Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • anto

    bravo cbk, odličan post! samo ovo smijanje na kraju je nepotrebno, jer situacija nije nimalo smiješna. bolje da si se rasplako!

    avatar

    22.05.2010. (20:15)    -   -   -   -  

  • CroSirmium

    Mogu potvrditi vlastitim svjedočenjem da se u Beogradu već zahuktala promidžba nove srpske politike, a to je "ujedinjeni Balkan" sa Srbijom kao stožerom. Srbi žele poraz u ratovima i vlastitu odgovornost zamijeniti materijalnim i političkim dobitkom kroz "region". Doima se da Srbi žele "podmititi" Balkance kako bi nasjeli na ovu političku prostituciju, a u cijeloj priči najveći takmac je Hrvatska. Ako se nju proguta, ostatak je tek manji zalogaj, takorekuć - salata. Dakako, to neće ići ako nema pristanka službene Hrvatske, a sva reagiranja službenoga Beograda (ali i prostoga puka) idu za tim da će ovakvim potezom biti poništeni rezultati raspada SFRJ. Drugim riječima, daje se umjetno disanje klinički mrtvoj Velikoj Srbiji. Naravno, ne mora tako biti, ali ovoga puta doista sve ovisi o Hrvatima.

    avatar

    23.05.2010. (10:12)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @CroSirmium
    Najljepša hvala na ovoj izuzetno zanimljivoj informaciji koja je zabrinjavajuća!

    avatar

    23.05.2010. (11:06)    -   -   -   -  

  • 45678

    Baš bih voleo da mi neko omjasni odakle podaci da Srbija ima novu politiku, a to je "ujedinjeni Balkan". Ja ne mogu da prepoznam "zahuktavanje promidžbe nove srpske politike".
    Koliko je meni poznato CBK je vrlo upućen u sva dešavanja u regionu, pa mi je čudno da njemu nije poznata ova "zanimljiva informacija koja je zabrinjavajuća".

    avatar

    23.05.2010. (22:35)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @45678

    Ne znam gdje živiš/boraviš ali komentator CroSirmium živi u Srbiji i prati poplitičke događaje u zemlji u kojoj živi tako da mi je čudno da nisi zapazio u kakvom smjeru srpska politika ide. Znam i ja što se događa u Srbiji, jer tko želi znati - sazna! Međutim, ako postavimo hipotezu da o političkim događajima u Srbiji nemam pojma, dovoljno mi je pratiti službenu politiku Zagreba kako bih mogao zaključiti u kojem smjeru ide ta politika, dovoljno je pročitati izjave od jednog savjetnika od predsjednika Josipovića, i dovoljno je pratiti što se događa na već brojnim susretima između Josipovića i predsjednika Srbije, Tadića (zadnji susret je bio u Monoštoru), koji se već druže kao da su stari prijatelji, kao da su "braća"m (kao da su dva stara druga iz SKJ), a ti susreti su hrvatskoj javnosti i te kako poznati iz nedavne prošlosti kada je Franjo Tuđman jurio u Karađorđevo i Tikveš dok je u predizbornoj kampanji 1990. nešto drugo govorio hrvatskoj javnosti - da će je zaštitit od Miloševićevih presizanja i pretenzija na Hrvatsku (to je slično kao da je Churchill 1940. prvo odjurio na sastanak s Hitlerom).
    Vrlo jasno su Josipović i Tadić najavili "zajedničke" udžbenike povijesti - naravno po receptu relativizacije, pa je Tadić najavio Srbiju kao novi pijemont Balkana, kao lidera u "regiji" , što bi bilo isto kao da je 3. Reich nakon poraza 1945. najavio da će postat novi lider u regiji. Onda je Josipović u predizbornoj kampanji branio hrvatsku tužbu protiv Srbije za genocid, a sada se odriče vlastitih obećanja i obećaje Tadiću povlačenje tužbe - što je to nego izdaja jer ne mogu se "ujediniti" Hrvatska i Srbija ako se međusobno tuže za genocid, a sve to što rade ova dvojica predsjednika je ništa drugo nego priprema novog zločina nad Hrvatima i Srbima da se opet međusobno pobiju jer to bi se opet dogodilo ako, ne daj Bože, bi bila stvorena neka 3. Jugoslavija (3. jugoslavenski Reich). Tadić je "zaboravio" koji je on to režim 2000. godine sa Đinđićem rušio - Miloševićev diktatorski velikosrpski režim, a sve strukture Miloševićeva režima su se kroz njegovu koalicijsku vladu vratile natrag, a nisu prilikom Miloševićeva pada niti sve smijenjene, a u međuvremenu su se te zločinačke strukture u Srbiji vratile natrag na vlast. U stvarnosti je Boris Tadić IZDAO pokojnog Zorana Đinđića i udružio se sa Miloševićevom partijom (socijalističkom) koja ga je ubila!! Dakle, meni je to sve poznato, ali sam komentirao zbog drugih da obrate pažnju. Da sam ja Srbin, na tvome mjestu bi se jako zabrinuo zbog Tadićeve izdaje demokracije u Srbiji!!

