Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    hm da, to su te zemlje tisuću otoka

    avatar

    03.06.2010. (14:48)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @modesti
    Srećom još nismo u EU pa da nam predlože prodaju kojeg za podmirenje dugova :-).

    avatar

    03.06.2010. (15:26)    -   -   -   -  

  • byduby

    i to ce, ne brinite, sve cemo rasprodati

    avatar

    03.06.2010. (15:34)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Čovječe koliko sličnosti sa nama da je to zastrašujuće!
    Strašno je to što se događa sa Grčkom, zemljom koja ja stvorila ideju demokracije!
    Pozdrav!

    avatar

    03.06.2010. (17:48)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Grci su ( za sada ) jedini nepomirljivi. Možda ih baš zato kure i potiču takvo destruktivno ponašanje - da se diskreditira demokracija. A možda je to i pokazatelj onog što govori @ Gordy - da je demokracija vladavina rulje, ruku na srce. Što bi rekla Occamova oštrica, koji je odgovor jednostavniji ? Ili se elita koristi spretnom manipulacijom društvene energije na oba ( povezana ) načina ? Opet me to podsjeća na začarani krug što sam spominjala na NP, analogno radu magnetskog generatora - potakni rulju i imat ćeš perpetuum mobile.

    avatar

    03.06.2010. (22:05)    -   -   -   -  

  • pjesma maslina i loza

    Naša Jada,
    s mnogo jada,
    jedva vlada
    usred grada

    Dobro analiziraš i uspoređuješ! Čestitam!

    avatar

    04.06.2010. (11:17)    -   -   -   -  

  • Gordy

    Posto trenutno zivim u najvecem grckom gradu nakon Atene (Melbourneu), znajuci njihov mentalitet, drzim im fige, i smatram da svojim ponasanjem ne samo da nisu 'rulja', vec pokazuju da znaju da je ideja demokracije - odluka vecine (koliko god bio protiv demokracije, u ovim okolnostima je podrzavam).
    Vrlo su dobro svjesni kako funkcionira zidovsko-engleski nacin porobljavanja (za razliku od naivnih i pasivnih Hrvata), njihov revolt je donekle poza, jer grk nece ostati na suhom - on ce se svadjati, buniti, traziti pravdu, ali ce imati zalihu kod kuce, i imati spremnu odstupnicu.
    Uglavnom su svjesni da je nametnuti bankarski sustav pljacka, i znaju tko to koristi.
    Hrvati, s druge strane, boje se revolta (kukavicluk, kao i obicno) i lazu sami sebi da im netko zeli dobro i da ce ih neki red spasiti. Pri tom prizivaju Njemacku, koja najvise u EU trosi na svoju policiju i kontrolu stanovnista (koje tradicionalno tezi fasizmu, u smislu zivota u okvirima, ksenofobiji i stezi i disciplini).

    avatar

    04.06.2010. (14:30)    -   -   -   -  

  • Gordy

    Btw, Estulin je odrzao predavanje u EU parlamentu, na ulicama Portugala i nekih drugih clanica EU su bile stotine tisuca ljudi, a Hr mediji se uglavnom prave blesavi.
    Koliko primjecujem, slicno je i u Srbiji, s tim da je njima lakse jer imaju vise petlje i nemaju katolicki mentalitet.

    avatar

    04.06.2010. (14:33)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Odnedavno i mi konja za trku imamo, pa provjerite : Volim Hrvatsku - ne u EU

    Što se tiče situacije u Njemačkoj, mogu samo potvrditi @ Gordyeve izjave, jer sam jučer identično čula od tete koja tamo živi preko 40 godina. Veli da je sistem kontrole i netransparentnost nevjerojatno eskalirala otkako su u EU. Ako der Polizist veli da si prošao kroz crveno ( a bilo je žuto svjetlo, zaista ), onda će tako biti i presuđeno, ukoliko se uopće drzneš tužiti ih. Oni ( država ) uvijek su u pravu. ( Kafkin "Proces" nije slučajno napisan, i to na njemačkom jeziku. ) A stoji i ovo o ksenofobiji, disciplini i stezi, teškoj ukvirenosti. Ljudi su poludjeli, veli. Jeder gegen jeden und Gott ( Staat ) gegen alle. Ona je živjela ovdje u vrijeme ex Yu, pa kaže da je sustav kontrole i nedemokratičnost puno, puno gora.

    Mislila sam, ako upadnemo u EU, možda barem životinjama bude bolje ( pojačani zakoni o zaštiti i sl. ). Malo morgen - to je fasada za susjedne države da bi im se mogle držati prodike i ucjenjivati ih, a trgovanje ( legalno !!! ) otetim životinjama tamo je unosan biznis. I za izradu biomase ili sapuna, dragi moji.

    Naime, teti je ( zbog pritužbi netrpeljivih susjeda i zavisti konkurentskih uzgajivača u dosluhu s korumpiranim veterinarskom službom, društvom za zaštitu životinja i spregom sa sudom ) sudski oduzeta cijela skupina mačaka, što i ne bi bilo toliko stravično totalitarno da ona barem ima informaciju gdje i kako su mačke smještene, da ima pravo provjeriti njihovu situaciju. No - nema. Svi ti podaci su joj apsolutno nedostupni, čak i veterinara koji su dotične mačke pregledali ( navodno, koju proglase bolesnom, odmah mogu uspavati.)

    Eto, kakav red može uvesti EU u Hrvatsku - samo EUtanaziju.

    avatar

    04.06.2010. (15:19)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Gordy, da budemo istinski politički korektni, ako ćemo grubo generalizirati: Hrvati imaju podanički katolički mentalitet, a Srbe SPC potiče na agresiju i genocid, što je izvrsno kreirana politika devide et impera između ta dva naroda. Ok ?

    avatar

    04.06.2010. (15:25)    -   -   -   -  

  • Gordy

    @cat
    Slazem se.
    Hrvati i Srbi su kao Yin i Yang - meni je oduvijek islo na zivce da se usporedjujemo sa Srbima (ne zato jer ih mrzim, a i kada generaliziram, uvijek sam svjestan pojedinaca koji ne pripadaju masi).
    Mislim da je to namjerno tako napravljeno, i kako su postojali dogovori Slobo-Franjo, tako sigurno postoji dogovor tih dviju crkvi.
    Razlog je jednostavan - polarizacijom ta dva naroda, usmjerenoscu na njihove razlike i gluposti - uvijek ih se odrzava na istom nivou, ni jedan ne moze iz tog zacaranog kruga, lako ih se kontrolira (pogledaj samo tu balkansku zaljubljenost u negativne emocije) i manipulira izvana.

    avatar

    04.06.2010. (22:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...