Komentari

p-a-t-o-l-o-g-i-j-a.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • inhibitor

    Imaš ulet kao da pišeš Lastanu u Modru lastu, nadam se da moje pismo neće završiti u smeću... Opusti se, duboko udahni i reci zašto bih ti brisao komentar? I zašto intelektualci ne bi mogli tu i tamo baciti koju stolicu? Pa književnici su se nekoć znali obračunati šakama kad nisu mogli riječima, ali bilo je to doba kad je postojala kritička javnost, doba kad je sve to skupa imalo određenu težinu. Meni je sve ovo sjajno baš zato što je Jarak već dobio tu nagradu pa se njegova reakcija ne može protumačiti kao potez ljubomornog luzera koji nikada nije osvojio tu nagradu, nego kao reakcija na nepravdu lika kojeg usprkos novcu nisu uspjeli kupiti. Zar ne? Više bih volio čuti kako komentiraš činjenicu da u žiriju sjede prijatelji i kolege laureata, uz podršku tužne profesorice s komparativne koja to komentira riječima "ako u pravilniku ne piše da se to ne smije, onda je to OK". Prejebeno. Kad vidim takvu momčad, uopće nemam volje komentirati igru.

    avatar

    07.05.2010. (14:00)    -   -   -   -  

  • Akuzmata

    Markiže, slažem se s vama u svemu osim po pitanju tumačenja Jarkove reakcije. Naime, Jarka su ipak uspjeli kupiti: primio je nagradu EPH (koji prije dvije godine nisu bili ništa bolji negoli su to danas), primio je njihov novac, a sada se vraća na poprište zločina i baca stolicu zbog nepravde, valjda bijesan zbog toga što je nagrada koju je primio sada okaljana, što li. Testosteronsko pražnjenje, ne puno više od toga - tako mi se ovo doima. Zato sam rekao da valja zagrabiti dublje pri prosvjedu, udarati po uzrocima, a ne po posljedicama - u protivnom čovjek ispada smiješan. Namjesto takve usputne uvrijeđenosti, valja prosvjedovati svim svojim bićem i neprestalno.

    avatar

    07.05.2010. (15:26)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Iz ovog posta zaključujem da autor:
    1. ne voli (možda i mrzi) emisiju "Pola ure kulture".
    2. Da Jergović za njega nije pisac.

    Postavljam dva pitanja:
    1. Koja je emisija o kulturi dugovječnija (ako je uopće i ima) od ove. Ni ja se baš ne slažem uvijek s autorima, knjige koje budu na vrhu liste uglavnom mi se ne sviđaju, ali ipak...
    2. Koliko si knjiga pročitao od Jergovića? Kako to da je Jergović prevođen u inozemstvu? Valjda mu i to plaća EPH?

    P.S. Što se tiče "nastupa" Jaraka ne znam zbog čega sam odmah pomislio na BBB?

    avatar

    07.05.2010. (18:38)    -   -   -   -  

  • Akuzmata

    Semper, na BBB si pomislio zato što si glup.
    Spektator, ne mogu vjerovati da si nasjeo na Jergovićeve bijedne kolumne. Taj ne piše ni o čemu osim o notornim očitostima, i to tek kako bi održao svoj lažni status moralne vertikale (trebalo bi konačno objaviti i taj registar), pri tom parazitirajući na patnjama narodâ ovih usranih prostora. Jergović je (poslužit ću se ovdje nadahnutim pseudonimom Dubravka Matakovića i zamoliti ga da mi na tome oprosti) Govnar Smrti.

    avatar

    07.05.2010. (21:09)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..Dottore, Jergovic pise za pare, kao sto to cine i svi ostali novinari, to Vam je prosto ko pasulj, bas kao Kamenskica, Zima ili Nikola Petkovic , svi marsh citati Krlezu, danas su drugacija vremena, ne moze bas svatko iz inata pokrenuti svoju reviju, ja sam probala pred nekoliko godina napraviti Midecu, svi su bili odusevljeni ali od toga nije bilo nista, pisce treba platiti a o novinarima se financijski brine javno glasacko tijelo. Radi bi, po mom skromnom misljenju, bilo bolje da pokrene casopis nego da baca stolce, stolci odu u zaborav vec u trecem nastavku dnevnika a casopis se ipak cuva negdje u biblioteci filozofskog a i u Arhivu.

    avatar

    08.05.2010. (00:13)    -   -   -   -  

  • insajder

    ako si već načeo temu nepotizma onda si mogao spomenuti da je muž andreje zlatar, božidar violić, prošlogodišnji dobitnik nagrade JL za publicistiku
    žena mora vratiti uslugu
    od muževljeve nagrade si je kupila nove zavjese i puno masne prasetine

    avatar

    08.05.2010. (12:02)    -   -   -   -  

  • Virtuela

    a šta drugo do li bacati stolice i dobro se zajebavati??? konačno normalna reakcija u nenormalnoj zemlji!

    avatar

    11.05.2010. (21:57)    -   -   -   -  

  • Akuzmata

    Ali ne, ali ne: to je olako, površno, usput. Neka se otpor ne banalizira ovakvim "dobrim zajebancijama"; smijeh neka bude taman i dubok, trijezan i čist; bubanj srca neka razbudi životinju smisla.

    avatar

    12.05.2010. (09:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...