    avatar

    24.05.2010. (07:24)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Cilj neoliberalnog kapitalizma i jest apsolutna korupcija samo oni to tako ne nazivaju, nego lobiranje. Svrha je da se u cijelom svijetu zemlje zaduže da bi se na taj način moglo njima manipulirati mimo političkih sustava i demokratski izabranih vlasti, APSOLUTNA KONTROLA!
    Pozdrav!

    avatar

    24.05.2010. (16:40)    -   -   -   -  

  • Wolfgang Amadeus Mozart

    "Događanja naroda" na Cvjetnom trgu i Varšavskoj ulici

    U Zagrebu komunistički krvavi jurišnici nose "kufere" za Bandića, jer je partija odlučila da ga se "likvidira" a nisu daleki dani kada će odsjecati glave, pa će uskoro kufere zamijeniti s kamionima za Jazovku.

    To je skora budućnost Hrvatske i Hrvata,a i stanje "demokracije" i "ljudskih prava" u njoj.

    avatar

    24.05.2010. (18:46)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Para(ne)normalan

    Točno, neoliberalni kapitalizam (krupni kapital) generira korupciju u mnogim zemljama i u svakoj financira najgoru vlast koju tako održava na vlasti, a iste rasprodaju zemlju, dok je demokracija samo smokvin list jer u mnogim zemljama i ne funkcionira i pravni poredak je farsa. Zanimljiv je Peru, tamo su svi strani proizvodi 10 puta skuplji od domaćih zato što imaju uvozne zaštitne carine - pametni Inke:)

    @WAM
    To je projekcija skore budućnosti bude li ovaj narod i dalje spavao do titoisti harače!!

    avatar

    24.05.2010. (22:18)    -   -   -   -  

  • 45678

    Da sam ja Hrvat, na tvome mjestu bi se jako zabrinuo zbog Josipovićeve izdaje demokracije u Hrvatskoj!!

    avatar

    25.05.2010. (00:23)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @45678

    Pa i zabrinuo sam se, što nisi čitao post?

    avatar

    25.05.2010. (11:24)    -   -   -   -  

  • 45678

    I treba da si zabrinut. Samo, iz tvojuh postova vidim samo kritike svegam, a ni jedno rešenje ili predlog kako to poraviti (generalno, o bilo kojoj temi o kojima si pisao) .

    avatar

    25.05.2010. (19:58)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @45678

    Kako ne, rješenja dajem uvijek, nisam ja kao komunisti da sve proglasim "složenim problemom". ako si dobro čitao onda si trebao vidjet da je rješenju u pravnom poretku i demokraciji, ali ne ovaj jad ov pravne države i kvazi-demokracija.

    avatar

    25.05.2010. (23:24)    -   -   -   -  

  • 45678

    Da, ali Josipović je izabran na legalnim demokratskim izborima, a druži se sa Tadićem kao da su "braća", najavljuje zajedničke udžbenike istorije sa Tadićem, najavljuje povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije ...
    Po tebi izgleda kao da demokratija baš i nije neko rešenje. A, ako je ovo kvazi-demokratija kako izgleda prava, ipak ga je izabrala većina.

    avatar

    26.05.2010. (01:22)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @45678

    Prava, istinska demokracija izgleda tako da oni bivši komunisti koji su u bivšoj Jugoslaviji kršili ljudim anjihova ljudska, i narodima nacionalna prava budu lustrirani, t.j. udaljeni iz javnih službi, i da u mas-medijima smiju nastupati i oni koji nisu bivši komunisti.
    Demokracija znači da se ustav potvrdi na referendumu, kkao i da se ulazak u NATO podvrgne referendumu, da se pita narod za mišljenje. Prava demokracija znači vladavinu naroda i pravnog poretka, a ne da u pravosuđu vedre i oblače bivši komunisti i titoisti.
    Josipovića jeste izabrala većina ali nakon što je likvidirnao višestranačje i komunisti se formalno rasporedili po strankama koje su preuzeli u svoje ruke, kao i medije. Demokracija moćže funkcionirat smao kad se likvidira diktatura bivših komunista. Najlakše je likvidirat demokratsku oporbu i onda reći narodu da bira. Koga da bira? Samo bivše komuniste?

