Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • Denis

    Jedino je pitanje zašto je tebi mama kupila računalo da tipkaš gluposti na njemu. Bolje da ti je kupila tokarski stroj ili nešto korisno.

    avatar

    22.04.2010. (00:31)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Denis

    E Denise, jesi ostavio svoj mozak u ormaru kad si se prihvatio tipkanja?

    avatar

    22.04.2010. (10:45)    -   -   -   -  

  • eto ti ga na ...

    Kažeš da Josipović šuti na Tadićeve laži nije li to isto činio i hrvatski veleposlanik pri UN-u (NM) koji je obilato trošio novac veleposlanstva za osobne potrebe, da li je šutnja zlato ili kukavičluk , narod ima onakve predstavnike kakve zaslužuje.Neki su gusani koji lepršaju u magli, drugi šarlatani koji prodaju tu istu maglu a neki pak nojevi koji su turili glavu u pjesak .
    Nekada davno sam čuo da je nastala neka ptica iz pepela možda pod imenom Fenix ili slično...
    Narod bi trebao birati nekog domaćina da bude vodja a ne političare koji rotiraju po partijskom ključu a dok ne bude tako imat će mo to što imamo jad , bijedu i sramotu.

    Na tebi je CBK da pokreneš stvari u pravom smijeru!

    avatar

    22.04.2010. (17:44)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @eto ti ga na ...

    Načelno se slažem da narod ima onakve predstavnike kakve je zaslužio, ali u našem slučaju su dbaši "malo" pomogli da stvari u hrvatskoj politici izgledaju ovako kako izgledaju!

    Ja sigurno ne mogu stvari pokrenut u pravom smjeru, ali 100 drugih zajedno samnom već bi mogli nešto pokrenut, stvar je samo u tome hoćemo li i nadalje samo kukat iz pozicije udobnih fotelja pred TV-om, ili ćemo nešto i riskirat jer nema slobode bez političke akcije, a često slobode nema bez znoja i krvi!

    avatar

    22.04.2010. (20:41)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    @CBK, ja po blogovima i forumima već godinama pišem da nam lože pakuju novu Jugu! Odmah se sjetim našeg velikog i jedinog oca domovine kojeg ja priznajem, velikog čovjeka i humanista dr. Ante Starčevića koji je rekao da Hrvati brzo zaboravljaju zla koji im drugi učine.
    Pazi što sam ti rekao, kada nažalost RH uđe u EU, da se ne zavaravamo to je neizbježno jer se neoliberali i globalisti žele jeftino dokopati naše zemlje, pogotovo resursa pitke vode i obale, puno će brže ući Srbija i eto ti nas opet u istom Balkanskom kotlu, koji je poslije Bliskog istoka jedan od najeksplozivnijh na svijetu, u prosijeku svakih 50 god.
    Naši političari bi prodali i rođenu majku strancima na uštrp općeg dobra što pokazuje i popunjenost Remetinca dojučerašnjih hrvatskih političkih i gospodarskih glavešina koji su za globalno gledajući sitne novce na korist strancima htjeli uništiti jedino što je valjalo u zemlji i još u hrvatskim rukama, a to je Podravka i Poštanska banka, nadam se da postoji Danteov deveti krug pakla za takve jer ja mislim da ga zaslužuju!
    Tadić neće prepustiti kuhanoj nozi da bude lider u regiji i već je prema svojoj balkanskoj bahatoj osobnosti preuzeo inicijativu i okrenuo politiku na Balkanu u svoju korist marginalizirajući velikosrpsku politiku devedesetih kao neki izolirani eksces, sada su svi krivi i svi se svima trebaju ispričati? Koliko se ja sjećam, nisu ZNG i HOS napadali ni Niš, Zaječar pa ni Šid i Palanku. Naš predsjednik aka čovječja ribica zove njega u Opatiju da ga ovaj šamara ko malog majmunčića pa čekaj bre, ko tu koga, dok se Tadić ne ispriča nema njemu ni do Iloka, a kamoli Opatije!
    Pozdrav!

    avatar

    22.04.2010. (21:27)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Para(ne)normalan!

    Potpisujem svaku tvoju riječ jer je sve istina što si komentirao!

    Sad britanska politika, koja je u velikosrpskoj agresiji pomagala Slobodana Miloševića, imaju u Uredu predsjednika Republike Hrvatske direktno svog čovjeka (Dejana Jovića, Josipovićeva savjetnika), a Tadić je također njihov čovjek jer mu je otac zajedno sa velikosrpskim ideologom i marksistom Dobricom Ćosićem napisao srpski "Mein Kampf" - Memorandum SANU!!

