Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (110)

Marketing


  • anti velikosrbin

    Bravo cbk!!!

    Možda jedan od najboljih članaka koji si ikada napisao na ovom blogu, jer u svim dijelovima i presijecima kako hrvatskog, tako i svjetskog društvenog stanja, daje potpunu sliku situacije u kojoj se nalazimo, pa čak nudi i mogući budući razvoj događaja koji bi tom logikom trebao uslijediti.

    Treba se spremiti na najgore, jer ono je vrlo blizu.

    Recimo NE velikoj srbiji!!!

    avatar

    09.06.2010. (16:59)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Slažem se s @ Antivelikosrbinom u ocjeni posta - zaista izvanredno studiozno i povezano. Zato odmah pitam za dozvolu objave na blogu Nova Politika ? Za neko vrijeme, kada se iscrpi tamošnja tema, i kada se smiri diskusija ovdje ?

    Uvijek sam se pitala, zašto taj slogan - recimo NE Velikoj Srbiji, jer meni je uvijek bliskije bilo ono NE Europskoj Uniji ... Zahvaljujući postu blogera @ semper contra " Gospodo lideri ... " i ovom postu ( radi se o vlasnicima dva potpuno neovisna uma i čak prividno različitih političkih uvjerenja, koji dolaze do istog zaključka, kao Newton i Leibnitz ... nešto je u zraku, definitivno :-) ) napokon sam shvatila poveznicu, jer - priznajem, rijetko pratim standardne medije, muka mi je od njih.

    Usput, jeste li znali : "Volim Hrvatsku, ne u EU!"

    avatar

    09.06.2010. (19:01)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @anti velikosrbin

    Hvala na ocjeni komentara, počašćen sam da od ozbiljnog čovjeka koji analizira vrijeme u kojemu živi dobijem u biti takav jedan kompliment! Nažalost, situacija je takva da nema vremena za međusobne pohvale jer je vrag odnio šalu!!

    @catwoman

    Nema nikakve prepreke da ovaj post objavite kod sebe na blogu ili bilo gdje drugdje, i da navedete izvor, dakle, mene, a čak bih rekao i kad ne biste naveli izvor ne bih imao ništa protiv jer nije bitno ime niti je mjesta za taštinu nego da se ljude probudi iz dubokog sna u koje su ih bacili mas-mediji koji su u posljednjih 10 i više godina potpuno destruirali društvo u Republici Hrvatskoj, učinili sve što je nemoralno moralnim i obratno, i umrtvili društvo da ne reagira na bitne i opasne pojave nego da se bavi gaćicama ove ili one pjevačice, ispadima ovog ili onog medijskog kretena itd.

    Sad ću Vam objasniti zašto je važno što se komentator anti velikosrbin tako zove i zašto je važna antivelikosrpska politika za svakog Hrvata:

    Republika Hrvatska će kroz niz manipulacija i ucjena biti naprosto na kraju ugurana u Europsku uniju jer to je interes Bruxellesa i onih političkih snaga koje vuku konce dok je Bruxelles samo smokvin list.

    Kako ne bi ispalo da se stvara nekakva balkanska federacija na Balkanu, Republika Hrvatska će uči nešto prije Srbije u EU, međutim, plan koji je stvoren još prije 15 i više godina predviđa stvaranje državne unije ili savez suverenih država koji se u Bruxellesu zove "Zapadni Balkan". Svi originalni obrasci Europske komisije od visokog komesara za proširenje EU nosi u nadnaslovu naziv "Zapadni Balkan", i tek nakon toga se u obrascu nabrajaju zemlje kandidatkinje, a to su danas Hrvatska, Makedonija i Turska, a uskoro će biti i Srbija i BiH (Kosovo će biti izigrano u cijelosti i poli-komesarskim načinom kao protektorat priključeno Europskoj uniji jednog dana ali pod srpskim uvjetima!!)

    Taj plan o stvaranju Zapadnog Balkana kao neke vrste nove Jugoslavije koju u londonskom političkom okruženju zovu "jugo-sferom", predstavio je Carl Bildt (švedski ministar vanjskih poslova koji je slučajno oženio jednu Srpkinju) prije 11 godina u jednom švedskom listu, a to je i diplomat Europske unije koji je 1995. za vrijeme Oluje zahtijevao ekonomske sankcije za RH koje je Bruxelles tada odmah proglasio.

