Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • hemicar

    cinjenice da su to humanitarci su taman tolke kao sto je vlasnik ovog bloga magistar specijalista industrijske ekologije i zastite okolisa i doktor bliskoistocnih odnosa i Izraelske politike

    avatar

    01.06.2010. (16:12)    -   -   -   -  

  • tito-teser-nehru

    a ti si ono golda majer?

    avatar

    01.06.2010. (19:34)    -   -   -   -  

  • pravednik

    to nije bio humanirarni konvoj to je bila provokacija .Sve su od pocetka isplanirali da naprave konflit i da pokrenu medije.Sve sto su donjeli kao humanitarnu pomoc je blof.LJekovi i hrana kojima je prosao rok trajanja.To je samo bila provokacija.

    avatar

    02.06.2010. (04:17)    -   -   -   -  

  • dado

    tako je, cista provokacija..znali su dobro sta rade...napali su specijalce sipkama,nozevima i vatrenim oruzjem..vidi se lijepo i jasno na video snimci Izraelske vojske kako su "humanitarci" nasrnuli i isprebijali 4 specijalca a jednog bacili preko ograde u more... blokadu Gaze uspostavili su Izrael i Egipat jer je hamas dosao tamo na vodeci polozaj... lijepo su bili upozoreni da predju granicu na odobrenom prijelazu na sto su se "humanitarci" oglusili....cista provokacija, skolski primjer provokacije, toliko ocigledno da je pateticno...

    avatar

    02.06.2010. (06:21)    -   -   -   -  

  • JAHVE

    DJECO VI STE DEBILI
    MOJ GRIJEH MOJ PREVELIKI GRIJEH

    avatar

    02.06.2010. (12:14)    -   -   -   -  

  • Vočonter

    Poštovani kolege zeleni, zeleni sam aktivist poslijednjih 14 godina, iza mene je pregršt organiziranih volonterskih zelenih projekata, druženja i izleta uglavnom s ratom napaćenom djecom s teritorija Hrvatske.
    Ozbiljno sam zabrinut za budućnost humanitaraca širom svijeta, obzirom da su počeli ulaziti u sukobe s vojnicima. stoga bih kao zeleni humanitarac ovim putem podsjetio kolege zelene i humanitarce i zelene humanitarce da se kao i do sada ne upuštaju u sukob s bilo čijom vojskom jer tu prestaje humanitarno djelovanje. Za one zelene humanitarce s viškom adrenalina i s drugačijom idejom stvaranja lijepšeg svijeta uvijek postojie legija stranaca i nažalost nebrojeno mnogo ratobornih organizacija kojima je oružije sredstvo djelovanja.
    Pozivam kolege zelene humanitarce da proslijede opomenu našim kolegama s praćkama.

    avatar

    03.06.2010. (18:39)    -   -   -   -  

  • Volonter

    Poštovani kolege zeleni, zeleni sam aktivist poslijednjih 14 godina, iza mene je pregršt organiziranih volonterskih zelenih projekata, druženja i izleta uglavnom s ratom napaćenom djecom s teritorija Hrvatske.
    Ozbiljno sam zabrinut za budućnost humanitaraca širom svijeta, obzirom da su počeli ulaziti u sukobe s vojnicima. stoga bih kao zeleni humanitarac ovim putem podsjetio kolege zelene i humanitarce i zelene humanitarce da se kao i do sada ne upuštaju u sukob s bilo čijom vojskom jer tu prestaje humanitarno djelovanje. Za one zelene humanitarce s viškom adrenalina i s drugačijom idejom stvaranja lijepšeg svijeta uvijek postoje legija stranaca i nažalost nebrojeno mnogo drugih ratobornih organizacija kojima je oružije sredstvo djelovanja.
    Pozivam kolege zelene humanitarce da proslijede opomenu našim kolegama s praćkama i palicama.

