Komentari

07morsky08.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • fulvus

    Najbolji su postovi koji su izravno iz pera i necenzurirani. Kao majka uvijek ću branit svoje dijete, iako i tu treba biti realan i objektivan. Ima i svakakvih roditelja, onima koje njihovo dijete nikad nije krivo. Oni koji dolaze u školu kad ih ocjena ne zadovoljava, jer sva djeca moraju imati sve petice.
    Ali, ne radi se sad o tome, nego o snebivanju nad pozivom na ispekciju. Ona bi trebala biti uobičajena i nezavisna od anonimnih poziva roditelja. Kroz školovanje svoje djece, naišla sam barem na 6 ludih nastavnika koji maltretiraju djecu, omalovažavaju ih i istresaju svoje frustracije na njima. O nekim profesorima slušala sam godinama na roditeljskim sastancima, bilo je direktnih pritužaba ali ne može nitko ništa. Peticija je van svake pameti, a još je čudnije da je prenose dnevne novine. Ali, naše novinarstvo je postalo sinonim žutilo, šund i afere. Quo vadis, Croatia?

    avatar

    19.05.2010. (14:17)    -   -   -   -  

  • skaska

    kaj se tiče novina. kaj s korupcijom? bila dva članka o dosad najvećoj korupciji glede udžbenika, izdavača i nastavnika. izgleda da je u međuvremenu iskorijenjena. bravo, bravo, bravetina!

    avatar

    19.05.2010. (14:40)    -   -   -   -  

  • ljelja

    U moje vrijeme školska inspekcija je redovitoobilazila škole jednom godišnje i to ne neka seoska nego iz drugog grada, i bez poziva, anonimnog ili ne.
    A što da veliš kad je školi ponuđeno da za dodatne novce i slavu rade s nadarenom djecom i to odbiju? Čak je i ministarstvo palo na dupe:))))

    avatar

    19.05.2010. (15:35)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    meni su u školi već par puta dignuli živac, pa se dodjem na blog ispuhat...samo je problem da je muž lajav i svima izblebetao da pišem blog i pod kojim nickom, pa može bit da je zbog toga mali koji put dobije koju lošu ocjenu...zato sad pišem na na blog.hr-u i ne više na ednevniku, di ga je valjda čitala cijela zbornica, a pisala sam gospodji ravnateljici ovako :P
    pa onda stalno mali nosi doma neke listiće, na kojima moramo starci potpisat jel se slažemo sa ovim ili onim...kad napišem da se ne slažem, daju mu listić ponovno...i još mi kaže učiteljica, jedino se vi niste slagali! pa dobro, valjda imam pravo na svoje mišljenje, koji klinac mi daju nešto potpisivat ako moram uvijek zaokružit da!
    lani sam definitivno odustala od ikakve borbe sa vjetrenjačama, kad sam bila jedina koja se na sastanku usudila reć da je teška pizdarija da organiziraju nastavu popodne, a nemaju riješen prijevoz klinaca prvih par tjedana, a onda se još izmišljaju nekakve dane kad ih moraš vozit ujutro u školu...a sve zbog gradjevinskih radova na školi...tamo na sastanku svi šute i uvlače se u dupe učiteljima i ravnateljici, a onda vani pametni u tri krasne, samo ja ispadam budala...pa si mislim, ko vas jebe sve skupa...osvetim im se na kraju godine, tako kako sam jedina kad treba lajat, tako sam i jedina koja ne da ni jednog eurocenta za poklon za učiteljice...jel dobivaju plaću? jel ta plaća ide od mojeg poreza? e, nek si od plaće same kupuju parfeme i ure!

    avatar

    19.05.2010. (15:42)    -   -   -   -  

  • file

    @fulvus - ti me poznaš malo bolje od samog mog bloga i znaš da mi dica nisu problematična u školi, dapače, i da se ljutim s ne samo osobnim razlogom. iskustva kao ti imala sam i sama, zaključila sam da po školama radi barem dvadesetak posto osoba upitnog psihičkog zdravlja, a toliki je udio vjerojatno i u cjelokupnom pučanstvu, pa to nije ništa čudno. ujedno, uopće ne dvojim da je jednako i prolupanih, primitivnih, zlih i blesavih roditelja. ali ne možemo raspravljati na razini primjera, što se redovno događa kad pričam s nekim od svojih prijatelja i rodbine koji rade po školama. nabroje mi sto primjera divljačkog ponašanja roditelja i djece. ne vide da je problem isključivo u loše postavljenom sustavu školstva, bez "unutarnje kontrole". i u nedostatku ljubavi prema djeci i prema svom plemenitom pozivu, često.
    to što su takve teme po novinama, meni ne smeta, i treba ih dat u novine. po mogućnosti svaki dan, ali iz raznih aspekata.