    Po tom planu se stvara jugo-sfera, i to preko bivše CEFT-e i bilateralnim ugovorima izumeđu bivših jugoslavenskih republika, danas nezavisnih država, dakle, stvara se političko-gospodarski Zapadni Balkan kao savez suverenih država i taj savez zvan Zapadni Balkan će u EU jednog dana (za 10 godina na primjer) imati jedan (glas) u odnosu na sve druge zemlje-članice EU, i Hrvati će se onda morati sa Srbima dogovorit kakvog karaktera će taj glas biti u Europskoj komisiji (vladi EU), a možemo si misliti kakvog bi bio.
    U biti, to je zločinački projekt da žrtve velikosrpske agresije moraju živjeti zajedno s agresorom, a BiH je probni projekat kako to funkcionira, i preko BiH će bjelovsjetski kriminalci ujediniti Hrvatsku sa Srbijom u jednu državu u kojoj će formalno ostati imena Hrvatske i Srbije, a u biti će to biti srpsko-hrvatska država zvana Zapadni Balkan, i Srbi će voditi glavnu riječ u toj državnoj zajednici jer tako želi engleski odnosno britanski establishment, a hoće li baš tako biti vidjet ćemo, jer tu još riječ imaju Nijemci i Amerikanci kao i Rusi, ali domaće marionete na vlasti, domaći izdajnici upravo u Hrvatskom saboru ovih dana i tjedana mijenjaju hrvatski Ustav i ukidaju ustavni članak koji brani Republici Hrvatskoj da se učlani u bilo kakvu balkansku ili jugoslavensku političku asocijaciju. Postavlja se, dakle, pitanje, ako predstavninci vlasti ne misle učlaniti Hrvatsku u novu zajednicu sa Srbijom, zašto onda mijenjaju taj ustavni članak koji to brani?? Dakle, ne radi se o dobronamjernim namjerama, i te zle namjere neće donijeti dobro niti Srbima niti Hrvatima, to odgovorno tvrdim na osnovi znanja iz povijesne znanosti i o politici!

    avatar

    09.06.2010. (20:13)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Cilj ovih umjetnih kriza u Europi je uništiti srednji sloj koji je tu najjači u svijetu i stvoriti potrošaće, radnike koji će raditi za golu egzistenciju, neće moći školovati svoje potomstvo na fakultetima koji se ubrzano elitiziraju privatizacijama da siromašniji ne mogu slati svoje potomke na školovanje.
    To je sve u svrhu da se Europa izjednači sa SADom, ekonomski, edukacijski, namjere NWO ekipe postaju sve više jasnije.
    Pozdrav!

    avatar

    10.06.2010. (09:28)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ CBK ... hvala Vam za ovako opsežno i detaljno objašnjenje. Da li bih i njega mogla nekako uklopiti u Vaš post, kao dodatak ? Zvuči zastrašujuće, ali važno je dati ljudima na uvid, jer malo nas je toliko obrazovano i upućeno u područje povijesti i politike, a predviđanja su krajnje logična.

    Ako se scenarij razotkrije ljudima i oni to prepoznaju u svojim viđenjima, tj. počnu uvrštavati i povezivati tu informaciju zajedno s ostalima o tome što se događa, onda niti taj scenarij više neće biti primjenjiv, ukoliko se suprotstavimo.

    avatar

    10.06.2010. (17:15)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @catwoman

    Naravno da smijete, nije u pitanju, možete slobodno uklopit.
    Samo da nadopunim komentar, jučer je konkretno Milorad Pupovac kao prvi predložio u Hrvatskom saboru ukidanje ustavnog članka koji zabranjuje balkanske ili jugoslavenske asocijacije, i ujedno da se zabrani veličanje NDH, i još je postavio pitanje, da zar je naša povijest na Balkanu bila baš najlošija?? Čija povijest, Hrvata ili Srba jer ova dva naroda nemaju jednu zajedničku povijest, s tim da povijest pravoslavaca u Hrvatskoj nema veze sa poviješću Srba u Srbiji, ali kome to objašnjavat - "vlaškim janjičarima" koji misle da su veći Srbi od Srba?

    Naravno, totalitarne Jugoslavije se nije sjetio da bi trebalo zabraniti njeno veličanje, ali teško je biti nepristran kad je u pitanju ljubav prema velikoj Srbiji zvana Jugoslavija, njemu kao Srbinu spiritus movens njegova života (ne znam što bi taj čovjek radio kad ne bi Hrvati postojali - bi li njegov život imao smisla?)

