Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • EPP

    Do carskog mesa;)))

    avatar

    08.04.2010. (14:11)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ spektator: u godinu i pol, koliko pišem, ne sjećam se da sam se (direktno) bavio politikom, Domovinskim ratom, braniteljima i sličnim (dakako, važnim) temama. To jednostavno ne spada u područje mog (blogerskog) interesa. Ne sjećam se da me netko zbog toga prozivao, što je u redu, jer mi se čini besmislenim nekoga osuđivati zbog toga što o nečemu (ne) piše.

    avatar

    08.04.2010. (14:43)    -   -   -   -  

  • alexxl

    zavisi koliko grama, a inače se radi ...100 kg mesa, 400 kg drobljenog leda (onog od vode, hehehe), par kil aditiva i želatine, da to drži na okupu i evala. Zapravo je konzerva tu najskuplja,
    :)))), a i plakat dosta košta.

    avatar

    08.04.2010. (16:00)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    profesor je potpuno u pravu, autor sam određuje sadržaj svoga bloga. što se mesnog doručka tiče, može to i jeftinije ;0) to jest da odgovorim na profijevo pitanje dokle smo to dogurali, po svemu sudeći do - konzerviranja.
    uh.

    avatar

    08.04.2010. (16:03)    -   -   -   -  

  • turimti

    ..."Pa dobro, dokle smo to dogurali? "-ne razumijem?! malo? puno?..
    nekima je to skupo, tebi možda ne...a, tu treba dodati kruh cca 5kn, prostirku-novine 7 kn, ako ne čitaš 24 sata...što se tiče "guranja" ne brini dok voziš...
    mene čudi što je benzin sve bliži 9 kuna, a nekada je 8 bilo pitanje opstanka vlade...
    i nitko se ne buni. sve me podsjeća na obrenovića kada je pitao doglavnike ;-jel se narod buni zbog novog harača? na što je dobio odgovor kako narod šuti...sljedeći potez je bio, naredba: olabavi!...

    avatar

    08.04.2010. (16:33)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ turimti: vidim to više kao "znak vremena"... ako razumiješ što želim reći.

    avatar

    08.04.2010. (17:18)    -   -   -   -  

  • barba

    hrana za macke?

    avatar

    08.04.2010. (17:36)    -   -   -   -  

  • j.

    Davna tradicija mesnih narezaka napuštena je u ovo doba pahuljica i podriguša od pedlja. Nekada se Njegova Preuzvišenost Mesni Narezak (apsolutni favorit: plavo-bijeli Gavrilovićev, kao dres nenadmašnog majstora Ante Miročevića, vedete titogradske Budućnosti) koristio posebno u dvije značajne prigode: za doručak (pečen sa jajima na tavi) ili sirov (na planinarenju iznad 1000m kao materijal otporan na vrućinu, ili piknicima uopće).
    Doručak danas ne postoji, barem ne kao zajednički obiteljski obrok - jer svatko u svoje vrijeme odlazi u svijet (i vraća se iz njega) pa svatko (ne) jede što i kada ga volja. Planinarenje se - kao fenomen s prehrambenog aspekta - umjesto potrage za sadržajem čarobnog super-saka kojeg je teglila glava familije pretvorilo u trpanje grah-čušpajzom koji je u pravilu probrljan od graha iz konzervi sa nesebičnim doprinosom jeftinih narodnih kobasa i nezaobilaznih zaprški i erzaca (otud i ono E-ovo i E-ono).
    Mesnim narescima - tako - ni traga.
    Danas se mesni naresci pojavljuju u "mekim" omotima iz kojih se cijedi masan sadržaj, a o mirisu legendarnog "mesnog" da i ne govorimo.
    Ma dao bih ja i devedesetidevet kuna da mi je još jedared potarašit onu majstoriju što ju je stari pekao od mesnog i barem pola paka Agrokokinih jaja (bijela s crvenim pečatom!, samo čekaš da se pojavi pilić s kapicom). Susjedi s petog kata znali su (dva buraza kada su bili oko petnaeste) smlavit cijeli onaj karton jaja 12 sa 12 i dva mesna. Al više nema. Sad je sve to samo pusta konfekcija, guma bez mirisa i okusa.
    Pa da onda nećeš radije dijete ujutro mučit time da jede nekakve pahuljice. :)))
    p.s. Ne kužim do kraja problematiku: jel problem u razini cijene (da se reklamiria ono što košta tek oko pet kuna) ili u banalnosti. Ako je ovo prvo, onda je odgovor - "recesija, kume, štaš", a ovo drugo - pa ja se sjećam i reklama za svinjsku mast. A što tek reći o reklamama za pelene za odrasle? Kao što je pisao Ćićo, veli mu jedan njegov: više žena i ja ne večeravamo posli Dnevnika nego u sedan, sve neka vlaženja na televiziji...

    avatar

    08.04.2010. (22:42)    -   -   -   -  

  • catwalk

    Kad kažeš mesni doručak, meni to dođe ne 4.99 kuna nego kao institucija maltene. Mene osobno nije nešto formirao, ali nekako mislim da je to jedan od onih ajtema oko kojih su se slagale (formirale) generacije - kao npr. oko Eurokrema ili KiKi ili Šumi bombona. Ipak, u današnjem kontekstu, to se svodi na obično marketinško potezanje argumenta znatno niže cijene (nižih cijena). Ima, kao i u slučaju spomenute svinjske masti, i malo potezanja za naše običaje i naše načine, ali, onak, malo samo... :-D

    avatar

    09.04.2010. (07:22)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    A i u tih 100 g "mesa" nadrobljeno je sve i svašta, što misliš, zašto su nakrcali onoliko papra nego za kamuflažu.

    avatar

    09.04.2010. (08:20)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ spektator: naravno da je SVE politika, ali ne bavim se njome u smislu Vašeg prvog komentara.

    avatar

    09.04.2010. (19:45)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Jednom davno hodajući pogonom za preradu mesa neki direktor/vlasnik primijeti kako ima mnogo otpadnih komada: papci, kožice, crijeva i da ne nabrajam dalje. Pozove on svoje tehnologe i zatraži od njih da riješe problem tog otpada.

    Tehnolozi prionuše na posao i od svih tih otpadaka napraviše neku mesnatu kašu. Pokažu oni to gazdi, gazda pogleda, pomiriše (nije baš probao) i složi se da bi to moglo na tržište.
    "A kako ćemo nazvati proizvod?" pitaju tehnolozi.
    "Hm, pa bilo bi šteta baciti taj otpad, pa ćemo sada ovo nazvati - pašteta!" reče mudro gazda.
    I tako bi!

    avatar

    09.04.2010. (23:31)    -   -   -   -  

  • Sobarica

    To nisam nikad probala, nakon j. komentara pitam se sta sam propustila.

    avatar

    13.04.2010. (19:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...