    @skaska - jedino što je iskorijenjeno su moji novci koje su mi izmuzli za udžbenike. a da su ti novci barem došli do autora, ka šta si ti npr, ne bi mi bilo ni krivo.

    @ljelja - ma što bi oni s nadarenima i problematičnima? ne mogu ni s prosječnima na kraj izić, ajde molinte.

    @Kojotica - a vidin ja da si ti neki gnjavator i pobunjenik ka i ja. nas najviše vole po školama. još ako ih prozovemo za kršenje pravilnika koje ne smijemo poznavati, onda su najsretniji.
    kad sam ravnatelju održala bukvicu o jednom njegovom ludom profesoru i posljedicama njegovih metoda po moje dijete i mogućim još gorim posljedicama reko mi je čekajte gospođo, pa vi ozbiljne stvari govorite. valjda sam mu trebala ispričat vic o muji i hasi u zbornici.
    pismo ti je odlično. oni samo taj jezik mogu razumit.

    avatar

    19.05.2010. (19:27)    -   -   -   -  

  • file

    @Kojotica - nekako mislim, da nas ima više ovakvih gnjavatora i davitelja (s argumentima, naravno), drukčije bi oni pivali.

    avatar

    19.05.2010. (19:45)    -   -   -   -  

  • skaska

    da pivali, zavijali

    avatar

    19.05.2010. (22:38)    -   -   -   -  

  • Lorna Doone

    Mi doma imamo zanimljivu situaciju. Naime, živimo u dvorištu, naoko složno, 2 penzionera, 2 inženjera, 4 učenika i 2 prosvjetara.... čujem sve strane i najviše me od sve ga zazebu oko srca izjave tipa kako nemaju godišnji kad bi htjeli (npr, doma su i za Božić i za Uskrs i preko nekoliko tjedana ljeti... ja za to vrijeme radim) i kako "sutra radi cijeli dan"!!! Pitam ja od 8 ujutro do 8 navečer??? Ma, ne! Od 8 do 14!!!! i još ima 2 rupe od po 45 minuta koje ne može za ništ korisno iskoristiti!!! Mene moj šef nakon izbivanja 5 minuta iz ureda već zove pitat di sam ja????
    Da! Di treba potpisat tu peticiju??? Roditeljsku, dakako!

    avatar

    20.05.2010. (20:41)    -   -   -   -  

  • povuci-potegni

    slažem se s fulvusicom. bemti kak je to mudra žena. bit će zato jer piški uvijek na vrijeme. fulvusica, daj odi piškit, nema me sutra da te podsjetim!

    avatar

    21.05.2010. (00:01)    -   -   -   -  

  • file

    @skaska - :-))
    @nažalost anonimna (hm... kad roditelji anonimno zovu inspekciju?) - oprostite, ali ja sam jedan od tih roditelja koji očekuje da mu i škola odgaja djecu. Poslala sam djecu u školu da ih nauči čitati, pisati i računati ali i, da osim milijun podataka upitne vrijednosti, nauče funkcionirati u zajednicii, da budu tolerantni prema drugačijima, da uvažavaju druge, da ih se nauči da se (vlastiti) rad isplati, da je znanje cool, i tako, takve stvari. Žao mi je ako Vas time vrijeđam. Ali moje dijete, i svako drugo, je osoba vrijedna pažnje i poštovanja. I ne odgajaju ga samo roditelji, htjeli mi to ili ne.
    Moram nažalost reći da come-back nije uvijek bio po mom očekivanju. Mnoge osobe su zalutale u taj poziv.
    Mnoge i nisu, naravno. Ali svi smo skloni fiksirati se na loše primjere.
    Mene je i odgojila i škola. Zato i jesam ovako neodgojena.
    Srdačan pozdrav.
    @Lorna - oni bi ti rekli: a ko je tebi branio postat učiteljica? Ne, šalu na stranu, ja nemam ništa prema njihovog radnog vremena, nak ga imaju, volila bi i da imaju i bolje plaće, oni su prevažni ovom (svakom društvu), ali smatram da imamo pravo tražiti bolji sustav školovanja naše djece.
    @pp - jel pita: učiteljice, mogu li u wc? :-))

    avatar

    21.05.2010. (08:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...