    Pupovcu jedan blogerski odgovor: druže moj, najgoru povijest su Hrvati imali u Jugoslaviji zajedno sa Balkancima zvanom našom "braćom", i da nije bilo cindravih licemjernih siledžija poput tebe, agonija ne bi tako dugo trajala kao što je trajala u toj posranoj, licemjernoj, narcisoidnoj jebenoj Jugoslaviji!

    avatar

    10.06.2010. (21:22)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Doista, da nije takvih ljigavaca - bilo bi puno lakše. Samo, postoje i oni za nijansu manje ljigavi, ali ipak dovoljno da time održavaju takav sustav ... To su oni koji ga toleriraju. A takvih je jako, jako puno. Ili su glupi i zaboravni, ili u tome vide neki svoj osobni interes.

    A da je Pupovac stvarno rijetko specifičan karakter, gdje je ta ljigavost dovedena do perfekcije - definitivno. Vrhunski primjerak u tom fahu. Zato je meni muka od standardnih medija i informacije radije skupljam ovako u blogosferi. Tu nema Pupovaca, tj. ne idem takvima na blogove ... a kad takve vidim na TV, kasno je onda gasiti ton ili i sliku. Smuči mi se život na solidno dugo vrijeme.

    avatar

    10.06.2010. (23:00)    -   -   -   -  

  • Russel Crowe

    Histeričan post po običaju, ali jedan od najiracionalnijih do sad.

    Bi li tvoj promašeni život i blog imao nekog smisla kada ne bi postojali Srbi?
    Mene bi bilo sram vrijeđati ono malo preostalih Srba nazivajući ih vlaškim janjičarima.
    Sramota je za pripadnika većinskog naroda bojati se i kakati u gaćice zbog jednog finog i dobrohotnog intelektualca Pupovca i njegove istrijebljene nac. manjine od mizernih 4ÝquestionDD
    Postavlja se pitanje u tvom slučaju dokle se tako nisko spuštati zaslijepljen mržnjom?
    To što te nekoliko slijedbenika obasipa hvalospjevima ne znači da si u pravu. Koristiš neka skromna znanja o psihologiji, pa udaranjem na nacionalističke niske strasti ostvaruješ podršku za sebe i svoje mutne profašističke stavove, naravno zamotane u kvazi demokratsku i antikomunističku oblandu. :)

    Zapravo ja se slažem sa Pupovčevim razmišljanjima i kritikom genocidne monstrum tvorevini NDH i pojedinih šizofrenično izolacionističkih ustavnih odredaba. Demokratičnost jednog društva se ogleda baš prema pravima koje će imati manjine, jer su sva prava ionako zagarantirana većini po samoj definiciji demokracije. ;)

    Nadam se da ćeš naučiti nešto iz ovog mog komentara i postati bar malo prosvijetljeniji i bolji čovjek, iako nisi zaslužio ni jedan minut mog dragocijenog vremena.

    Pozdrav uskogrudna šovinistička sitna dušo.

    avatar

    10.06.2010. (23:27)    -   -   -   -  

  • Russel Crowe

    Ispravka ...mizernih 4 posto.

    avatar

    10.06.2010. (23:31)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Russel Crow

    Ajme, jesi ispao pametan - moj život ima i sad smisla, a bez velikosrpskih seratora bi život bio sigurniji - to je poanta - pametnjakoviću jedan!

    Mene nije sram reći za jednog drskog tipa kakav je Pupovac Milorad da je drzak i bezobrazan, a to da su Srbi u Hrvatskoj vlaškog porijekla je povijesna činjenica, kao što je povijesna činjenica da ta vlaška manjina nije istrijebljena, kako krivo i drsko navodiš, nego je postala žrtvom Miloševićeve velikosrpske politike koja je htjela istrijebit Hrvate, a kao što vidimo po ponašanju Pupovca, i 4% je očito previše kad još uvijek sanja veliku Srbiju na račun hrvatskih teritorija. Da Franjo Tuđman nije bio takav pijetao koji se okreće na vjetru pa je abolirao sve pobunjene Srbe radi posrane međunarodne zajednice, onda bi pobunjenici završili kao Englezi u Sjedinjenim Američkim Državama - dobili bi nogu u "dupe" (to je srpski izraz za zadnjicu) pa su morali bježat i pobjeć u Kanadu nakon završetka Američke revolucije i rata za nezavisnost od 1776. godine - tako se postupa sa pobunjenicima, a ne ovako kao u Hrvatskoj gdje imaju tretman kao u hotelu de lux kategorije.