    Josipović - britanski eksponent u hrvatskoj politici, SDP - marioneta Londona.

    SDP bio 25. lipnja 1991. protiv hrvatske nezavisnosti. To je hrvatski puk već zaboravio, kako reče Otac domovine Ante Starčević, kojeg si citirao, da Hrvati brzo zaboravljaju zla koja im drugi učiniše!

    avatar

    22.04.2010. (22:02)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Ovo što @ Para(ne)normalan smatra, da je neizbježno kako ćemo ući u EU zbog globalista i liberala, malo bih nadopunila. Preciznije rečeno, smatram da ćemo vrlo moguće ući u EU isključivo zbog vlastitog konformizma i gluposti, te nekih sitnih, sebičnih interesa.

    S ostalim se slažem savršeno.

    avatar

    23.04.2010. (20:46)    -   -   -   -  

  • anti velikosrbin

    @cbk

    Nakon pohvale na još jednom odličnom članku komentirao bih komentar Para(ne)normalnog.

    Para(ne)normalan!

    @CBK, ja po blogovima i forumima već godinama pišem da nam lože pakuju novu Jugu! [/

    Tim Judah je u kolovozu 2009. godine proglasio Jugosferu (radni naslov za novu veliku srbiju) gotovim projektom čije bi "veliko finale" trebalo uslijediti najkasnije do 2014. godine.

    "Jutarnji list" (službeno glasilo MI6-a u Hrvatskoj je to doduše objavio tek krajem lisopada što me je pomalo začudilo, jer su obično puno brži kada treba izaći u javnost s nekom vijesti nepovoljnom za Hrvatsku.

    [I]"..puno će brže ući Srbija i eto ti nas opet u istom Balkanskom kotlu, koji je poslije Bliskog istoka jedan od najeksplozivnijh na svijetu, u prosijeku svakih 50 god. "


    Plan EU je da Hrvatska, BIH i Srbija uđu "u paketu" i to baš 2014. godine ako bude ikako bilo moguće. Znači, puštanje Hrvatske da uđe prije Srbije po EU "mudracima" nije moguće. Ne treba nasjedati njihovim manipulatorima koji za "hrvatske" medije ponekad daju izjave koje odskaču od ovog plana.

    "...Tadić neće prepustiti kuhanoj nozi da bude lider u regiji i već je prema svojoj balkanskoj bahatoj osobnosti preuzeo inicijativu i okrenuo politiku na Balkanu u svoju korist."

    Tadića tu nitko ništa nije pitao, nego on ima vjetar u leđa Engleza i Amerikanaca koji žele stvoriti novu veliku srbiju (ovaj put pod nazivom Jugosfera - vidjeti link), a i "veliki hrvatski prijatelj" Joe Biden je prilokm posljednjeg posjeta Beogradu i Sarajevu("prijatelj" je Hrvatsku zaobišao u velikom luku) najavio Srbiju kao lidera u "regionu" što je najveći zaokret ikada u međunarodnoj politici. Naime navedeni Joe = Jovo je devedesetih tvrdio kako bi on upotrebom američkih vojnih snaga zasutavio velikosrpsku agresiju na Hrvatsku i BIH.

    http://www.economist.com/research/articlesBySubject/displaystory.cfm?s ubjectid=348882&story_id=E1_TQNVRRGT

    avatar

    23.04.2010. (21:07)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @anti velikosrbin

    A ja bih još nadopunio da je Joe Biden uoči odlaska u Beograd i Sarajevo bio na sastanku masonske Bilderberške grupe u Ateni (14. do 17. svibnja 2009.) na kojemu je imao briefing (i pranje mozga) kod Henrya Kissingera.

    @catwoman

    Slažem se, jalovost, konformizam i izdaja u Hrvata je u pitanju!

    avatar

    24.04.2010. (00:25)    -   -   -   -  

  • anti velikosrbin

    @cbk

    Hvala na ovom podatku oko sastajanja Joe Biden-a sa masonima u Ateni, jer mi je do sada bio nedostupan.

    Samo nastavi tako dalje sa probijanjem medijske cenzure, jer je to najbolji način širenja demokracije u RH, jer je pravo na objektivnu informaciju jedno od osnovnih ljudskih prava za koje Udbaški vlastodršci nisu nikada ni čuli, a kamo li da su koje i objavili.

