Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • gl

    zašto mažoretkinje ne nastupaju za dan grada?

    avatar

    29.06.2010. (10:20)    -   -   -   -  

  • rb

    Čestitke!!!

    avatar

    29.06.2010. (10:50)    -   -   -   -  

  • domaća

    nema mažoretkinja, samo ovi bezveznjaci

    avatar

    29.06.2010. (12:07)    -   -   -   -  

  • teolog

    Novine su za svaku pohvalu!ČESTITAM! radujem se svakom novom broju iako mi nije lako doći do njih! sretno i dalje!

    avatar

    29.06.2010. (12:37)    -   -   -   -  

  • mm z

    mogu li se vaše novine nabaviti u šibeniku?

    avatar

    29.06.2010. (14:05)    -   -   -   -  

  • moja malenkost

    Čestitke redakciji novina s nadom da će te i dalje biti naš prozor u građanski,pravedniji i bolji svijet.Svako vam dobro želim!

    avatar

    29.06.2010. (19:04)    -   -   -   -  

  • drugi način

    Sretan rođendan neka ih bude još! Čestitke i na ovoj prekrasnoj rečenici "... novine su bile i biti će oporba svakome tko ne radi u interesu našeg naroda." Samo, pitanje je, tko je taj koji će procjeniti koji su veći interesi našeg naroda? Oni interesi za koje mislim ja ili oni interesi za koje misli on? Bilo bi lijepo da nema ono "našeg naroda", jer ona sigurno zastupa nečiji interes, ali interes našeg naroda, to je malo previše? Puno krije ta rečenica, iza nje se mogu sakriti najveći neprijatelji našeg naroda. Svi "veliki" vođe, od Lenjina i prije do ? mislili su da rade u interesu svojih naroda. Velik je teret za naše novine, preuzeti ulogu suca procjenitelja interesa našeg naroda! Neka novina bude samo oporba i to je dovoljno!
    Nego, kako stojite materijalno, iz članka se ne vidi?

    avatar

    29.06.2010. (22:50)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Nećemo se sigurno baviti velikim istinama, ali interes može postojati u sto oblika, a jedan od interesa našeg i bilo kojeg naroda je da bude informiran. Mislim da tu dajemo doprinos. Odmah skrećem pozornost na moju zadnju rečenicu - tko ne vjeruje, neka dođe i proba.
    Što se tiče tvog zadnjeg pitanja, pa zašto okolišati i ne reći istinu. Mi smo premaleno tržište za bilo kakvu ozbiljnu nakladu. Novina velikim dijelom egzistira zbog entuzijazma onih koji ju rade. Zarada i novac od sponzora jednostavno nisu dovoljni za bilo kakve ozbiljnije honorare. Ali neka vas to ne pokoleba. Dođite i napišite nešto. Izrecite svoj stav, i vjerujem da se nećete pokajati. Isto tako, počesto se neki od vas javljate na blog mnogobrojnim i vrlo kvalitetnim komentarima. Pretvorite ih u članak i pošaljite nam. Vjerujem da vam to neće odnijeti puno vremena. Novina vrijedi samo ako ona živi, a živi ako je u interakciji sa građanstvom. Iako milijun stvari moram činiti da bi novine izašle svaki mjesec, ipak mi nije žao što to radim. Vrgorcu trebaju novine, i počašćen sam time što ih uređujem. Pridružite nam se.

    avatar

    30.06.2010. (01:30)    -   -   -   -  

  • drugi način

    Nemam baš nikakva iskustva u novinarsko-izdavačkoj djelatnosti, ali ako smatraš da možemo reci kakvi su uvjeti, koliki su honorari, jesu li redoviti, tko je vlasnik i daje li novinarsku slobodu?

    avatar

    30.06.2010. (19:37)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Glavni i odgovorni za sadržaj, odnosno za to da novina izađe sam ja. Honorari su redoviti, a koliki, e to možemo u četiri oka, a ne ovdje.