    Izolacionističke ustavne odredbe, hahaha, jesi šaljivdžija, fakat. Nije problem zemlju otvorit prema normalnim društvima ali to velikosrpsko četničko-komunističko društvo je zaista sranje i potpuno kontraproduktivno za bilo kakvo dobrosusjedstvo. Nažalost, kažnjeni smo što imamo takve "komšije". Još Srbi u Hrvatskoj, ovih 4% dobro prolaze s obzirom kako Hrvati prolaze u Srbiji i u posranoj genocidnoj tzv. "Republici Srpskoj".

    Nemoj više trošit svoje dragocijeno vrijeme na mene, poštedi ove dobre čitatelje svojih narcisoidnih ispada, šovinističko sitna dušo jedna! Naime, koliko vidimo, od valjda preko 10 nacionalnih manjina u Hrvatskoj jedino srpska stalno sere nešto. Zar to nije čudno?? Zašto se ne bune Česi, Židovi, Austrijanci, Bošnjaci i drugi, samo Srbi?? I usput rečeno, cijeli komentar ti je iracionalan, ponašaš se kao komunisti i fašisti - agitacijskom propagandom, dakle, lažima i izigravanjem žrtve i povrijeđenog ega želiš skrenut pozornost na sebe.

    avatar

    11.06.2010. (00:53)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    ... i još nešto, šminkeru, da ne bi ispalo da sam tako tvrd prema tebi, za utjehu mogu reći da je nedavno konalno obnovljena Hrvatska pravoslavna crkva tako da će posrbljeni pravoslavni Vlasi u Hrvatskoj konačno doći na svoje i moći slušati riječ Božju na liturgiji svetog praslavlja bez velikosrpskih sranja. Eto kako su Hrvati velikodušni prema svojim pravolavcima!! A ni Hrvati muslimanske vjere ne mogu se požalit, imaju 4 džamije u Hrvatskoj, od toga jednu u njihovom glavnom gradu Zagrebu, a bit će i druga, sa 4 minareta na bivšem Trgu žrtava fašizma.

    avatar

    11.06.2010. (01:03)    -   -   -   -  

  • Russel Crow

    Manjine koje si nabrojao nemaju razloga kritizirati sramno veličanje monstrum tvorevine NDH zato što nad njima nije načinjen genocid. Razlog ima srpska manjina i židovska, ali Židovi su potpuno istrijebljeni pa je njihov glas zauvjek zamukao u Hrvatskoj. Prema tome ništa sporno u pupovčevoj kritici. Očito si se najeo bunika kad mi spominješ ono čudovište od hrvatske pravoslavne sekte. Uozbilji se malo nisi na pijacu. :)

    Drago mi je da kojim slučajem ti nisi na vlasti zato što bi pojedinci očito morali nositi plave trake oko nadlaktice na putu do najbliže spalionice. ;)

    Srpske zemlje i srpsko društvo jesu četničko komunistički, ali i hrvatska zemlja i društvo je ustaško komunistička i to je nažalost tako kod poludivljih balkanskih plemena. Čudim se samo zašto obrušavanje na zaista umjerenog Pupovca koji je ljevičar i zastupa jednakost i pravednost za sve. Dakle nije hrvatofob, velikosrbin, ratni zločinac, četnik ni monarhist. Njegov jedini grijeh je očito što radi dobro svoj posao. Njegov posao jest zastupanje interesa i stavova srpske nac. manjine. Postoji li jedan srpski lider koji za tebe nebi bio velikosrbin, četnik, ubojica, ljigavac itd... Sveti Savo je kažeš propovjedao velikosrpska sranja, srpski kraljevi i carevi su sigurno za tebe bili hegemonisti, Draža fašist, Rašković psihopat, za bratiju Milošević, Karadžić, Babić da ne govorimo, Đinđić je vjerovatno bio ok, ali je mrtav, najbolji Srbin je mrtav Srbin, zar ne? :) Onda imamo Dodika i Tadića okorjelog i prikrivenog četnika, pa mi reci pošto ti ni umjereni intelektualac Pupovac očito ne valja ima li jedan jedini predstavnik i lider Srba ikada da je bio ok?

    Laku noć želim i sanjaj skori veličanstveni ulazak u svetu EU.

    avatar

    11.06.2010. (01:54)    -   -   -   -  

  • Fiuman

    @Russel Crow

    Nešto o Pupovčevoj "umjerenosti"

    U gradu Rijeci na Gornjoj Vežici živi žena čije je obitelji taj velikosrpski četnik često bio gost na po mjesec dana, pa čak i više, za vrijeme njegove Srboslavije.
    Nikada joj se nije zahvalio za gostoprimstvo, ljubaznost i obilatu pomoć koju mu je pružila kada mu je bilo najpotrebnije, već naprotiv ima osnovane sumnje da stoji iza nekih velikosrpskih ratnih operacija za vrijeme velikosrpske agresije izvršene na Republiku Hrvatsku početkom devedesetih pri čemu su joj mučki ubijeni gotovo svi mlađi pripadnici njene obitelji. zato, kada ga vidi na TV, stalno viče: "Dajte mi mitraljez!" Mislim da ima debelog razloga za te svoje postupke.

