Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Nemetz

    6 jednih te istih postova o jednoj te istoj stvari u dva dana, divim ti se (dobro, valjda misliš da ako budeš stalno na vrhu liste, da će svi čitat ono što mogu i na svakom portalu...). Da je nuklearna bomba pala na Zagreb i da pobješnjeli tajkuni vješaju ljude na Trgu, ne bi toliko istih postova napisao i ne bi se toliko hiperventiliralo.
    Zaista nemam ništ protiv građanskih inicijativa (tko ima viška vremena i snage koju ne zna drugdje upotrijebiti) i protiv sam bilo kakvog pogodovanja u gospodarstvu i društvu, ali nekak mi je sve to od početka nategnuto s onim loncima, pa koferima, a bez da do dana današnjeg čujem alternative (koje bih rado čuo, obzirom da mi HOTO plan i nije nešto simpatičan), svakako i malo prehisterično obzirom na cost-benefit konkretne stvari oko Varšavske kao takve ....

    avatar

    19.05.2010. (14:47)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Mene stvar utoliko zanima što sam građanin koji brine za grad, a najviše ako je bilo pogodovanja, no da sam ekspert za urbani razvoj kao svi ti koji imaju skroz pečeno mišljenje o "devastaciji" i konkretnim posljedicama stvari, a koji navedene eksperte za urbanizaciju toliko beskonačno zabrinjavaju -nisam. I ne znam kako bih bio, baš kao i oni. Meni je meritum: pogodovanje i namještanje - ili ne. No, svako ima demokratsko pravo (ako mu se toliko dade trošiti energija) ludovati zbog dvajst metara spusta za neku garažu, na mjestu gdje su se do sad parkirali auti, bila priveznica za motorkotače, te stajao kontejner za smeće i dvije klupe. Uživajte ljudi!

    avatar

    19.05.2010. (15:15)    -   -   -   -  

  • Neverin

    meni takvih uopće nije žao..

    avatar

    19.05.2010. (16:36)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Nemetz: zapravo, stvar uspjeva, što brojač posjeta dokazuje: :) A ti štosevi "Nemam ja ništa protiv, ALI..." su preplitki. I kakvu bi ti to "alternativu" htio? Alternativi uništavanju središta grada Zagreba je da se ne uništi središte grada Zagreba, prosto ko pekmez! :)

    @Alice: Točno je, ogroman je broj informacija koje plutaju okolo, teško je izabrati što je važno. Ja zato nastojim svaki dan nešto novo na blog staviti. Uostalom, još su mi tekstovi predugi. Bolje je razbiti duži tekst na par manjih, 20 redaka je dosta, više se čita, ali ja kad se zalaufam pisat ne znam stat. :)

    I jasno je, da je Varšavska simbol za stotine drugih slučajeva borbe protiv agresije razvojničkog kapita.la, da sebi podredit sve resurse, pa i prostor.

    avatar

    20.05.2010. (01:27)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Zorane i Alice, svaka čast na Varšavskoj kao simbolu borbe protiv krupnog kapitala i slične revolucionarne pothvate koji nisu my cup of tea, ali tu vas razumijem. U isto vrijeme, možda sam i slijep kod očiju kad ne vidim razliku je li promet u Gundulićevoj pa duboko uvučen u Ilicu nešto različito ili drugo od toga da dva metra dalje taj promet ode do neke podzemne garaže. U Palmotićevoj je garaža u dvorištu. Ne znam, ne kužim... Meni je to i dalje grozni promet u središtu grada, na istom mjestu.
    Kaj se struke tiče, meni je jedan arhitekt koji je protiv HOTO devastacije u isto vrijeme rekao da je neboder na Trgu jedini dokaz da je Zagreb metropola, a hrpa ljudi koja je protiv HOTO nema ništa protiv ili ikakvo mišljenje o staklenom gigantu hotela Dubrovnik koji je još i bliže samom srcu grada. Ja ne kužim te spike, meni je to isto, a kad čujem struku, onda tek nemam pojma. Ja se samo čudim kako vi o tome imate apsolutno čvrst stav.
    DA u redu, ako vam je to borba protiv krupnog kapitala ili ako ćemo govoriti o pogodovanju i nelegalnostima, ali o urbanizaciji...WTF.