    Da li milsiš da bi "Krug za trg" 8. svibnja ove godine u Zagrebu mogao donijeti naslove Zločinac Tito - konačni pad?

    avatar

    25.04.2010. (21:38)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @anti velikosrbin

    "Zločinac Tito - konačni pad" je odličan naslov za prosvjed!
    Trebalo bi predložit organizatoru Krug za trg.

    avatar

    26.04.2010. (11:43)    -   -   -   -  

  • anti velikosrbin

    @cbk

    Nadam se da je ideja dobra i naslov dobro zvuči, možda je malo inspiracije uzeto iz naslova filma "Hitler - konačni pad", ali ionako su to bila 2 diktatora gotovo jednaka po svojoj krvoločnosti i spremnosti na ubijanje kako svojih protivnika, tako i neistomišljenika.

    Još nešto važno:

    Treba s time požuriti, jer su Englezi ubacili u petu brzinu i upravo uz pomoć "revitalizacije" tog zločinca žele stvoriti što prije novu veliku srbiju.

    Evo članaka koji to potkrijepljuju:

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8636034.stm

    dosta kvalitetan prijevod je na velikosrpskom portalu index.hr (čemu ovo hr?):

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/quottito-je-35-godina-drzao-jugosl aviju-na-okupu-a-sad-ce-to-raditi-europska-unijaquot/488150.aspx

    Ovo govori da je za otkrivanje pravog lica balkanskog krvnika posljednji trenutak i možda ga više nikada neće niti biti ako se propusti povijesna prilika.

    avatar

    26.04.2010. (22:26)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Našla sam danas konačno priliku pročitati post u miru. Odlično nanizane činjenice. Vrlo informativno, kao i uvijek.

    Sjećam se odvjetnika Srđe Popovića iz jednog intervjua s nekim HTV novinarom. Zapanjila sam se tada kako je čovjek kulturan i fin, da sam čak zapamtila njegovo ime nakon toliko godina i prepoznala ga sada u postu. S takvim Srbima Hrvati ne bi imali nikakvih problema. A ni sa takvim Hrvatima. :P

    U poslijednju rečenicu ( retoričko pitanje ) ubacila bih jedino možda: jesu li Josipovićevi glasači politički daltonisti ? Jer - te naše naive nagledam se i u najbližoj obitelji, susjedima u blogosferi ... Dobri, pošteni i dragi ljudi, čak u mnogočemu iznimno inteligentni ... a naivniiiiiii ... Jednostavno - kao da im nedostaje neki centar u mozgu za prepoznavanje političkih ( i inih ) manipulacija. Često puta je tu u igri "obiteljski gen". Nesvjesna kondicioniranost. Nesvijest. Ne znam kako takve probuditi, tu hladni mlazevi činjenica ništa ne pomažu. Jedino što kaže @ Gordy - patnja otvara oči prisilno.

    Možda je zato ljudska povijest tako monstruozna i ponavlja se, jer oni koji progledaše, napustiše ovaj planet zauvijek, a on ostaje uvijek isti poligon za slijepce i slabovidne.

    avatar

    28.04.2010. (22:16)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @catwoman

    Potpuno se slažem s Vašom konstatacijom, stvar je u tome da je većina ljudi beskrajno naivna, makar bili na pr. visoko obrazovani ili (prirodno) inteligentni, ali nedostaje im to nešto u glavi da raspoznaju vuka u janjećoj koži, a kad te vuk pojede onda je već prekasno. Hrvatski narod je u biti kao Crvenkapica.

    avatar

    28.04.2010. (22:57)    -   -   -   -  

  • gost1

    Pozdrav, nisam upućen u detalje ovog pitanja, što se tiče brojnosti, no na dragovoljcu piše slijedeći tekst, potpisuje ga "Vlatko":
    "List po list, broj Hrvata smaknutih 1945. godine popeo se na pola milijuna ili drugim riječima, jugoslavenske vlasti ubile su svakog tadašnjeg šestog živućeg Hrvata.