    A sada prošeći i soatvi se te svoje velikosrpske propagande po internetu, jer će ionako kao i uvijek loše završiti po ideju Velike Srbije, a najveće žrtve biti će baš Srbi sami.

    avatar

    11.06.2010. (10:28)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Russel Crow

    Srbi iz Hrvatske nisu tema ovog posta, a tvoja dva komentara obiluju neistinama i izvrtanjem stvarnosti jer ponavljaš laži velikosrpske i bivše jugoslavenske partizanske komunističke propagande!

    MIlorad Pupovac kao prvo nije vođa srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, on je samo jedan od predstavnika jer Srpska demokratska samostalna stranka ne predstavlja sve Srbe u Hrvatskoj niti ima monopol, niti po hrvatskom Ustavu niti po zakonu.

    Milorad Pupovac je za vrijeme velikosrpske agresije lagao da se u Hrvatskoj "prekrštavaju srpska djeca kao u NDH", što je kao prvo notorna neistina, a ni u NDH nisu "prekrštavana" ni srpska djeca niti itko od Srba (posrbljenih Vlaha) jer "prekrštavanje" ne potoji ni kao pojam niti kao teološka praska u Svetoj Katoličkoj Crkvi jer kršćanin može u svom životu biti kršten samo jednom, i to je konsenzus koji postoji među svim kršćanskim crkvama na svijetu, ali to borbeni ateist i titoist Milorad Pupovac ne zna, makar bi kao profesor trebao znati, dakle na osnovi svog obrazovanja bi trebao znati ali namjerno izmišlja. Nadalje, neistinito je što si u komentaru lagao da su Srbi u NDH doživjeli genocid, naprotiv, genocid su doživjeli, nažalost, hrvatski i bosanskohercegovački Židovi od strane ustaškog režima po diktatu njemačkih nacista, i bosanski muslimani od strane srpskih četnika, kao i Hrvati od strane partizanskog režima jugo-komunističke partije zločinca Tita. Također manipulaciju predstavlja tvoja sugestija o "spalionici" kojom očito aludiraš da je u NDH bilo plinskih komora i krematorija u kojima su ubijani Srbi što je notorna povijesna neistina, ali su zato komunisti u Slovenskoj Bistrici spalili 1945. godine 4000 leševa od ubijenih hrvatskih ratnih zarobljenika i zarobljenih hrvatskih civila. Ako su Židovi bili obilježeni u NDH nije srpski pobunjenički i okupacijski režim morao radit iste gluposti i zločine pa ić obilježavati Hrvate u Berku posebnom trakom na ruci, a koje su pronađene prilikom ekshumacija zajedno s ubijenim hrvatskim civilima, što je dokumentirano i o čemu je obaviješten i haaški sud ICTY.
    Jučer je nekoliko bivših srpskih pobunjenika i okupatora osuđeno na haaškom sudu ICTY za genocid u Bosni i Hercegovini od 1992. 1995. godine, tako da kad govorimo o genocidu nemojmo se s tim pojmom razbacivati nego ga postavimo na mjesto u povijesti i uz one zločince i počinitelji kojima taj pojam pristaje, a to je da je genocid vezan uz velikosrpski i komunistički režim od 1990 . - 1995. - 1999. godine.
    Hrvatsko društvo ustaško nije, ali je komunističko, dok je srpsko društvo i komunističko i četničko odnosno šovinističko, a Hrvati su u Srbiji postali žrtve etničkog čišćenja bez da je uopće bilo rata na tlu Srbije dok Srbi u Hrvatskoj nisu s hrvatske strane etnički očišćeni ali Hrvati jesu od strane srpskog pobunjeničkog i okupacijskog režima etnički očišćeni u tzv. UNPA-Zonama, dakle, čak i pod tzv. zaštitom UN su Hrvati u svojoj zemlji etnički bili očišćeni, i rat se nije vodio na tlu Srbije nego Hrvatske i BiH i povrh svega toga niej Hrvatska bila agresor na Srbiju nego je Srbija zajedno sa Crnom Gorom bila agresor na Hrvatsku i BiH.

