku uvijek koristi oni žele pokazati neki trend kako bi opravdali nešto, baš zato i nije bila moj omiljeni predmet u srednjoj školi..

    avatar

    24.07.2010. (18:06)    -   -   -   -  

  • Gordy

    @neverin
    isto kao i demokracija - ako vecina nesto zeli, to uopce ne znaci da je to dobro (cak suprotno), niti bi pojedinca trebalo voditi u zivotu to sto vecina zeli, nasuprot, mase i trendovi su gotovo uvijek u krivu.

    avatar

    25.07.2010. (00:41)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @gordy
    Najžalosnije u toj tzv. demokraciji je činjenica da se MISLI kako vlada većina a to UOPĆE nije točno. Već sam nekoliko puta to elaborirao u komentarima, ali ću svejedno ponoviti.

    Našoj država ima navodno 4,5 miliona glasača. Na stranu to što Hrvatskla ima 4,239 miliona stanovnika pa bi ispalo da i novorođenčad a i nešto umrlih mora glasovati da bi se broj glasača bio takav kakav se tvrdi.

    No dobro. Od tih 4,5 miliona na izbore obično izađe u najboljem slučaju 50%, t.j. 2,25 miliona. Onda stranka koja pobijedi obično od toga dobije oko 30% glasova, dakle 675.000. I onda ona zahvaljujući izbornom inžinjeringu u Saboru dobije 80% zastupničkih mjesta i hvali se kako je dobila potporu VEĆINE glasača. Je brus! Dobila je 15% glasova ukupnog broja glasača, a u Saboru donosi zakone i propise dvotrećinskom većinom zastupnika, kao da je dobila dvotrećinsku potporu UKUPNOG broja glasača.

    Zaključak: demokracija NE donosi vladavinu većine, nikada ni je niti će ikada!

    avatar

    25.07.2010. (15:03)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Taj izračun sam vrebala da netko napravi, tko će drugi, doli ti - najmarljiviji i najpedantniji od svih blogara. :-)

    avatar

    26.07.2010. (01:55)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @cat
    Da me sada vidiš dok čitam ovaj tvoj komentar vidjela bi kako mi crvene obrazi a prsa nadimlju od ponosa za takve riječi :-)))!

    avatar

    26.07.2010. (20:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...