Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Viola (sul palco)

    I u radničkom dolu ispred dječje psihijatrijske bolnice je bio park sa bazenom, no bazen su zatrpali pred 20-tak godina, sad je to livadica :)

    avatar

    12.04.2010. (10:48)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    samo da se malo truda uloži, redovito kupi smeće, posadi nešto cvijeća, u bazen postave nove pločice i nalije voda to bi moglo biti krasno ljetno okupljalište za sve generacije.

    avatar

    12.04.2010. (11:30)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Šteta je što gradske vlasti imaju sluha samo za moderne trgovačke centre i podzemna parkirališta, a ovakvi biseri propadaju.

    avatar

    12.04.2010. (12:13)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Taj ne znam (ili sam zaboravil), ali znam da sam u parku u Zorkovačkoj ko klinac razbil nos i slomil ruku. Ne zato jer sam pal u nezaštićeni i navek "vodoprazni" bazen u kojem se uglavnom igral nogomet, nego smo se natjecali u skoku u dalj sa jako zanjihane njihaljke, a meni zapela jakna i ...... TRES! :))

    avatar

    12.04.2010. (12:44)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    "Naša" nepopravljiva bolest je da puno toga znamo napraviti, ali apsolutno ništa od toga održavati jednom kad je napravljeno. Niti sačuvati od konačne devastacije od strane sveprisutnih destruktivaca.
    Svi prijedlozi revitalizacije, ma kako intrigantni i lepršavi, padaju u tu istu vodu koja bi za pet dana bila mutna kaljuža od neopranih nogu ("Rapska" za razliku od "Kostelske" nije ni imala predviđene nogopere), namjernih ulazaka u vodu s tenisicama, noćnih prevrtanja sadržaja koševa za smeće u bazen i kojekakvih drugih gadarija kojih smo svjedoci na drugim javnim objektima u gradu. Kao da vlada načelo: "Zašto bi bilo lijepo kad može biti ružno?"... i nikoga za to nije briga... Građanska inicijativa u tom smislu je ništavna.
    _

    avatar

    12.04.2010. (12:55)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Ja se u ovom pitanju djelomice slažem sa GP-om: već su mnoštvo puta vrlo dobre realizirane ideje propale zato što se to što je bilo napravlejno nije održavalo na primjeren način. Nekad je za to bilo krivo loše ili neadekvatno održavanje (tipa "nezalijevanje cvijeća po 2 tjedna usred ljeta") ili pak vandalizam (tipa "iščupaj cvijeće preko noći").
    No, nije uvijek tako ... i čini mi se da kod nas daleko najbolje prolaze stvari za koje se zna imenom i prezimenom tko je odgovoran i kad taj Netko to radi sa voljom - pa bio on domar dječjeg vrtića ili urednik web portala. A kad se stvar "razmaže" i pređe u uobičajenu proceduru, rutinsku "društvenu" brigu, koja u zapadnome svijetu obično rezultira odgovarajućom brigom, kod nas to postane nebriga.
    Ali, i to (naše) pravilo ima iznimaka: ne mogu ne spomenuti kako se javno zelenilo u Zagrebu posljednjih godina održava mnogo bolje nego prije iako je to jedno od tih "javnih dobara"
    A drago mi je i što imam sreću vidjeti dosta osobnih volonterskih akcija koje prosperiraju uz malu ili nikakvu društvenu pomoć.

    avatar

    12.04.2010. (14:18)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Lijepi zeleni dio koji zaobilazimo :-)).

    avatar

    12.04.2010. (21:26)    -   -   -   -  

  • ST

    Nemaš pojma kako mi je drago vidit ovakva "starinska" dječja igrališta, vraćaju me u djetinjstvo. U Splitu su sva moderna, mala, ograđena ogradom... Nemaš pojma kako si me razveselia. Kad sam bila u ZG na utakmicu, sidila sam na klupama iza onih zgrada koje su odma nasuprot stadiona i tamo je jedna takva starinska penjalica, vjerojatno je nekad tu bilo više ljulja, ali je neko taj dio betonirao (mislim koji biser, ako se dica idu penjat ljosnit će na beton)

    avatar

    12.04.2010. (22:58)    -   -   -   -  

  • Jezičar

    .

    Kaže Viola:
    I u Radničkom dolu ispred dječje psihijatrijske bolnice.
    "Dječja psihijatrijska bolnica" je deminutiv (na kvadrat !) kad je riječ o toj ustanovi.

    avatar

    16.04.2010. (01:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...