    Nisam rekao da je sveti Sava propovijedao velikosrpska sranja nego da to propovijeda Srpska pravoslavna crkva od danas (dakle, unazad 150 godina) i da SPC nije mjesto u hrvatskoj državi jer to je nacionalna Crkva srpskog naroda u matičnoj Srbiji, tako da hrvatski pravoslavci imaju pravo na Hrvatsku pravoslavnu crkvu.

    Naravno da postoje staloženi, normalni srpski intelektualci iz redova srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, na pr. profesor Drago Roksandić sa Filozofskog fakulteta, ili gospođa Olga Carević, Srpkinja iz Hrvatske koja je uvijek imala poštene stavove i uvijek je osuđivala velikosrpsku agresiju, a da ne govorim o Srbima u redovima Hrvatske vojske za vrijeme velikosrpske agresije, čak je bilo i srpskih dragovoljaca u obrani Hrvatske..
    Dakle, nije najbolji onaj Srbin koji je mrtav nego onaj koji je razuman.

    Srećom, glas hrvatskih Židova nije zauvijek zamukao u Hrvatskoj kako lažno tvrdiš jer postoji Židovska općina Zagreb i druge židovske općine u Hrvatskoj koje su dobrodošle i koje artikuliraju potrebe i želje svoje zajednice.

    avatar

    11.06.2010. (11:19)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    ... a Milorad Pupovac nije nikakav umjereni srpski političar nego je politički ekstremist, a to se vidi i na primjeru da se zalaže za obnovu jugo-komunističkog spomenika u Srbu koji veliča velikosrpske zločine nad hrvatskim civilima u NDH koji su pali žrtvom velikosrpske pobune od 17. 7. 1941. koju su organizirali talijanski fašisti i okupatora, a vodili srpski četnici (4.500 četnika i 30 srpskih komunista).

    avatar

    11.06.2010. (11:40)    -   -   -   -  

  • promatrač

    "Drago mi je da kojim slučajem ti nisi na vlasti zato što bi pojedinci očito morali nositi plave trake oko nadlaktice na putu do najbliže spalionice."

    to je rečenica od @Russel Crowa koju treba pažljivo pročitati. ne aludira on na ndh, već govori jasno i glasno da se treba bojati ljudi poput vas. to nažalost tako ispada svakome tko pročita vaše postove a ne slaže se s vašim stajalištima koja su često ekstremna, šovinistička i puna mržnje prema srbima, titoistima, komunistoma, partizanima....
    ideologije su nepomirljive, ali baš biti tako ekstreman nije dobro i svakom pametnom bi to trebalo biti stvar povjesti.
    ja znam da ste bezopasni i da će sve ostati na ovom pisanju i da stvari koje vi zagovarate su stvar prošlosti i da se neće ponoviti, isto kao što se neće vratiti političari istoga ili sličnoga uvjerenja vašima koja će uostalom postati (već dobrano jesu) stvar prošlosti.

    iluzorno je očekivati ili spominjati da će doći do promjene titova trga. to znaju svi pa čak i vi. dobro je da tako ostane i bolje da se s time pomirite jer prosipanje žuči vam neće pomoći i samo će vam ugroziti zdravlje. morate prihvatiti činjenicu da za veliku većinu ljudi tito nije bio zločinac, da im je činio dobro i ne žele se odreći svoje povjesti ma kako to sada izgledalo. na kraju priznao ga je i cijenio cijeli svijet.

    kako stvari sada stoje doći će opet do nekakvog ujedinjenja, dali će to biti jugoslavija, balkanski savez, europa, kao da je to važno. bitno je da hrvatska neće ostati kao sada. dakle, zalaganja za bilo što drugo su gubljenje vremena i živaca.

    Milorad Pupovac profesor lingvistike, doktor filologije, umjeren, razuman, civiliziran, uvijek spreman na razgovor, lukav, uporan, neumoran.......... to su činjenice od kojih se ne može pobjeći te isto tako trsi se i brine oko srpske manjine. znamo svi da manje više uvijek dođe do svog zacrtanog cilja. kamo sreće da su svi političari kao on bilo bi svima bolje.

    avatar

    11.06.2010. (12:48)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Eto, @ CBK ... rekoh ti ja ... ;-)))

    @ promatrač ... Da, M. Pupovac definitivno djeluje kao da nije s ovog balkanskog prostora, on me stilom tako podsjeća na britanskog političara.

    avatar

    11.06.2010. (13:06)    -   -   -   -  

  • Russel Crow

    Fiuman usrao si sad i šefa i stanicu.
    Cbk laku noć. :)

    avatar

    11.06.2010. (13:37)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @promatrač

    Kako si silan, simpatičan čak sa svojim komentarom, pomalo djetinjast, ali u biti perfidno zločesto nastupaš!