    avatar

    30.06.2010. (21:28)    -   -   -   -  

  • drugi način

    Sadržaj pregledavaš ti, kad si to naveja,znači da neću imat slobodu izražavanja. Za honorar je u redu da se ne zna javno, ali vlasnika nisi spomenija. Treba li se on kriti od javnosti?

    avatar

    01.07.2010. (08:54)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Slušaj ako ćeš podjebavat, onda nemamo o čemu razgovarat. Ako kažem da sam ja odgovoran za sadržaj, to ne znači da bilo kome šta branim. Vlasnik novina ne postoji, tj. novine postoje dok sam ja i još nekoliko nas suradnika voljni njima se bavit. Nismo mi Slobodna Dalmacija sa silnom hijerarhijom. Ako želiš surađivati javi se, ako ne, ništa.

    avatar

    01.07.2010. (10:41)    -   -   -   -  

  • drugi način

    Oprosti, ako se ne razumjemo, ako ti smeta što pitam reci - ne pitaj ništa -! Ti si odgovoran za sadržaj, kome? Ja ću biti tebi, a kome si ti, ili dalje nema? Ako dalje nema što je čudno, onda si ti vlasnik, onda ti imaš nešto od toga? Prije si se žalio na logistiku pa sam pomislio šta imaš ako nemaš ni logistiku ili je to bio srp naopako?

    avatar

    01.07.2010. (12:15)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Javi se pa ćemo o tome u četiri oka. Ako si zaista zainteresiran javi se i vidjeti ćeš kako novina funkcionira i kako u tome nema neke velike mudrosti.

    avatar

    01.07.2010. (13:21)    -   -   -   -  

  • drugi način

    Volija bi vidjeti kako novina funkcionira, svaka, a naročito ova, zainteresiran sam za to. Je li to tajna pa se i to mora u četiri oka, kaži kako funkcionira da svi znamo, ili će tajna s tobom u grob? Reci bar, jesi li ti vlasnik, netko treći ili je to društveno vlasništvo?

    avatar

    01.07.2010. (22:39)    -   -   -   -  

  • Chupacabra

    a Branko vidš da te ovaj " Drugi način" prca u zdrav mozak i zar si tako očajan u traženju novih suradnika da dopuštaš da te ovaj ovako podjebaje. Jer da ovaj ima ikakve normalne namjere i da iskreno želi nešto pisat javija bi ti se na e-mail a ne ovako i mislim da te nebi te ovoliko ispitiva, čudim ti se stvarno!!!!!!!!

    avatar

    02.07.2010. (01:02)    -   -   -   -  

  • drugi način

    OhO, napokon stižu i odvjetnici. Baš sam se pitao, gdje su do sada? Prije bi se javljali odmah, šta je sada, još nema onih "pravih", koji misle da si ti mala beba, ili su oni aktivni samo u vrijeme izbora? Ovaj kao i oni prije, procjenjuje umjesto tebe? Ako jesam i nisam zainteresiran pisati, zainteresiran sam za odgovore na postavljena pitanja, a pitanja su vezana za temu. Ono sam negdje pročitao da građani imaju pravo na informaciju?

    avatar

    02.07.2010. (08:21)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    @Chupacabra, neće @drugi način biti ni prvi ni zadnji koji je radije odabrao nadmudrivanje od rada. A jesam li u krivu, a sumnjam, vidjeti ćemo u slijedećem broju Vrgoračkih novina. Pustio sam da vidim koliko će ovo daleko ić, a vidim da bi otišlo daleko u pustom prenemaganju i podjebavanju. Uglavnom to je realnost Vrgorca i to je jedan od razloga zašto u nas novine nikad nisu postojale. Samo pitam se koja je korist od svega toga i komu to treba.

