Komentari

drinica.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Neverin

    ja ga ne volim

    avatar

    18.06.2010. (20:52)    -   -   -   -  

  • Drina

    A iz te dvije premise, nije teško doći do - zaključka : )

    avatar

    18.06.2010. (20:59)    -   -   -   -  

  • laburist

    Ispravno, podijelili smo građane Hrvatske na:

    - Hrvate i Nehrvate
    - Partizane i ustaše
    - Lijeve i desne
    - Vjernike i nevjernike
    - Bogate i siromašne
    - Branitelje i nebranitelje
    - I tako dalje i tako dalje...

    E sad je red da ih podijelimo na one koji vole Gotovinu i one koji ga ne vole...

    avatar

    18.06.2010. (21:39)    -   -   -   -  

  • Drina

    A ja naprotiv mislim da jedina podjela u nacionalnom životu, smije biti na one koji vole i koji ne vole svoju domovinu Hrvatsku, baš kao što je i u duhovnom životu jedino bitno da li voliš ili ne voliš Boga. Jer kao što je i sv. Augustin univerzalno rekao: "Ljubi! I čini što hoćeš!"

    avatar

    18.06.2010. (22:20)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    jedan veliki Čovjek je onomad svojim sucima rekao - ne dam da me u mojoj ljubavi prema hrvatskoj domovini itko natkrili!
    ponavljam iste riječi uz mali prilog ovoj temi o kojoj sam rekla sve što sam imala reći - jasno i glasno, ljubavlju puna srca. ne dam da me u mojoj ljubavi prema domovini itko natkrili, no ljubav prema istini još mi je i draža.

    avatar

    18.06.2010. (23:52)    -   -   -   -  

  • Drina

    Zabunom sam otišla na link, zavarana gornjim asocijacijama na našeg Blaženika (uf, ne znam zašto mi pada na pamet 2.Božja zapovijed - ne spominji Ime Božje uzalud!) i u prvih nekoliko rečenica pomislila da možda ima još pametnih i razumnih osoba, ali sa svakom daljom riječi, koje sam prema kraju sve više i sve brže preskakala, kao u galopu, želeći već jednom izići iz te gomile frustriranog, jalovog, ogorčenog riganja mržnje i nebuloza, i što je najgore - beskrajnog...Požalivši što sam opet bila naivna, pa samo želim svoje dobronamjerne čitatelje poštedjeti od iste neugodnosti...A komentara jednostavno nemam...Osupnuta nečijim mentalnim sklopovima...I ne znam čijim to zapravo "glasnogovornicima"...Zatvorila sam taj blog za sobom, kao nekakvu Pandorinu kutiju...Silovito poželjevši udahnuti čistog - duhovnog, hrvatskog zraka...

    avatar

    19.06.2010. (00:51)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @laburist, na pušače i nepušače isto :)

    avatar

    19.06.2010. (03:40)    -   -   -   -  

  • Drina

    Pa i to je obuhvaćeno mojim "podjelama" : ) Onaj tko puši, ne voli ni sam sebe, a kamo li druge,okolinu i domovinu, koju tako zagađuje, a budući je to izravno ugrožavanje, i vlastitog i tuđeg zdravlja, kosi se i s Božjom zapovijedi: "Ne ubij!", pa taj onda ne voli ni - Boga!

    Odoh na Ređenje u katedralu! Molimo za nove Svećenike, jer oni su cvijet i budućnost Hrvatske!