    Kad bi bila istina da većina ljudi na ovim prostorima podržava povijesni "lik i djelo" zločinca Tita čiji su zločini dokazani i potvrđeni od povijesne znanosti onda ne bi bilo pomoći ni spasa za njih, ali srećom većini se gadi Tito, znajući u međuvremenu tko je on bio, a starije generacije su čak jako ljute na njega jer posljednjih godina, kako se skidala krinka s tog prevaranta ("hohštaplera), uviđaju kako ih je vodio za nos i držao u zabludi, naime, ljudi ne vole lažljivce, preziru ih :)

    Izokrećeš sve, lukav si, ali to ne znači da si pametan, tako je i Milorad Pupovac lukav (to si točno o njemu napisao u komentaru i hvala ti na tvojem iskrenom mišljenju:) ali nije pametan, i uz to je zločest jer samo zločesti čovjek predlaže obnovu jugo-komunističkog spomenika u Srbu u čast i slavu nad pokoljima nad hrvatskim civilima u NDH povodom velikosrpskog ustanka od 27. srpnja koji su organizirali talijanski fašisti i okupatori, a poveli srpski četnici i šačica srpskih komunista na čelu za sločincem Đokom Jovanićem (kasnijim Titovim generalom) i Gojkom Polovinom - političkim ekstremistima!
    Milorad Pupovac, umjesto da bude zahvalan hrvatskom društvu što smije biti profesor na Sveučilištu u Zagrebu, zlouporabljuje svoj položaj i ovlasti (to je čak kazneno djelo po KZ RH) i provocira hrvatsko društvo jer njemu demokracija i pravni poredak ne odgovaraju pošto se u takvom poretku ne smije nekažnjeno lagati, a on laže kad je u pitanju povijest, i iznosi politički ekstremistične zahtjeve jer je umišljen i misli da ima podršku međunarodne zajednice ali to mu je varljiva podrška, važnije bi mu trebalo misliti ima li za svoje beozbrazluke podršku Hrvata jer živi u Hrvatskoj u kojoj kao Srbin ima više prava od prosječnog Hrvata, i uživa privilegije u odnosu na većinu u ovom društvu, čak i u odnosu na mnoge Srbe u Hrvatskoj!! To nemoj zaboraviti, druškane moj!!!

    "Plave trake i splaionice" to je samo dokaz tvoje velike zločestoće, kao i onog drugog tipa koji je ovdje komentirao i to spominjao, a jedina je istina da su Hrvati za vrijeme velikosrpske okupacije morali u Berku i drugim mjestima nositi bijele trake oko ruke, s kojima su zatim i likvidirani, dakle, hrvatski civili, obilježeni od srpskog okupatora, likvidirani su sa bijelim trakama oko ruke od strane srpskih nacista i komunističke prosrpske JNA! To je dakle povijesna činjenica koju ne možeš pobiti, a to što meni zločesto pokušavaš imputirati da bi ja stavljao Srbima plave trake i obilježavao ih to je kleveta za koju si zaslužio sudsku tužbu, ili šamar, ili jedno i drugo!

