Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Elle Woods Gone Brunnette

    u kini i indiji se proizvodi praktički sve. od superkvalitetnih djelova i proizvoda za jake brendove i provjerene "američke", "evropske" i slične proizvođače, pa do onih jeftinih... ali kvragu, lijepo ti je annabelle sve objasnila. 80% stvari oko tebe su azijske proizvodnje. ili finalni proizvod, ili komponente od kojih je proizvod sastavljen. također i u hrani, ma u svemu imaš komponente azijskih proizvođača.
    mislim, svi su prebacili proizvodnju u aziju, jer je tamo jeftinije.
    stvar je samo u tome da li je u finalni proizvod npr. ugrađena komponenta proizvedena u kini a koja je kontrolirane i visoke kvalitete, i zato nešto skuplja, ili komponenta proizvedena u kini lošije kvalitete...
    uostalom, nećemo ti zamjerit, jer nemamo se svi vremena informirat :) i svi imamo neke predrasude (i ja sama o puno toga, ali ovdje sam na svom području...).
    a što se avionskih nesreća tiče, zaboga, to se uvijek događalo. i uvijek postoji određeni faktor rizika kod svakog leta. na žalost, gotovo uvijek je to LJUDSKI faktor, ne kineski bofl faktor. jer da je zrakoplov npr. kontroliran kako treba, eventualni propusti sanirani, djelovi zamijenjeni na vrijeme, da je pilot dobro reagirao, da je kopilot ovo - ono...
    nemoj molim te još i ti bit tipična hrvatica koja uvijek komentira nečiju krivnju - em komunisti, em hdz, em sdp, em kineski bofl...
    dakle, ako je i stvar u tome da je zakazala neka komponenta, kriv je onaj koji je NABAVIO I UGRADIO taj dio, znajući da time ljude izlaže riziku.

    avatar

    22.05.2010. (22:15)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    @annabelle: po nekim mojim informacijama većina se generika i proizvodi u indiji, i to za velike farmaceutske kuće.

    avatar

    22.05.2010. (22:17)    -   -   -   -  

  • ...po makadamu i asfaltu...

    slažem se s tobom.. previše je tog kineskog sranja na našem tržištu.. izrabljivanje radne snage tamo kao da nikoga ne dotiće glavno da kod nas dolaze naikice (koje se skalapju u Kini a radnik za njih dobije 0,1 cent...) koje koštaju cirka 500 kn. I nitkome ništa... ma jedino mi je žao u svemu tome tih jadnih ljudi koji crnče za nas kao civilizirane ljude iz kulture... ma serem im se ja na tu civiliziranu kulturu... pogine jedan Amer (čast svakoj žrtvi) i odmah u novine a negdje u onoj pripizditini u Aziji padne avion, slupa se vlak i pogine cijelo jedno Hrvatsko selo i nikome ništa... toliko o nama "civiliziranima".. pozdrav ostavljam i drago mi je što tako razmišljaš.

    avatar

    22.05.2010. (22:40)    -   -   -   -  

  • alexxl

    He jebi ga. Je Anabel, je istina je da su fine vestice od kašmira, ali nemreš nać broja.
    Bil sam tamo puna dva mjeseca, delal za švabu, sve im je ili "S" ili "M",
    a Kina, jad i bijeda.
    Odem na gablec, a ovi oko mene gablecuju šaku riže i dvije tri travke.
    Možda i SASTAVLJAJU dobar Nikon, ali iz japanskih dijelova.
    Jesu i svemirska i atomska velesila, no prosijek, jad i bijeda.

    avatar

    22.05.2010. (23:04)    -   -   -   -  

  • turimti

    zaista sam zbunjena, ozbiljne žene donose neozbiljne zaključke. pao je boeing 737 američke proizvodnje, kapetan je srbin sa samo jednim S (možda su i srbi krivi što su rodili ovakvog kapetana?!). nigdje , baš nigdje se ne spominju kinezi, a opet postadoše krivi,jer proizvode bofl cipele...mogu misliti što bi se komentiralo da je jedan od preživjelih hercegovac...
    dok je inter slavio sa 2:0, ovdje su dame polučile 0:2 u postu/komentarima...

    avatar

    22.05.2010. (23:26)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    @makadam: a zašto onda na mojim nikeicama piše made in vietnam?
    @kita: o finalu nećemo ni govorit. drago mi je da je bajern popušio jer su nam muški zadnjih dana opsjednuti jebenim olićem, ko da su gejovčine i zaljubljeni u njega. jebo ih olić! neka ih, neka im!!! neće in olić ni dat kruva ni obradit ženu!!! zavidim samo ženskoj onog sretnika koji je uplatija na inter (a sigurna san da je, ako je takav uopće postoja, mora bit samo jedan u gradu) jer je sad diga paru, a ona ga može ogulit... :d

    avatar

    22.05.2010. (23:59)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    p.s. kita, jesi rekla da je boinga vozio srbin? pa što ne reče - eto štofa za još jednu teoriju zavjere! jel bio koji hrvatski indijac slučajno unutra?

