Komentari

fanny7.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • GAJINE GLUPOSTI

    ma nek nosi i stolnjak prek glave, meni ne smeta sve dok se to ne nameče i drugima

    avatar

    19.05.2010. (11:39)    -   -   -   -  

  • rU

    dodir dvaju kultura oduvijek je složen. nažalost, uvijek je tu puno uzajamnog podozrenja i uvjerenosti da je samo 'naša istina' ispravna ...

    avatar

    19.05.2010. (15:08)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    da, u slobodno vrijeme neka se svatko oblači kako želi. no, u slučaju posla/škole neka se pomiluju našim zapadnjačkim zakonima ako tu žele živjeti. isto tako se zapadnjaci (pretpostavlja) moraju ponašati u njihovoj zemlji po njihovim zakonima (u đamiju ne smiješ ući obučen i sl.). prema tome - ili žive kod nas (Europa) ili žive kod sebe doma....

    toliko.

    avatar

    19.05.2010. (16:01)    -   -   -   -  

  • katalona

    A zamisli da radiš (kao ja) kontrolu putnih isprava na ulazu u RH i dođe ti 20 žena pokrivenih od glave do pete. Burka (ili šta već) im je zaklanjala samo tijelo, a duh im je ostao otvoren, razigran i susretljiv pa su me, prije nego što sam išta i rekla, zamolile da ih odvedem izvan muških pogleda gdje će se otkriti i podvrgnuti graničnoj kontroli koja uključuje i utvrđivanje identiteta usporedbom lica sa fotografijom iz putovnice. Interesantno je što ih je 6 bilo rođeno u BiH, a ostale su bile, što bi se reklo, "sisters in low" koje su dolazile u posjet obiteljima bosanskih nevjesta. Ove naše "bosanke" su mi rekle da su im muževi (ili muž!!!) jako bogati i da su više vidjele, proputovale i nauživale se slobode i ljepote ovako umotane nego kad su kao djevojčice skoro gole trčale bosanskim livadama.
    Ipak, moj stav je kao i od Seoske idile. Doma hodaj kakav želiš, a u gostima se prilagodi domaćinu.

    avatar

    19.05.2010. (16:41)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Pozdrav i osmjeh ostavljam :-)))

    avatar

    19.05.2010. (18:26)    -   -   -   -  

  • zmajka

    Kad bi svi razmišljali kao mi, ne bi bilo ratova, ne bi bilo zabrana, ne bi bilo gladnih, a za svakoga bi se našlo lijepih riječi. I svatko bi mogao hodati odjeven kako god želi, a nitko se ne bi bojao što netko skriva ispod odjeće...
    Kad bi...

    avatar

    19.05.2010. (20:04)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Ma ja isto mislim da se treba prilagoditi mjestu gdje živiš ali ipak mi je sporna zabrana jer kako će one koje stvarno poštuju tu svoju tradiciju, nije za očekivati da će se razgolititi zbog zakona već prije da neće ni izlaziti iz kuće. Tu naravno mislim da one ekstremne tradicionaliste, kao da očekuješ od ortodoksnih Židova da se preobrate u jedan dan, ne znam...

    avatar

    19.05.2010. (21:55)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Kada vidim vreću sa prorezom za oči odmah me uhvate dvije drhtavice. Prva je strah da će sada nešto ružno grunuti.
    Drugo je pitanje: Zar u dvadesetprvom stoljeću još vjera upravlja životima. Meni je to najočitiji primjer one božje osude žene: Dok je svijeta i vijeka biti ćeš sluga pokorni svome čovjeku. Pisah o tome kada sam pisao da je upravo crkveni temelj najveće nasilje nad ženama.
    Svuda oko nas cvatu grmovi jasmina. Možeš zamisliti kako je zrak mirisan.
    Cvijeće poklonih Dragoj za rođendan.
    Pozdrav u ime oboje

    avatar

    19.05.2010. (22:57)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Sve si rekla zadnojm rečenicom! :))))
    Predivno si "definirala" Mani - točno je tako! Hvala Ti na lijepom komentaru!
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    19.05.2010. (23:45)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Ma, neka žene šetaju tako ako vole, mene jedino smeta što i njihovi dečki nemaju kakvu lijepu burkicu...
    nejednakost me smeta i smetat će me zauvijek:))

