Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Bookeraj

    moja generacija (rođeni '83-84') je puno pila i još puno pije, počinjalo se od 7. - 8. razreda i neki roditelji to ne samo da su znali već su i poticali. većina nas ipak nismo završili kao alkoholičari, ali moram priznati da neki jesu, neki su čak završili kao narkomani. a nekima se, kao meni, alkohol ogadio. izgleda da univerzalnog pravila kako zaštititi ljude od ovisnosti zapravo i nema.

    avatar

    15.06.2010. (08:58)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    naravno da klinci piju, pogotovo takvi skoro punoljetni. to nije bi napad na tebe kao roditeljicu. to što je zaradio da ga se zapiše, to je već druga priča kako i zašto

    avatar

    15.06.2010. (09:00)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ma nema tu ništa loše, dite se uči društvenoj interakciji, policija se uči komunikacijskim vještinama, ništa od toga nije bauk ako se kroz to nešto uči, sve je dobro što se dobro svrši.
    najgore je kad dođu donijeti crnu obavijest, u usporedbi s tim sve ovo drugo su zapravo pizdarije...

    avatar

    15.06.2010. (09:21)    -   -   -   -  

  • kolumna jedne superžene

    Evo ti moje iskustvo. Moj sin je u 7. osnovne dobio ukor kad je nakon škole, zajedno sa još nekoliko prijatelja iz razreda imao namjeru kupiti pivo u dućanu pa je na to slučajno naišla jedna profesorica. Ja sa bila pozvana u šlolu, bila sam ogorčena postupkom razrednika i ravnatelja. Sad je u 22. godini, nikad ne pije alkohol, stoga mislim da ne treba biti previše rigorozan sa zabranama. Sve ovisi o karakteru mladog čovjeka.

    avatar

    15.06.2010. (10:00)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ZAO

    ne znam, tek sam postao otac ...
    trebat će mi mudri savjeti u odgoju,
    siguran sam ....
    iako, mislim da sam na kraju ispao solidan čovjek,
    ne bih volio da mi dijete bude kao ja ...
    druga vremena su bila,
    napiti se v goricama i doći pješke doma na sve četiri,
    je ipak drugačije nego se to radi danas, vozačke dozvole se
    i auti se prerano dijele ....

    avatar

    15.06.2010. (12:53)    -   -   -   -  

  • katalona

    Nasljednik je skroz OK dečko, a priča oko alkohola je na kraju ispala vrlo funny :P pogotovo kad te vizualiziram kao razjarenu mamu u bijeloj, pogužvanoj majici/piđami. Hahaha, još si trebala nositi tvora u torbici....e to bi tek bila ludara!!!

    avatar

    15.06.2010. (13:35)    -   -   -   -  

  • Pegy Sue :)

    Joj, alkohol - nije baš da imam pravo pljuvati po nekim alkoholičarima kad i sama znam 'tu i tam' zaviriti u čašicu. Uglavnom se u sadašnjim godinama sve to svede na maksimalnu 1 litru crnog vina. No kad sam bila mlađa, uh.. Prepričavanje svih pijanstava i negodovština bi bilo uzaludno jer mi se ne da tipkati do 10 navečer ;)
    A što se tiće 'Nasljednika'.. Budi sretna kaj je takav, čim mu se sa 18, ponavljam sa OSAMNAEST godina gadi žestica.. To je dokaz njegove zrelost.
    Meni se zgadila sa 28 :P
    Bit će da si dobra mamica, za razliku od nekih koji dječicu od 13 godina puste do 6 ujutro vani.
    Ali.. Tako je to danas, što je jučer bilo nezamisivo - danas je s lakoćom ostvarivo.

    avatar

    15.06.2010. (16:01)    -   -   -   -  

  • alexxl

    E super ti blogić, ja ga volim čitati,
    ajd dođi na moj.
    Pusa i sve

    avatar

    15.06.2010. (19:04)    -   -   -   -  

  • alexxl

    E super ti blogić, ja ga volim čitati,
    ajd dođi na moj.
    Pusa i sve

    avatar

    15.06.2010. (19:05)    -   -   -   -  

  • alexxl

    E super ti blogić, ja ga volim čitati,
    ajd dođi na moj.
    Pusa i sve

    avatar

    15.06.2010. (19:05)    -   -   -   -  

  • alexxl

    E super ti blogić, ja ga volim čitati,
    ajd dođi na moj.
    Pusa i sve

    avatar

    15.06.2010. (19:05)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Gle, tri mene, o maspaterbolesnu.
    Sad tek pročitahhhh.
    Nemaš poima kaj si propustila.
    Alkohol je super, ne maltretiraj nasljednika.
    Jebeš svakog "muža" sa sela kaj se ni oblokal ko mali.
    Jipeeeeeeee

    avatar

    16.06.2010. (18:16)    -   -   -   -  

  • ferovac

    ja neznam zake bi bil problem s alkoholom.... prvi put sam se napil mozda u petom raz osnovne skole..... od kraja osnovne do kraja srednje sam takoreci svaki vikend pil i sad sam na FER-u i uopce sam izgubil volje za alkoholom za razliku od nekih koji su ga tek na norijadi otkrili...

    avatar

    16.06.2010. (20:09)    -   -   -   -  

  • PMP Reloaded

    Ja ću samo spomenuti jednu nelogičnost oko cigareta, iako se mladima prodaje i alkohol a da se ne pita za osobnu, jer "što mislite, kako bi oni onda zarađivali?"