    avatar

    23.05.2010. (00:00)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    u japanu je kineska roba prilično kvalitetna,a cijene su tako od
    5 i 10 kuna na više

    avatar

    23.05.2010. (02:38)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Prva asocijacija na Kineze mi je kad je u Trstu u nekom tom katastrofa dućanu plakala beba, a žena je izvukla iz - ladice!

    avatar

    23.05.2010. (09:03)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    s u pičmač, što me spljuvaste...

    možda sam se nezgodno izrazlila - nije priča do takve robe što postoji, već do ekonomista što kao jedini kriterij uzimaju cijenu, a ne porijeklo robe (što bi značilo i standarde izrade, sklapanja i sastavljanja određenih proizvoda!)...

    to što je kapetan bio JAT-ov djelatnik - to bih rekla samo da je bio kvalitetan. ne zavaravajmo se - mi s područja bivše Jug. smo dovoljno kvalitetni, obrazovani i stručni u svojim djelatnostima da boli glava. samo toga nismo dovoljno svjesni!!!

    i niš mi ne možete - danas mi je godišnjica braka, a sjetio se Guzda!!! :)

    avatar

    23.05.2010. (12:17)    -   -   -   -  

  • otkako je umro ko da je u zemlju propao mcml

    a danas....samo dok san putovala 4h iz zg je na vijestima nabrojilo toliko nesreca i poginulih da me se bilo strah uopce vozit.......

    avatar

    23.05.2010. (19:19)    -   -   -   -  

  • Pustolovine

    baš cool s obzirom da je šofer aviona SRBIN preletio pistu i zapiknuo avion u zemlju kako sada službena verzija ide i to AMERIČKI avion stvarno su KINEZI krivi za to. Ispeci pa reci bi komentar bio...

    avatar

    23.05.2010. (22:59)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Neću se osvrnuti na post, samo na prvu rečenicu, mi volimo crtiće u subotu i nejdelju ujutro , dapače, ne izlazi se iz kuće dok ne završi "Dora istražuje" :-)))

    avatar

    24.05.2010. (12:58)    -   -   -   -  

  • barba

    London je postao financijski centar kad je pocela "kontejnerizacija". Time su se dijelovi finalnog proizvoda mogli preusmjeti na zavrsnu doradu u zemlje s jeftinijom radnom snagom. Tako su sredista tvrtki ostala u Cityju, a finalni proizvod se sastavljao u Kini jer je to bilo jeftinjie.
    Kad se je i proizvodnja dijelova preselila u Kinu, kontejenerizacija je samo dovodila finalne proizvode na trzista koja su ih mogla kupiti.
    Medjutim kako ni zapadna trzista nisu vreca bez dna, a Marx ipak je imao pravo-Kinezi su poceli imati dovoljno para da proizvode i kupuju.
    Zavrsni udarac ce biti prebacivanje sjedista tvrtki u KInu zbog manjih poreza, mada je delokalizacija odavno vec prisutna u IT sektoru.
    DA li je Hrvatska konkurentna tome? Ne.
    Hrvatska je bazirala svoju strategiju ekonomskog razvoja na turizmu koji je prvenstveno izvozni proizvod, a to znaci da ga oni koji imaju para mogu kupiti-recimo Kinezi.
    To je poanta price.

    avatar

    24.05.2010. (17:19)    -   -   -   -  

  • a kaj bus ne?

    Ovaj tvoj post koji je živa istina i hrvatska stvarnost, (svi mi imamo slične primjere iz svoje okoline ide mi na bubreg, ali), bogu fala, do balcaka je pobila Anabelino neznanje i mlacenje prazne slame:

    "Hrvatsku, konkretno, su preplavili strasno jeftini proizvodi najgore kvalitete koje ni sami Kinezi ne kupuju, ne mozes Kineze kriviti sto pokusavaju zaraditi na nama, ili sto mi nemamo love za nista bolje, treba kriviti nase uvoznike i quality control sto dozvoljavaju da se uopce na trziste plasira taj bofl, i vladu sto drzi ljude u tolikom siromastvu da nista bolje od bofla ne mogu kupiti."

    Ona ili davno nije bila u Hrvatskoj, ili sve sto je hrvatsko joj izaziva visak kiseline il joj jednostavno... kaj ja znam... smrde noge. Znam, znam da bu me odmah ispsihoanalizirala, ali zabole me....
    Narocito volimo "ove vani" koji bolje od nas znaju kako se ovdje zivi. A vise sirotinje, skitnica,bijede i prljavstine nisam vidjela nego u Londonu.
    Nije zlato sve sto sija draga moja. O tome kako si zaradila sve s potpisom i firmirano bolje da sutis.
    Zivjela ti meni Seoska....i sretna ti godisnjica braka.

    avatar

    26.05.2010. (00:04)    -   -   -   -  

  • a kaj bus ne?

    Zadnji pasos naravno nije upucen tebi. Samo da nismo znali.
    Pozdrav i spite jednu i od mene

    avatar

    26.05.2010. (00:07)    -   -   -   -  

  • Marijanče

    anabela doktorica i oprah bloga.hr,za svako pitanje,bolest,ma za sve ona ima dijagnozu,recept,lijek i metodu lječenja samo što svoje kokošje slijepilo nikako odfakat

    avatar

    26.05.2010. (21:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...