Komentari

bookeraj.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • NF

    ne pada mi na pamet tom autoru dati novu šansu

    avatar

    16.06.2010. (19:31)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Pročitala sam 129.90 i posudit ću još koju :-)).
    Ono što mi se sviđa jest brzina pisanja/čitanja. Cinizam, možda. Više mi se čini da pokazuje kako je tako svejedno koliko zarađuješ, koliko imaš, jer nam ionako imputiraju nove želje. Koliko je onih koji uživaju radeći ono za što su plaćeni :-)).

    avatar

    16.06.2010. (19:56)    -   -   -   -  

  • macka_u_martama

    Nakon Romantičnog egoista, nisam poželjela nastaviti skidanje mr. B-a. Ipak, ima jedna njegova priča u zbirci Kratkih priča suvremenih francuskih autora (koju preporučam, definitivno!) koja je i više nego dobra, pa se pitam bi li ipak trebao odbaciti romane i pisati pripovjetke, možda je bolji u toj formi..?

    avatar

    16.06.2010. (21:32)    -   -   -   -  

  • svinjce

    poslije 129.90 nemam volje više za njega...

    avatar

    16.06.2010. (22:11)    -   -   -   -  

  • Lund

    Ja pak mislim da je Beigbeder - izvrstan!
    On je zapravo prilično duboki filozof koji se maskirao u literata. Fabula nikad neće biti njegova jača strana, njega ona ni ne zanima. Ono što kod njega vrijedi su nabačaji; jedna, dvije rečenice svakih nekoliko strana prepune svevremenskog materijala.
    Interesantne su mi i nevolje kritičara koji nikako ne mogu pronaći način kako da ga pokopaju - jer što god da o njemu loše napišu, to nije ni mrvica onoga što on u svojoj autoironiji u svakom romanu napiše sam o sebi.

    avatar

    17.06.2010. (01:31)    -   -   -   -  

  • Piton007

    ništa posebno, nezanimljivo, tema glupa...
    pozdrav, do čitanja, kako bi se reklo ;)

    avatar

    17.06.2010. (04:43)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Pročitao sam sve njegovo kod nas objavljeno izuzev ''windows'', naprosto zato što se ne mogu suzdržati čim vidim njegovu knjigu u izlogu: halapljiv sam na Beigbedera. Na ništa drugo ne mogu misliti dok ne pročitam. Pritom kao ni ti nemam ništa sa životom jet-seta, stran mi je i odbojan i sve to. Ali upravo u tome i je stvar: kod Beigbedera je zapravo nebitno o čemu on piše. Tema je kod njega marginalan podatak, isto kao i - slažem se s Lundom 100% - fabula, ili kompozicija. Zapravo mi je još najbolji bio u Romantičnom egoistu - u dnevničkoj formi - samo nizanje nabacanih misli, kako već dolaze... jer u tome je on sjajan. U mikroformi. Beigbeder je mikrostilist bez premca. Njegov adut je jedna rečenica. Šarmantan, lapidaran, sentenciozan, ciničan i (auto)ironičan na pogođen način... Čovjek jednostavno zapisuje način na koji mu mozak radi, a puno govori da će se u tome onda još kako moći prepoznati i netko kao ja, i još puno takvih kao ja, koji inače nikakve veze nemaju sa samim kontekstom u kojem se radnja događa.

    avatar

    17.06.2010. (08:14)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    @pero u šaci - slažem se s tobom i Lundom da fabula nije u centru Beigbederove pažnje, a mislim da mi je kod "Romantičnog egoista" bilo najdraže ono što je u "Upomoć, molim oprost!" pomalo izostalo, a to je duhovitost, humor, (samo)ironija.
    Možda je stvar i u spolu, jer mi sad sviće da on govori i o suvremenom muškarcu koji je pomalo lišen svoje tradicionalne uloge gdje su ostale neke rudimentarne značajke, ali su se u cjelini našli na vjetrometini povijesnih promjena svoje spolne uloge. vjerujem da ako se ti prepoznaješ u tome, da se s time može poistovjetiti i izvjesna brojka drugih suvremenih muškaraca.

    avatar

    17.06.2010. (08:54)    -   -   -   -  

  • umjetnički restoran

    "Pročitao sam sve njegovo kod nas objavljeno izuzev ''windows'', naprosto zato što se ne mogu suzdržati čim vidim njegovu knjigu u izlogu: halapljiv sam na Beigbedera. Na ništa drugo ne mogu misliti dok ne pročitam."
    Ne mogu reći bolje od ovog, kod mene je upravo identično, s tim da sam pročitala i Windows on the world (jako dobro). Najnovije djelo "Francuski roman" kupila sam dva dana nakon izlaska i mogu samo reći - sjajan!

    avatar

    17.06.2010. (11:39)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    @ UR - ja ga upravo čitam (''francuski roman'')

    avatar

    17.06.2010. (12:28)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ŠTRACA

    @pero u šaci
    i @ LUnd
    su rekli što mislim o Beigbederu na bolji i ljepši način
    nego bih ja to uspio ...
    prosto slinim na njega, ok i na Houellebecqa ...
    vidio sam jučer u izlogu knjižare novi "FRancuski roman",
    to i "Romantični egoist" još je jedino preostalo nepročitano ...
    ČAk sam se potrudio nabaviti i pogledati film snimljen po 129,90,
    Zapravo se zove 99 francs, ubio sam se prevodeći, film je normalno na francuskom,
    a titlovi na njemačkom, gledao sam ga tri dana po 2 sata ...

    avatar

    17.06.2010. (12:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...