    Pored toga, idijote jedan, samo je jedna trećina srpske nacionalne manjine sudjelovala u velikosrpskoj pobuni 1990. godine, koja je bila dirigirana i organizriana iz Beograda, i to od srpskih komunista, na ideološkoj podlozi velikosprskog Memoranduma, i agresivnoj i ratnohuškačkoj politici Slobodana Miloševića, dok su dvije trećine srpske nacionalne manjine ostale za cijelo vrijeme velikosrpske pobune i okuapcije lojalne Republici Hrvatskoj jer je to njihova domovina i njihova hrvatska država, i nemam ništa protiv ako u Srbiji gledaju svoju matičnu zemlju ako ih za nju veže tradicija itd. I poštujem svakog Srbina koji nije politički ekstremist, ali tebe ne poštujem, iako nisi Srbin, ali si politički ekstremist i takve poput tebe bi trebalo pod hitno lustrirati po lustracijskom zakonu jer si opasan po društvo, i mjesto ti nije na javnome mjestu nego kod kuće gdje se možeš derati u 4 zida koliko hoćeš :)) I to će u buduće tako i biti - vjeruj mi, znam što govorim. Vrijeme čini svoje, i sve će doći na svoje mjesto u vezi titoističkog i četničkog ektremizma koji su doživjeli povijesne poraze (obrati pažnju na plural odnosno množinu u imenici "poraz") i koji će se kao takovi raspasti jer ne postoji više baza za njihovo djelovanje, i čak ni inozemne podrške, tipa britanske politike, ne mogu ni komuniste ni četništvo više održavati dugo na umjetnom disanju jer su i komunisti i četnici izgubili previše snage i nisu više sposobni obnoviti svoju energiju za destruktivno djelovanje, a ako bi na umjetan način ipak uspjeli se oporaviti i oživjeti tako da postanu ugrožavajuće opasni, onda ti je tu NATO, dečec moj, pa će takvi dobiti bombe po glavi stanovnika kao i 1999. godine, a tada ni Englezi, kao izraziti i dokazani saveznici velikosrpske politike, nisu mogli spriječiti NATO-udar na Srbiju i na pobunjene Srbe u Bosni! Pa ako netko hoće ponovo bombe po glavi, samo naprijed komunisti i četnici!

    Unatoč pokušajima neće doći do "ujedinjenja", a upravo je Vladimir Šeks odbacio Pupovčev prijedlog koji je ostao potpuno usamljen u Hrvatskom saboru, tako da su ostali kao posrani i on i Pusić (mislim na bivšeg oficira JNA koji vodi grupicu za "zaštitu" za ljudska prava), dakle, neće se brisati ustavni članak koji zabranjuje "ujedinjenje" - ne znam zašto nisi odmah rekao u vezi tvog...

    avatar

    11.06.2010. (14:06)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    .. ne znam, dakle, zašto odmah nisi u vezi tvoje želje za "ujedinjenjem" spomenuo da bi to za Hrvate bilo solobođenje od "bratske" Srbije??

    Hrvatska ne smije ostati kao što je do sada, onda mora u punom smislu te riječi postati hrvatska nacionalna država sa svojim političkom nacijom, mora se uspostaviti demokracija, koja nema alternative, kao i funkcionirajući pravni poredak koji nema alternative, i politički ekstremisti poput titoista i četnika moraju biti zakonom lustrirani! (Ustaša tako i tako nema, tako da ne spominjem nekog tko danas i ne postoji, a jedini "ustaše" koji postoje danas u Hrvatskoj su oni neki pojedinci koji su bili doušnici bivše jugoslavenske komunističke tajen službe i struktura CRO-Udbe u hrvatskim tajnim službama od 1990. naovamo.)

    @catwoman

    I mene MIlorad podsjeća na nekog britanskog političara - War Lorda ;)

    avatar

    11.06.2010. (14:10)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Russel Crow, promatrač

    Obrisat ću i svaki daljnje vaše kukavičke komentare budete li i dalje lagali i izvrtali činjenice i smisao moga posta i komentara!

    Jedno je imati mišljenje, drugo je vrijeđati i lagati kao što vas dvojica činite. Opametite se i razbijte okove zabluda kojiam ste okovani. Čitajte moje postove i postove drugih razumnih ljudi i nešto pametno naučite iz toga, ne trabte se domah blamirati svojim komentarima ;)

    avatar

    11.06.2010. (15:19)    -   -   -   -  

  • Vlaški janjičar

    Bravo CBK, u pravu si. Samo cenzura i brisanje komentara dok ne razbijemo okove i zablude kojima smo okovani.

    avatar

    11.06.2010. (15:34)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Vlaški janjičar

    Vlaški janjičari se prvo moraju načit kulturi ponašanja i komunikacije, da bi mogli sudjelovati u svakodnevnom životu civilizirana društva, a kome se ne sviđa u Hrvatskoj ima na raspolaganju dovoljno balkanskih planina da svoje frustracije može liječit uz čuvanje ovaca, nije ni nomadski život loš u odnosu prema mangupskom životu, a i friški zrak je zdrav;)

    avatar

    11.06.2010. (15:50)    -   -   -   -  

  • Vlaški janjičar

    Moja Malena i Rumena su namirene od jutros. ;) Tebi preporučujem isto. Snižava tlak i smanjuje nervozu i frustracije, prosto blistaš poslije druženja sa ovcama. :)

    avatar

    11.06.2010. (15:54)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Vlaški janjičar

    Eto, tko bi rekao, moj savjet funkcionira;)

    avatar

    11.06.2010. (16:26)    -   -   -   -  

učitavam...