    avatar

    02.07.2010. (09:23)    -   -   -   -  

  • drugi način

    Ja samo pitam, a ti me puštaš da se skitam, u neznanju. Na pitanje se dadne odgovor i nema "nadmudrivanja". "Pusto prenemaganje" ne davavši odgovore dolazi sa tvoje strane. Reci , nemojte me ništa pitati, samo čitajte i osluškujte. Ovaj tvoj posljednji komentar toliko je (citirat ću tebe) "Demagoški" i općenit. Izbjegnut odgovor. Vrijeđam li ja koga? Jesam li skrenuo sa teme? Ima li itko iznad tebe u Vrgoračkim novinama, jesu li tvoje ili ...? Ne mogu biti ničije?

    avatar

    02.07.2010. (10:04)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    U novinama odlučujem ja, a vlasnika nema, zapravo novine su vlasništvo onih koji ih uređuju i onih koji ih kupuju, jer je naklada toliko mala da se o novinama u pravom smislu te riječi ne može govoriti. Eto, ja sam reka svoje, a ti sad lipo reci tko si... kad smo već toliko transparentni...

    avatar

    02.07.2010. (12:52)    -   -   -   -  

  • teolog

    Je li to netko drugi piše pod lozinkom @ drugog načina?!

    avatar

    02.07.2010. (20:32)    -   -   -   -  

  • drugi način

    Zašto sam pitao tko je vlasnik Vrgoračkih novina? Čulo se u jednom razgovoru kako osoba o tim novinama govori kao o svome privatnom vlasništu, a to nisi bio ti. Nekad se nešto čuje ako i neželiš čuti. Sjediš za stolom i netko glasno priča, a ti trenutno ne budeš u svome filmu i čuješ. Ponudio si zadnji odgovor da su vlasništvo onih koji ih uređuju, znači tvoje. Ako bi ja napisao članak ovdje, bi li mi ga pod pseudonimom objavio u novinama?
    Ako ti kažem tko sam, onda sam prekršio pravilo, a njih i zakona se uvijek nastojim pridržavati, osim ako bi to nekim referendumom tražilo više služitelja ovog bloga.
    Pozdrav @teologu, nije nitko drugi, reci mi šta te navelo na tu pomisao?

    avatar

    03.07.2010. (23:05)    -   -   -   -  

  • da

    koji podjebator...ovaj @drugi način. da si ti voljan pisat snaša bi se ti pa makar i pod pseudonimom pisao...zanima te vlasnik i te neke gluposti...a što ne pitaš zašto se glasnik onako slabo prodaje i ko to financira a? čijim parama

    avatar

    04.07.2010. (00:14)    -   -   -   -  

  • trgovac

    moram vas razočarati glasink sasvim sigurno ima veću prodaju od vrgoračkih novina

    avatar

    04.07.2010. (09:27)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    @drugi načine, moram te razočarat. Dosta mi je više tih anonimnih članaka. Kako je rekao jedan pisac, članak bez potpisa je isto kao i črčkarija u javnom zahodu. Imam već jednu takvu anonimnu kolumnu, ne treba mi još jedna. Potpis članka mi je svetinja i na to posebno pazim. Međutim, treba mi netko tko će kritički promišljati o životu u našem gradu i iza toga stajati svojim imenom, uz sve pozitivne i negativne stvari takvog postupka. Ja bih stotinu stvari, ali jednostavno ne stignem staviti na papir sve ideje.
    I, da, te koji se kite tuđim perjem i busaju u prsa da su oni ovo ili ono u novinama, pošalji ih da mi dođu i pomognu, da bar jednu od milijun stvari koje su potrebne za izlazak novina prebacim na njih. Bilo je nekih ljudi s kojima sam svakodnevno, ili ih poznajem, ili su mi nekakva svojta, koji su smatrali da to što me poznaju im daje za pravo da se petljaju u moj posao, ali brzo su se povukli, jer sam tu jako tvrdoglav. Ovo što spominješ je vjerojatno jedan takav slučaj.
    @trgovac, slučajno si zaboravija da se obje novine prodaju na istim mjestima, i da dobro znam koliko se proda jedne, a koliko druge. Zato bolje i ne ulaziti u te rasprave.

    avatar

    04.07.2010. (10:36)    -   -   -   -  

učitavam...