Komentari

bookeraj.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • tičerica

    ma, daj! ne mogu povjerovati! simpsons and the philosophy mi je jedna od knjiga koje na mobitelu čekaju svoj red za čitanje!
    što se tiče onih koji ti prigovaraju da "nemaš kriterija" - mani ih se. najslađi su mi takvi snobovi. čitamo jer volimo čitati, ne? ja, recimo, radije pročitam nešto glupo i plitko nego da na tv-u gledam nešto glupo i plitko.
    a na tvoja pitanja je malo teže odgovoriti. čime ostavljam trag u svijetu? ne bih voljela ostaviti trag kao "poznata osoba", što dalje, to sam sigurnija da želim do kraja života ostati anonimus. ;) ali, mislim da ipak ostavljam maleni trag - svojim zvanjem, zanimanjem, pozivom - kako ga god hoćeš nazvati. tičeriziram u osnovnoj školi, i voljela bih vjerovati da ću na svojim učenicima ostaviti bar malo traga (ako ništa drugo, onda da nauče i zavole engleski/njemački - meni dosta). a što činim da bih uvažila različitosti? trudim se voditi filozofijom: "živi i pusti druge da žive", dakle, ne zabadati nos u tuđe živote i ne propovjedati svoju životnu filozofiju kao jedinu ispravnu, već dopustiti da svatko ima pravo na svoje mišljenje i svoj način života. (sad, koliko mi ide, pitanje je. ali trudim se, pa i to nešto znači, ne?)

    avatar

    24.07.2010. (12:16)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Čime sam ostavila svoj trag u svijetu tj. na ovoj na najdražoj nam Zemlji?
    Ničime :-)). A nekako i sumnjam da ću ostaviti traga :-))))))))))))))))))))).

    Drugo pitanje; trudim se, nedovoljno, ne uspijevam, imam svoje "šablone", teško se izvlačim iz njih. Sve u svemu, neuspješno. Kaj je i odgovor na prvo pitanje :-))))))))))))))))))).

    Dalje; draga moja, kad ćeš naučiti da komentar više govori o komentatoru nego o tekstu na koji bi se kao trebao odnositi, a još manje govori o tebi.
    Naravno, tvoje samopropitkivanje je vrlina te ne bih ni slučajno željela da to prestaneš raditi, samo se nadam da ne reagiraš osjećajno.

    Zašto bismo morali biti stručni da bismo raspravljali o knjigama? Čitmeni smo, čak i pismeni, kaj je sasvim dovoljno stručno za raspravu. Uz to, niti ti niti ja se ne predstavljamo kao stručnjaci, nego kao ljubitelji!

    Stručnjaci i stručnost? Koliko moramo biti stručni da npr. sami sebi smanjimo temperaturu kad nas ulovi prehlada? Moramo li za svako šmrcanje otrčati kod liječnika i potražiti njegovo stručno mišljenje? Zapravo, ako to radimo, tada postoji dijagnoza. Koja nema veze sa prehladom :-)).
    Koliko trebamo biti stručni da raspravljamo o chick-litu ili o krimićima? Za to nam je i više nego dovoljna srednjoškolska naobrazba te nekoliko pročitanih knjiga u tom žanru. Ne moramo imati diplomu iz komparativne.

    Ono što obožavam kod tebe, preciznije u tvojim tekstovima jest to da svakoj knjizi pristupaš kao jednako vrijednoj. Ne donosiš sud. Na tome ti zavidim. Nažalost, usprkos svim svojim nastojanjima, kniževni sam snob (posipam se pepelom) i čak prije čitanja, različito doživljavam knjige. Moje predrasude utječu.

    Dok si ti bez te mane. Stvarno ti zavidim. Šmrc, daj malo udijeli :-)).

    Za kraj, razmisli čije ti mišljenje više znači; moje ili nekog, tko zna kakvog komentatora :-)). Ako nas jednako vrednuješ, nadurit ću se :-)).

    avatar

    24.07.2010. (16:51)    -   -   -   -  

  • buba u letu

    Hm... Moji odgovori na pitanja: 1. Ništa me ne izdvaja (ili barem nisam svjesna nečeg što me izdvaja) 2. Ne radim ništa, uvažavam različitosti, ali nekako nemam osjećaj da sam zaslužna za tu svoju osobinu, jednostavno sam takva :)
    Ovu knjigu sam već puno puta vidjela u knjižarama i knjižnicama i nalazi se na mojoj "to read" listi, ali lista je poduža pa dok dođe na red...
    Komentirah ti i prethodni post, imam knjigu Mogu li krave silaziti niz stube, pročitala sam ju i bila mi je vrlo zanimljiva... Kupila sam je na Interliberu skupa sa knjigom Zašto muškarci imaju bradavice :) Ako ju nisi pročitala, svakako preporučujem, jer ako ti ova svidjela, pretpostavljam da će i ta druga :)
    Inače, tvoj blog volim čitati više od bilo kojeg književnog kritičara baš iz ovog razloga što je i ZlicaOdOpaka uočila - nemaš predrasuda prema pojedinim knjigama, dok sam kod nekih kritičara čije sam članke čitala dobila dojam da prvo stvore sud o knjizi, a zatim se potrude naći argumente koji će ga potkrijepiti. Samo nastavi tako i dalje, uživaj u knjigama ne opterećujući se time što će tko misliti ;)

    avatar

    24.07.2010. (20:03)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    tu seriju knjiga sam progutala:D briljantne su mi :)
    e da sad trebam bit pametna pa reći nešto pametno?e malo morgen:) zapravo sam si nekako prestala umišljati da ću ostaviti neki jako važan trag, držim se onog o tome da jedini dio svemira na koji imaš utjecaj si ti sam, i da je jedini dan u kojem nešto možeš napraviti danas :) a hvala bogu moji ljudi su dovoljan pokazatelj toga da ni sama nemam kriterija:) jedini je zapravo da si pristojno i pošteno ljudsko biće, sve drugo je dobrodošlo:)

    avatar

    24.07.2010. (23:09)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Buba u letu, odlično si definirala zašto ne volim čitati književne kritike. Zanima me knjiga, nešto o knjizi, po čemu mogu ustanoviti želim li pročitati je. To je ono što nam Bookeraj daje :-)).

    avatar

    25.07.2010. (00:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...