Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • pjesak u gaćama

    dode mi suza na oko. Mislim stvarno. Pogotovo kad se sjetim kako smo stvarno prije bili tekstilna velesila.

    avatar

    07.07.2010. (16:18)    -   -   -   -  

  • Reviewer

    Nije nužno problem u političkim promjenama. Moguće je da je problem u globalizaciji. Tekstilna industrija (i mnoge druge) propadaju jer se sve može puno jeftinije proizvesti u Kini, a dobro prodati (barem zasad) na zapadu, što u ovom slučaju uključuje i Hrvatsku. Svjetska trgovinska organizacija nije postojala niti u vrijeme Hitlera, niti u vrijeme socijalizma.

    avatar

    07.07.2010. (16:27)    -   -   -   -  

  • edo

    HDZ d.d. tvrtka je osnovana početkom devedesetih s jedinim ciljem upropastiti sve što je hrvatsko i što vrijedi. U tom je fenomenalno uspjela. Međutim, i puno članova SDP d.o.o. i ostalih manjih strančica-prirepaka zaslužilo je biti počasnim članovima HDZ d.d. i oni na to svoje članstvo mogu itekako biti ponosni.

    avatar

    07.07.2010. (16:31)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @rewiever
    Samo si djelomično u pravu. Da Kinezi rade jeftinije ali ne rade bolje. Hrvati domoljubi bi trebali kupovati domaće, pa makar i nešto skuplje, pogotovo ako je kvalitetnije. Dugoročno bi se to pokazalo boljim. I konačno: MTČ nije propao zbog Kineza nego zbog hrvatskig Lovoljuba! Pouzdano znam!

    @ep
    Potpuno se slažem s tobom. SDP ispada pošteniji samo zato jer je PREKRATKO bio na vlasti. Svi su oni isti: popovi ili komunisti.

    avatar

    07.07.2010. (17:00)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    kad se samo sjetim da je mtč imao najkvalitetniju robu na široko, to si mogao prati-drati, trajalo vječnost, eh... čiji je bio onaj dimnjačar koji trči sa skalama priko ramena, DTRov? e to su bile pak vrhunske muške košulje...

    avatar

    07.07.2010. (17:48)    -   -   -   -  

  • jelen

    Kad sam pred par godina poceo raditi i zivjeti na drugom mjestu (istina nedaleko od doma) majka mi je kupila par kuhinjskih krpa, bile su to krpe od MTC-a. Bijah onomad nemalo iznenaden kad sam vidio da jos u RH postoji tekstilna industrija i bijase mi drago...
    Kada sam nakon ovih par godina procitao da s MTC-om gotovo to me jako pogodilo i iskreno zalim zbog takvog kraja... Iste te krpe imam i danas sa sobom i ovdje gdje sada jesam, samo mozda ih bolje ne koristiti nego ostaviti za uspomenu :-((

    avatar

    07.07.2010. (17:56)    -   -   -   -  

  • Neverin

    pa do kada će ovaj narod trpiti najobičnije lopine bez znanja i časti? uvijek mi se čini da će još malo kap preljeti se iz čaše i onda otkrijemo da ima još i još i još... ako od ovoga ne dobimo kolektivni gastritis nemam pojma od čega ćemo...

    avatar

    07.07.2010. (18:13)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @modesty
    Da bio je to DTR. Kasnije je košulje preuzeo novi pogon u Garešnici za koji sam svojevremeno projektirao elektroinstalacije, trafostanicu, i dizelelektrični agregat. Danas se zove "Modea" i koliko znam malo je i ona posustala iako se dugo dobro držala.

    @neverin
    ...ja sam ga dobio još kao student. Zahvaljujući dr Živkoviću (terapija: mjesec dana mirovanja i samo riža na vodi pa ćeš jesti i kamenje) uspio sam ga sanirati. No kako ti veliš: lako bi se mogao vratiti :-)))!

    avatar

    07.07.2010. (19:13)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Koja žalost da čovjek ne vjeruje, sve upropastiti radi uskih interesa stranačkih međeda.:(

    avatar

    07.07.2010. (23:17)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Strašno :((((( A koliko će se još takvih MTČ-a stvoriti :(((((
    Slažem se s Tvojim koemntarom kod mene- sve počinje u obitelji...Vrijednosti, vrijeme,
    način života koji biramo....Sve!
    Pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    08.07.2010. (01:19)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Mora da je posrijedi lupeština, jer kako može propasti tvornica čija se roba nosi od 1. do 100. godine!?
    I nije baš da njihova roba nije bila tr(a)žena.