    avatar

    26.05.2010. (10:46)    -   -   -   -  

  • 45678

    Ko je izabrao one što su likvidirali opoziciju ( bivši komunisti), zar i oni nisu birani na višestranačkim, demokratskim izborima?

    avatar

    26.05.2010. (12:00)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @45678

    Jesi čuo kad za medijske manipulacije? manipulirani su ih izabrali, oni koji nemaju nikakve alternative, a 50% birača i ne izlazi na izbore.

    avatar

    26.05.2010. (22:01)    -   -   -   -  

  • 45678

    Znalš li koliko procenata izlazi na izbore u Italiji, Francuskoj, Austriji..., da li su i oni izmanipulisani? Kako je moguće da 50% nemanipulisanih birača koji ne izlaze na izbore dozvoljavaju da se to sve dešava (ipak se radi o nekoliko miliona ljudi)?
    Šta uopšte znači "manipulirani su ih izabrali", pa svaka stranka se trudi da "izmanipuliše" što više ljudi svojim obećanjima u kampanji kako bi dobili što veći udeo u vlasti.
    Da li je ikada zabranjen rad neke stranke ili grupe građana u Hrvatskoj?
    Možda, ipak, svaki narod zaslužuje "vlast" koju ima.

    avatar

    26.05.2010. (22:24)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @45678

    Uvjetno rečeno svaki narod zaslužuje vlast koju ima - ali u normalnim uvjetima demokracije i pravnog poretka, međutim, ne u post-komunističkim društvima kao što su društva u Srbiji, ili u Bosni i Hercegovini ili u Hrvatskoj itd.

    50% neizmanipuliranih birača ne dozvoljava sve to što se događa, naprotiv, njihovo neizlaženje na izbore je prosvjed protiv takovoga lošeg stanja, i oni ne žele svoj vrijedni glas dati lažljivcima i manipulatorima. To su svjesni ljudi, ali oni nemaju vidljivu alternativu zato što vlada čelična medijska cenzura, tako da se u mas-medijima forsira samo aktualna opcija bivših komunista/titoista jer su oni politički korumpirani i kompromitirani, i kao takvi odgovaraju liberalnom Zapadu jer se preko takvih može u bescjenje kupiti cijelu zemlju, s obzirom da bivši komunisti ne štite nacionalne interese, na pr. Hrvatske. Što misliš da u Srbiji nisu birali izumanipulirani? Zašto na pr. liberalna stranka od Čedomira Jovanovića ne dobiva više glasova nego trećina glasova odlazi četnicima, a trećina bivšim komunistima?

    U Hrvatskoj je zabranjen rad Hrvatske stranke prava (jedine nekomunističke demokratske anti-komunističke stranke) na način da je cijela stranka oteta i predata u ruke nekadašnjem doušniku Kontraobavještajne službe JNA i doušniku udbaške tajne službe u Hrvatskoj, a članstvo i vodstvo stranke su stavljeni pod medijsku cenzuru, s tim da je 30 dužnosnika te stranke ubijeno, a predsjedniku stranke su pokušali montirali politički proces u staljinističkom stilu i oklevetali ga u medijima, i takvo stanje traje sve do danas. Onda postoji način da vlast preko agencije za upravu u Ministarstvu pravosuđa blagoslovi osnivanje paralelne neke (građanske, čak i „vjerske“) organizacije koja dobiva naglo medijski prostor dok izvorna organizacija pada polako pod medijsku cenzuru, tako da se i na taj način uništavaju organizacije, pa postoje zastrašivanja da članstvo neke organizacije pobjegne glavom bez obzira itd. Također, hrvatska demokršćanska stranka je totalno uništena, a njen predsjednik oklevetan, zatim, stranka Dalmatinska akcija je uništena u bombaškom napadu, članstvo razjureno a njena predsjednica danas piše horoskope umjesto da se bavi politikom, tradicionalna nekomunisitčka stranka, Hrvatska seljačka stranka, je prelavljena (infiltrirana) komunističkim kadrom i na taj način oteta, a njen jedan predsjednik oklevetan i najuren itd.