    avatar

    19.06.2010. (08:39)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Drino istina boli znam, ali ona dolazi u obliku groma, munje i plamtećeg grma od Onoga tko ju je napisao - i pred njom čak ni ti ne možeš oči zaklopiti, čak je ni ti ne možeš u galopu zaobići, eskivirati, zanemariti, preskočiti. Znam da ne znaš i ne osuđujem te zbog toga, trebaš se bolje informirati.
    Žao mi je što si čistu ljubav shvatila kao mržnju, time mi činiš nepravdu i sama počinjavaš grijeh za kojeg me optužuješ, no Domovinu Drino treba voljeti u cijeloj istini, ne zatvarajući oči pred činjenicama koje ti ne odgovaraju, a otvarajući ih samo pred onima koje ti idu niz dlaku.
    Znam da je tebi neshvatljiv paradoks kako netko uza sve ove mučne spoznaje o grijesima vlastite zemlje tu istu zemlju može voljeti toliko duboko, toliko žarko da je brani istinom, da čovjek i kada pati Njoj da se divi - ali samo istina oslobađa Drino, potpuna istina.
    Svojoj Domovini i tebi kao neodvojivom dijelu naše Domovine samo Ljubavi želim, Ljubavi i Blagoslova iznad svega, iako tu poruku preskakanjem informacija nisi shvatila. Čista i gorućeg srca iskličem kao nekoć i jedan veliki Čovjek - ne dopuštam da malog velikog hrvatskog čovjeka u njegovoj ljubavi prema hrvatskoj domovini itko natkrili.
    Ne gajim nikakve iluzije da bih mogla promijeniti tvoj način razmišljanja, no želim da se ovdje pod ovim postom u sveopćoj šutnji zbog tvoje evidentne isključivosti čuje i jedan drugi glas koji čini cjelovitiju i možda realniju sliku hrvatske stvarnosti od one koju ti nudiš. I trudit ću se da se čuje i dalje. Svi smo mi samo komadićak mozaika koji čini ovu našu Domovinu. A samo kompletna Istina može očistiti hrvatski zrak kojeg svi mi zajednički udišemo. Diši ga Drino punim plućima, nadam se otvorenijeg srca i uma nego što si pokazala do sada.
    Bez obzira kakva tvoja uvjerenja bila - sve najbolje na životnom i humanitarnom planu ti želim, u tome ćeš uvijek imati moju potporu i podršku. Samo tvoj uspjeh, moj uspjeh, svaki individualni uspjeh građana ove zemlje ujedinjen u zajednički uspjeh - može ovu zemlju učiniti potpuno uspješnom.
    Ovo je jezik ljubavi.

    avatar

    19.06.2010. (11:29)    -   -   -   -  

  • Drina

    A ja mislim da su najopasniji dvolični ljudi, ako ne i trolični - govore jedno, misle drugo, rade treće, a razbacuju se velikim riječima, koje na prvi pogled naivnom promatraču mogu zazvučati istinito...No, možda te lijepe riječi, i biblijski citati koje koristiš, ipak nekada i povuku i ponesu u pravom smjeru - iskrenog domoljublja, poštivanja temeljnih vrednota ljudske i kršćanske civilizacije, što ti od srca želim, a ne nasjedanja na medijsku promidžbu čiji si ti očito nekakav izvitopereni plod...A pravu Istinu u svakom trenutku i za svako vrijeme, uvijek možeš naći u Svetom Pismu, ako ga čitaš otvorena duha i srca...Tamo je Put, Istina i Život.

    avatar

    19.06.2010. (13:57)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Drino ja sam ti sestra sestro, sve dok ne prihvatiš da ti je sestra i ona drugačijeg mišljenja od tvoga - tvoje životno i kršćansko školovanje neće biti dovršeno. Ovo je pismo najsvetije, ova je ostavština od samoga neba.
    Izrečena istina u kojoj si se jednim dijelom prepoznala bolno te povrijedila i žao mi je od srca Drino, žao mi je jer patnju ne priželjkujem nikome, no počinjenjem novog opetovanog grijeha naspram mene - lakše ti neće biti, ja ti ne zamjeram, žarko ti želim da ćeš to sebi jednog dana moći oprostiti. No ušutkati istinu sigurno ne može nitko, koliko god to bolno tebi bilo čuti, a ja ću u istini koliko je to u mojoj moći - ustrajati. I zbog tebe i zbog sebe i zbog naše zajedničke ljubljene Domovine.
    Ponavljam, bez obzira kakva tvoja uvjerenja bila - sve najbolje na životnom i humanitarnom planu ti želim, u tome ćeš uvijek imati moju potporu i podršku. Samo tvoj uspjeh, moj uspjeh, svaki individualni uspjeh građana ove zemlje ujedinjen u zajednički uspjeh - može ovu zemlju učiniti potpuno uspješnom.
    Govorim ti jezikom ljubavi, Ljubav i Blagoslov ti želim, sestro.

    avatar

    19.06.2010. (16:04)    -   -   -   -  

  • Drina

    Mir s tobom! Bog te blagoslovio a Duh Sveti prosvijetlio...Što drugo reći.

    avatar

    19.06.2010. (21:11)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Hvala sestro moja, lijepe ti želje uzvraćam.

    avatar

    19.06.2010. (21:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...