Komentari

bookeraj.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • ZlicaOdOpaka

    Pročitala sam nekoliko Dunningovih knjiga, nije da se baš sjećam koje sve ni sadržaja :-)).
    Zapamtila sam da se u jednoj spominje primjerak Gone with the wind sa posvetama Vivien Leigh i Clarkea Gablea :-)).
    Knjiga primjerena dobi. Ne znam. Kafku sam čitala sa 12 godina i moram priznati da kasnije nisam uživala u njemu. Tvrdim da je on pravi pisac za pubertet :-)).
    Castanedu sam čitala sa recimo 14, možda ranije. Ponekad se pitam nije li to razlog zašto sam uvijek izbjegavala sve opijate osim alkohola :-)).

    Nego, okrenimo problem :-)).
    Da li "dobre knjige", odnosno knjige sa dobrim, marljivim, vrijednim itd likovima navode čitatelje na slično ponašanje? Nisam baš ziher. Mogu pročitati ne znam koliko kuharica, ali to ne mora promijeniti moje prehrambene navike. Naravno, logično je da čitam kuharice zato što želim nešto novo probati, naučiti.
    Hoće li me čitanje knjige o mršavljenju učiniit vitkom?

    Tako da nisam baš uvjerena u loš utjecaj neprikladne knjige same po sebi. Dijete, ako ga ne zanima, neće je ni pročitati do kraja.
    Druga je priča izbor, odnosno ponuda. Ako doma imaš samo Harolda Robbinsa, prošaranog Henrijom Millerom, onda je tu problem.
    Ne sjećam se da sam ikada čitala enciklopediju iz dosade ili jer nisam imala ništa drugo za čitati :-)).
    Jesi li ti ikada čitala kakvu skriptu jer ti je bilo tako dosadno, a nisi imala kaj za čitati? Pa si zaključila da već kad ti je dosadno, možeš čitati nekaj kaj ti treba :-)).

    avatar

    24.05.2010. (21:43)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ja sam čitatejica, pasionirana - ali, koje knjige želim posjedovti u svojoj zbirci - e, tu sam izbirljiva! Knjiga me mora dirnuti; moram je željeti pročitati ponovo i ponovo....Izuzimam tu stručnu literaturu, koji jednostavno (odnosno neke primjerke) moraš imati...
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie
    PS: Sretno u potrazi za poslom! Držim plačeve! Vole Te L+G

    avatar

    24.05.2010. (21:55)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    kako su knjige sad jeftina roba jer su tu raznorazni amazoni, kupujem svaku i onda završim zatrpana među njima. nedavno se opet nakon 20 godina učlanih u knjižnicu. možda to pomogne. a o cenzuri ću reć samo da sam pročitala william p blattyjev egzorcist u 4. razredu osnovne - poklon mog brata za odlično završen razred. ne valja branit knjigu, neka sami (na)uče.

    avatar

    25.05.2010. (08:23)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    o da, svi ste vi jako liberalni, ali ne znam da biste baš voljeli biti u situaciji da djetetu treći osnovne objašnjavate što je orgazam! :D

    avatar

    25.05.2010. (09:53)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    @Zlica - dosta često sam čitala enciklopedije jer su me kao dijete zanimale (kakva su to divna vremena bila - nemaš što raditi pa čitaš 100 puta zašto..., ili Što?Kako?Kada?Gdje?Zašto? slikovne enciklopedije za djecu, ili Veliki atlas životinja, ili povijesne enciklopedije...)
    Možebitno sam ja konzervativna i nekul glede odgoja djece, ali da - dijete se mora izlagati povoljnim utjecajima, a to ne može ako je okruženo samo šrotom.

    avatar

    25.05.2010. (10:05)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    @xiola bleu - podržavam učlanjenje u knjižnicu, meni se iskaznica doista višestruko isplati!

    avatar

    25.05.2010. (10:06)    -   -   -   -  

  • zlatna djeva

    ne bih djeci branila određenu knjigu. Brzo će je ostaviti ako im je sadržaj zamršen za njihovu dob. Ipak, važno je da po kući baš ne pronalaze smeće od pisane riječi. Mišljenja sam da je jako bitno kako je formirana kućna biblioteka i na kakve ih knjige upućujemo. Kudikamo su opasniji internet i tv.

    avatar

    25.05.2010. (11:13)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    roditelji bi trebali voditi računa što im djeca čitaju i po
    kojim stranicama surfaju

    možda si željela pogledati - Genji

    avatar

    25.05.2010. (16:47)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    gdje god ima sarkazma ja volim:)))

    avatar

    25.05.2010. (19:19)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Bookeraj, mislila sam na enciklopedije poput Opće, Likovnih umjetnosti, Tehničke i ine, u izdanju Leksikografskog zavoda :-)).
    Ne na popularna djela :-)).

    avatar

    25.05.2010. (19:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...