    U Italiji, Francuskoj, Austriji itd. postoji barem pravni poredak i veća razina svijest u vladajućih političara, jer tamo postoji ono što se zove "politička dogovornost", tako da kad političar tamo ode u vode korupcije prisiljen je zbog pritiska javnost dati ostavku; ovdje međutim ne, ovdje novine mogu pisati o korupciji koliko žele, ali to nema nikakvog efekta na političare u vlastima ili u opoziciji u parlamentu. I na Zapadu se medije usmjerava od strane vlasti ali ne u mjeri kao kod nas, i tamo postoji cenzura ali ne takva jaka kao u bivšim komunističkim zemljama.

    avatar

    27.05.2010. (09:53)    -   -   -   -  

  • anti velikosrbin

    @cbk

    Molim te, možeš li mi objasniti ova lupetanja Josipovića i njegovih "jataka"?

    Izgleda da je poludio i potpuno izgubio kontrolu nad svojim postupcima.

    'Zločin u Sijekovcu počinjen od strane hrvatskih regularnih i paravojnih snaga'

    Član Predsjedništva Saveza logoraša Republike Srpske Ane Mihajlović rekao je u izjavi novinarima kako je posjet hrvatskog predsjednika Sijekovcu "priznanje da je zločin u Sijekovcu počinjen od strane hrvatskih regularnih i paravojnih snaga i muslimanskih paravojnih formacija i Armije BiH".

    - Zločin su 26. ožujka 1992. godine počinili pripadnici Interventnog voda koji je bio u sastavu Armije BiH a sudjelovali su i pripadnici HOS-a predvođeni Antom Prkačinom kao i regularne snage Hrvatske vojske, koje su u Brod ušle 3. ožujka 1992. Godine - naveo je Mihajlović.

    Predsjednik Udruženja za traženje nestalih boraca i civila općine Brod Marko Grabovac naveo je kako je u Sijekovcu 26. ožujka 1992. ubijeno devet, u naredna dva dana još 21, a ukupno više od pedeset srpskih civila.

    avatar

    30.05.2010. (17:05)    -   -   -   -  

  • radnik

    - Zločin su 26. ožujka 1992. godine počinili pripadnici Interventnog voda koji je bio u sastavu Armije BiH a sudjelovali su i pripadnici HOS-a predvođeni Antom Prkačinom kao i regularne snage Hrvatske vojske, koje su u Brod ušle 3. ožujka 1992. Godine - naveo je Mihajlović.

    Mene ovo podsjeća na 1945. kada je na velikosrpskim lažima formirana Jugoslavija.

    avatar

    30.05.2010. (17:36)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @anti velikosrbin
    @radnik

    To je dezinformacija koju lansira pročetnički i projugoslavenski tisak u Hrvatskoj
    sinkronizirano s politikom Ive Josipovića, a to je politika Mesićeva kontinuiteta
    izjednačavanja žrtava velikosrpske agresije i agresora, odnosno to je stara ratna politika
    Slobodana Miloševića i KOS-a JNA.
    Da je to bio zločin, nekakav pojedinačni zločin s hrvatske stranke to bi se već odavno znalo, to kao prvo, a kao drugo, to bi već odavno ušlo u spise tužiteljstva haaškog suda ICTY.
    Prvi put čujem uopće za nekakav zločin u Sijekovcu, zna se tko je zločine u Bosanskoj Posavini počinio - srpske paravojne snage od Ratka Mladića, i JNA koji su cijelu Bosansku Posavinu sravnili topništvom i tenkovima sa zemljom, i još su k tome granatirali Slavonski Brod, a za vrijeme jednog takvog napada su pobili mnoštvo hrvtaske djece u Slavonskom Brodu itd.
    Ivo Josipović i njegov savejtnički tim na Pantovčaku poput marioneta poslušno slijede politiku "regiona" koja je nikla u Bruxellesu na inicijativu Londona, i ta politika želi
    obnoviti bivšu Jugoslaviju sa Srbojom kao Pijemontom, a usput je intencija da Hrvatska preuzme sve gospodarske gubitke i dugove Srbije, da bude lokomotiva koja Srbiju treba izvuči iz močvare, slično kao u bivšoj Jugoslaviji kada smo financirali tzv. nerazvijene republike.
    A što se tiče HOS-a, hosovci su u Bosanskoj Posavini držali najvažniej položaje dok nisu dobili metak u leđa od Franje Tuđmana kada je od "prijateljske vatre" poginulo preko 20 bojovnika HOS-a. A što se tiče Sijekovca, sve se da lako provjeriti, zna se kad je HOS došao u Bosansku Posavinu, i do kada je tamo bio, također i sve druge hrvatske postrojbe, i točno se zna što se tamo događalo, kakve borbe su se vodile itd. Poanta je u tome da je JNA bila doživjela poraz u Bosanskoj Posavini otkud je izbačena van, a za zelenim stolom je Tuđman predao Bos. Posavinu Srbima, i izdajom je Bos. Posavina pala u listopadu 1992. a o tome postoje i transkripti iz predsjedničkog ureda koji su već objavljeni.

