,nepoznatizagreb.blog.hr" /> <font color=#CC0000>"Folka" za one koji žele znati malo više - dio peti: Završno poglavlje</font> - Nepoznati Zagreb - Blog.hr - komentari na post

Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Bergaz

    No da!!! Tu već ima i lijepih primjeraka (fotki mislim)!
    Malo nagnuća s reporterske na umjetničku stranu. Baš lijepo!
    _

    avatar

    28.04.2010. (14:03)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Hahahahahahahahahahahahahahaha.
    Evo, sad si iz prve ruke iskusio famoznu famu o Folki :-)). Nigdje drugdje ti se to nije dogodilo :-)).
    Trebao si ga snimiti :-)).

    Bio si na krovu protuavionskog skloništa. Inače, služi za koturanje, ima baš lijepi spust, a po zimi je idealna pozicija za grudanje prolaznika :-)).
    Igralište s mladim manekenom je zapravo na Trstiku. Ne sjećam se točno, bila sam mala, ali mislim da je postojao neki košarkaški klub Trstik, možda i nogometni? Svemu u svemu, nekada se tamo opasno haklala košarica :-)).

    Evo našla sam na netu: Veteranski košarkaski klub Zagreb
    visina 185 cm, krilo
    klubovi Trstik (Zg), Volovčica (Zg)
    u razdoblju od 1976. do 1982.
    ;
    Godine 1974., pod imenom Trstik 74 osnovan je Ženski košarkaški klub Croatia. Osamdesetih je bio sastavni dio Cibone, da bi nakon Univezijade 1987 i izgradnje dvorane na Peščenici, preselio u taj zagrebački kvart.;
    i na jednom blogu:
    Sjetio sam se kako sam i ja davne 1985/86 dobio dres od KK Trstik gdje sam igrao.

    I još malo o Trstiku:
    Urbanističko-arhitektonska obilježja stambenog naselja Trstik u Zagrebu
    Nizovi ugrađenih obiteljskih kuća kao tipologija stambene izgradnje značajnije su zastupljeni u desetak zagrebačkih stambenih naselja. U stambenom naselju Trstik vidljiva su četiri osnovna slučaja povezivanja parcela nizova ugrađenih obiteljskih kuća s ulicom na sjeveru, istoku, zapadu i jugu. Trstik je prepoznatljiv po stambenim kasetama s nizovima ugrađenih obiteljskih kuća koje okružuju izduženi perivoj do kojeg vode uske pješačke staze.
    Tu je vidljivo da je južno od Milke Trnine, odnosno kućice u nizu koje si vidio sa igrališta :-)).

    Ah, kako je lijepo vidjeti Folku :-)).

    avatar

    28.04.2010. (19:39)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Zlice, odlično, baš sam se nadao da ćeš dodati još koju zgodnu pričicu! ;o)

    Znači, to je protuavionsko sklonište! U jednom času sam se upitao, a gdje je toj mojoj "garaži" ulaz, no onda sam pretpostavio da je sa druge strane (koju nisam posjetio) pa sam otišao dalje. Je, žao mi je kaj nisam snimio tog bukača, pa još napraio filmić sa čuvenim psovkama ... zaista, nisam znao da itko može tako jako galamiti, čulo ga je pola kvarta! ;o)

    O košarci ti mogu i ja reći koju. ;o)
    Košarka mi je oduvijek bila najomiljeniji grupni sport i u doba faksa sam često bio uokolo po gradu na raznim igralištima i haklao za svoj gušt (nisam nikad nigdje treniro), najčešće sam bio na Ravnicama (jer mi je bilo najbliže kući), ali sam češće svraćao i na Tuškanac (lijepo igralište u hladu, super ekipa za hakl), Vrbik (pored Raketa, blizu mog faksa) te kod tebe, na Trstik (Savicu, kak sam ja to zval), jer je igralište bilo u hladu i često je bilo mjesta, bez gužve. Nisam bio neki vrhunski hakler, ali i u društvu "Ciboninih" juniora ili pak nekih "lokomotivinih" veterana (Vanjak i ekipa) sam imao što za reći ;o)

    A kaj se tiče KK "Trstik", oni su djelovali baš u to doba kasnih 80-tih kad sam i ja bio aktivan pod koševima, a jedan moj prijatelj je igrao za ozbiljno u KK "Maksimir" i bili su u istoj ligi kao i "Trstik" (obuhvaćala je središnju Hravtsku, ako se ne varam, poslije su ušli u 2. ligu) ... i mislim da su im je ekipa "Trstika" bila redovni mušterija ;o)
    Nakon osamostaljenja Hrvatske više nisam čuo za klub, vjerojatno je rat i nestašica love uzrokovao raspad ... :o(

    Arhitektura: ovaj termin "kasete" me uvijek nagoni na smijeh ... ;o)
    Sviđa mi se što je po Folki/Trstiku (kao i drugim kvartovima koji su nastajali u slično doba - pa i u Prečkom) puno pješačkih staza koje izbjegavaju cestovne komunikacije i vode kroz parkove ... i to još ne onak direkt, po ravnoj liniji, već vijugavo, što daje puno ljepši dojam. To me malo podsjeća na azijsk (kineke, Japanske) parkove koji su mi vrhunac pejzažnog uređenja - ako mi se išta sviđalo u Aziji, to su bili parkovi!

    avatar

    29.04.2010. (09:18)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Nego, još malo o tvom bukaču :-)).
    Barem pretpostavljam da se radi o istom penziću, čak i za Folku bi bila pretjerana dvojica takvih :-)).
    Dotični je poznat po tome kako baca mrvice, sitno smeće na one koji koriste bankomat, baš ovaj s Pajom Patkom. Sve u svemu, odlično si prošao :-)).

    avatar

    01.05.2010. (01:27)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Znači, Zlice, do bankomata se ide samo sa šljemom na glavi? ;o))))))
    Da, to je sigurno taj isti tip, točno iam balkon blago udesno od bankomata, bez problema baci dolje sve što želi.

    A propos tih metoda, pored moje firme je oveća zgrada čiji stanari nisu zadovoljni sa time što zaposlenici moje firme parkiraju pored njihove zgrade - nekad su bušili gume autima, zatim su počeli bacati na aute smeće (jaja, ostatke hrane - našao sam više puta na haubi rezance od juhe i špagete), a sada su postavili prometni znak zabrane parkiranja osim za stanare (rekao bih bespravno, ne vjerujem da je to njihovo zemljište) .

    avatar

    04.05.2010. (08:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...