Komentari

haleluja.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • covjekodrijeci

    Nažalost moram reći, usprkos tvojim neospornim nastojanjima i trudu, te tvojim "dobrim" namjerama, čini se da ne shvaćaš bit zajedništva Crkve (iako vjerujem, na dobrom si "tragu"). Možda se, kada iscrpiš sve svoje snage i mogućnosti, zaista osloniš samo na Krista.
    Dakako ja govorim sa svoga stajališta, sa stajališta svojih spoznaja koje sam dobio, ja vjerujem, milošću Božjom, po vjeri.
    Ukratko, pokušat ću ti "objasniti". Onaj kome je puno oprošteno, on više ljubi, onaj kome je oprošteno on i oprašta. Zajedništvo može biti samo među onima koji su zaista (dakako oni žive u istini) spoznali svoju beznadežnu grešnost (ali) i svoju pravednost u Kristu. Takav čovjek postaje dužnik (bolje rečeno ljubi Krista) Kristov, pa sluša Njegove zapovijedi. On dobro zna da je bratoljublje Njegova zapovijed i to mu je potpuno jasno, pa nema nikakvih problema sa zajedništvom prema istima (jednakima). I time je jedinstvo u Duhu i Istini postignuto. Jednostavno zar ne ? :)

    avatar

    22.04.2010. (11:35)    -   -   -   -  

  • Nataša

    Ne znam da li je ovo tvoj tekst ili je prepisan ali on govori o praktičnoj primjeni onoga o čemu govori covjekodrijeci.

    avatar

    22.04.2010. (18:34)    -   -   -   -  

  • Dvocvijet

    Tekst je pripremljen na temelju dva poglavlja knjige "Svrhovit život" Rick-a Warrena, kao zavrsno izlaganje ucenistva "ŽIvot u zajedništvu" kojega smo upravo završili na našoj kučnoj grupi. :)

    avatar

    23.04.2010. (08:43)    -   -   -   -  

  • Nataša

    Bilo bi dobro da navedeš autora ako koristiš tuđi tekst.

    avatar

    26.04.2010. (14:40)    -   -   -   -  

  • Dvocvijet

    Pa da :) Zapravo to inace i radim, ali... ovaj put sam u žurbi samo "pljusnuo" lekciju na web, nisam ni razmisljao o tome... Hvala na korisnoj primjedbi. Pripaziti cu na to ubuduce!

    avatar

    27.04.2010. (11:57)    -   -   -   -  

  • covjekodrijeci

    Ako mogu, jednu dobronamjernu, bratsku primjedbu : mislim da ti je bolje okrenuti se "vlastitoj glavi" ("pomazanje koje ste primili od Njega, istinito je i nema potrebe da vas tko uči"), odnosno Riječi i Duhu koji ti služe (uvijek su ti na usluzi), pa onda sa te pozicije prosuđivati i prihvaćati (ili ne prihvaćati) ono što ti kaže čovjek.
    Stvar prioriteta.

    avatar

    04.05.2010. (09:35)    -   -   -   -  

  • Dvocvijet

    Uzimajuci samovoljno sebi za pravo da me (pr)ocjenjujes i poucavas, kao da si smetnuo s uma cinjenicu da si ti sebe odbio razotkriti kada sam to od tebe zatrazio.

    Tako dakle ja ni nakon nekoliko godina pojma nemam tko si ti, niti mogu tvoje svjedocanstvo provjeriti medju onom Djecom Bozjom koja te uistinu poznaju.

    To je tim vise vazno jer mi se cini da si jednom spomenuo da si zbog nekakvog neslaganja cak i napustio jednu zajednicu, a sada me o zajednistvu zelis poucavati?

    Obzirom da pravo zajednistvo u Gospodinu podrazumjeva neminovno iskrenost, transparentnost i "igru otvorenim kartama", sto si ti odbio uciniti, ja temeljem svjedocanstva tvojih postupaka moram tvoje rijeci otkloniti od sebe.

    avatar

    04.05.2010. (12:22)    -   -   -   -  

  • covjekodrijeci

    Postoji li (brate u Kristu) ipak, bar mala mogućnost da te, možda ipak ne (pr)ocjenjujem i poučavam (kako ti kažeš) samovoljno ?

    Ne znam koji dio mog "poučavanja" te toliko (očito) naljutio, možda je to onaj u kojem ti kažem da ne shvaćaš bit zajedništva Crkve ?
    Ali, zar nisi i ti sam na početku svoga posta jako dobro izrekao upravo (ono na što ja kažem "Amen !") :
    "Kristova žrtva na križu nije samo pomirna žrtva kojom su otkupljeni svi grijesi čovječanstva, već i temelj stvarnog zajedništva među svetima" ?
    Ako to nisi rekao iz svoga srca u koje je to sam Bog posijao, nego si samo prepisao od nekog čovjeka (kojemu znaš ime, lik i djelo i kojemu zato vjeruješ), onda mi je ta stvar potpuno jasna.
    Ili ..., možda ti je zasmetalo što sam rekao da je Kristova zapovijed bratoljublje ? Međutim, ako je tako, moram ti reći to nisam rekao ja, to je (puno puta) izrekao (i ponovio) vrlo jasno Isus Krist.
    Možda ti smeta što sam ti rekao da se osloniš (u vjeri) samo na Krista ?
    Međutim, ako je tako, opet ti moram reći : to nisam rekao ja, to je rekao Isus Krist ... ili, možda ti je zasmetalo što sam ti bratski preporučio da se (prioritetno) osloniš na pomazanje koje imaš u Kristu (dakako, ako si rođen od Njega, odnosno ako si primio pomazanje), a odbaciš ono što govore ljudi (iz svoje glave i srca) ?
    Ako je tako, opet ti moram reći; to nisu moje riječi, to su Njegove riječi, koje bi, vjerujem, trebale biti nebeska muzika i veselje tvome srcu, muzika Riječi koja te upućuje ka vječnom Životu (pa makar izišle iz nedostojnih usta kao što su moja).
    Čije ćeš riječi, brate u Kristu Isusu otkloniti od sebe ? Čak mi ni ime ne znaš.

    U onaj dan, neki će (naivno ?) pitati : "Kada te to vidjeh kao stranca Gospodine i odbacih te ?"
    Učio sam vas (otvorenih karata), ali me niste slušali : Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste ! Tko vas prima, mene prima, tko prima pravednika jer je pravednik, primit će plaću pravedničku, tko napoji jednoga od ovih najmanjih samo čašom hladne vode zato što je moj učenik, zaista, kažem vam, neće mu propasti plaća.
    Amen !

    avatar

    13.07.2010. (10:24)    -   -   -   -  

  • Dvocvijet

    Nista me kod tebe nije naljutilo, povrijedilo niti neugodno dotaklo. Samo sam ti ukazao na cinjenicu da si izabravsi netransparentnost u odnosu prema meni, sam sebi oduzeo mogucnost da budes vjerodostojan svjedok za Krista u mojim ocima.

    avatar

    29.07.2010. (12:32)    -   -   -   -  

  • covjekodrijeci

    prozirno ... kao da to što ja znam tvoje ime i prezime govori nešto o tebi. Razotkriti se (nekome) znači otkriti mu svoje srce, a ne ime. Što bi ti bilo bitno nakon mog imena, broj cipela, ili nešto slično tome ? Dragi moj brate u Kristu, siguran sam ... kažem siguran, da kada bi i znao moje ime to ne bi ni za milimetar promjenilo tvoj stav prema meni

    avatar

    25.10.2012. (16:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...