    avatar

    31.05.2010. (09:39)    -   -   -   -  

  • Vela mona

    Imamo sreće jer srpska tvornica laži to radi ovako:

    "Predsjednik Udruženja za traženje nestalih boraca i civila općine Brod Marko Grabovac naveo je kako je u Sijekovcu 26. ožujka 1992. ubijeno devet, u naredna dva dana još 21, a ukupno više od pedeset hiljada srpskih civila"

    avatar

    31.05.2010. (14:16)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Vela mona

    Upravo tako, njihovi podatci su potpuno nevjerodostojni i krivotvoreni su - to se zove velikosrpska propaganda!
    U to vrijeme, 26. 3. 1992. još ni rat nije počeo u BiH nego službeno je počeo 6. travnja 1992. opkoljavanjem i granatiranjem Sarajeva, a prije toga kad je JNA sa zemljom sravnila mjesto Stolac u istočnoj Hercegovini i pobila tamošnje Hrvate.
    Velikosrpska propaganda radi tako da sve srpske civile, koji su kolateralne žrtve rata, ubraja u likvidirane civile, a to je ništa drugo nego manipulacija.

    Klanjanje Ive Josipovića pred navodnim srpskim žrtvama, jučer kraj Dervente nije ništa drugo nego relativizacija povijesti u korist velikosrpske politike - neumjesno i politički nekorektno se pokloniti pred srpskim žrtvama ako se zna da je srpska strana bila agresor.

    avatar

    31.05.2010. (15:22)    -   -   -   -  

  • anti velikosrbin

    @cbk

    Nije zgorega sve još jednom ponoviti i utvrditi kako bismo shvatili u kojem povijesnom trenutku živimo:

    a) 1918. je stvorena prva velika srbija genocidom nad više nesrpskih naroda, većinom Hrvata koji su pravili "smetnje" za njenu realizaciju. Sjetimo se brata od djeda Vesne Pusić - Grge Anđelinovića koji je dao poubijati sve one koji su izrazili svoje neslaganje sa uspostavom velike srbije te godine u prosincu.

    b) 1945. je stvorena druga velika srbija pod staljinističko-komunističkom vlašću opet genocidom nad nesrpskim narodima, a najviše (već je to postao običaj) nad Hrvatima - Bleiburg i sva kasnija orgijanja pod komunističko-fašističkom čizmom Josipa Broza

    c) u tijeku je stvaranje treće velike srbije pod radnim naslovom Zapadni Balkan koji će kasnije postati Jugosfera. Plan je da ona bude stvorena najkasnije do 2014. kada bolesni umovi EU i masoni "slave" stogodišnjicu početka prvog svjetskog rata kojega su izazvali Englezi preko srbijanskog terorista Gavrila Principa i terorističke organizacije "Crna ruka" koju su obučile britanske tajne službe kako bi izvršila atentat u Sarajevu koji je doveo do organiziranog kaosa počevši na taj način do tada najkrvaviji svjetski sukob. Koji kreteni i debili mogu to slaviti?!? To su ljudi jako poremećenog i pomračenog uma koji su opasni za budućnost cjelokupne svjetske civilizacije i opstanka čovječanstva na zemlji.

    Zaključak: iza stvaranja sve 3 velike srbije stoje Englezi u sprezi sa masonima koji putem svojih marioneta ostvaruju svoje prljave ciljeve vršeći genocid nad u prvom redu hrvatskim narodom, ali i ostalim nesrbskim narodima "na ovim prostorima" "u regionu".
    Samo dobra pljuska pravim krivcima za ovakve neljudske postupke mogla bi zaustaviti pakleni plan -stvaranje treće velike srbije. Josipović, Pusić i Pupavac su tu samo obični pijuni u rukama velikih igrača.

    Recimo NE velikoj srbiji!!!

    avatar

    31.05.2010. (22:15)    -   -   -   -  

  • rudar

    I Hillary Clinton je potpuno prolupala:

    Hillary Clinton o "regionu"

    avatar

    31.05.2010. (23:08)    -   -   -   -  

učitavam...