    Po zakonu moramo oko škole osigurati mjesto za pušenje, na koje pod velikim odmorom idu učenici koji imaju tu potrebu. Po logici bi se trebalo možda raditi o četvrtini učenika (to je onako, samo primjer), što se odnosi na one koji su napunili 18 godina. No kad zvoni, tamo su SVI koji puše i tu mi nema logike: smijemo li mi, profesori, to mirno gledati, ili bismo one od 15-17 godina trebali potjerati natrag u školu? Jer, realno gledajući, oni krše zakon, zar ne? Ali to je postalo tako normalno da znamo da djeca puše i dolaze pijana na nastavu i nikom ništa.

    avatar

    17.06.2010. (00:54)    -   -   -   -  

  • NF

    @peempe: kod nas automatski ide ukor, ako profesor prijavi učenika, evo sad na kraju godine dobile četiri petnaestogodišnjakinje iz mog razreda.
    osobno mislim da zabrane ne ostvaruju ciljeve, jedino razgovori, kod nas se i nakon maturalca nasumce testira na drogu par učenike od većine onih čiji su roditelji dali pristanak, roditelji najboljih rijetko daju pristanak, jedan otac iz mog bivšeg razreda je komentirao, samo to bi mi trebalo da poremetim inače izuzetnu komunikaciju s kćerkom...

    avatar

    18.06.2010. (12:56)    -   -   -   -  

  • Izgubljena na Istoku ...

    Kada djeci nesto zestoko branis, normalno da ce iz inata htjeti zabranjeno voce jos vise.
    Tako da nema smisla braniti, treba se probati, vidjeti i odluciti za sebe.Kad se covijek prvi put napije do granice da povraca (ne daj boze otruje) i iduci dan iskusi takav glavoboljac odmah ce znati da to nije nesto sto je vrijedno ponavljanja. Doduse da bi znali svoju granicu to cemo iskustvo ponoviti par puta prije nego li skuzimo koliko cemo u buducnosti moci i htjeti popiti prije nego li napravimo budalu od sebe. Droga je druga prica jer ovisi o cemu se govori. Ako pricamo o heroinu, kokainu i drugim highly addictive supstancama mislim da ni u kojim uvijetima djeca ne bi smjela imati kontakt niti priliku probati doticne. I tu nastaje problem, jer danas (pootovo u Hrvatskoj) svako dijete ima priliku pred sobom probati. U ovom slucaju ih treba toliko upoznati sa realnoscu i posljedicama koje nastaju da znaju u sta ce se upustiti. Meni je pomoglo, jer iako sam imala priliku tisucu puta probati nisam, jer sam se na kvartu nagledala narkomana i znala sam di to vodi. Umjesto svih onih bullshit propagandnih letaka, treba ih uzet pod ruku i pokazati koliko ti droga moze unistiti zivot. Klincima nish ne bu znacile znanstveno-fantasticne price, tek kada vide na svoje oci uzas mogu u glavi donijeti rjesenje da ne zele imati posla s tim stvarima. Ovdje ne ubrajam marihuanu, jer nitko do sada nije umro ili si unistio zivot puseci, budimo realni, ona se cak nemre ni svrstati u rang alkohola.

    avatar

    19.06.2010. (03:41)    -   -   -   -  

  • oleandar

    ja sam pila mnogo alkohola u svojoj mladosti i nije to neshto chime se ponosim, ali izlazili smo s van s nekih 16 godina i opijali se cijelo to vrijeme do faksa pa i na faksu, a onda su doshle godine i opametish se i shvatish kakve si stvari chinio svom tijelu i koliko je to glupo bilo. I onda vishe nemash potrebe izach van i radit gluposti jer si proshao tu neku fazu koju si ochigledno morao proch. Tako da ako vam dijete i pije sad, ne znachi da che postat alkoholichar iliti narkoman il neshto slichno. A da mi je netko rekao da si nepovratno unishtavam stanice u mozgu ispijanjem alkohola i kolko to shteti mom organizmu kad sam bila 16 mislila da pricha gluposti i da me samo zheli zastrashit.No da.

    avatar

    21.06.2010. (20:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...