    avatar

    08.07.2010. (07:40)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    zamisli to, zaaamisli ti to! MTČ koji je izdržao krizu 1923. na samom početku svog postojanja nije kao već jaka i dugovječna firma mogao izdržati ovu... nije ni čudo, doista nije. sjećam se donjeg veša iz mtč-a, i hulahopki dok sam bila dijete. još jedna za ropotarnicu povijesti :( LP

    avatar

    08.07.2010. (09:49)    -   -   -   -  

  • Gordy

    Hrvatska je skinula gace medjunarodnim bankarima, a MTC je jos jedan u nizu zrtvenih janjaca, pored mase drugih, brodogradnje i poljoprivrede.
    Jos kad se usvoje 'preporuke' MMFa i Svjetske Banke, cak ce se i kopaci kontejnera morati okrenuti necem drugom :-(

    avatar

    08.07.2010. (12:07)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Ma tak i treba, kad smo telci, ja najmanje, ali teladi imamo na izvoz.
    Buš vidil za sljedeće izbore.
    Država lopova i vucibatina, zgubidana i niškoristi.
    Možda lažem? Trebam li argumentirati?

    Evo ti jedan linkić, pa nek ti ovi sa "Forbidden" malo popuše tvoga, hehehe.
    Dal mi ga "NF" i šljaka ko beba, zbukmarkiši si ga negdi.
    http://www.fotos-hochladen.net/

    avatar

    08.07.2010. (18:27)    -   -   -   -  

  • Gordy

    @alexxl
    Bas se ne bih slozio da su ljudi vucibatine i nistkoristi, ali da su telad, to definitivno.
    Zato bih predlozio, ako zaista nece biti za pemzije jednog dana, da se penzicima posalje lijepo uresena castitka na kojoj s jedne strane pise "Kak bu bu, sam da nam je Francek ziv", a s druge "Neka kradu, i ja bih krao da mogu". To su, naime, bili lajtmotivi njihovih tamnih lubanja kada je Francek dao banke strancima, podrpao mirovinski fond, i stvarao vladajucu oligarhiju.
    I jos bih prilozio dodatnu uplatnicu za tv pretplatu, vidim da se Hlo vratila, a penzici ce se i zaduziti, e da ne bi izgubili medij koji je "prozor u svijet". Svijet snova. ;-)

    avatar

    08.07.2010. (21:51)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    neke stare priče.............

    avatar

    08.07.2010. (23:39)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @marijolina
    Kada se netko po prvi puta javi odem na njegov blog. Uradih to i ovog puta, no tamo je posljednji datum studeni 2009. Što je, izgubila si i volju, a ne samom blog? :-)

    avatar

    09.07.2010. (22:26)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Neupitno je da su političari krivi i da su lošom gospodarskom politikom uništili naše gospodarstvo i da je to ravno veleizdaji, ali smo krivi i MI također.
    Tko od nas može reći da je kupovao samo hrvvatsku robu?
    Tko od nas se moše pohvaliti da nije nikada kupio kinesko, pakistansko ili tursko?
    Svi hvale kvalitetu, ali kada treba izbrojiti novce tu odlučuje iznos na polici, a ne porijeklo!
    Pozdrav!

    avatar

    09.07.2010. (23:14)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @para
    Neki dan sam otišao u našu robnu kuću kupiti utikač i utičnicu za produžni kabel. Zaboravio sam da sam već jednom na istom elektro odjelu kupio isto neki elektroinstalacijski materijal i da sam kod kuće shvatio da je kineski jer NIJE vrijedio ništa. Odnio sam im natrag, ostavio i rekao da više takvo nešto neću kupovati kod njih. U Merkuru sam onda kupio "Elektro-kontaktov" koji se od onog kineskog razlikovao kao nebo od zemlje.

    I sada sam opet napravio jednaku glupost. U prvi trenutak mi čak nije bilo čudno da sam ta dva predmeta platio 41 kunu, dok sam istovremeno u Bogradu samo utikač platio toliko. Mislio sam to je zato što je u Biogradu sve skuplje. E vraga! Opet sam se navukao na kinesku robu. Ovaj puta im nisam vratio, već sam jednostavno i jedno i drugo bacio (još bi mogao nastradati s takvim priborom) i otišao u Merkur po "Elektro-kontaktov".

    Uvijek se trudim kupiti kvalitetnije pa makar i nešto skuplje, pogotovo nešto trajno. Ali nažalost 90% tih stvari, iako nose poznate brendove, je napravljen u Kini.

    Prije petbaestak godina kupio sam audio sustav: pojačalo, CD-plejer, kazetofon i gramafon engleske tvrtek "NAD". Sve je bilo proizvedeno u Engleskoj. Kako sam u međuvremenu uspio i u mom gradu primati signal Radio Sljemena, kupio sam od iste firme, jednaki dizajn i tjuner. Proizveden u Kini!

    I što da radim?

    avatar

    12.07.2010. (01:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...