    avatar

    20.05.2010. (08:10)    -   -   -   -  

  • lobotomya

    Kad se udruže Horvatinčić i Bandić, muljaža je sigurna i tu dileme nema. O tome kako je konobar Horvatinčić postao milijunaš trebale bi voditi računa institucije, ali zna se i kome one pogoduju.Ostaklit će i opločiti svaki pedalj u Zagrebu. Cvijetni je plac već devastiran, a sada umjesto da se prošire pješačke zone u centru još se veći kaos radi, jer je netko pokupio lovu za dozvole. Dosta je bilo samovolje i korupcije. Neka se tornjaju van iz Zagreba. Uostalom to i nije projekt za " opće " dobro, jer ako ja dođem u grad autom sigurno tamo neću moći parkirati. Trgovački centri nam ne trebaju, ima ih ionako previše ali nemamo love za kupovanje. Zato ću i ja danas biti tamo, s koferom ili bez njega. Pozdrav Zorane.

    avatar

    20.05.2010. (12:16)    -   -   -   -  

  • vrana treba pomoć

    gdje je sad zelena akcija? treba spasiti vranu i njene ptiče iz malešnice. ili vam je draže ležat na asfaltu, vi buntovnici bez razloga?

    avatar

    20.05.2010. (15:57)    -   -   -   -  

  • Belleepoque

    Izvrsna akcija! Tko li je samo prepjevao tako dobro ovu pjesmu! Svaka mu čast! Apsolutno podržavam vašu akciju, pa i sam ću jedan dan pokušati donjeti nešto hrane aktivistima!

    avatar

    20.05.2010. (19:26)    -   -   -   -  

  • viki

    vrana treba pomoć
    Da li znas da vrana zajedno s drugim manjim pticama pomaze u tjeranju orlova kada su blizu teritorija gdje su im gnijezda? Zasto zeleni ne pomazu , mozda zbog povisenja najama. Mozda da se i zelenima pomogne bi bilo vece suradnje. Buntovnici bez razloga? Pa ako ovo nije dovoljan razlog onda si ti umosljas da ce tebi osobno koristiti ova situacija
    YOUTUBE Agenda 21 For Dummies.
    ovdje daleko POZDRAV OD SVEG SRCA

    avatar

    20.05.2010. (23:55)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    puna podrška prosvjedu. Varšavska ima priliku postati presedan. Sretno u tome.

    avatar

    21.05.2010. (07:04)    -   -   -   -  

  • turimti

    u ovom slučaju; tko hebe građane?! jel struka rekla svoje? Jeste. jel papirologija ok.?jeste.
    u čemu je problem? pješačka zona?. vidi nježnika; 50 m ispusta/rampe u varšavskoj ometa pješake da s lijeve i desne strane ispusta neometano prolaze.
    ma daj.
    ako je netko pogodovao svim dozvolama, ako je struka krivo rekla, politika uradila onda je bilo i nekih zakonskih rokova gdje su ti odvažni zeleni mogli svoje primjedbe realizirati...
    peticije, jaka stvar.sigurno je jedno u ovoj državi ništa nije jednostavno. sve je komplicirano. roditelji ne znaju prepoznati mrtvu/živu kćer, policija ne zna tko je pokopan, ina prodana i dužna, a prvi čovjek uzima otpremninu 6,8 milijuna kuna i to sve po zakonu...na čelu hgk je lepi nadan najveći dioničar gospodarskog subjekta, u vladi sve silni dioničari koji "nikada "nisu u sukobu interesa...
    e, i onda dođu mali zeleni, zeleni u politici i zaigraju kolo na cvijetnom trgu, zapišaju okolne portune, zasviraju nježniku, začepe kanalizaciju, istjeraju govna na površinu.
    a, politička govna, ovi na vlasti i ovi u kvazi oporbi plutaju li plutaju, pokušavajući za sobom povući bandića ...braćo i sestre, zeleni i još zeleniji vi ste u ovoj političkoj mrlji koja pluta ovim prostorima samo "for fareri", predvozači mase (sdp & hdz) koju ometa bandić...
    a, to što ga prozivaju hercegovcem neka mu je na čast, jer bolje je biti pošten hercegovac, nego nepošten "zeleni"...

    avatar

    21.05.2010. (10:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...