Komentari

bookeraj.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • seoska idila

    mislim čak da jednu od knjiga imam doma. no ne pročitaj ju... jet

    avatar

    30.05.2010. (15:20)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    I dalje izbjegavam naše pisce :-)).

    avatar

    30.05.2010. (16:32)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Pročitah Zeca na mjesecu. Nije me oborio s nogu. Ali pasalo je na plaži kad upeče sunce. :)

    avatar

    30.05.2010. (17:57)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Ovu knjigu nisam pročitao, ali prve dvije jesam ... iako na prvi pogled djeluju "plitko" (ma što to značilo ;o) ) one imaju i pokoji dublji sloj, posebno "Zec na mjesecu". Nije to nikakva filozofija niti knjige koje mijenjaju život, ali iza njih ostaju i teme za razmiškjanje, a ne samo praznina.

    Opaska: osobno ne shvaćam sve one knjige i filmove u kojima junaci u srednjim tridesetima smatraju da je "pravi" život iza njih i da do smrti više nikad ništa neće napraviti (ovo je motiv koji se javlja u prve dvije Šalkovićeve knjig), no ako se igdje itko zaista tako osjeća (siguran sam da nisu rijetki ljudi tog mišljenja), tada su ovo knjige u kojima će se prepoznati.

    avatar

    30.05.2010. (20:51)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    nećemo provjeravat.
    iskreno, meni je šalković dosadan. do-sa-daN!

    avatar

    30.05.2010. (22:04)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    @seoska idila - i ja imam more knjiga koje mi stoje (baš sam u nekakvom preseljenju knjiga pa se ponekad čisto šokiram što sve imam i što sam sve kupila :)

    @Zlica - ja kad to izjavim, mene anonimni komentatori na blogu napadnu i raščetvore :) izgleda da ti imaš neku protekciju ;()

    @snoopyshist - upravo to i ja tvrdim: to nije bogomdana knjiga, ali je zanimljivo štivo. tolerira se mnogim našim piscima da pišu zanimljive knjige (Pavličiću, Tribusonu i inima), a drugima se zabranjuje?!

    @nepoznatizagreb - ok, mogu se složiti da ima par stvari u Šalkovićevim knjigama oko kojih se čovjek može i malo pomučiti razmišljajući :) Oko opaske se slažem, to je nekakav završetak onog pubertetskog bunta kad si uvjeren da se život i ono važno u njemu tamo negdje do dvadesetpete, tridesete. Neki to prebole, neki iznenađeno shvate da su im tridesete dvostruko bolje od dvadesetih, dok neki žive u prošlosti... Ljudi, što ćeš!

    avatar

    31.05.2010. (08:51)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    To je zbog nicka :-)))))))))))))))))))))))))))).
    Misle da ću im oderati kućne ljubimce :-)).

    avatar

    31.05.2010. (19:53)    -   -   -   -  

  • catwalk

    Nisam čitala. Kud je baš sociologe našao za aktere radnje. Valjda po nekoj logici stručnjaka koji su svugdje i nigdje primjenjivi. :D I koji vole naklapati. Piše li možda Šalković tako da roman bude dobar predložak za scenarij za film? To mi je palo na pamet čitajući što si napisala o radnji romana, a i stil mu se vjerojatno uklapa u taj fah.
    Općenito sam sumnjičava prema autorima koji imaju self-marketing kakav ima Šalković. Ali da nema tog marketinga, on bi bio doslovce pregažen čak i slabom domaćom produkcijom, imam dojam. A ideja o pisanju romana u dva mjeseca mi je - preneozbiljna.
    Duhačekovoj kritici vjerujem, mada njih dvojicu ne bi mogao spojiti ni da se Šalković postavi na glavu s kontemplacijama. :D

    avatar

    31.05.2010. (20:58)    -   -   -   -  

  • Sobarica

    Nisam i necu. Otisla sam na onu stranicu, zaista je simpa. Ima fora ilustracija. Otisla sam nasumice na jedan od tekstova na com.obojci com.opanci (jako dobra ideja za naslov) i u prici na koju sam nasumice kliknula (strah od letenja) ima toliko gresaka kod tipkanja da boli glava.

    Nisam neki cistunac, sama sam odavno posvadana sa gramatikom i tipkam nasumice, ali ako ides nesto, bilo sta objavljivati sa titulom kratkih prica, potrudi se minimalno.

    Lose mi je da je ilustracija za pricu bolja nego prica sama.

    I puna mi je kapa tridesetogodisnjih nezadovoljnika.

    Ovaj citat koji si stavila u svoj post, jasno mi je da nekom tko prolazi slicne probleme moze biti blizak.

    Inace, banalno i vec tisucu puta prozvakano. 0 bodova. A volim "otkriti" mlade pisce :((

    avatar

    01.06.2010. (10:09)    -   -   -   -  

  • Indijanka vegetarijanka

    pročitala sam Cucka i Kombinacija d.o.o. obje by Šalković. Cucak mi je puno bolji.

    avatar

    01.06.2010. (10:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...