Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • edo

    Nije ovdje riječ o "gerili" ili "paraobavještajnom" podzemlju. Radi se o jednostavno o tome da branitelji mahom, a i ja sam jedan od njih, ŽELE da se napokon javno obznani tko je, gdje je i kada je.

    Naprotiv, poslušnicima vladajućih struktura, odnosno [B]predsjednicima (pre)mnogobrojnih braniteljskih udruga
    takvo objavljivanje ne odgovara, jer su preko njih u registar dopisivani nepostojeći branitelji, a ima ih bogami prilično i koji su svoj ratni staž podebljali (svojim nepostojećim sudjelovanjem 1990. godine, a koje za svaki dan nosi 8 obračunskih bodova) i na taj način debelo naplatili udjelima u braniteljskom Fondu.

    To je osnovni problem.[/B]

    avatar

    08.04.2010. (13:09)    -   -   -   -  

  • Bert Kovač

    Množim tvoje mišljenje samo dovodim u krajnost zbog boljeg razumijevanja.
    Građanski neposluh ima smisla u pravnouređenim državama.
    A mi nemamo ni konzistentne zakone niti su međusobno usklađeni,
    pa nemamo niti pravnu terminologiju.(Jaca:paraobavještajno podzemlje :-)))
    U nas Vlast takve akte građ neposluha smatra rušenjem ustavnog poretka i kriminalom.
    Dakle ostaje gerila a ona je loša i za vlast i za gerilce.

    avatar

    08.04.2010. (13:42)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Bacanje prašine u oči, zaduženi smo i prezaduženi do grla, treba potaknuti sve zabrane ili igre, a ovakvi projekti uvijek pale u " izrazito lošim vremenima"! A kad voda dođe do grla, onda će se rezati i tamo gdje se nije do sad rezalo. A mora se prvo baciti u arenu kost, kad se ona zagrize, sve dalje je lakše, pa će se posegnuti i za onom lovom, koja je do sad bila tabu tema!

    avatar

    08.04.2010. (14:46)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    meni je objava registra izraz - zdravog duha. bogu hvala pa ga još uvijek ima.

    avatar

    08.04.2010. (16:08)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    @zorane,

    kao prvo pokrij se usima i suti. ti za domovinu nisi nista dao a i sam si svojedobno na ovim stranicama javno priznao da si u ono vrijeme bio dezerter. i time se javno ponosio. zato ni o braniteljima niti o registru nista ne pricaj.
    toliko tvojoj o osnovnoj pristojnosti, kucnom odgoju i moralnoj degeneraciji.

    velika vecina branitelja ne zeli da se registar objavi. iz raznih razloga. na to imamo pravo i po Ustavu, i po Zakonu, Ljudskom, Bozjem i Pravnom, ukljucujuci tu i medjunarodno pravo. tako nesto uostalom pripada osnovnim ljudskim slobodama i pravima
    no eto, netko je provalio u bazu podataka MORHa i od tamo ukrao podatke. drugi je to objavio. pvi je napravio veleizdaju za koju bi ga u ratu po kratkom postupku uklonili odnosno, u miru primjereno kaznili. i to u bilo kojoj drzavi ovog Svijeta. svugdje, uvijek i zauvijek.
    drugi je pocinio kazneno djelo.

    sto se paraobavjestajnog podzemlja tice, kome vjerojatno pripadas (sam si na svojim stranicama javno priznao da zivis od internet aktivizma), stvari treba poceti cistiti bas od takvih.

    zelim ti da te ociste,
    Bocaccio

    avatar

    08.04.2010. (16:31)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Napad na Rakara je napad na sve nas blogere koji ne želimo da nam mainstream mediji kroje mišljenje!
    Slažem se, za nas je gerila, za njih je podzemlje! U biti "oni" su to podzemlje koje nas je dovelo u ova govna gdje smo sada!
    Remetinac je kao septička, čak ni ubojice i silovatelji ne žele bit uz njih od tolikog smarada!

    P.S.
    Nova vijest za sve one koji napadaju dr. Paara kao izmanipulirani zeloti globalnog zatopljenja je ta da je ledeno doba neminovno, samo se ne može točno utvrditi vrijeme, vrli američki znanstvanici koji su i prodali priče o zatopljenju su otkrili da su Paar i Milanković izgleda u pravu (moja digresija, nije dio orginalnog teksta), ali ne zbog metereoloških i klimaktoloških uzroka nego astronomskih!

    Pozdrav!

    avatar

    08.04.2010. (16:31)    -   -   -   -  

  • gošća75

    et tako netko može ukrast cijeli popis branitelja to je za ne povjerovati
    i dalje postoje lažnjaci

    avatar

    08.04.2010. (17:42)    -   -   -   -  

  • lion queen

    U Hrvatskoj nije problem građanski neposluh, jer sve vrvi od građanskog neposluha, sve što se radi radi se protuzakonito, objavljuju se protuzakonito registri branitelja, vrše se protuzakonita plaćanja provizija i neplaćanja plaća, protuzakonit reket, protuzakonita korupcija i mitomanija....sve je to jednom riječju građanski NEPOSLUH. I što nam ti propagiraš: i dalje građanski neposluh. Iako je ova Hrvatska željna građanskog posluha utemeljenog na poštivanju zakona ove države. Kakvi su, takvi su, zakoni su. Ako ne vrijede, treba ih mijenjati, a ne kršiti. Kužiš?!

