Komentari

bookeraj.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Joanna has left Stepford

    zaintrigiralo me:) nekako mi vuče na vrli novi svijet, i btw hvala na linkovanju:)

    avatar

    20.07.2010. (16:32)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Koja je razlika između pravog i krivog čitatelja :-)).
    Pravi sjedi uspravno, sve mu je pod pravim kutem; koljena, laktovi, leđa ravna k'o bandera :-)).
    Dok krivi izležava se, sjedi krivo, s nogama na stolu, u jednoj ruci čik, u drugoj čaša vina, a upaljač ili kutija cigareta drži knjigu otvorenom :-)). Zato volim knjige na kompu, ostavljaju mi ruke slobodnima :-)).
    Mislim da sam je već vidjela u knjižnici, idući puta uzimam :-)).

    avatar

    20.07.2010. (19:16)    -   -   -   -  

  • macka_u_martama

    Joj, ja ne bi mogla čitati taj roman. Film možda bi, al ne ide mi sf, nikako...

    avatar

    20.07.2010. (22:52)    -   -   -   -  

  • tičerica

    u razdjeljak te ljubim!
    upravo sam završila knjigu s kojom sam se družila ovih dana, i razmišljala što čitati - kad evo bookerajke sa esefičnom preporukom :D i to nečim što mi je nekim čudom promaklo :D

    a ako ti se sviđaju krimići, toplotoplo preporučam china mieville, "the city and the city", knjiga malo i vuče na fantastiku, iako (za moj ukus) ne previše - što je ustvari i manje bitno, jer je zakon. :D

    inače, "bez tih tehno-nečega pola radnje ne bi imalo smisla i bilo moguće" ti je definicija pravog sf-a. onog koji ne koristi sf-elemente samo kao kulise, već ih potpuno integrira u radnju.

    a sada malena preporuka s moje strane: probaj čitati ursulu leguin, "the disposessed" ("ljudi bez ičega" mislim da je naš prijevod) - tek toliko, da vidiš kako sf može biti vrhunska književnost :D

    avatar

    20.07.2010. (23:38)    -   -   -   -  

  • Uvijek bolji

    Hmmm, sjećam se tog članka o čitateljima SFa, čini mi se čak da sam ti ja bila napisala link na njega, ali više nemam pojma gdje sam nabasala na njega. :))

    Ova knjiga mi zvuči zanimljivo, krimić i SF, dva omiljena mi žanra, di ćeš bolje! Moram odmah u knjižnicu. ;)

    avatar

    21.07.2010. (08:43)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    @elektronegativka - molim, i drugi put :)

    @Zlica - eh, samo neke kritike na moj račun! :) pravi čitatelj SF-a ti je onaj koji ulijeće u knjižnicu krvavih očiju i viče: "Dajte mi svemiraca, dajte mi fazore i vrata koja idu vuš-vuš!", a ne ja - uzmem ako ima, ako nema - isto dobro :)

    @macka_u_martama - kažem, i ja sam se patila. Takve patnje od čitanja se ne sjećam još otkad sam čitala "Ilij" od Simmonsa :)

    @tičerica - bravo, eto da i ja nekom dođem ko kec na desetku! Potražit ću preporuku za Chinu Mieville, a Ursulu Leguin jednu imam doma, "Svet se kaže šuma", po preporuci jedne prijateljice koja također jako voli tu autoricu, međutim - još nisam dohvatila čitati :)

    avatar

    21.07.2010. (08:44)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    @Uvijek bolji - tako je, mora da sam ga pokupila kod tebe ili si ga ti ostavila kod mene u komentarima - u svakom slučaju nevjerojatno je kako nešto usputno s neta može biti tako pamtljivo štivo kojega se sjetim, eto, dok pišem nešto sasvim drugo na svom blogu :)

    avatar

    21.07.2010. (09:46)    -   -   -   -  

  • Jaca

    upravo sam ga stavila na wish listu na amazonu, imam osjecaj da ce mi se pravo svidjeti jer obozavam i krimice a i sci-fi.

    avatar

    22.07.2010. (20:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...