Komentari

vjesnik-istine.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • vjeraufanjeiljubav

  Sretan i blagoslovljen i tebi Uskrs brate.

  avatar

  05.04.2010. (10:58)    -   -   -   -  

 • Ema

  Sretan ti Uskrs!

  avatar

  05.04.2010. (12:02)    -   -   -   -  

 • nemogusmislitinadimaknabr

  Ako malo bolje promotrimo komentare većine "nevjernika", u medijima i oko nas, uočit ćemo kako njihovi prigovori počivaju na vrlo krhkim temeljima i zapravo se bez problema mogu očitati kao bojažljivi pokušaji samoobrane od te "strašne" Crkve koja prijeti fluidnoj ideji njihova poimanja sebe kao slobodne jedinke koja je utoliko posebnija što se liberalnije postavlja prema raznorodnim fenomenima koje ne bih sad imenovala.
  Ali nikako ne mogu prestati uočavati anomaliju u tom svesrdnom liberalizmu, a to je beskompromisno odbijanje katoličanstva. Sve je super, everything goes, kako to pokazuje slavni postmodernistički princip, ali kad dođe do katoličke vjere, tu samoprozvani liberalci iskažu svoju, da to nazovem, liberokonzervativnu stranu. I onda krenu prigovori građeni od pomalo primitivnih premisa, kojima Crkva možda čak ne bi ni trebala davati nikakvog medijskog prostora svojim objašnjavanjima. Takvih napada uvijek će biti, jer se njima podiže prašina koju udiše većina, dovoljno inertna da osvoji svoj komadić nezagađenog zraka gdje bi mogla u miru samostalno razumski promisliti i otvoriti se srcem, što na kraju odgovara jakim lobijima koji takvo što potiču. Za to takvi banalni prigovori postaju opasni i jedini valjan razlog zašto bi se Crkva od njih trebala "braniti" jest upravo osiguravanje čistog zraka toj većini koja se za njega sama najčešće neće boriti.
  One na koje treba pripaziti više od ovih "mrtvih puhala" oni su koji djeluju suptilno razvijajući teorije koje onda nježno implementiraju u "profinjene" izraze umjetnika i književnika koji na taj način stječu svoj status suvremenosti, konceptualnosti, filozofičnosti,a "kulturnoj" i "intelektualnoj" javnosti podastiru vrlo mutne, halucinogeno obojene i čudno mirišljave odgovore o smislu i životu, koje pobijene već u samima sebi, ne skrivaju poruku o ništavnosti samih sebe.

  avatar

  05.04.2010. (21:44)    -   -   -   -  

 • Drina

  Hvala! Sretan Uskrs

  avatar

  06.04.2010. (21:39)    -   -   -   -  

 • Tragovima Istine

  Radujmo se zajedno, jer Krist Prvina usnulih uskrsnu na spasenje svih nas!

  avatar

  09.04.2010. (09:32)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...