    avatar

    09.04.2010. (00:02)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @boccaciozg: čak i da jesam bio dezerter, koliko god se ti u histeričnom bijesu gušio vlastitim bljuvotinama, trujući se mržnjom, u ovoj mojoj Hrvatskoj postoji pravo govora za sve o svemu, za što sam se ja borio dok si ti majmune češao dupe na grani. Dakako, ti sam imaš nešto za skrivanje, seronjo, heroju iz birtije.

    avatar

    09.04.2010. (15:42)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Para(ne)normalan!: drago mi je da se slažemo,. ;:) Nije mi drago što opet pokazuje elementarno neznanje o čemu govoriš. NARAVNO da ledeno doba dolazi, naime danas živimo u "interglacijalnom", globalno toplom periodu. To sam VIŠE PUTA u svojim tekstovima jasno napisao. Ali pitanje je jedini ZA KOLIKO TISUĆA GODINA će se to dogoditi. S trenutnim trednom zagrijavanja to nema baš ništa.

    avatar

    09.04.2010. (15:46)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    @zorane, tko o cemu i tko se u cemu sam prepoznaje? za razliku od tebe koji je uza sve to u cemu se prepoznaje jos i neodgojen, daljnji komentari su suvisni. o sebi si sve sam rekao. :p

    avatar

    09.04.2010. (23:46)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Jebala vas gerila, na tom na sve strane isprekrojenom i zastarjelom popisu šaljivdžije su objavile i imena, ratni put i postrojbu djelatnih vojnih osoba, od kojih samo ja znam dvije, bez da se zapitaju što, gdje i kako rade i posljedice, kako po njih tako po obranu..
    To je presedan za koji u svakoj, ponavljam svakoj državi svijeta ideš u buksu da više sunca ne vidiš.
    Ovo što je do sada posljedica tog objavljivanja je čisti cirkus, bez stvarnog učinka i sa hrpom proizvoljnih denuncijacija koje ne mogu rješavati tu stvar. To je dječja igrarija i odvraćanje pažnje pesekima koji skaču za kosti i traže Tomsona na pauzi na poslu uz kavu
    A Kutle kupuje Podravku na miru...
    Krelci, nezreli....
    @ EP: ti nisi moj glasnogovornik niti glasnogovornik svih branitelja, pa se suzdrži od toga i zadrži stav samo za sebe. NE, "ne žele".

    avatar

    10.04.2010. (00:16)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Boccacio: sasvim je očito da si lažni branitelj iz birtije, pa je jasno, zašto se toliko pjeniš. Običan si patetična kukavica koja se ne usudi ni nešt poptisati svojim imenom, nego računa da će drekom utjerati strah svima koji se usude govoriti istinu. Kao što je bilo u doba socijalizma, kao što je bilo u doba Domovinskoga rata, tako i danas iima nas, koji se vašeg pljuvanja ne bojimo.

    avatar

    12.04.2010. (15:27)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Nemetz: moram priznati da ne razumijemm kakve bi negativne posljedice za bilo koga mogle nastati ako sepozna ratni put u davno završenom ratu, u postrojbama koje uglavnom više ne psotoje. Jedino što vidim da mogu nastatiu negativne posljedice je ako vjerodostojni svjedoci mogu utvrditi da su neki podaci falsificirani.
    Nbosna i Hercegovina je registar objavila.
    Ova moja pojmovna analiza međutim nema nikakve vewz s time da li se neki postupak smatra opravdanim ili ne. Gerile mogu biti vrlo različite po cilju i metodama. godine 1941-1945. u Hrvatskoj su partizani bili gerila, a 1945.-1950. bili su to tzv. Križari.
    Da se time "samo skreće pažnja" je argument koji ima neku težinu, ali nije presudan. Mogao se taj registar objaviti još prije par godina, kad nije bila ova ekonomska kriza.
    A kapitalisti uvijek rade svoj posao. Ja o tome pišem, i kao društveni i politički aktivist nastojim dati svoj doprinos da se stanje promjeni. No ne znači da sad moramo zaboraviti sve ostalo i samo se gristi zbog Podravke itd.

    avatar

    12.04.2010. (15:33)    -   -   -   -  

  • marinianis

    da proračun može pokriti i dalje bi hadeze držao na jaslama svoje glasače borce ispod jorgan-planine, hodočasnike i časne sestre, smrdibube i slične
    ja mislim isto da su pravi branitelji zagućšeni trostrukim brojem lažnjaka jedva dočekali obznanu

    avatar

    14.04.2010. (11:44)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Lion Queen, ne možeš nikako očekivati od građana da poštivaju zakon kada sama država krši sustavno više godina vlastiti ustav. Građanin koji unatoč svemu poštuje zakone dok oni gore pljačkaju na sve strane se pita dali je jedina navina budaletina. Prije nego što treba promjeniti zakone zapravo bi trebalo promjeniti čitavu političku garnituru koja u 20 godina nije donjela ništa više osim pljačke i nasilja što a državabi trebala postojati da suzbija te stvari umjesto da ih potiče i stvara.

    @bocaccio, hehehe sjajna ti je ova o moralnom i božjem zakonu.. simpatično je što si u dosluhu sa Njime :)

    avatar

    14.04.2010. (18:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...