    Pokušavajući poljuljat autoritet svog samovoljnog vrhovnog komandanta, tadašnji jugoslavenski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Ranković izveo je u veljači 1952. godine političku diverziju, i objavio izvješće u kojemu je navedeno:

    „Kroz naše je logore i zatvore između 1945. i 1951. prošlo 3,777.776 logoraša i zatvorenika, a broj likvidiranih narodnih neprijatelja iznosi 586.000“. "

    Možete li potvrditi da postoji takav ili sličan dokument?

    avatar

    29.04.2010. (14:37)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @gost 1

    Znam za taj podatak koji je objavljen u ondašnjoj režimskoj novini, beogradskoj "Politici" od 1. ili 2. veljače 1951. godine, a pročitan je od generala Rankovića u jugoslavenskoj Skupštini u Beogradu.

    avatar

    29.04.2010. (20:03)    -   -   -   -  

  • gost 1

    Zanimljivo. Kako se najavljuju zajednički udžbenici, volio bih znati što vi smatrate o približnim ili konačnim brojevima žrtava, u NDH (41-45) i nakon nje, u Jugoslaviji, odnosno koje procjene smatrate približno točnima. Muzej žrtava genocida iz Beograda, prema SD, navodi da je "U LOGORIMA Nezavisne države Hrvatske stradalo je između 504 tisuće i 536 tisuća civila svih nacionalnosti i vjera, od čega je između 325 i 345 tisuća Srba, između 63 tisuće i 67 tisuća Hrvata i oko 39 tisuća Muslimana.", dok pak s druge strane nalazim da su popisi žrtava prije pregovora oko isplate ratne štete bili potpuno drugačiji, barem što se tiče Hrvatske bez dijela BiH (sveukupno 185.327 svih narodnosti, od toga U LOGORIMA oko 60 000 dok ovi sada govore o gotovo devet puta većem broju).

    Cijeli članak SD:
    žrtve

    Prema tom članku, metodologija je "od 600 000" prema dolje. Čitao sam autore koji imaju metodologiju od 0 prema gore, i oni imaju potpuno drugačije brojke nego li ovi, a može se govoriti o brojkama sličnijima onim prije 64, odnosno prije pregovora o isplati ratne štete.

    avatar

    30.04.2010. (16:39)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @ gost 1

    Brojka ubijenih koju je iznio Aleksandar Ranković, da je jugo-komunistički režim likvidirao 586 tisuća ljudi, i to samo u razdoblju od 1945. - 1951. ( u to nisu uračunate žrtve komunizma od 1941. - 1945. i od 1951. do 1990.) smatram vjerodostojnom.
    U NDH je od ustaškog režima ubijeno preko 20 tisuća Židova, do 30.000, s tim da je određeni broj deportiran u njemačke nacističke logore smrti, oko 10 tisuća, a broj žrtava fašizma svih ostalih, a nastale djelovanjem ustaške vlasti, iznosi još oko 10 do 20 tisuća, dakle, otprilike 30 tisuća do 50 tisuća sveukupno; pored toga imamo žrtve fašizma djelovanjem talijanskog okupacijskog režima koji je likvidirao preko 10 tisuća Hrvata i Slovenaca, zatim četnički režim je u NDH likvidirao oko 60 tisuća do 70 tisuća ljudi, a partizanski režim od 1941. do 1945. nekoliko desetaka tisuća. Podatci iz beogradskog Muzeja žrtava genocida su potpuno lažne, jednostavno izmišljene i ne predstavljaju nikakvu polaznu točku.

    avatar

    30.04.2010. (19:50)    -   -   -   -  

  • gost 1

    sveukupnih žrtava od svih mogućih uzroka od bilo koje strane u periodu 1941-45 bi bilo negdje između 160 – 180 000?

    avatar

    30.04.2010. (21:23)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @gost 1

    Otprilike toliko, i uz te žrtve idu još vojnici koji su poginuli u ratu. Na strani NDH je poginulo od 1941. do 1945. oko 50 tisuća hrv. vojnika, a pored njih desetci tisuća hrv. partizana.

    Srbi su imali svojih žrtava u Srbiji u Drugom svjetskom ratu, 1500 je poginulo prilikom bombardiranja Beograda 6. travnja 1941., i plus poginuli četnici i partizani i oko 1000 do 2000 tisuće srpskih civila, i 11 tisuća srpskih Židova koji su likvidirani u Srbiji/Beogradu u dva konc-logora.