    avatar

    20.05.2010. (00:06)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Mislim da je to samo još jedno odvlačenje pozornosti raji sa bitnog. Što se mene tiče, hodaj gradom gol ili sa loncem na glavi. Jer kako ide, uskoro će svaka odjeća postat luksuz ;)))

    avatar

    20.05.2010. (08:42)    -   -   -   -  

  • Tamoya Sanshal

    Islam je vrlo kompleksna religija, i tu potpuno razumijevanje izostaje. Najveći je problem, ko što kažeš, to što se terorizam poistovjećuje s Islamom, što je jako žalosno. A opet, s druge strane treba razumjeti i policiju po npr. Francuskoj i Njemačkoj, gdje je bilo primjera da se svašta skrivalo ispod burke. Nema tu jednostavnog rješenja. Pogled Islama i zapadnjački pogled na tu stvar se previše razlikuju. Bio sam puno po islamskim zemljama, i po meni, ovo što kažeš u zadnjoj rećenici stoji. Ali, što, o uzrocima toga dalo bi se raspredati danima...
    pozdrav

    avatar

    20.05.2010. (12:48)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Gajo - tak je, tolerancija sve dok nam se ne nameće :)

    @rU - problem je dok god smatramo da je "naše" mjerilo :)

    @Rudarka - svatko bi se trebao suzdržati od svojih ustaljenih navika kad dolazi u stranu kulturu. Kad malo bolje promisliš, nije to tako strašna žrtva, uostalom robovanje vjeri smo trebali odavno prevazići u stoljeću u kojem živimo, a da pri tome ne narušimo tradiciju :)

    @Katalona - sreća da nije tako u svim islamskim zemljama, ipak je stroga tradicija manjina. I paradoksalno je to što kažeš - više su žene prošle udate za Muslimana, nego neke zapadnjakinje, vjerujem da je tako :)

    @Dida :)

    @zmajka - da, svima bi bilo bolje, a kad pogledaš - ne bi trebalo velikog odricanja, samo dobre volje i poštovanja, jadno :)

    @Majstorica - zabrane stvaraju inat, a i glupo bi bilo zabranjivati jer neke Muslimanke to same žele. Ali ipak treba prihvatiti pravilo zemlje u kojoj živiš i u koju dolaziš :)

    @More ljubavi - da, meni nije sporna tradicija, neki dan sam pogledala dokumentarac o Japanu. Tamo se tradicija poštuje, ali nema robovanja. O robovanju vjeri, znaš što mislim. Pogotovo što je kroz povijest dokazala svoju surovost, pogotovo prema ženama. A i mislim da smo već odavno trebali prevazići vjerske diktate :)

    @luki 2 - jel'da, ja spadam u one zapadnjačke - doma u trenirci, ali ipak nje stara i iznošena. Ja se "održavam" radi svog zadovoljstva, a ne radi muža i vjere :)

    @Vitae - dečki su zaštićena divljač, em su otkriveni, em imaju više žena, em odlučuju o svemu. Oni koji bolje poznaju vjerske katarze, kažu da će Muslimani posljednji osuvremeniti svoju vjeru, Budisti su to već učinili odavno, kršćani ih sustižu, a Muslimani se još traže :)

    @Manga - pitam se samo koliko dugo. Jer kad usporediš one koji nas vode s eksplozivom omotanim, zakrivenim teroristom, ovi drugi su male bebe :)

    @Tamoya - što kažeš, nema jednostavnog i općenitog rješenja. Barem ne u današnje doba, kad bi se široke halje mogle za svašta iskoristiti :)

    avatar

    20.05.2010. (18:31)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...ak je za fašnik, onda je ok...:)))))

    avatar

    21.05.2010. (19:07)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Maja u vrtu i Maja mala mama...te su mi bile najdraže :))
    Pusa, Fani:))

    avatar

    21.05.2010. (22:19)    -   -   -   -  

  • Auroraisa

    u prolazu jedan pozdrav i za tebe :)))

    avatar

    24.05.2010. (17:13)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Sagi - i na fašnik se moš omotat' eksplozivom :)

    @Vitae - možda sam zato po njoj i juniorku nazvala :)

    @Auroraisa - hvala da si me se sjetila, pusa :)

    avatar

    25.05.2010. (22:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...