    avatar

    03.06.2010. (20:48)    -   -   -   -  

  • akosibudalabudibudalasamo

    Biden: Izrael je u ratu i ima pravo znati što stiže u Gazu

    - Može se razgovarati je li Izrael trebao spustiti vojnike na taj brod ili ne, ali istina je da Izrael, kao država u ratu s Hamasom, ima pravo znati krijumčari li se oružje u Gazu - poručio je Biden. Ostatak administracije i dalje je suzdržan, osim zamjenika veleposlanika SAD-a pri UN-u, Alejandra Wolffa, koji je istaknuo kako se čini da je “flota imala namjeru provocirati”. Izraelska diplomacija izrazila je zahvalnost američkoj što je ublažila ton predsjedničke izjave Vijeća sigurnosti, a Amerika je i jedna od tri zemlje (uz Nizozemsku i Italiju) koje su (uz 32 glasa za i 9 suzdržanih) glasale protiv oštre kritike Izraela u očitovanju UN-ovog povjerenstva za ljudska prava, za koje Izrael tvrdi da mu je vjerodostojnost “dno dna”.

    Šef izraelske obavještajne službe Mosad, Meir Dagan, upozorio je ovaj tjedan parlamentarce da židovska država postupno Americi postaje “sve manje ulog a sve više opterećenje”. Njihov strateški savez ipak nije ugrožen, a pozicija Washingtona uvjetovana je i najavama Turske da će poslati nove humanitarne konvoje, ali uz pratnju ratnih brodova, čemu bi se mogle pridružiti i neke druge članice NATO-a (poput Grčke, koja bi ironijom okolnosti tako bila turski saveznik u toj situaciji na rubu rata). Demonstracije pred turskim veleposlanstvom u Tel Avivu, na kojima se slavilo zaposjedanje brodova, dodatno su razbjesnile Turke, čiji premijer Recep Tayyip Erdogan ističe da židovska država “čini povijesnu grešku i riskira gubitak najvažnijeg prijatelja u regiji ako ne promijeni mentalitet”. Njegov zamjenik Bulent Arinc ipak je umirujuće najavio “nalaženje rješenja unutar prava i diplomacije, pa nećemo zbog ovoga objaviti rat Izraelu”.

    Ameriku brine i što su Hamasova raketiranja juga Izraela i iranski nuklearni program zasjenjeni ovom krizom, te što je uzdrmana pozicija američkog saveznika Egipta, čija je vlada sada pod golemim pritiskom da ukine vlastitu blokadu Gaze, čemu Kairo nije sklon ne zbog odnosa s Izraelom ili SAD-om nego zato što je Hamas “sestrinska organizacija” glavne egipatske oporbe - sada primirenog ali izvorno militantnog pokreta Ihvan-ul-Muslimin (Muslimansko bratstvo). Dok glavni tajnik UN-a Ban Ki-Moon traži ukidanje blokade Gaze, a drugi najavljuju međunarodnu istragu izgreda u međunarodnim vodama, američki predsjednik Barack Obama spreman je podržati izraelsku istragu ali traži da se u nju uključi jedan američki promatrač.

    Tome se navodno protivi izraelski ministar obrane Ehud Barak, bivši premijer, svojedobno i sam komandos i kasnije načelnik glavnog stožera, kojeg mnogi sunarodnjaci sada sumnjiče da je odgovoran što je do svega ovog došlo, jer je htio izbjeći dojam o “pretjeranoj upotrebi sile” pa su desant izvršili razmjerno malobrojni mornarički komandosi, osposobljeni za borbu sa specijalcima a ne masom prosvjednika, pritom naoružani puškama za paintball i s uputama da pištolje koriste samo u krajnjem slučaju. Na kraju im je preostala jedino panična paljba u masu kad su već - a te je snimke i na youtubeu objavila izraelska vojska - bili odvlačeni pod palubu, udarani metalnim i drvenim šipkama, napadnuti noževima, a prema izraelskim tvrdnjama na njih je bilo i pucano iz pištolja koji su im oteti. I tako se dogodilo najgore - desetak ubijenih ljudi na brodu, za koji izraelski premijer Benjamin Netanyahu (i sam bivši komandos) sada ističe da “nije bio brod ljubavi nego mržnje”, ali je očit propust izraelskih obavještajaca koji nisu bili dovoljno upućeni u stanje na najvećem brodu u flotili.

    avatar

    04.06.2010. (09:52)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    bla bla bla...

    avatar

    08.06.2010. (18:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...