    Ali, ako se ne može točno procijenit ratne žrtve, onda se radi analogija u povijesti ili usporedba:
    U velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku i BiH poginulo je i ubijeno oko 125 do 150 tisuća ljudi (u taj broj nisu uračunate srpske žrtve, a srpskih žrtava je bilo oko 1200 civila i 25 tisuća vojnika), a to je područje koje je u Drugom svjetskom ratu obuhvaćalo ratište NDH. Ta brojka otprilike odgovara brojkama ratnih žrtava od 1941. do 1945. na području NDH.

    avatar

    30.04.2010. (23:52)    -   -   -   -  

  • gost 1

    to bi bile ukupne brojke bliže onima koje su davane od zavoda za statistiku SRH prije politiziranja oko ratne štete. Dakle u svim logorima na području NDH nema više od 50-60 000 žrtava, od čega jasenovac ne može imati više od 30 000. Koliko je ukupno Hrvata, prema vašoj procjeni, stradalo od obiju strana od 41 do 90, te koliko ih je stradalo u periodu od 45 do 51 (pretpostavljam da u Rankovićev izvještaj nisu uračunati samo Hrvati)?

    avatar

    01.05.2010. (09:46)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    CBK, što kažeš na to u kojem pravcu ide doks od Vrdoljaka; Tito?
    Bilo je o zločinima u Sloveniji koji je naredio najviši vrh, sam Kardelj, a Valter je sve to blagoslovio.
    U početku si ga napao na blogu da je Vrdoljak pod utjecajem Valterovog kulta ličnosti, sada ga ljevičari napadaju kada je prikazao zločine koje su provodili nad civilima i zarobljenicima.
    Što kažeš na to?
    Sada znam zašto se onaj film zove Valter brani Sarajevo i na koga se pri tome mislilo?!
    Zanimljivo je i to da se na srpskim blogosferama, youtube kanalima i forumima piše da su lože protiv njih, uzeli im zemlju koja im povijesno nikada nije ni pripadala, sada Kosovo, a mi pišemo da su uvijek protiv nas, pokušavaju nas udrobiti u neku novu tvorevinu jer misle nam ne treba samostalnost.
    Što ti misliš, lokalno gledano i kako je po tebi to sve predviđeno da se odvija uzimajući u obzir globalnu sliku kojom žele da mi svojom slobodnom voljom zbog straha od nečega prihvatimo nove stupnjeve kontrole nametnute od gospodara NWO?
    Širi svijest!
    Pozdrav!

    avatar

    01.05.2010. (23:43)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Para(ne)normalan

    O Vrdoljaku imam neko svoje mišljenje - on je bivpi komnunisti i Titov režiser iz doba bivše Juge, i on nemože nikada biti objektivan do kraja jer ima kompleks i živio je u mitovima i idealizaciji partizanštine, a što se vidjelo u njegovoj seriji Duga mračna noć gdje je simpatični serijski lik (ujedno njegov zet) pametan i obrazovan partizan, a ustaša je silovatelj i siledžija (Navojec) itd.

    Aktualna serija o Titu nije objektivna, u posljednjoj epizodi završnu rijelč daje ona mlada povjesničarka sa instituza za povijest iz Zagreba, i ona je dala tipičan zaključak kakav ovdašnji političari bivši komunisti žele čuti, a to je da se Tita treba ocijeniti po njegovim dobrim i lošim stranama - mislim, člekajte malo ljudi moji, pa i Hitler je imao svoje dobre strane pa ga se ne ocjenjuje po tome!! Zašto bi Tito imao ekstra status??

    Mi se trebamo oduprijeti NWO-u kad god možemo, a to što Srbi misle da su žrtve loža, to je njihov problem, uglavnom povijest je dokazala da su loće korisitle Srbe za ostvarenje kontrole na Balkanu, a nas nisu jer kao katolici imamo vjeru, a oni kao pravoslavci imaju slabu vjeru ili nikakvu.

    avatar

    02.05.2010. (01:03)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @gost 1

    Od 1918. do 1995. stradalo je sigurno preko pola milijuna Hrvata.

    avatar

    02.05.2010. (23:10)    -   -   -   -  

  • ekumena ;)

    Toliko o objektivnosti. "Katolička vjera jaka, a pravoslavna slaba." Hohoho kakvih sve idiotizama neću pročitati na ovom blogu. Kako onaj koji ima kompleks i koji je živio u velikonjemačkim mitovima može imati objektivan odnos prema nečemu. Velikonjemački poltroni nažalost mrze sve u vezi sa slobodarskim duhom drugih europskih naroda. Rođeni su za robove. Na kraju si tebao napisati da je stradalo bar 700 000 Hrvata i tako izjednačiti broj sa srpskim stradanjem. Jbg opet Srbi veći mučenici i više stradali za slobodu. ;)

    avatar

    03.05.2010. (16:51)    -   -   -   -  

učitavam...